Istog sam mišljenja.drug_profi wrote: ↑09/01/2023 16:03 Do kraja februara će ih poslati mogu se kladiti. Mozda vec za 10 dana prelome.
Nadam se da je obuka negdje vec krenula. Pretpostavljam da ovi sto idu u UK i PL na obuku imaju u sastavu i posade koje se obucavaju na Chaliju i Leu.
Jer ne bi Britanci samo tako rekli evo vam tenkovi. Znači ima 10-20 posada obučenih zajedno sa serviserima.
Čak mislim da nema nikakvih stvarnih trzavica u vezi leoparda i njemačkog protivljenja.
Tenkovi će doći a sve ostalo je sajops Ukrajine i saveznika
Zapad igra onu poznatu igru zbog kojeg je Putin i nasjeo na foru i zaglavio.
EU u nesuglasicama, ne mogu se dogovoriti, svak vodi svoju politiku, stalno se neko buni, Mađari jedno, Turci drugo, Švabe treće i sl.
Priča da će uskoro nestati naoružanja u NATO skladištima, da će Eu postati gladna i hladna.
Priča da će se Zapad umoriti i jednog dana dignut ruke od svega i sl.
Rusi se "ohrabruju" "provjerenim izvorima" i vijestima i informacijama da je globalni Zapad u moralnoj, ekonmskoj i svakoj drugoj krizi i još malo pa će se sve srušiti ko kula od karata u njihovu korist.
Oni su se nadali kako će se nešto promjeniti padom Borisa Jonsona, pobjedom konzervativaca u USA, promjenom vlade u Italiji itd.
A to se nije desilo.
Sa druge strane Zelenski će stalno kukati prema Zapadu kako mu se ne pomaže dovoljno i kako je i Ukrajina skoro na koljenima itd.
Poenta svega je sebe(zapad i Ukrajina) prikazati slabim.
Rusima se uvijek treba dati nada da će nešto iskamčit.
Ne trebaš im nikada otvoreno dati do znanja da je ustvari glavni plan ruski totalni poraz u Ukrajini.
Uvijek moraju imati LAŽNU slamku spasa.
Moje mišljenje.