Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Ricken wrote: 11/01/2023 00:50
Chmoljo wrote: 11/01/2023 00:40

uvijek kasnile je najjači argument od svih nabrojanih.
Dobro ekonomska situacija je vidno bolja u odnosu na period 2011.-2015., ali su ekonomske okolnosti za BiH u kojima su djelovale ove vlade potpuno drugačije. Ista uporedba bi bila vlada RSa u ovom periodu.
Međutim, zanimljiv podatak bi bio o kilometrima autoputa koje su ostavile dvije vlade, a upravo ako znamo važnost cestovne infrastrukture za ekonomski razvoj?.
dramatično drugačije ekonomske okolnosti. ali kod ovakvih "nepristrasnih" infografika ne vrijedi ni polemisati o tim stvarima, ako se već nema dovoljno kritičkog mišljenja da imbecilna opaska o penzijama bude pokazatelj iz kakve kuhinje dolaze ovi podaci.

interesantno je kod autoputeva da su i najveći protivnici to priznavali nikšićevoj vladi. i u stilu: jeste, al jebo autoput. koliko su ostavili, ne znam. ali znamo svi da su forsirali. ako me sjećanje ne vara i vlada Behmena je i započela gradnju... Jošanica...
Ricken

#73627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Chmoljo wrote: 11/01/2023 00:56
Ricken wrote: 11/01/2023 00:50

Dobro ekonomska situacija je vidno bolja u odnosu na period 2011.-2015., ali su ekonomske okolnosti za BiH u kojima su djelovale ove vlade potpuno drugačije. Ista uporedba bi bila vlada RSa u ovom periodu.
Međutim, zanimljiv podatak bi bio o kilometrima autoputa koje su ostavile dvije vlade, a upravo ako znamo važnost cestovne infrastrukture za ekonomski razvoj?.
dramatično drugačije ekonomske okolnosti. ali kod ovakvih "nepristrasnih" infografika ne vrijedi ni polemisati o tim stvarima, ako se već nema dovoljno kritičkog mišljenja da imbecilna opaska o penzijama bude pokazatelj iz kakve kuhinje dolaze ovi podaci.

interesantno je kod autoputeva da su i najveći protivnici to priznavali nikšićevoj vladi. i u stilu: jeste, al jebo autoput. koliko su ostavili, ne znam. ali znamo svi da su forsirali. ako me sjećanje ne vara i vlada Behmena je i započela gradnju... Jošanica...
Pa za ove rezultate Valde FBiH, puno više zasluga nose neke stvari koje su se desile na državnom nivou, nego što je lucidna politka Fadilove vlade.
Međutim, problem novog Nikšiča kao mandatara su državne kompanije koje on mora isporučiti privrednicima koji su oko njega i koji ga podržavaju, a koje je SDA mahom (po)hapsila. Mnogi iz tog miljea su vrlo mudro raspoređeni na pričuvne položaje u NIPu. Tako da vjerujem, da ni neki novi mandat, bez obzira na ekonomske perspektive, neće biti bez kočenja i blokada, a ipak izborni rezultat SDA je dosta zakomplikovao stvari. U svakom slučaju, mislim da postoje puno bolja rješenja, uključivo čak i Elmedina Konakovića, koji nema tih tereta na svojim plećima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Ricken wrote: 11/01/2023 01:10

Pa za ove rezultate Valde FBiH, puno više zasluga nose neke stvari koje su se desile na državnom nivou, nego što je lucidna politka Fadilove vlade.
Međutim, problem novog Nikšiča kao mandatara su državne kompanije koje on mora isporučiti privrednicima koji su oko njega i koji ga podržavaju, a koje je SDA mahom (po)hapsila. Mnogi iz tog miljea su vrlo mudro raspoređeni na pričuvne položaje u NIPu. Tako da vjerujem, da ni neki novi mandat, bez obzira na ekonomske perspektive, neće biti bez kočenja i blokada, a ipak izborni rezultat SDA je dosta zakomplikovao stvari.
ma ja kažem da meni Nikšić nije dobar izbor. to sam rekao čim je počela priča da će on uopšte biti.

