Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
noviforumas

#73001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

mirza_15 wrote: 09/01/2023 12:22
noviforumas wrote: 09/01/2023 12:18

Ma ljudi hoce da poklope fotelje, uvale se na budzete, i boli ih karina. Ne pitaju za cijenu, izgleda. Ja ne znam kako je moguce da ne postoji politicka opcija da je u stanju malo, samo zeru, dugorocnije razmisljati. Evo na stranu drzava, na stranu sve - kako misle dobiti ikakve izbore u buducnosti? Ugasice sami sebe, onda ce tek SDA da uzjase, pa treba cekati neku novu opoziciju da stasa, a procice jos 3-4 izborna ciklusa dok se to ne desi. Do tad, ko ziv ko mrtav, i egzodus jos par stotina hiljada ljudi. To u najoptimisticnijem scenariju, ako BiH prezivi do tad. Neshvatljivo. Steta, zaista, jer su radili odlican posao u KS.
Vlast još nije ni formirana, a ti ih već otpisao? Kako znaš da na nivou FBiH neće raditi isto kao u KS? Tu će imati poluge za tako nešto. A sa državnog nivoa se možda pokrene EU put. Možda i neće, ali hajde da im damo pola godine, godinu, mandat pa da vidimo rezultate?
Svakako. Ako ce vec u vlast, hajde da vidimo sta ce napraviti. Nikakav problem. Samo, ovo ponasanje do sad ne obecava, blago receno.
palermo

#73002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

carobnjak_N wrote: 09/01/2023 11:16 Ne treba zaboraviti odgovornost hinjavog Baketa, sa njegovim genijalnim apelacijama.
Zna se da govno ne diraš jer će više da smrdi. Ali možda je to genijalcu i trebalo da ima svake godine visoko podignute tenzije.
Šta ako nije 9.januara i ako bude 10-og ?! Kao, likovaćeš dva dana, vidi što sam sjebo vlahe apelacijom, i onda opet imaš isto ovo
samo dan knije . :-)
Odlicno si to rekao. Jebale ih apelacije, da su bogdo dvije tepsije krompiruse napravili I poslali ucesn8cima parade to bi bio potez.

Em bi mi ispali veliki, em bi se I oni zamislili nad tim gestom. Ko yebe kundakom ti njega tepsijom krompiruse
BHCluster

#73003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote: 09/01/2023 12:16
BHCluster wrote: 09/01/2023 12:03

Konkretno, slave antiustavan Dan, NIJE PROBLEM! Odlikuju Putina, NIJE PROBLEM! :thumbup:
Ne čitaš napisano. Jeste problem, ali ga nećeš riješiti tako što ćeš odustati od formiranja vlasti. Samo totalni laik, ali apsolutno totalni, je mogao očekivati da oni ne održe paradu danas. Treba povlačiti ravionalne poteze. Evo, šta ti predlažeš? Daj neki prijedlog od kojeg će nam biti bolje i koji će uticati na to da se ovo zaustavi. Kako bi ti postupio i kako bi nam to tačno koristilo?
To znaci da Dodik ostaje pri svojim stavovima bez posljedica, dok drugi imaju sve argumente na svojoj strani i onda pogaze sve ono na cemu su gradili svoju kampanju da formirali vlast sa tim istim Dodikom? Bravo!

EVO PRIJEDLOG: Bezrezervno postovanje odluka Ustavnog suda i zakona ove drzave i drzati se ovoga ko pijan plota. Zaista revolucionarno, zar ne? Medjutim vazno je formirati vlast tj sjesti u fotelju mozda se kakav selfie pukne za stare dane.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#73004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 09/01/2023 11:32
izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:15
I cekaj, sad se stavlja na teret ovim novim to sto je dodik nastavio po svome?
Znaci hoces reci da su ovi novi trebali sprijecit dodika da nastavi po svome.
Kako? Sta je po tebi trebalo uraditi da dodik bude drugaciji?
Nemam ja sta cekat', sami su sebi skocili u usta. Zar nisu izjavili nakon pregovora sa Dodikom da "dolaze neke druge strukture vlasti koje su spremne da sarađuju", jel ovo danas rezultat tog "pregovaranja" ili sta je vec?
znaci, trojka je kriva sto se dodik nije promijenio. ili, krivi su sto su ocekivali da ce se dodik promijeniti. dobro. sta je bio ispravan postupak trojke? sta su trebali uraditi da ti budes zadovoljan? ostaviti sda u koaliciji sa dodikom?
carobnjak_N

