Možda mi pretjerujemo, možda fokus naše VP naredne 4 godine, u skladu sa koalicionim programom, će biti regija, a ne Brisel.
https://www.youtube.com/watch?v=W_wrSQ3iKus
Možda mi pretjerujemo, možda fokus naše VP naredne 4 godine, u skladu sa koalicionim programom, će biti regija, a ne Brisel.
Ma tu će sa Dačićem on je ispeko zanat priručne komunikacije.
za ovo se treba obratiti muji selimovicu i veoma jednostavno svi vcrs mogu izbrisati ovaj beznacajni kanal sa svojih tv lista

Bossona wrote: ↑10/01/2023 18:09SpoilerShowOsmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 16:28 Eto, je l' ikako reagirao na Dodikovu jučerašnju izjavu da je došlo vrijeme da srpski narod živi u jednoj državi?
Ili je dogovor da se ne reagira na takve izjave?
Kako tačno on parira Dodiku, ili čeka da bude MVP pa da parira? Slažem se i da je Dodik to izjavio samo da provjeri kako će percipirana nova vlast funkcionirati.
Nemoj da postavljaš teška pitanja na koje nemaju odgovora ovi branioci poglavica koji su se amaterski uneredili prije nego su u svoje ministarske mindere sjeli, jer su sve za svoje lično ministarske i foteljaške interese i pozicije podredili i državu Dodiku i Čoviću isporučili.
Čuj bisernih odgovor, poznavanje engleskog kao preduslov za obavljanje pozicije MVP nije preduslov u 21 vijeku![]()
![]()
.
Čudić-ka je Margaret Thatcher za Alijinu i Bakirovu Biser(n)u SDA diplomatiju ali i za bivšeg SDA-caali ne može Čudić-ka biti MVP jer se MORAJU uministriti poglavice njihovih stranaka i tako razotkriše i najnaivnijima da im je ličnoministarski minder kao i ovima koji minderišu četvrtu deceniju to prvi i glavni interes, da nije postavili bi sposobne a ne sebe kao poglavice partija.SpoilerShowkojem je velizdajnik i grobar RBIH Alija ideološki i politički vizionar i orjentir,Politički ličnointeresni minderaški amateri nam rekoše da prave koaliciju sa nekim novim relaksiranim Dodikom kojem trebaju finansije i kojem predaju kompletan sektor bezbjednosti.SpoilerShow
Sve je lijepo objasnio Zlatko Miletić kod Senada da će umjesto trodecenijske veleizdajničke i krimomafijaške SDA sekte Dodikovi i Čovićevi partneri biti Kurte umjesto Murti.
Pa i najveći politički amateri su shvatili da od promjena na bolje nema ništa, čak su otišli korak dalje pristankom da im Čović u dogovoru sa Dodikom kao čin dobre volje i zayeba instaliraju svog trojanca Bošnjaka da mogu izglasati sve što osmisle i zamisle u vijeću ministara, jer će imati dodikovog Bošnjaka Šulića da legalno i legitimno kao Bošnjak četnik glasa protiv interesa Bosne pa će nam se opet hudi Lagumdžijin politički abortus Nerko pravdati kao i za zakon o prebivalištu da nisu očekivali da će četalji zloupotrebiti i proganjati povratnike upravo zakonom koji su izglasali.
Obzirom da im je SDA (Srpska Državotvorna Agencija) na čelu sa Alijinim nasljednikom Tih(omirom)ićem i Terzićem 2006 godine isporučila SIPA-u premještanjem iz Nedžarića u četničku Lukavicu, pa je od tada SIPA pod kontrolom četalja i Beograda postal Srpska Istraživačko Policijska Agencija http://www.infobiro.ba/article/161763
"Ako Osmorka ima dovoljno ruku, neka formira vlast sa SNSD-om, HDZ-om, s kim god hoće, ali me nemojte uvjeravati da je to programska koalicija. Kakav je to program oko kojeg se možeš složiti s Dodikovom ili Čovićevom politikom. Ako se možeš složiti s njihovim politikama, onda ovdje nešto opasno ne štima. Napravite vlast i odgovarajte za svoje postupke.