ne zanosim se nekim procvatom, niti vjerujem da će apsolutno išta ići glatko. sa jedne strane HDZ, sa druge SDA koja kidiše na sve.

ono što je veliko pitanje je koliko su se stranci spremni petljati u konkretne stvari na terenu. ne vjerujem da je Šmit završio priču na dan izbora. pitanje je koliko će gurati ovu vladu i kako će to uspjeti a da isti ti stranci ne naprave još veći cirkus od države i ustava.
Styling

#73629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

animus wrote: 11/01/2023 00:36 Nisam ocekivao od SDPa da je ovoliko izdajnicki nastrojena. Sad se tek vidi zasto su u koaliciji sa PiPom.
Image
A, gdje je helikopter? :P
velikonja

#73630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 23:42

Ja ba. S Palmerom, Eskobarom, američkim ambasadorom Šmitom pričao kao da je ušao u granap da kupi hljeb. Nije to razgovor iz turističkog priručnika. Da nije dobar sa engleskim poveo bi nekog na jedan tako ozbiljan sastanak barem da se konsultuje i da mu pomogne ako nešto ne razumije. Ako razgovor sa pomenutima nije isto što i diplomatski nivo onda ne znam šta je.
nije to isti nivo drug, na nekim sastancima slusas, pricas off record sa malo ucesnika, malo ili nikako

ako si ga vec slusao onda reci da se necemo crveniti kada ga recimo budemo slusali za govornicom na zasjedanju GS UN-a?

nije da nas vec plejada ovih bivsih nije brukala sa svojim tarzan-engleskim (bake and co), ali majkmu, zar to moramo nastaviti istim putem?

ali kak god, ako je vec tako odluceno, vidjecemo. mada sam ubijedjen da se u svakoj stranci moglo naci 5x boljih kandidata
dr_Evil

#73631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 15:56

Naravno da kontam. Ono što ne kontam je zašto se toliko energije troši na nebitnog lika koji ne samo da nije na funkciji, već nije ni na ovom kontinentu. Slično važi i za Suljagića i malčice manje Komšića, jer je ipak na funkciji.

Sta misliš druže, kad prosječan građanin poreda probleme i prioritete, na kom mjestu se nalazi taj Bajrović? Ili Suljagić, ili Komšić? Jesu li u top 10 prioriteta? Top 100?

Čista patologija. Gubite vrijeme na potpuno nebitne osobe i teme. Nikog, ali bukvalno nikog van politike ne zanimaju te vaše međustranačke donkihotovske fantazije.
Nisu "vase", nego "nase", jer ovdje si, i svadjas se, dakle tvoje je.

Zanimaju svakoga, covjek je politicko bice, a na balkanu je to posebno izrazeno, mi pratimo politiku vise nego fudbal.

Kad prosjecan gradjanin poreda problema onda politke tu nema, ali cim prosjecan gradjanin upali tv svi njegovi problemi postanu irelevantni i zanima ga sta Dodo uradi devetog januara.

Problemi prosjecnog gradjanina su nebitni, da su bitni nacionalisticke stranke ne bi dobile ni glasa, ali evo ih tu su, podrzavaju ih, a i ti sa njima koliko vidim.

Zivio ti meni jos godina sto.
Point.

#73632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 23:25
Point. wrote: 10/01/2023 22:49 Čitajući žalosne hvalospjeve botova Trojke čovjek bi pomislio Dino pa par praznih mjesta pa Josip Broz.

U međuvremenu je ŽK opet hirurški nagazio naivne lidere procesa.
Ponavljam ti, dobronamjerno.

Nisi u toku sa domaćom politikom. Zato i neću da te provociram ko ove SDA jurišnike na zadatku. Vidim da je kod tebe manjak informacija.

