Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
A_A_AKCIJA

#73551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Osmi Socrates wrote: 10/01/2023 16:59
Leverage wrote: 10/01/2023 16:55 Tebe niko u ništa i ne pokušava ubijediti, ti se sam podmećeš kao neko kome sve treba razjasniti i koga treba ubijediti u nešto. Objektivno govoreći, nikog nije briga šta ti misliš ali ti ovdje vučeš za rukav forumaše da te ubjeđuju da ono što si ti već zamislio da je šuplja, zapravo to nije.

Evo letimo svi.
Pa ja sam fasciniran da još postoje ljudi koji idoliziraju političare.

Dođe bivši SDA-ovac, popljuje SDA, i hajmo od njega praviti novog sveca bosanske politike.

Gura se na mjesto za koje nema nikakvih predispozicija, a narod mu se klanja.

Dosad je uspješno pljuvao SDA, i OK.

Moje pitanje je jednostavno. Zašto je uopšte bio u SDA?
Gdje ti živiš, za početak? Da znam odakle da krenem, prije odgovora.
noviforumas

#73552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

dale cooper wrote: 10/01/2023 16:55
noviforumas wrote: 10/01/2023 16:09

A i zgodniji od Tita rahmetli. 8-)
Ne bih išao tako daleko.

Image

8) :D
Bjezi, nemoj da kacim slike Staljina iz mladih dana, postace nam Styling boljsevik :D
Osmi Socrates

#73553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?

Eto, odgovorili mi ljudi.

Čovjek bio u SDA. Mora prvo odgovoriti na pitanje zašto, ali bez šuplje.
A_A_AKCIJA

#73554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Osmi Socrates wrote: 10/01/2023 17:40 Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?

Pa zato jer ako si dijaspora ne možeš znati detalje sa lokalnog nivoa, gdje je NiP imao najveći uspjeh. Ne možeš na svakodnevnom životu osjetiti promjenu o kojoj pričam.

Na kantonalnom, a onda i na općinskom nivou, NiP je obećao promjenu građanima Sarajeva i to obećanje prilično ispunio. Imaš temu o vladi KS, gdje je postavljana lista obećanja i ispunjenog. Trenutno ima preko stotinu stavki koje su urađene i koje nam život čine boljim.

Najbitnije obećanje, borba sa korupcijom, je ispunjeno skoro bez greške. SDA bi zlatom platila makar i najmanju aferu, ali ne postoji.
Primjer koji se navodi je prijem 196 policajaca putem konkursa, na koji nije bila niti jedna pisana žalba. Za balkanske uvjete, to je korak od sedam milja.
Posebno volim napomenuti podršku porodiljama, gdje je obezbijeđeno svim porodiljama 1000 KM mjesečno, dakle 12.000 godišnje kao mjera podrške natalitetu.

Trojka se pokazala kao ekipa koja ispunjava obećanja i zato je uspjela doći do formiranja vlasti na ostalim nivoima.

Dino bio u SDA. Jeste.
Ja vjerujem u pokajanje i promjenu. Načinom kako vodi ovu priču, siguran sam da je promjena iskrena. Bilo je previše prilika da zajebe i izda, ali se to nije desilo.
Point.

#73555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Samo jedno pitanjce. Jesu se ovi nip botovi dogovorili kako da zovu Dinu? Dragi Vođa, Izvrsni Vođa ili je Kulin dovoljno?

Pitam za drugaricu.
Roccohljup

#73556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

noviforumas wrote: 10/01/2023 17:15

Ne bih išao tako daleko.

Image

Bjezi, nemoj da kacim slike Staljina iz mladih dana, postace nam Styling boljsevik :D
Balkan style.....da mu je laka zemlja

Image
Leverage

#73557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Point. wrote: 10/01/2023 17:52 Samo jedno pitanjce. Jesu se ovi nip botovi dogovorili kako da zovu Dinu? Dragi Vođa, Izvrsni Vođa ili je Kulin dovoljno?

Pitam za drugaricu.
Gavrilo :izet:
Student_u_Ostavci

#73558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Oni vjeruju u pokajanje i promjenu :lol: :lol: :lol:

Crvenim se čitajući njihovo botovanje za Dinu, britku sablju BH diplomatije. Postalo je baš neprijatno za čitati.
Bossona

#73559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Osmi Socrates wrote: 10/01/2023 16:28 Eto, je l' ikako reagirao na Dodikovu jučerašnju izjavu da je došlo vrijeme da srpski narod živi u jednoj državi?