#73005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

palermo wrote: 09/01/2023 12:25
carobnjak_N wrote: 09/01/2023 11:16 Ne treba zaboraviti odgovornost hinjavog Baketa, sa njegovim genijalnim apelacijama.
Zna se da govno ne diraš jer će više da smrdi. Ali možda je to genijalcu i trebalo da ima svake godine visoko podignute tenzije.
Šta ako nije 9.januara i ako bude 10-og ?! Kao, likovaćeš dva dana, vidi što sam sjebo vlahe apelacijom, i onda opet imaš isto ovo
Odlicno si to rekao. Jebale ih apelacije, da su bogdo dvije tepsije krompiruse napravili I poslali ucesn8cima parade to bi bio potez.

Em bi mi ispali veliki, em bi se I oni zamislili nad tim gestom. Ko yebe kundakom ti njega tepsijom krompiruse
Da, ukinuće se republika srpska i kuće će u BiH biti od čokolade. Jesi to želio čuti ?
BHCluster

#73006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Ja se iskreno nadam da znate zbog cega je 9. sijecna sporan?
izvrsni direktor

#73007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

BHCluster wrote: 09/01/2023 12:30
mirza_15 wrote: 09/01/2023 12:16

Ne čitaš napisano. Jeste problem, ali ga nećeš riješiti tako što ćeš odustati od formiranja vlasti. Samo totalni laik, ali apsolutno totalni, je mogao očekivati da oni ne održe paradu danas. Treba povlačiti ravionalne poteze. Evo, šta ti predlažeš? Daj neki prijedlog od kojeg će nam biti bolje i koji će uticati na to da se ovo zaustavi. Kako bi ti postupio i kako bi nam to tačno koristilo?
i onda pogaze sve ono na cemu su gradili svoju kampanju da formirali vlast sa tim istim Dodikom? Bravo!
a s kime su trebali formirati vlast? ili pak zelis reci da su trebali ostaviti sda u vlasti sa dodikom?
BHCluster

#73008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:30
BHCluster wrote: 09/01/2023 11:32

Nemam ja sta cekat', sami su sebi skocili u usta. Zar nisu izjavili nakon pregovora sa Dodikom da "dolaze neke druge strukture vlasti koje su spremne da sarađuju", jel ovo danas rezultat tog "pregovaranja" ili sta je vec?
znaci, trojka je kriva sto se dodik nije promijenio. ili, krivi su sto su ocekivali da ce se dodik promijeniti. dobro. sta je bio ispravan postupak trojke? sta su trebali uraditi da ti budes zadovoljan? ostaviti sda u koaliciji sa dodikom?
Ne nego zato sto nisu postupili kako su rekli da ce postupiti. A sto se tice sdO, oni su toliko sebi puta pucali ne u nogu nego u glavu a da to trojka nije znala iskoristiti. Treba li ici dalje? Od propale revizije, pandemije, ekonomije, vladavine prava, sigurnosti itd, itd...
palermo

#73009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

carobnjak_N wrote: 09/01/2023 12:31

Da, ukinuće se republika srpska i kuće će u BiH biti od čokolade. Jesi to želio čuti ?
:? Pobogu covjece, ja o krompirusi, qati o ukidanju Republike Srpske....svasta
carobnjak_N