Pričaćemo za godinu dana, kada budeš skontao da je dolazak Osmorke i propast SDA najbolja stvar koja se desila ovoj državi, odavno.
Bolan, nemam ja problem što je propala SDA, neka je, imam problem u vezi ovih pregovora sa muljatorima iz HDZ i SNSD, gdje su ljudi dobili sve što su tražili, što potvrđuje ne samo jedna, nego više osoba. Imam problem zbog ovog brzopletog ulaska u vlast i nepoštivanje ostatka Osmorke, imam problem sa ovim potenciranjem međubošnjačkog političkog sukoba i djeljenjem na mi i vi a svi smo mi zapravo, na stvaranju slike kako je samo SDA babaroga bh političkog blata a mije se ruka Čovića i Dodika i stvara slika da su se oni promijenili što i djeca u obdaništu znaju da nije istina a vidjelo se i po ponašanju Dodika zadnjih sedmica.

Smeta mi što Konaković, na dan proslave šumskog dana bukvalno u Sarajevu, i dalje piše objave i obračunava se sa SDA a ne smije pisnuti Dodiku. Prošla je predizborna.

Sve se svodi a šta je SDA radila a priča se da su novi pregovarači u gradu. Ti si član stranke, evo da pitam jeste li vi svjesni da vas ljudi tako shvataju, da šaljete takvu sliku da ste sve dali HDZ i SNSD, od aerodroma u Trebinju, HE Buk, IZ, brisanje atlantskog odnosno NATO puta, da ništa niste tražili, da ste naivno i neiskusno ušli u pregovore, sa ste zanemarili ostatak koalicije. Dakle to ne tvrde samo krezubi, nepismeni sdO botovi kako im tepate nego i ljudi koji su bili ili su još dio Osmorke i ja lično ne vidim kako ovom strategijom pljuvanja Bošnjaka koji ne dijele vizije Trojke mislite preobratiti te iste ljude i njihove glasove.
Ko god se usudi napisati bilo kakvu kritiku protiv Trojke automatski je sda bot vakinaki, odjednom je Efendić Rumeni a Zlatko lažni Hrvat jer su se ljudi osjećali zapostavljeno i što su se usudili imati neke svoje, legitimne zahtjeve pri pregovorima.

Pa ti prvi ljude nazivaš nekakvim Kadirovcima, ne valja to bolan.
Styling

#73633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Osmi Socrates wrote: 11/01/2023 00:25 Vi se smijete, a ništa smiješno.

Hajde što će MVP biti neko ko nije za tu funkciju, ali čime je N. N. zaslužio novu šansu? Dakle, postavljaju se na funkcije dokazani promašaji.

Ja sam to mog'o znati na osnovu samo inicijala. :lol:
Zato se mahala i ne pita kada se imenuju ljudi na funkcije. Ko nije glasao za Osmorku ne treba ni da se javlja, nebitan je, a ko jeste svojim glasovima ste dali legitimitet njima da imenuju na pozicije ljude za koje smatraju da treba te funkcije da obavljaju. Tako to funkcioniše u svim demokratskim državama, samo kod nas mahala misli da treba da je se konsultuje kod imenovanja jer su to sve sami eksperti i vrsni poznavaoci političkih zbivanja kako u zemlji tako i u svijetu. :D
Styling

#73634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 11/01/2023 07:37
A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 23:25

Ponavljam ti, dobronamjerno.

Nisi u toku sa domaćom politikom. Zato i neću da te provociram ko ove SDA jurišnike na zadatku. Vidim da je kod tebe manjak informacija.

Pričaćemo za godinu dana, kada budeš skontao da je dolazak Osmorke i propast SDA najbolja stvar koja se desila ovoj državi, odavno.
Bolan, nemam ja problem što je propala SDA, neka je, imam problem u vezi ovih pregovora sa muljatorima iz HDZ i SNSD, gdje su ljudi dobili sve što su tražili, što potvrđuje ne samo jedna, nego više osoba. Imam problem zbog ovog brzopletog ulaska u vlast i nepoštivanje ostatka Osmorke, imam problem sa ovim potenciranjem međubošnjačkog političkog sukoba i djeljenjem na mi i vi a svi smo mi zapravo, na stvaranju slike kako je samo SDA babaroga bh političkog blata a mije se ruka Čovića i Dodika i stvara slika da su se oni promijenili što i djeca u obdaništu znaju da nije istina a vidjelo se i po ponašanju Dodika zadnjih sedmica.