Neki dan sam Nerminu Nikšiću rekao da ga ne razumijem, kako su potpisali taj sporazum, pogotovo u Laktašima, kako su pristali da izbace sve za što vjerujem da je i njima važno, poput NATO-a. Kako su pristali, odnosno, što su potpisivali taj prokleti papir. Mogli su napraviti vlast i bez toga. Nije mi odgovorio kada sam ga pitao zašto su nas izručili na pladnju SNSD-u i HDZ-u.
Razumijem šta je vlast, kako se formira, ali zašto su to uradili?! Je li to naivnost, želja da se uđe u vlast, guranje od strane Amerikanaca i Britanaca, koji su to razlozi? To je jedna vrsta enigme, ali ne želim da vjerujem da postoje neki dublji motivi", kazao je Komšić.
Osvrnuo se i na djelovanje Milorada Dodika, naglasivši da se "Dodik uopšte ne šali, kako god zvučao".
"On to zaista misli i neće odustati od toga. Iluzorno je za očekivati da on na ovoj tački može doživjeti neku političku transformaciju i promjenu. Može samo da opet trupe NATO saveza uđu u Bosnu i Hercegovinu. U ovoj situaciji, on neće odustati od svojih planova i on ih javno iznosi. Sami sebe lažemo da on to ne misli tako, lažemo sebe da ćemo ga promijeniti. Isto vam je s Čovićem, on je mudriji, tiši, gura ono što on hoće. Nemojte da budemo naivni, to su stari planovi, koji imaju političku podršku kako u susjedstvu, tako i u nekim krugovima međunarodne zajednice, dok mi u Sarajevu živimo u iluzijama da se oni šale", upozorio je Komšić.
Ponavljam ti, dobronamjerno.
Drug Micko nece biti zadovoljan, morace ambasadorcad na raport. Ovakva eskalacija se ne smije dopustiti.Klub SDP-a na posljednjoj sjednici Skupštine TK je pokušao amandmanom na budžet TK da spriječi nabavku policijske opreme za MUP TK u vidu dugih cijevi i oklopnih vozila u iznosu od 3.600,000 KM. Možda bi i prošlo, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke tako da se razoružanje MUP-a TK neće desiti.
Kakav si ti bot postao i kakve gluposti pišeš to je za nepovjerovati. Tri mjeseca od tebe nisam pročitao normalan komentar nego ti je svaki hahaha, hihihi, kao nešto bi da šukneš, šega, šala. Ako nije to kofol glumiš vidovitu Džemilu.
Ja ba. S Palmerom, Eskobarom, američkim ambasadorom Šmitom pričao kao da je ušao u granap da kupi hljeb. Nije to razgovor iz turističkog priručnika. Da nije dobar sa engleskim poveo bi nekog na jedan tako ozbiljan sastanak barem da se konsultuje i da mu pomogne ako nešto ne razumije. Ako razgovor sa pomenutima nije isto što i diplomatski nivo onda ne znam šta je.velikonja wrote: ↑10/01/2023 19:10Dino se sluzi engleskim jezikom, znam iz prve ruke.
nece ostati gladan u zemlji engleskog govornog područja.
ali dino ne zna engleski potreban za diplomatski nivo
ako si ga vec slusao kako govori enegleski jezik, budi iskren, prvo prema sebi. i ponovi, dino stvarno ne zna engleski jezik dovoljno dobro za komunikaciju na diplomatskom nivou. ne z n a !
u druge vjestine potrebne za jednog sefa diplomatije necemo ulaziti
Point. wrote: ↑10/01/2023 22:49 Čitajući žalosne hvalospjeve botova Trojke čovjek bi pomislio Dino pa par praznih mjesta pa Josip Broz.
U međuvremenu je ŽK opet hirurški nagazio naivne lidere procesa.
"Ako Osmorka ima dovoljno ruku, neka formira vlast sa SNSD-om, HDZ-om, s kim god hoće, ali me nemojte uvjeravati da je to programska koalicija. Kakav je to program oko kojeg se možeš složiti s Dodikovom ili Čovićevom politikom. Ako se možeš složiti s njihovim politikama, onda ovdje nešto opasno ne štima. Napravite vlast i odgovarajte za svoje postupke.
