Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#72976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:13
A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2023 11:04

Ta kampanja ne postoji.

Ono što se događa je da SDA podmeće i laže na bezbroj tema. Osmorka odgovara: pa što vi niste to onda uradili, tj zašto ste vi radili isto.

SDA neće biti niti je ikada bila izgovor.

Samo ih spominjemo kada su licemjerni. Kada lože nepismene birače da su stvari moguće mimo zakona, ustava, procedura. Kada te nepismene ubjeđuju da Osmorka to radi jer su izdajnici, jer vole Dodika, podržavaju genocid, UZP, rade za Hrvatsku, ambasade.

Ko god bude na tim pozicijama, mora raditi na isti način.

A ogromna je lista podvala:

Broj ministarstava u VM. Raspored određen zakonom.

Zašto se ne zaustavi Dodik, zakon o Imovini, bal vampira 9.1.? Pa jer je to posao tužilaštva, aktualnog saziva VM...

Prodaće HDZ-u izborni zakon. Sve mora proći kroz domove Parlamenta, rasprave, prijedlog zakona, glasanje...

Osmorka ne želi građanski državu. Pa kako jarane, kada ni vi niste uspjeli, a Osmorka još nije vlast?

I lista se nastavlja sa gomilom nebuloza
Stvar je jednostavna. Meni se ne dopada taj njihov pristup komunikaciji, i između njih samih, i između njih i građana, i između njih i političkih protivnika. Mislim da je pristup neozbiljan, potcjenjivački i kontraproduktivan. Nepotrebno se gubi vrijeme i povjerenje glasača i simpatizera. Ne moraju se primiti na svaku provokaciju, ne moraju odgovoriti svakoj budali, ne moraju svoje prljavo rublje iznositi u medijima.
A, kada ne odgovore onda ih ne popustaju ni mediji ni raja na drustvenim mrezama. Mediji su tu najgori. Odmah traze izjave i izjasnjavanje. Sta god da urade pogrijesit ce.
Styling

#72977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:15
BHCluster wrote: 09/01/2023 11:10

Pa sta bi sa onom famoznom "da ce Dodik i Čović će dobiti potpuno drugačije pregovarače nego što su ih imali do sada". Da budu dobre komsije, spustanje tenzija, itd... Znaci samo ono sta su rekli da ce uraditi, osima ako ovo sve sto Dodik radi nije dio dogovora?
I cekaj, sad se stavlja na teret ovim novim to sto je dodik nastavio po svome?
Znaci hoces reci da su ovi novi trebali sprijecit dodika da nastavi po svome.
Kako? Sta je po tebi trebalo uraditi da dodik bude drugaciji?
Ocigledno je trebalo izvrsiti invaziju na I.Sarajevo danas. Ja ne vidim drugog nacina. Hare gazija da nas povede. :run:
carobnjak_N

#72978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Ne treba zaboraviti odgovornost hinjavog Baketa, sa njegovim genijalnim apelacijama.
Zna se da govno ne diraš jer će više da smrdi. Ali možda je to genijalcu i trebalo da ima svake godine visoko podignute tenzije.
Šta ako nije 9.januara i ako bude 10-og ?! Kao, likovaćeš dva dana, vidi što sam sjebo vlahe apelacijom, i onda opet imaš isto ovo
samo dan kasnije . :-)
Alfons Kauders

#72979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:08
Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:02

Ja uopšte nisam pomenuo 9. januar niti se izrečeno odnosilo na paradu...
Pa dobro o kojim onda propustima i greskama pricas?
Koje propuste si uocio kod ekipe koja uopste nije u vlasti a da su isti propusti kao sda?
I dta su trebali drugacije uraditi?
Valjda znas odgovoriti na pitanje i napisati smislen argument da objasnis sta si htio reci
Pa recimo glasanje za Čavaru s crne liste i ekspoze B. Krišto u kom se bezbroj puta pominju "predstavnici konstitutivnih naroda" a "građani" nijednom. Za mene je bezuslovna podrška Čavare i Krišto bila greška/propust.