Smeta mi što Konaković, na dan proslave šumskog dana bukvalno u Sarajevu, i dalje piše objave i obračunava se sa SDA a ne smije pisnuti Dodiku. Prošla je predizborna.

Sve se svodi a šta je SDA radila a priča se da su novi pregovarači u gradu. Ti si član stranke, evo da pitam jeste li vi svjesni da vas ljudi tako shvataju, da šaljete takvu sliku da ste sve dali HDZ i SNSD, od aerodroma u Trebinju, HE Buk, IZ, brisanje atlantskog odnosno NATO puta, da ništa niste tražili, da ste naivno i neiskusno ušli u pregovore, sa ste zanemarili ostatak koalicije. Dakle to ne tvrde samo krezubi, nepismeni sdO botovi kako im tepate nego i ljudi koji su bili ili su još dio Osmorke i ja lično ne vidim kako ovom strategijom pljuvanja Bošnjaka koji ne dijele vizije Trojke mislite preobratiti te iste ljude i njihove glasove.
Ko god se usudi napisati bilo kakvu kritiku protiv Trojke automatski je sda bot vakinaki, odjednom je Efendić Rumeni a Zlatko lažni Hrvat jer su se ljudi osjećali zapostavljeno i što su se usudili imati neke svoje, legitimne zahtjeve pri pregovorima.

Pa ti prvi ljude nazivaš nekakvim Kadirovcima, ne valja to bolan.
Šta je Mile dobio? Šta mu je obećano? Šta je Dragan dobio? Šta mu je obećano? Prosvijetli nas.
PM72

#73635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Point. wrote: 11/01/2023 07:37
Valjda si vidio da se MUP RS nakon parade zahvaljuje kantonalnom i federalnom MUP-u na saradnji i što su im dozvolili i propratili kroz kanton i Federaciju oklopna i druga vozila i oružje do Lukavice.

Takvu dozvolu mogu dobiti samo od federalnom ministra MUP-a Čampare koji je Dinina podguzna muha.I još je odjebo ona udruženja koja su šatro htjela protestovati i pozivao da se ne nasjeda na provokacije.
Misliš da je to izveo na svoju ruku? Jest malo sutra.Ko mu je to naredio? Nije moj dedo rahmetli.

I nemoj se plaho srkletiti- to ne valja za zdravlje.Ja Lukavicu vidim s prozora a ti jok.Ne znaš ni gdje je bez surfanja.
Prpa.ba

#73636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Point. wrote: 11/01/2023 07:37 Ti si član stranke, evo da pitam jeste li vi svjesni da vas ljudi tako shvataju, da šaljete takvu sliku da ste sve dali HDZ i SNSD, od aerodroma u Trebinju, HE Buk, IZ, brisanje atlantskog odnosno NATO puta, da ništa niste tražili, da ste naivno i neiskusno ušli u pregovore, sa ste zanemarili ostatak koalicije. Dakle to ne tvrde samo krezubi, nepismeni sdO botovi kako im tepate nego i ljudi koji su bili ili su još dio Osmorke i ja lično ne vidim kako ovom strategijom pljuvanja Bošnjaka koji ne dijele vizije Trojke mislite preobratiti te iste ljude i njihove glasove.
Oni nisu svjesni, stavise jedina su stranka ciji lider ima sudsku presudu da nije svjestan sta radi. :mrgreen:

Salu na stranu, od Trojke jedino je NiP jedno vrijeme slusao puls gradjana pa im je i rast bio strjelovit jer su su pricali o pravim stvarima i plasirali kritike gdje treba. Kad ti je dugo vremena jedini oponent Mulahusic, a mudima titraju pobjegulje i analni cepici na strateskim mjestima, pocnes vjerovati u svoju nepogrjesivost. I svaki oponent postane Mulahusic. Odrodis se od gradjana, mislis da si u pravu i kurazis se da "radis velike stvari, ali gradjani to ne prepoznaju".

Kao kad Fadil rece da gradjani ne mogu pratiti brzinu rada Vlade FBiH. :lol: To je ta fela.

