Gdje ti živiš, za početak? Da znam odakle da krenem, prije odgovora.Osmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 16:59Pa ja sam fasciniran da još postoje ljudi koji idoliziraju političare.Leverage wrote: ↑10/01/2023 16:55 Tebe niko u ništa i ne pokušava ubijediti, ti se sam podmećeš kao neko kome sve treba razjasniti i koga treba ubijediti u nešto. Objektivno govoreći, nikog nije briga šta ti misliš ali ti ovdje vučeš za rukav forumaše da te ubjeđuju da ono što si ti već zamislio da je šuplja, zapravo to nije.
Evo letimo svi.
Dođe bivši SDA-ovac, popljuje SDA, i hajmo od njega praviti novog sveca bosanske politike.
Gura se na mjesto za koje nema nikakvih predispozicija, a narod mu se klanja.
Dosad je uspješno pljuvao SDA, i OK.
Moje pitanje je jednostavno. Zašto je uopšte bio u SDA?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
A_A_AKCIJA
#73551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
noviforumas
#73552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bjezi, nemoj da kacim slike Staljina iz mladih dana, postace nam Styling boljsevik
-
Osmi Socrates
#73553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?
Eto, odgovorili mi ljudi.
Čovjek bio u SDA. Mora prvo odgovoriti na pitanje zašto, ali bez šuplje.
-
A_A_AKCIJA
#73554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zato jer ako si dijaspora ne možeš znati detalje sa lokalnog nivoa, gdje je NiP imao najveći uspjeh. Ne možeš na svakodnevnom životu osjetiti promjenu o kojoj pričam.Osmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 17:40 Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?
Na kantonalnom, a onda i na općinskom nivou, NiP je obećao promjenu građanima Sarajeva i to obećanje prilično ispunio. Imaš temu o vladi KS, gdje je postavljana lista obećanja i ispunjenog. Trenutno ima preko stotinu stavki koje su urađene i koje nam život čine boljim.
Najbitnije obećanje, borba sa korupcijom, je ispunjeno skoro bez greške. SDA bi zlatom platila makar i najmanju aferu, ali ne postoji.
Primjer koji se navodi je prijem 196 policajaca putem konkursa, na koji nije bila niti jedna pisana žalba. Za balkanske uvjete, to je korak od sedam milja.
Posebno volim napomenuti podršku porodiljama, gdje je obezbijeđeno svim porodiljama 1000 KM mjesečno, dakle 12.000 godišnje kao mjera podrške natalitetu.
Trojka se pokazala kao ekipa koja ispunjava obećanja i zato je uspjela doći do formiranja vlasti na ostalim nivoima.
Dino bio u SDA. Jeste.
Ja vjerujem u pokajanje i promjenu. Načinom kako vodi ovu priču, siguran sam da je promjena iskrena. Bilo je previše prilika da zajebe i izda, ali se to nije desilo.
- Point.
#73555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo jedno pitanjce. Jesu se ovi nip botovi dogovorili kako da zovu Dinu? Dragi Vođa, Izvrsni Vođa ili je Kulin dovoljno?
Pitam za drugaricu.
Pitam za drugaricu.
- Roccohljup
#73556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Balkan style.....da mu je laka zemljanoviforumas wrote: ↑10/01/2023 17:15Bjezi, nemoj da kacim slike Staljina iz mladih dana, postace nam Styling boljsevik![]()

- Leverage
- Student_u_Ostavci
#73558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni vjeruju u pokajanje i promjenu
Crvenim se čitajući njihovo botovanje za Dinu, britku sablju BH diplomatije. Postalo je baš neprijatno za čitati.
Crvenim se čitajući njihovo botovanje za Dinu, britku sablju BH diplomatije. Postalo je baš neprijatno za čitati.
-
Bossona
#73559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 16:28 Eto, je l' ikako reagirao na Dodikovu jučerašnju izjavu da je došlo vrijeme da srpski narod živi u jednoj državi?
Ili je dogovor da se ne reagira na takve izjave?
Kako tačno on parira Dodiku, ili čeka da bude MVP pa da parira? Slažem se i da je Dodik to izjavio samo da provjeri kako će percipirana nova vlast funkcionirati.
Nemoj da postavljaš teška pitanja na koje nemaju odgovora ovi branioci poglavica koji su se amaterski uneredili prije nego su u svoje ministarske mindere sjeli, jer su sve za svoje lično ministarske i foteljaške interese i pozicije podredili i državu Dodiku i Čoviću isporučili.
