Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Naslovnica

#42301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Logovan wrote: 12/01/2023 15:16
Naslovnica wrote: 12/01/2023 15:09
Što jarane, u čemu je problem ako ti mama i žena kupuju gaće i čarape?
I ja skuham ručak, usisam, odradim suđe, očistim kupatilo, okrečim, zašarafim, odšarafim, sve one poslove kojih se većina homo balkanicusa gnuša.
I ja uživam u šopingiranju, ali se uvijek klonim dijela sa garderobom, nekako imam tu neku averziju. I ne volim peglu, to je čudo jedno. :lol:
Znaci masina za ves nista :mrgreen:
Nikakav problem, nju sam zaboravio. :thumbup:
Ubaciti veš, izvaditi, turiti u sušilicu/štrik, sve to bez problema, zajednički.
Naslovnica

#42302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Kupao đecu, mijenjao pelene...
:lol:
artur morgan

#42303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Naslovnica wrote: 12/01/2023 14:43
artur morgan wrote: 12/01/2023 14:08 Odijevanje je pokazatelj (ne)higijene i (ne)urednosti života kod čovjeka. Neuredan čovjek - neuredna odjeća, uredan čovjek - uredna odjeća, uredna obuća. Tačno vidiš kakav je ko i koliko drži do sebe. Neuredan čovjek, posljedica je neurednog života. Zapušten on, zapušten dom, zapušteno auto,... Čovjek muškarac sa dva para odjeće/obuće je za mene neuredan. Tako da nije opravdanje reći muškarac sam, to je za žene :-D

Sjećam se jednog starijeg molera. Radio mi je stan podavno. Kako je taj čovjek bio uredan, smiren i fine naravi. Uvijek dođe uglancan, počešljan, obrijan, čist, čista odjeća, cipele se sjaje. Seljak čovjek sa sela ali je veoma vodio računa o tome, i bio je veoma uredan čovjek za primjer. Ništa skupo ni markirano, ali sve složeno kao u trgovini. Još moler ali sve pod konac, radna odjeća dok se radi, poslije se presvuče i na toj odjeći ništa nema od rada.

Umjeren, povremen shoping, i redovan sezonski, nije loš ni za mudonje :-D
Imam 12 pari obuće i pun ormar odjeće, ali se zato ne kupam i ne perem zube.
Ne možemo svi imati sređen život i biti uredni seljaci.
Jarane, da mi vidiš auta, ponekad kontam da će me ona eko policija zapisati.
Blato do krova, gradilište, blatnjavo auto, blatnjav ja...Operem ga ponekad u petak kada se vratim sa gradilišta i to je to. Najbolje je kada pada kiša pa ga ona odradi usput.
Da li me to čini čovjekom koji manje drži do sebe nego tog tvog seljaka molera ili tebe?
Rudarski posao je prljav ali to ne znaci da je taj covjek neuredan. Neuredan je ako se ne kupa, ne pere zube, ne vodi racuna o licnoj higijeni..... Isto je i za rudara i za doktora ako ima takve navike.
drug_profi

#42304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Leon16v wrote: 12/01/2023 15:13 Makar mu žena i majka ne kupuju gaće :lol:
U bingetu nedavno kupio 10 pari carapa za 12 maraka, u FIS-u natrpo 7-8 gaca za cvaju. Meni dosta za dvije godine.

Pa onda operem. :mrgreen: ako mogne
Dzontra_Volta

#42305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

Dzontra_Volta wrote: 12/01/2023 14:54 Ja bih u porodični zakon uveo uslov da prije ženidbe moraš donijeti papir da si živio sam bar dvije godine i to najmanje 200 km od roditeljske kuće.
A ne s mamine na ženinu kašiku i da mu mama i žena kupuju gaće i odjeću.
Ne d'o mu Bog da mu po starost žena umre prije njega.
I ja skuham ručak, usisam, odradim suđe, očistim kupatilo, okrečim, zašarafim, odšarafim, sve one poslove kojih se većina homo balkanicusa gnuša.
I ja uživam u šopingiranju, ali se uvijek klonim dijela sa garderobom, nekako imam tu neku averziju. I ne volim peglu, to je čudo jedno. :lol:
Pa hoću da kupim košulju ili džemper koji se meni sviđa, a ne koji se ženi sviđa na meni.
Nema to veze sa "muškim" i "ženskim" poslovima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#42306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ma to su papuĆari klasični.. :mrgreen:
Naslovnica

#42307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

artur morgan wrote: 12/01/2023 15:20
Naslovnica wrote: 12/01/2023 14:43
Imam 12 pari obuće i pun ormar odjeće, ali se zato ne kupam i ne perem zube.
Ne možemo svi imati sređen život i biti uredni seljaci.
Jarane, da mi vidiš auta, ponekad kontam da će me ona eko policija zapisati.
Blato do krova, gradilište, blatnjavo auto, blatnjav ja...Operem ga ponekad u petak kada se vratim sa gradilišta i to je to. Najbolje je kada pada kiša pa ga ona odradi usput.
Da li me to čini čovjekom koji manje drži do sebe nego tog tvog seljaka molera ili tebe?
Rudarski posao je prljav ali to ne znaci da je taj covjek neuredan. Neuredan je ako se ne kupa, ne pere zube, ne vodi racuna o licnoj higijeni..... Isto je i za rudara i za doktora ako ima takve navike.
Čovjek muškarac sa dva para odjeće/obuće je za mene neuredan.
I ako nema više od 2 para obuće?
:gunjastajl:
Naslovnica