Reteriranje ce im biti bas bolno, ali hajde sto ce se stranacki ljudi napatiti, ko ih jebe, nego sto mi necemo imati kredibilne opozicije 2-3 izborna ciklusa. SDA-u se otvaraju vrata da radi dealove bez nasih radikala tj. DF-a. A to moze biti jako opasno i lose.
carobnjak_N

#73637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Chmoljo wrote: 11/01/2023 00:42
animus wrote: 11/01/2023 00:36 Nisam ocekivao od SDPa da je ovoliko izdajnicki nastrojena. Sad se tek vidi zasto su u koaliciji sa PiPom.
Image
a kad je petak 13 razhelikopteravala to nikom ništa, ha? ha?
Ako pratimo sve spinove Sda ovih dana, ovo je vjerovatno samo još jedan u nizu. Nešto garant izvađeno iz konteksta i spinovano.
Mislim da količina laganja i spinovanih vijesti koju su plasirali, traži da se više ništa od njih ne prihvata, osim kao laž.
Najbolje da osnuju neki Informer svoj i tu objavljuju sabrana dijela.
Iako imaju Stav.
Sociolog

#73638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Slabo mi lobiramo po svijetu.
Albanci,samo jednom think thanku CSIS Centar for security& ingernational studies uplate 50.000 dolara za 1.5sat o silovanim albankama na Kosovu naprave panel , a nasih zena bilo neuporedivo desetina hiljada puta, i slabo da to neko lobira u ozbiljnim Think Thank/ovima.
Pandakonda

#73639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Majke mi ko da smo u osnovnoj skoli, sto ovaj nije reagovao na ovo, sto onaj nije regovao na ono i tako sve u krug. Je li sad iz Osmorke moraju ko zecevi refreshovat klix i samo cekati hoce li Dodik lupit nesto novo pa da skacu sa reakcijama ? Shvatite dodik ce srbovat ko god bio na drugoj strani. Osmorka ili SDA situacija je ista. To je uvijek bilo tako, i tako ce i ostati jer se tako odrzava na vlasti isto kao sto Komsic lupa o graĐanskoj a ni milimetra nije uradio da nas priblizi istoj isto kao sto Dodik nece nista uraditi od ovoga sto je rekao.

Dokle god Dodik potpise sve evropske zakone kao sto je obecao i ne bude blokirao projekte, moze on do sutra srbovati ako hoce. To je sve predstava za plemenske zajednice i najbolje sto probih opcija moze uraditi jeste ignorisati budalu. Vise su one crvene stolice ispred vjecne vatre uradile da dodik zapjeni i da mu se nanese steta nego sto bi bilo kakvo blokiranje ulica prema RS ili bilo kakvo saopstenje uradilo.
Gandalf

#73640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Viši savjetnik State Departmenta Derek Chollet danas počinje trodnevnu posjetu Zapadnom Balkanu. Međutim, Bosna i Hercegovina nije na popisu zemalja.
U saopćenju State Departmenta se navodi da će također razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i sigurnosti i njenom kontinuiranom angažiranju u dijalogu koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa s Kosovom.
Drugim riječima, zapad će još malo poraditi na velikoj srbijici
Gandalf

#73641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Prpa.ba wrote: 11/01/2023 08:40
Point. wrote: 11/01/2023 07:37 Ti si član stranke, evo da pitam jeste li vi svjesni da vas ljudi tako shvataju, da šaljete takvu sliku da ste sve dali HDZ i SNSD, od aerodroma u Trebinju, HE Buk, IZ, brisanje atlantskog odnosno NATO puta, da ništa niste tražili, da ste naivno i neiskusno ušli u pregovore, sa ste zanemarili ostatak koalicije. Dakle to ne tvrde samo krezubi, nepismeni sdO botovi kako im tepate nego i ljudi koji su bili ili su još dio Osmorke i ja lično ne vidim kako ovom strategijom pljuvanja Bošnjaka koji ne dijele vizije Trojke mislite preobratiti te iste ljude i njihove glasove.
Oni nisu svjesni, stavise jedina su stranka ciji lider ima sudsku presudu da nije svjestan sta radi. :mrgreen:

Salu na stranu, od Trojke jedino je NiP jedno vrijeme slusao puls gradjana pa im je i rast bio strjelovit jer su su pricali o pravim stvarima i plasirali kritike gdje treba. Kad ti je dugo vremena jedini oponent Mulahusic, a mudima titraju pobjegulje i analni cepici na strateskim mjestima, pocnes vjerovati u svoju nepogrjesivost. I svaki oponent postane Mulahusic. Odrodis se od gradjana, mislis da si u pravu i kurazis se da "radis velike stvari, ali gradjani to ne prepoznaju".