Čuj bisernih odgovor, poznavanje engleskog kao preduslov za obavljanje pozicije MVP nije preduslov u 21 vijeku
Čudić-ka je Margaret Thatcher za Alijinu i Bakirovu Biser(n)u SDA diplomatiju ali i za bivšeg SDA-ca kojem je velizdajnik i grobar RBIH Alija ideološki i politički vizionar i orjentir, ali ne može Čudić-ka biti MVP jer se MORAJU uministriti poglavice njihovih stranaka i tako razotkriše i najnaivnijima da im je ličnoministarski minder kao i ovima koji minderišu četvrtu deceniju to prvi i glavni interes, da nije postavili bi sposobne a ne sebe kao poglavice partija.
Sve je lijepo objasnio Zlatko Miletić kod Senada da će umjesto trodecenijske veleizdajničke i krimomafijaške SDA sekte Dodikovi i Čovićevi partneri biti Kurte umjesto Murti.
Pa i najveći politički amateri su shvatili da od promjena na bolje nema ništa, čak su otišli korak dalje pristankom da im Čović u dogovoru sa Dodikom kao čin dobre volje i zayeba instaliraju svog trojanca Bošnjaka da mogu izglasati sve što osmisle i zamisle u vijeću ministara, jer će imati dodikovog Bošnjaka Šulića da legalno i legitimno kao Bošnjak četnik glasa protiv interesa Bosne pa će nam se opet hudi Lagumdžijin politički abortus Nerko pravdati kao i za zakon o prebivalištu da nisu očekivali da će četalji zloupotrebiti i proganjati povratnike upravo zakonom koji su izglasali.
Politički ličnointeresni minderaški amateri nam rekoše da prave koaliciju sa nekim novim relaksiranim Dodikom kojem trebaju finansije i kojem predaju kompletan sektor bezbjednosti.
Obzirom da im je SDA (Srpska Državotvorna Agencija) na čelu sa Alijinim nasljednikom Tih(omirom)ićem i Terzićem 2006 godine isporučila SIPA-u premještanjem iz Nedžarića u četničku Lukavicu, pa je od tada SIPA pod kontrolom četalja i Beograda postal Srpska Istraživačko Policijska Agencija http://www.infobiro.ba/article/161763
- Roccohljup
- Leverage
#73561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Crithagra
-
Trappist
#73563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
s obzirom da imamo ovdje nip-ovaca puno, mora biti neko i iz nase stranke, pa da mi odgovori sto je forto ovoliko zapeo za neko nebitno ministarstvo? Zar ne bi da je KS "prodisao" od kako je on premijer, da smo metropola postali od kako je on premijer, da je grad neko skroz drugo mjesto za zivjet? Sto sad napusta jednu od najbitnijih pozicija u drzavi zbog ebenog ministarstva prometa i komunikacija ?
-
meridiyan
#73564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poznati su kao i stranka bez dvostrukih arsina. Dosljednost prije svega.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 17:50Osmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 17:40 Šta mi imaš odgovarati bazirano na mjestu boravka?
Čovjek bio u SDA. Mora prvo odgovoriti na pitanje zašto, ali bez šuplje.SpoilerShowPa zato jer ako si dijaspora ne možeš znati detalje sa lokalnog nivoa, gdje je NiP imao najveći uspjeh. Ne možeš na svakodnevnom životu osjetiti promjenu o kojoj pričam.
Na kantonalnom, a onda i na općinskom nivou, NiP je obećao promjenu građanima Sarajeva i to obećanje prilično ispunio. Imaš temu o vladi KS, gdje je postavljana lista obećanja i ispunjenog. Trenutno ima preko stotinu stavki koje su urađene i koje nam život čine boljim.
Najbitnije obećanje, borba sa korupcijom, je ispunjeno skoro bez greške. SDA bi zlatom platila makar i najmanju aferu, ali ne postoji.
Primjer koji se navodi je prijem 196 policajaca putem konkursa, na koji nije bila niti jedna pisana žalba. Za balkanske uvjete, to je korak od sedam milja.
Posebno volim napomenuti podršku porodiljama, gdje je obezbijeđeno svim porodiljama 1000 KM mjesečno, dakle 12.000 godišnje kao mjera podrške natalitetu.
Trojka se pokazala kao ekipa koja ispunjava obećanja i zato je uspjela doći do formiranja vlasti na ostalim nivoima.
Dino bio u SDA. Jeste.
Ja vjerujem u pokajanje i promjenu. Načinom kako vodi ovu priču, siguran sam da je promjena iskrena. Bilo je previše prilika da zajebe i izda, ali se to nije desilo.
SDA skola
NIP nakon presude pozvao načelnika Bugojna da podnese ostavku
https://nap.ba/news/84872
Predsjednik Naroda i pravde iz USK osuđen na tri godine zatvora
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ora/461796
- Leverage
#73565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar je ovaj Komšićev guzičar toliko važan da se njegov post čak dva puta nađe na istoj strani?
Pitanje je retoričko.
Pitanje je retoričko.