Ili je dogovor da se ne reagira na takve izjave?

Kako tačno on parira Dodiku, ili čeka da bude MVP pa da parira? Slažem se i da je Dodik to izjavio samo da provjeri kako će percipirana nova vlast funkcionirati.

Nemoj da postavljaš teška pitanja na koje nemaju odgovora ovi branioci poglavica koji su se amaterski uneredili prije nego su u svoje ministarske mindere sjeli, jer su sve za svoje lično ministarske i foteljaške interese i pozicije podredili i državu Dodiku i Čoviću isporučili.
Čuj bisernih odgovor, poznavanje engleskog kao preduslov za obavljanje pozicije MVP nije preduslov u 21 vijeku :lol: :lol: :lol: .
Čudić-ka je Margaret Thatcher za Alijinu i Bakirovu Biser(n)u SDA diplomatiju ali i za bivšeg SDA-ca kojem je velizdajnik i grobar RBIH Alija ideološki i politički vizionar i orjentir, ali ne može Čudić-ka biti MVP jer se MORAJU uministriti poglavice njihovih stranaka i tako razotkriše i najnaivnijima da im je ličnoministarski minder kao i ovima koji minderišu četvrtu deceniju to prvi i glavni interes, da nije postavili bi sposobne a ne sebe kao poglavice partija.

Sve je lijepo objasnio Zlatko Miletić kod Senada da će umjesto trodecenijske veleizdajničke i krimomafijaške SDA sekte Dodikovi i Čovićevi partneri biti Kurte umjesto Murti.

Pa i najveći politički amateri su shvatili da od promjena na bolje nema ništa, čak su otišli korak dalje pristankom da im Čović u dogovoru sa Dodikom kao čin dobre volje i zayeba instaliraju svog trojanca Bošnjaka da mogu izglasati sve što osmisle i zamisle u vijeću ministara, jer će imati dodikovog Bošnjaka Šulića da legalno i legitimno kao Bošnjak četnik glasa protiv interesa Bosne pa će nam se opet hudi Lagumdžijin politički abortus Nerko pravdati kao i za zakon o prebivalištu da nisu očekivali da će četalji zloupotrebiti i proganjati povratnike upravo zakonom koji su izglasali.

Politički ličnointeresni minderaški amateri nam rekoše da prave koaliciju sa nekim novim relaksiranim Dodikom kojem trebaju finansije i kojem predaju kompletan sektor bezbjednosti.
Obzirom da im je SDA (Srpska Državotvorna Agencija) na čelu sa Alijinim nasljednikom Tih(omirom)ićem i Terzićem 2006 godine isporučila SIPA-u premještanjem iz Nedžarića u četničku Lukavicu, pa je od tada SIPA pod kontrolom četalja i Beograda postal Srpska Istraživačko Policijska Agencija http://www.infobiro.ba/article/161763
Roccohljup

#73560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Leverage wrote: 10/01/2023 17:56
Point. wrote: 10/01/2023 17:52 Samo jedno pitanjce. Jesu se ovi nip botovi dogovorili kako da zovu Dinu? Dragi Vođa, Izvrsni Vođa ili je Kulin dovoljno?

Pitam za drugaricu.
Al hoce li ga oslovljavati sa HE Kifla :mrgreen:
Leverage

#73561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Roccohljup wrote: 10/01/2023 18:10
Leverage wrote: 10/01/2023 17:56
Al hoce li ga oslovljavati sa HE Kifla :mrgreen:
Crithagra

#73562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Crithagra »

Mene stid.

Trappist

#73563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Trappist »

Crithagra wrote: 10/01/2023 18:15 Mene stid.

s obzirom da imamo ovdje nip-ovaca puno, mora biti neko i iz nase stranke, pa da mi odgovori sto je forto ovoliko zapeo za neko nebitno ministarstvo? Zar ne bi da je KS "prodisao" od kako je on premijer, da smo metropola postali od kako je on premijer, da je grad neko skroz drugo mjesto za zivjet? Sto sad napusta jednu od najbitnijih pozicija u drzavi zbog ebenog ministarstva prometa i komunikacija ?
meridiyan

#73564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 17:50
Osmi Socrates wrote: 10/01/2023 17:40 Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?