#42308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Dzontra_Volta wrote: 12/01/2023 15:24
Pa hoću da kupim košulju ili džemper koji se meni sviđa, a ne koji se ženi sviđa na meni.
Pa jarane, valjda ti žena zna tvoj ukus?
Ja i žena smo jedno, a vaše dame vas očito ne poznaju dovoljno. :thumbup:
8-)
vjeshalica

#42309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Boze sacuvaj svadje :lol:
Kad znate reci da neko kupi auto od 20.000KM da bi bio vidjen u selu, a kuci nema za kifle ili da odrzava osnovno na autu, to je ok zakljucak, kad kazes da isto to neko uradi a nema za gace na guzici ili hoda u dronjama izjebanim, to onda nije isto?
Moj osvrt je bio da firaun duševni hoce nazor da kupi nesto za sta NEMA PARE objektivno kad sagleda oko sebe. Nije ni osnovno podmirio u zivotu a hoce jebena KOLA,ZA SELO!
Ne mora neko imati tonu odjece, nemam je ni ja, ali valjda se prioriteti znaju. Kupiti jednom djetetu posrano auto da vidi selendura, a dvoje druge djece slati u skolu u debeloj zimi u patikicama to samo moze dusevni očaj.
Naslovnica

#42310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 12/01/2023 15:31 Boze sacuvaj svadje :lol:
Kad znate reci da neko kupi auto od 20.000KM da bi bio vidjen u selu, a kuci nema za kifle ili da odrzava osnovno na autu, to je ok zakljucak, kad kazes da isto to neko uradi a nema za gace na guzici ili hoda u dronjama izjebanim, to onda nije isto?
Moj osvrt je bio da firaun duševni hoce nazor da kupi nesto za sta NEMA PARE objektivno kad sagleda oko sebe. Nije ni osnovno podmirio u zivotu a hoce jebena KOLA,ZA SELO!
Ne mora neko imati tonu odjece, nemam je ni ja, ali valjda se prioriteti znaju. Kupiti jednom djetetu posrano auto da vidi selendura, a dvoje druge djece slati u skolu u debeloj zimi u patikicama to samo moze dusevni očaj.
Muški se našli na pf o autima raspravljati o gaćama i čarapama.
drug_profi

#42311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

nemam ja ba toliki stan da mogu imati garderobe.
40 kvadrata, tri cure. Napravio "americki" 4 metra. Ugradio 3 šipke po metar za vjesalice. 16 polica 40 x 50, 8 ladica iste dimenije dubine 25.
4 boxa iznad sa 1/4 kubna metra prostora.
Imam na raspolaganju 5 ofingera, dvije police i jednu ladicu... toliko mi ostalo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#42312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Vracam se danas u sarajevo
I taman pred ulaz u semizovac, poslije halidove pumpe

Ibiza 1.9tdi, ona starija ala 2001
Pretekao je mene i ide dalje, a ispred mene dvoja kola
Kamion se vidi na 100m
Bato ide preticati ta 2 kola. Hladno u kamion

Stali su ova 2 skroz, u desno koliko su mogli
Kamion je stao skroz

Ko dodjeljuje vozacke bolesnim osobama
Ateista

#42313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 12/01/2023 15:31 Boze sacuvaj svadje :lol:
Ma sve ok, jasno je sta si htjela reci time, samo se razvila zanimljiva prica iz toga. :D
Ateista

#42314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Vozim danas cestom gdje standardno ima parkiranih auta, ali ima dovoljno sirine da se pored mogu mimoici dva auta. Ovi parkirani su sa moje strane, lik iz suprotnog smjera sredinom svoje trake, ima pravo, ali jebi ga daj malo solidarnosti, da je malo samo uz svoju desnu isao mogao bih i ja proci bez stajanja.
Ateista

#42315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 12/01/2023 15:29

8-)
Ma meni je bas tesko uzeti garderobu, moze znati ukus, ali ja sam muhanat jer ne mogu ako je preusko jer ako me malo stisce ja to ne mogu nositi, a ne volim bas ni prevelike stvari, puno materijala ne volim ni briferom dotaci a ne da me dira po kozi, tako da je to bas tesko. Hanuma mi je par puta tako kupila nesto za poklon pa se zeznula, i nije joj bilo pravo. A tek sto je digla jos kad su mi par puta kolegice sa posla potrefile nesto da je ok, "neka ti kolegice kupuju onda". :lol:
Nakon tih par situacija je odustala. :D
Dzontra_Volta