#73010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

palermo wrote: 09/01/2023 12:35
carobnjak_N wrote: 09/01/2023 12:31

:? Pobogu covjece, ja o krompirusi, qati o ukidanju Republike Srpske....svasta
Pa tako ti je to kad na karikiranje uzvratiš na isti način.
izvrsni direktor

#73011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

BHCluster wrote: 09/01/2023 12:35
izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:30
Ne nego zato sto nisu postupili kako su rekli da ce postupiti.
kako su trebali postupiti? zabraniti dodiku da bude cetnike, ukinu rs,...i sve to iz opozicije? i zaprijetit mu da ako to ne ucini da ce ga ostaviti na drzavnoj vlasti u koaliciji sa sda?
izvrsni direktor

#73012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:17
izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:08

Pa dobro o kojim onda propustima i greskama pricas?
Koje propuste si uocio kod ekipe koja uopste nije u vlasti a da su isti propusti kao sda?
I dta su trebali drugacije uraditi?
Valjda znas odgovoriti na pitanje i napisati smislen argument da objasnis sta si htio reci
Pa recimo glasanje za Čavaru s crne liste i ekspoze B. Krišto u kom se bezbroj puta pominju "predstavnici konstitutivnih naroda" a "građani" nijednom. Za mene je bezuslovna podrška Čavare i Krišto bila greška/propust.

Druga stvar, taj arogantni i patronizirajući ton možeš koristiti u krugu prijatelja i rodbine. Kod mene s njim nećeš daleko dogurati.
a sta su mogli uciniti, da ih ucijene i kazu, necemo cavaru pa makar ne formirali koaliciju sa vama? covic se nasmije i nastavi biti u vlasti idalje, samo sa sda..
Spit_fire

#73013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 12:10 Šta god se kaže protiv postupaka SNSD ili HDZ = "zatezanje odnosa"

Šta god se kaže u vezi propusta prilikom formiranja vlasti = "ti si SDA plaćenik"

Dakle, da se niko ne naljuti, nipošto se nikad ne treba usprotiviti SNSD ili HDZ, niti kritikovati kadrovska rješenja koalicije, odluku da se glasa za lika s crne liste i sl. Ako ti smeta Zvizdić? Ti si SDA plaćenik. Smeta ti bezuslovno glasanje za Čavaru i Krišto? SDA plaćenik... Smiješno i žalosno.
Ajd drago mi je da nas je svaki dan sve vise koji uvidjaju ovo :D
Alfons Kauders

#73014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

noviforumas wrote: 09/01/2023 12:18
Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 12:10 Šta god se kaže protiv postupaka SNSD ili HDZ = "zatezanje odnosa"

Šta god se kaže u vezi propusta prilikom formiranja vlasti = "ti si SDA plaćenik"

Dakle, da se niko ne naljuti, nipošto se nikad ne treba usprotiviti SNSD ili HDZ, niti kritikovati kadrovska rješenja koalicije, odluku da se glasa za lika s crne liste i sl. Ako ti smeta Zvizdić? Ti si SDA plaćenik. Smeta ti bezuslovno glasanje za Čavaru i Krišto? SDA plaćenik... Smiješno i žalosno.
Ma ljudi hoce da poklope fotelje, uvale se na budzete, i boli ih karina. Ne pitaju za cijenu, izgleda. Ja ne znam kako je moguce da ne postoji politicka opcija da je u stanju malo, samo zeru, dugorocnije razmisljati. Evo na stranu drzava, na stranu sve - kako misle dobiti ikakve izbore u buducnosti? Ugasice sami sebe, onda ce tek SDA da uzjase, pa treba cekati neku novu opoziciju da stasa, a procice jos 3-4 izborna ciklusa dok se to ne desi. Do tad, ko ziv ko mrtav, i egzodus jos par stotina hiljada ljudi. To u najoptimisticnijem scenariju, ako BiH prezivi do tad. Neshvatljivo. Steta, zaista, jer su radili odlican posao u KS.
Iskreno, bojim se da će im biti teško ponoviti ovaj rezultat, naročito ako njihovi aktivisti i simpatizeri nastave okolo vrijeđati svakog ko uputi pitanje ili konstruktivnu kritiku, uključujući vlastite glasače. Gledali smo sličnu priču 2010te, ali dosta raje je mlađe pa se ne sjećaju ili nisu glasali tada. Valjda su zato toliko glasni i agresivni, jer sam svjedočio primjeru kad je lik 25-30 godina izvrijeđao lokalnog SDP-ovca i govorio mu da je SDA plaćenik...