Kao kad Fadil rece da gradjani ne mogu pratiti brzinu rada Vlade FBiH. :lol: To je ta fela.

Reteriranje ce im biti bas bolno, ali hajde sto ce se stranacki ljudi napatiti, ko ih jebe, nego sto mi necemo imati kredibilne opozicije 2-3 izborna ciklusa. SDA-u se otvaraju vrata da radi dealove bez nasih radikala tj. DF-a. A to moze biti jako opasno i lose.
Meni se čini da osmorka ubrzano radi na otvaranju vrata za veliki povratak sda već na sljedećim izborima
PM72

#73642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ako ovako nastave SDA neće trebati kampanju...
noviforumas

#73643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Gandalf wrote: 11/01/2023 09:23
Viši savjetnik State Departmenta Derek Chollet danas počinje trodnevnu posjetu Zapadnom Balkanu. Međutim, Bosna i Hercegovina nije na popisu zemalja.
U saopćenju State Departmenta se navodi da će također razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i sigurnosti i njenom kontinuiranom angažiranju u dijalogu koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa s Kosovom.
Drugim riječima, zapad će još malo poraditi na velikoj srbijici
Od svih iluzija, najdraza mi je ona da nekakvi ambasadori i izaslanici vode politiku SAD ovdje na svoju ruku, kao bez znanja administracije. Mozda je otvoreno gladjenje muda Faktora Stabilnosti od strane State Departmenta konacno razbije, ali dabogda.
breuer

#73644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

ispada ona: Biti neprijatelj Americi je loše, ali prijatelj još gore ipak ima smisla... :(
Styling

#73645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Gandalf wrote: 11/01/2023 09:25
Prpa.ba wrote: 11/01/2023 08:40

Meni se čini da osmorka ubrzano radi na otvaranju vrata za veliki povratak sda već na sljedećim izborima
A na osnovu cega to vi, forumski analiticari, zakljucujete?
Prpa.ba

#73646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Nista sto bi u ovom trenutku bilo razumljivo ekipi iz i oko pressmedije i federalnog MUP-a koji cuva "despote".. :mrgreen:
Gandalf

#73647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

sama činjenica da predstavnik najvećeg ruskog oponenta nas zaobilazi, nas koji smo pod direktnim ruskim utjecajem upravo zahvaljujući srbiji, nije nimalo dobra

uz to lik ide na noge proruskom igraču broj 1 na Balkanu, za očekivati je da neki sljedeći 9.1. mnogi naši zapadni prijatelji budu mimohodili pored despota ruku pod ruku s veprom
agent_zero

#73648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Invazija zatucanih Sejdo i Kakir botova na temi.

Kidišu k'o Wagnerovci na Soledar i Bahmut.
PM72

#73649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Milorad svako malo pomjeri crvenu liniju tako da nam je postalo normalno da kaže da je RS država,da podjebava ambasadore i Visokog predstavnika za Kanton Sarajevo.
Sljedeću paradu će praviti u Potočarima a mi ćemo saburati i tražiti pomoć zapada...
agent_zero

#73650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

PM72 wrote: 11/01/2023 09:48 Milorad svako malo pomjeri crvenu liniju tako da nam je postalo normalno da kaže da je RS država,da podjebava ambasadore i Visokog predstavnika za Kanton Sarajevo.
Sljedeću paradu će praviti u Potočarima a mi ćemo saburati i tražiti pomoć zapada...
Tako će i biti, a jedini izlaz je razlaz (ali pod drugačijim uvjetima) ili rat.
Locked