#42316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

8-)
Pa jarane, ne znam ni ja šta mi je dobro, dok ne probam. Sve to lijepo izgleda na vješalici ili na slici, a onda na meni katastrofa.
Mislim, nije da i ja volim sate provoditi u shoppingu, ali kad treba nešto da kupim, onda to radim samostalno. Žena može eventualno da mi da svoju ocjenu da li mi stoji dobro ili ne. I da mi pokatkada pokloni koji komad odjeće, ali ne da me oblači od glave do pete.
I ako ste "jedno", kupuješ li ti njoj suknjice i haljinice, jer valjda onda znaš šta ona voli i šta joj stoji.
drug_profi

#42317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Vi ste tetke...
Uđem u Waikiki. Ako nije fino slozena roba da ja mogu naci velicinu hlaca ili kosulju za 1 minut, ja odlazim. Nemam nerava za vise.
Naslovnica

#42318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Dzontra_Volta wrote: 12/01/2023 23:28
8-)
Pa jarane, ne znam ni ja šta mi je dobro, dok ne probam. Sve to lijepo izgleda na vješalici ili na slici, a onda na meni katastrofa.
Mislim, nije da i ja volim sate provoditi u shoppingu, ali kad treba nešto da kupim, onda to radim samostalno. Žena može eventualno da mi da svoju ocjenu da li mi stoji dobro ili ne. I da mi pokatkada pokloni koji komad odjeće, ali ne da me oblači od glave do pete.
I ako ste "jedno", kupuješ li ti njoj suknjice i haljinice, jer valjda onda znaš šta ona voli i šta joj stoji.
E vidiš jarane, moja 95% pogodi šta mi stoji kao saliveno.
Doduše, nije ni problem utrefiti kada mi kupuje najveće gaće, 3XL majice i sl, nema tu neke velike filozofije.
Pogotovu što imamo 2-3 prodavnice gdje uglavnom uvijek ima robe za mene i to je to.
A i ja nisam muhanat, sve mi stoji (ko piletu sise). Samo daj majica, dukseva, mrtvih boja tipa siva, teget plava, khaki i tako te, mojne mi šarenila.
Naravno da smo jedno, ali ja njoj ne kupujem suknjice i haljinice, nije moj domen kupovine.
Ja nju počastim onim što ona najviše voli, klopom, zelenim nakitom, jedini joj ja znam napraviti kafu kako treba, najbolje češkam od svih cca.8 milijardi stanovnika planete.
Kuš viša ba?!
Naslovnica

#42319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 12/01/2023 23:32 Vi ste tetke...
Uđem u Waikiki. Ako nije fino slozena roba da ja mogu naci velicinu hlaca ili kosulju za 1 minut, ja odlazim. Nemam nerava za vise.
To ti pričam ba.
Zato i ne ulazim.
Eventualno u onaj Be Cool u Tomu i to je to.

Dzontra_Volta

#42320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

Zato ste i ostali bez živaca, te dvije radnje su kao da ste na pijaci bili (ne kažem da i ja tamo ne kupujem), ali očigledno trebate malo proširiti vidike.
Naslovnica

#42321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Dzontra_Volta wrote: 13/01/2023 00:01 Zato ste i ostali bez živaca, te dvije radnje su kao da ste na pijaci bili (ne kažem da i ja tamo ne kupujem), ali očigledno trebate malo proširiti vidike.
Ma jok ba.
Ja radije igram WoT, a gaČe same dođu.
drug_profi

#42322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Dzontra_Volta wrote: 13/01/2023 00:01 Zato ste i ostali bez živaca, te dvije radnje su kao da ste na pijaci bili (ne kažem da i ja tamo ne kupujem), ali očigledno trebate malo proširiti vidike.
Care ja kad bih za tole dao vise od petobanke ja bih se ranio.
Ili 30 za kosulju.
10-15 za majicu.
150 plafon za obucu.
To su moje mjere i kupujem samo robu u radnjama koje to nude.

Kupio u Beču prije par godina jednu košulju cini mi se 40 eura.
I to samo zato što je nisam htio skinuti kad sam je obukao.
A obukao je jer joj je boja moja omiljena navy blue, a posto skrojena tako da izgledam kao superstar, ostala na meni.

I to je to. Lijepo je kupiti nesto sto te obraduje, ali ja nemam zivaca za to. Para pogotovo. Vise volim uzet pijeska i cementa pa nesto na vikendici uraditi.
drug_profi

#42323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 13/01/2023 00:08
Ma jok ba.
Smanjio sam i WoT otkako je poceo ovaj rat.
A ruske tenkove vise ne igram nikako, mada sam im ukrajinske oznake stavio. Dzaba.
Samo US i svabe.
Naslovnica

#42324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 13/01/2023 00:34
Naslovnica wrote: 13/01/2023 00:08

Ma jok ba.
A ruske tenkove vise ne igram nikako, mada sam im ukrajinske oznake stavio. Dzaba.
Samo US i svabe.
Ja jarane uzmem IS-7 ili Obj.277, i pustim da me srokaju, ne ispalim granatLe.
drug_profi

#42325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 13/01/2023 00:51
drug_profi wrote: 13/01/2023 00:34

Samo US i svabe.
Ja jarane uzmem IS-7 ili Obj.277, i pustim da me srokaju, ne ispalim granatLe.
Tako isto i ja kazem kad odgram ko levat. :mrgreen:
Post Reply