Nove generacije su odgojene drugačije, agresivni su i skloni svađi, valjda jer ih roditelji nisu tukli na vrijeme. Po forumu olako vrijeđaju ljude na taj način, a meni je to uvreda u rangu psovanja majke. Da mi to neko kaže u lice, završilo bi se staromodnim odgojnim metodama. :wink:
Point.

#73015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Bodkin wrote: 09/01/2023 10:16
Point. wrote: 09/01/2023 09:58 Preslušao Efendića, Ogreševića i Zlatka kod Senada. Ono što su kazali uopšte nije šokantno jer se znalo da je vodeća trojka (Kulin, Forto i Nerko) beskičmenjaci željni vlasti što prije i pod svaku cijenu. Čovićeve i Miletove kujice koji plešu kako im oni diriguju, dobro reče ovaj lažni Hrvat kako mu PiP botovi sad tepaju, ispunili su svaku želju osovine SHNSD a ništa nisu tražili, jer nemaju muda.

A bili su tako drugačiji, novi pregovarači, zajebani. :(
Jarane slusas jebenog senada iz svedske umjesto da koristis sve sto ti ta zemlja pruza
Volio bi jelde da raskinem sve veze sa BiH i da ovi što su me protjerali ispune svoj cilj.

Ne brini za mene.
Novak20

#73016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:41

Pa recimo glasanje za Čavaru s crne liste i ekspoze B. Krišto u kom se bezbroj puta pominju "predstavnici konstitutivnih naroda" a "građani" nijednom. Za mene je bezuslovna podrška Čavare i Krišto bila greška/propust.

Druga stvar, taj arogantni i patronizirajući ton možeš koristiti u krugu prijatelja i rodbine. Kod mene s njim nećeš daleko dogurati.
a sta su mogli uciniti, da ih ucijene i kazu, necemo cavaru pa makar ne formirali koaliciju sa vama? covic se nasmije i nastavi biti u vlasti idalje, samo sa sda..
Politika i ginekologija nisu poslovi za pekaste.

Skoro svi imaju nekoga na crnoj listi, a jedino je Dodik kapitalac te liste.
Last edited by Novak20 on 09/01/2023 12:45, edited 1 time in total.
BHCluster

#73017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:32
i onda pogaze sve ono na cemu su gradili svoju kampanju da formirali vlast sa tim istim Dodikom? Bravo!
a s kime su trebali formirati vlast? ili pak zelis reci da su trebali ostaviti sda u vlasti sa dodikom?
Umjesto kurchenja da izvines mozda su se o tome trebali malo vise pozabaviti osim ako je fotelja bila cilj. Kako ono Dodik rece: "Vidim da se ti muslimani tamo nešto pate, blok Srbi-Hrvati će o svemu odlučiti, a ne oni."
Daft Haruki

#73018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Daft Haruki »

Jbt kako nije ljudima jasno ili osmorka sa HDZ-om i SNSD om formira vlast i druga opcija kao do sad SDA DFumjesto osmorke .
Nema trece opcije .
Drugo da ste vi na mjestu osmorke normalno da um je primarni cilj da zasjednu na vlast. Pa to je politika ljudi. Pricat ce sta zeli i Dodik i Covic samo da sjednu u fotelje. Normalnani logicna pojava. Ne kontam sto se ljudi ibrete.
Trece sudite po djelima ne po prici jer prije izbora obecaju ti sve poslje izbora 5posto obecanja ostvareno. Tako i prije formiranje vlasti.
Sad nije da ih branim lopovi i jedni i drugi samo pitanje je ko ce manje krast i ti nama trebaju . Logika je da ce manje krast osmorka iz prostog razloga da ce im trebati vremena dok se uhodaju.
BHCluster