Spoiler
Show
Pa zato jer ako si dijaspora ne možeš znati detalje sa lokalnog nivoa, gdje je NiP imao najveći uspjeh. Ne možeš na svakodnevnom životu osjetiti promjenu o kojoj pričam.

Na kantonalnom, a onda i na općinskom nivou, NiP je obećao promjenu građanima Sarajeva i to obećanje prilično ispunio. Imaš temu o vladi KS, gdje je postavljana lista obećanja i ispunjenog. Trenutno ima preko stotinu stavki koje su urađene i koje nam život čine boljim.

Najbitnije obećanje, borba sa korupcijom, je ispunjeno skoro bez greške. SDA bi zlatom platila makar i najmanju aferu, ali ne postoji.
Primjer koji se navodi je prijem 196 policajaca putem konkursa, na koji nije bila niti jedna pisana žalba. Za balkanske uvjete, to je korak od sedam milja.
Posebno volim napomenuti podršku porodiljama, gdje je obezbijeđeno svim porodiljama 1000 KM mjesečno, dakle 12.000 godišnje kao mjera podrške natalitetu.

Trojka se pokazala kao ekipa koja ispunjava obećanja i zato je uspjela doći do formiranja vlasti na ostalim nivoima.

Dino bio u SDA. Jeste.
Ja vjerujem u pokajanje i promjenu. Načinom kako vodi ovu priču, siguran sam da je promjena iskrena. Bilo je previše prilika da zajebe i izda, ali se to nije desilo.
Poznati su kao i stranka bez dvostrukih arsina. Dosljednost prije svega. :lol:
SDA skola

NIP nakon presude pozvao načelnika Bugojna da podnese ostavku
https://nap.ba/news/84872

Predsjednik Naroda i pravde iz USK osuđen na tri godine zatvora
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ora/461796
Leverage

#73565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Zar je ovaj Komšićev guzičar toliko važan da se njegov post čak dva puta nađe na istoj strani?

Pitanje je retoričko.
Jordan1961

#73566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Bossona wrote: 10/01/2023 18:09
Osmi Socrates wrote: 10/01/2023 16:28 Eto, je l' ikako reagirao na Dodikovu jučerašnju izjavu da je došlo vrijeme da srpski narod živi u jednoj državi?

Ili je dogovor da se ne reagira na takve izjave?

Kako tačno on parira Dodiku, ili čeka da bude MVP pa da parira? Slažem se i da je Dodik to izjavio samo da provjeri kako će percipirana nova vlast funkcionirati.

Nemoj da postavljaš teška pitanja na koje nemaju odgovora ovi branioci poglavica koji su se amaterski uneredili prije nego su u svoje ministarske mindere sjeli, jer su sve za svoje lično ministarske i foteljaške interese i pozicije podredili i državu Dodiku i Čoviću isporučili.
Čuj bisernih odgovor, poznavanje engleskog kao preduslov za obavljanje pozicije MVP nije preduslov u 21 vijeku :lol: :lol: :lol: .
Čudić-ka je Margaret Thatcher za Alijinu i Bakirovu Biser(n)u SDA diplomatiju ali i za bivšeg SDA-ca kojem je velizdajnik i grobar RBIH Alija ideološki i politički vizionar i orjentir, ali ne može Čudić-ka biti MVP jer se MORAJU uministriti poglavice njihovih stranaka i tako razotkriše i najnaivnijima da im je ličnoministarski minder kao i ovima koji minderišu četvrtu deceniju to prvi i glavni interes, da nije postavili bi sposobne a ne sebe kao poglavice partija.

Sve je lijepo objasnio Zlatko Miletić kod Senada da će umjesto trodecenijske veleizdajničke i krimomafijaške SDA sekte Dodikovi i Čovićevi partneri biti Kurte umjesto Murti.