-
Jordan1961
#73566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dzabe ti to pricas. Dino podijeli par sendvica, zatomi apetite i svaki radi k'o udarnik. Tu nikakva argumentacija ne vrijedi.Bossona wrote: ↑10/01/2023 18:09Osmi Socrates wrote: ↑10/01/2023 16:28 Eto, je l' ikako reagirao na Dodikovu jučerašnju izjavu da je došlo vrijeme da srpski narod živi u jednoj državi?
Ili je dogovor da se ne reagira na takve izjave?
Kako tačno on parira Dodiku, ili čeka da bude MVP pa da parira? Slažem se i da je Dodik to izjavio samo da provjeri kako će percipirana nova vlast funkcionirati.
Nemoj da postavljaš teška pitanja na koje nemaju odgovora ovi branioci poglavica koji su se amaterski uneredili prije nego su u svoje ministarske mindere sjeli, jer su sve za svoje lično ministarske i foteljaške interese i pozicije podredili i državu Dodiku i Čoviću isporučili.
Čuj bisernih odgovor, poznavanje engleskog kao preduslov za obavljanje pozicije MVP nije preduslov u 21 vijeku![]()
![]()
.
Čudić-ka je Margaret Thatcher za Alijinu i Bakirovu Biser(n)u SDA diplomatiju ali i za bivšeg SDA-ca kojem je velizdajnik i grobar RBIH Alija ideološki i politički vizionar i orjentir, ali ne može Čudić-ka biti MVP jer se MORAJU uministriti poglavice njihovih stranaka i tako razotkriše i najnaivnijima da im je ličnoministarski minder kao i ovima koji minderišu četvrtu deceniju to prvi i glavni interes, da nije postavili bi sposobne a ne sebe kao poglavice partija.
Sve je lijepo objasnio Zlatko Miletić kod Senada da će umjesto trodecenijske veleizdajničke i krimomafijaške SDA sekte Dodikovi i Čovićevi partneri biti Kurte umjesto Murti.
Pa i najveći politički amateri su shvatili da od promjena na bolje nema ništa, čak su otišli korak dalje pristankom da im Čović u dogovoru sa Dodikom kao čin dobre volje i zayeba instaliraju svog trojanca Bošnjaka da mogu izglasati sve što osmisle i zamisle u vijeću ministara, jer će imati dodikovog Bošnjaka Šulića da legalno i legitimno kao Bošnjak četnik glasa protiv interesa Bosne pa će nam se opet hudi Lagumdžijin politički abortus Nerko pravdati kao i za zakon o prebivalištu da nisu očekivali da će četalji zloupotrebiti i proganjati povratnike upravo zakonom koji su izglasali.
Politički ličnointeresni minderaški amateri nam rekoše da prave koaliciju sa nekim novim relaksiranim Dodikom kojem trebaju finansije i kojem predaju kompletan sektor bezbjednosti.
Obzirom da im je SDA (Srpska Državotvorna Agencija) na čelu sa Alijinim nasljednikom Tih(omirom)ićem i Terzićem 2006 godine isporučila SIPA-u premještanjem iz Nedžarića u četničku Lukavicu, pa je od tada SIPA pod kontrolom četalja i Beograda postal Srpska Istraživačko Policijska Agencija http://www.infobiro.ba/article/161763
-
doktor78
-
meridiyan
#73568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da budemo precizni, zahvaljuje se NiP ministrima Čampari i Katici. A pitali smo se kuda je transportovana mehanizacija i jedinice za potrebe parade koja slavi zločine
-
velikonja
#73569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dino se sluzi engleskim jezikom, znam iz prve ruke.
nece ostati gladan u zemlji engleskog govornog područja.
ali dino ne zna engleski potreban za diplomatski nivo
ako si ga vec slusao kako govori enegleski jezik, budi iskren, prvo prema sebi. i ponovi, dino stvarno ne zna engleski jezik dovoljno dobro za komunikaciju na diplomatskom nivou. ne z n a !
u druge vjestine potrebne za jednog sefa diplomatije necemo ulaziti
- Roccohljup
#73570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa oglasio se men se cini i prije ovog levata. Stidi se jadnik
-
Osmi Socrates
#73571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što se tiče političara (mislim na muškarce) spomenutih na ovoj temi na prethodnih nekoliko stranica, jedino bih sa Čankom mog'o pivu popit'.
- Styling
#73572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam dijete radničke klase, moji nane i dede su bili partizani 🫶noviforumas wrote: ↑10/01/2023 17:15Bjezi, nemoj da kacim slike Staljina iz mladih dana, postace nam Styling boljsevik![]()
-
noviforumas
#73573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja vazda mislio da je ovo za ime neka zajebancija, kad covjek se fakat zvao Muhamed Gracic.
- Ricken
-
noviforumas
#73575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta smo docekali... ne zasluzujemo mi bolje.