#73019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:40
BHCluster wrote: 09/01/2023 12:35

Ne nego zato sto nisu postupili kako su rekli da ce postupiti.
kako su trebali postupiti? zabraniti dodiku da bude cetnike, ukinu rs,...i sve to iz opozicije? i zaprijetit mu da ako to ne ucini da ce ga ostaviti na drzavnoj vlasti u koaliciji sa sda?
Zar se moram ponavljati, ako su rekli da su bolji, drugaciji pregovarac zar nije moglo bolje ili se sve svodi na onu Zukanovu ”Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je red na nas.”?
Alfons Kauders

#73020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Pa, recimo da su mogli imati barem neke uslove, a ne slijepo pristajati na sve što drugi od njih traže dok ih ponižavaju na svakom koraku. Pošto nisu imali kičme, pošto nisu planirali kadrovsku politiku unaprijed (evo ni dan danas nemaju kandidate za neka ministarstva), ovi će nastaviti da pišaju po njima.

Pokazali su slabost, sami su se naguzili... Zato sam od optimiste u protekla tri mjeseca postao veliki skeptik.
izvrsni direktor

#73021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

BHCluster wrote: 09/01/2023 12:48
izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:40

Zar se moram ponavljati, ako su rekli da su bolji, drugaciji pregovarac zar nije moglo bolje ili se sve svodi na onu Zukanovu ”Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je red na nas.”?
koje su opcije? ima li ih?
tramvajtrojka

#73022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:49

ima odseliti se u njemacku il svedsku i od tamo glumiti uber patriotu :mrgreen: :mrgreen:
BHCluster

#73023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:49

Napisao sam ti vec, imas svu argumentaciju na svojoj strani medjutim nemas stav a rezultat toga je to sto se stavljas u istu ravan sa nacionalistima onim istim sa kojim si rekao da neces. Eh tu je problem! Kako onda mozes ocegivati da te neTko uzme za ozbiljno?
Novak20

#73024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 12:48

Pa, recimo da su mogli imati barem neke uslove, a ne slijepo pristajati na sve što drugi od njih traže dok ih ponižavaju na svakom koraku. Pošto nisu imali kičme, pošto nisu planirali kadrovsku politiku unaprijed (evo ni dan danas nemaju kandidate za neka ministarstva), ovi će nastaviti da pišaju po njima.

Pokazali su slabost, sami su se naguzili... Zato sam od optimiste u protekla tri mjeseca postao veliki skeptik.
Ma hajte molim vas.

Trebali su kao Komšić otezati godinu dana. MAP, NAP, NATO, ANAP, ne znam Senade, de mi ti reci. :D

I prođe godina uprazno ali je staž uredno obračunat.

Drugi put nemoj glasati za ove što te napraviše skeptikom. :D
Last edited by Novak20 on 09/01/2023 13:03, edited 1 time in total.
Jordan1961

#73025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 12:32
Ma neka naprave vlast ali ne mazu oci narodu sa nekakvom programskom koalicijom sve sa dogovorenim stavkama u sporazumu, "novim i kooperativnim" Dodikom itd. Matematicka koalicija kao do sada da se uzme vlast i pokusa nesto napraviti makar u fildznistanu, gdje im Covic i Dodik odobre (ako ne nekog nada da ce u RS i tzv. HZHB biti ista drugacije uz "novu" vlast......).
A ne ovako. Smijesno i diletantski djeluju sa pustanjem sve strane uz nepopravljive posljedice (ako je tacno ovo sto se govori okolo u vezi sa Sulicem, drzavnom imovinom, izbornim zakonom itd.).
Locked