Neki dan sam Nerminu Nikšiću rekao da ga ne razumijem, kako su potpisali taj sporazum, pogotovo u Laktašima, kako su pristali da izbace sve za što vjerujem da je i njima važno, poput NATO-a. Kako su pristali, odnosno, što su potpisivali taj prokleti papir. Mogli su napraviti vlast i bez toga. Nije mi odgovorio kada sam ga pitao zašto su nas izručili na pladnju SNSD-u i HDZ-u.
Razumijem šta je vlast, kako se formira, ali zašto su to uradili?! Je li to naivnost, želja da se uđe u vlast, guranje od strane Amerikanaca i Britanaca, koji su to razlozi? To je jedna vrsta enigme, ali ne želim da vjerujem da postoje neki dublji motivi", kazao je Komšić.
Osvrnuo se i na djelovanje Milorada Dodika, naglasivši da se "Dodik uopšte ne šali, kako god zvučao".
"On to zaista misli i neće odustati od toga. Iluzorno je za očekivati da on na ovoj tački može doživjeti neku političku transformaciju i promjenu. Može samo da opet trupe NATO saveza uđu u Bosnu i Hercegovinu. U ovoj situaciji, on neće odustati od svojih planova i on ih javno iznosi. Sami sebe lažemo da on to ne misli tako, lažemo sebe da ćemo ga promijeniti. Isto vam je s Čovićem, on je mudriji, tiši, gura ono što on hoće. Nemojte da budemo naivni, to su stari planovi, koji imaju političku podršku kako u susjedstvu, tako i u nekim krugovima međunarodne zajednice, dok mi u Sarajevu živimo u iluzijama da se oni šale", upozorio je Komšić.
Harisa Silajdžića? Onog koji je obećao 100% BiH?animus wrote: ↑10/01/2023 23:43![]()
Naš najbolji političar još od Harisa Silajdžića.
Sve što je rekao u ovom tekstu je teška istina koja će otvoriti oči svakom čovjeku koji voli ovu državu. Osmorka će odgovarati i pred Bogom i pred ljudima za svoju izdaju. Laž i obmana kojima su ljude prevarili ce ih mnogo kostati
Kme, kme. Izdaja, Izdaja. Hoće li Komšo koga po prstima? Šta kaže, poštuje li još uvijek dan RS?animus wrote: ↑10/01/2023 23:43![]()
Sve što je rekao u ovom tekstu je teška istina koja će otvoriti oči svakom čovjeku koji voli ovu državu. Osmorka će odgovarati i pred Bogom i pred ljudima za svoju izdaju. Laž i obmana kojima su ljude prevarili ce ih mnogo kostati
Stara poslovica kaže da je mišljenje kao guzica; svatko ga ima.dale cooper wrote: ↑10/01/2023 23:45Harisa Silajdžića? Onog koji je obećao 100% BiH?animus wrote: ↑10/01/2023 23:43
![]()
Sve što je rekao u ovom tekstu je teška istina koja će otvoriti oči svakom čovjeku koji voli ovu državu. Osmorka će odgovarati i pred Bogom i pred ljudima za svoju izdaju. Laž i obmana kojima su ljude prevarili ce ih mnogo kostatiAli u pravu si jedino u tome da su slični. Slične ublehe.
![]()
Čuj ko, pa kifla. I još uz to je najljepšianimus wrote: ↑10/01/2023 23:58Stara poslovica kaže da je mišljenje kao guzica; svatko ga ima.dale cooper wrote: ↑10/01/2023 23:45
Harisa Silajdžića? Onog koji je obećao 100% BiH?Ali u pravu si jedino u tome da su slični. Slične ublehe.
![]()
Ok. Da čujemo tvoje mišljenje koji je to naš najbolji politicar pa da znam o cemu pricamo
Nema takvog.animus wrote: ↑10/01/2023 23:58Stara poslovica kaže da je mišljenje kao guzica; svatko ga ima.dale cooper wrote: ↑10/01/2023 23:45
Harisa Silajdžića? Onog koji je obećao 100% BiH?Ali u pravu si jedino u tome da su slični. Slične ublehe.
![]()
Ok. Da čujemo tvoje mišljenje koji je to naš najbolji politicar pa da znam o cemu pricamo