Pa i najveći politički amateri su shvatili da od promjena na bolje nema ništa, čak su otišli korak dalje pristankom da im Čović u dogovoru sa Dodikom kao čin dobre volje i zayeba instaliraju svog trojanca Bošnjaka da mogu izglasati sve što osmisle i zamisle u vijeću ministara, jer će imati dodikovog Bošnjaka Šulića da legalno i legitimno kao Bošnjak četnik glasa protiv interesa Bosne pa će nam se opet hudi Lagumdžijin politički abortus Nerko pravdati kao i za zakon o prebivalištu da nisu očekivali da će četalji zloupotrebiti i proganjati povratnike upravo zakonom koji su izglasali.

Politički ličnointeresni minderaški amateri nam rekoše da prave koaliciju sa nekim novim relaksiranim Dodikom kojem trebaju finansije i kojem predaju kompletan sektor bezbjednosti.
Obzirom da im je SDA (Srpska Državotvorna Agencija) na čelu sa Alijinim nasljednikom Tih(omirom)ićem i Terzićem 2006 godine isporučila SIPA-u premještanjem iz Nedžarića u četničku Lukavicu, pa je od tada SIPA pod kontrolom četalja i Beograda postal Srpska Istraživačko Policijska Agencija http://www.infobiro.ba/article/161763
Dzabe ti to pricas. Dino podijeli par sendvica, zatomi apetite i svaki radi k'o udarnik. Tu nikakva argumentacija ne vrijedi.
doktor78

#73567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Leverage wrote: 10/01/2023 18:24 Zar je ovaj Komšićev guzičar toliko važan da se njegov post čak dva puta nađe na istoj strani?

Pitanje je retoričko.
Ja očekujem i da se Dennis Muhammed Gratz oglasi, pa da ga ovdje lijepe :mrgreen:
meridiyan

#73568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Da budemo precizni, zahvaljuje se NiP ministrima Čampari i Katici. A pitali smo se kuda je transportovana mehanizacija i jedinice za potrebe parade koja slavi zločine

velikonja

#73569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 17:13 Dino govori engleski. Znam iz prve ruke. Dino sa strancima priča bez prevodioca. Ne možeš na tom nivou komunicirati bez prevodioca ako ne znaš dobro engleski. Trebao bi ti barem za konsultacije.
Dino se sluzi engleskim jezikom, znam iz prve ruke.
nece ostati gladan u zemlji engleskog govornog područja.
ali dino ne zna engleski potreban za diplomatski nivo

ako si ga vec slusao kako govori enegleski jezik, budi iskren, prvo prema sebi. i ponovi, dino stvarno ne zna engleski jezik dovoljno dobro za komunikaciju na diplomatskom nivou. ne z n a !

u druge vjestine potrebne za jednog sefa diplomatije necemo ulaziti
Roccohljup

#73570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

doktor78 wrote: 10/01/2023 18:43
Leverage wrote: 10/01/2023 18:24 Zar je ovaj Komšićev guzičar toliko važan da se njegov post čak dva puta nađe na istoj strani?

Pitanje je retoričko.
Ja očekujem i da se Dennis Muhammed Gratz oglasi, pa da ga ovdje lijepe :mrgreen:
Pa oglasio se men se cini i prije ovog levata. Stidi se jadnik :-)

Osmi Socrates

#73571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Što se tiče političara (mislim na muškarce) spomenutih na ovoj temi na prethodnih nekoliko stranica, jedino bih sa Čankom mog'o pivu popit'.
Styling

#73572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 10/01/2023 17:15

Ne bih išao tako daleko.

Image

Ja sam dijete radničke klase, moji nane i dede su bili partizani 🫶
noviforumas

#73573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Roccohljup wrote: 10/01/2023 19:25
doktor78 wrote: 10/01/2023 18:43
Pa oglasio se men se cini i prije ovog levata. Stidi se jadnik :-)

Ja vazda mislio da je ovo za ime neka zajebancija, kad covjek se fakat zvao Muhamed Gracic. :shock: Mislim, naravno da ima pravo da mijenja, njegova licna odluka na kraju krajeva, ali svasta.
Ricken

#73574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

JohnnyS wrote: 10/01/2023 16:36 Kako bola poznavanje engleskog ne mora biti prioritet za MVP
Pa fino kad znaš kolut nazad i kolut naprijed, sva vrata su ti otvorena. :D
noviforumas

#73575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Sta smo docekali... ne zasluzujemo mi bolje.

Image

Locked