Druga stvar, taj arogantni i patronizirajući ton možeš koristiti u krugu prijatelja i rodbine. Kod mene s njim nećeš daleko dogurati.
Alfons Kauders

#72980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote: 09/01/2023 11:15
Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:13

Stvar je jednostavna. Meni se ne dopada taj njihov pristup komunikaciji, i između njih samih, i između njih i građana, i između njih i političkih protivnika. Mislim da je pristup neozbiljan, potcjenjivački i kontraproduktivan. Nepotrebno se gubi vrijeme i povjerenje glasača i simpatizera. Ne moraju se primiti na svaku provokaciju, ne moraju odgovoriti svakoj budali, ne moraju svoje prljavo rublje iznositi u medijima.
A, kada ne odgovore onda ih ne popustaju ni mediji ni raja na drustvenim mrezama. Mediji su tu najgori. Odmah traze izjave i izjasnjavanje. Sta god da urade pogrijesit ce.
Niko im ne brani da odgovore, i treba odgovoriti - ali ne treba odgovoriti svakoj budali na svaku provokaciju, a kada se odgovori to treba ličiti na nešto.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#72981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

tramvajtrojka wrote: 09/01/2023 11:13
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 09/01/2023 11:06 Poslije odlikovanja zlocinca Putina od strane Dodika, strankama iz FBiH (HDZ ako nece, ne mora), je najbolje da poruce Shmitu, OHR-u, americkoj ambasadi i drugim relevantnim ambasadama da ne zele iz moralnih razloga da prave vlast sa njim na drzavnom nivou.
Blokirati sve drzavne insitucije do daljnjeg. Kad je bal, nek je bal.

Vruc kropir prebaci u ruke onima koji ga tolerisu. Tacka. 8-)
i ostaviti ove koji su sada na vlasti u tehničkom mandatu i u naredne četiri godine :lol: u kojoj je ponovno SNSD , dobro ste to skontali nema sta vladavina fadila od 12 godina :zjev: :zjev:
Pa rekao sam sve stranke iz FBIH, znaci i ove koje su u vlasti.
Rekao sam da ove koje su u vlasti iz FBIH blokiraju sve drzavne institucije, tako da tehnicki mandat ne pije vode. 8-)

Nisam ni ja za ostanak sadasnje vlasti, ali ako ces zamjeniti samo jednu nogu u tronoscu, a druge dvije ostanu iste, hebes to. A Dodik se bas napenalio sa odlikovanjem Putinu. :wink:

Vladu federacije obavezno uspostaviti da se makne dilfas. :wink:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#72982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:17
izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:08

Pa dobro o kojim onda propustima i greskama pricas?
Koje propuste si uocio kod ekipe koja uopste nije u vlasti a da su isti propusti kao sda?
I dta su trebali drugacije uraditi?
Valjda znas odgovoriti na pitanje i napisati smislen argument da objasnis sta si htio reci
Pa recimo glasanje za Čavaru s crne liste i ekspoze B. Krišto u kom se bezbroj puta pominju "predstavnici konstitutivnih naroda" a "građani" nijednom. Za mene je bezuslovna podrška Čavare i Krišto bila greška/propust.

Druga stvar, taj arogantni i patronizirajući ton možeš koristiti u krugu prijatelja i rodbine. Kod mene s njim nećeš daleko dogurati.
Znaci da nastave da zatezu na stvarima oko kojih nema jedinstva i koje samo zatezu odnose, i tako 4 godine. Znaci zelis da budu isti kao sda.

A ja zelim da ne ucestvuju u kriminalu, da rade na poboljsanju kvaliteta zivota gradjanja, da predstavljaju drzavu na medjunarodnim sajmovima umjesto vlade ks, da regulisu finansiranje drzavnog sporta, da popravljaju ugled bh u svijetu, da nas priblizavaju zapadnoj evropi u usa koliko god i kad god mogu...dakle, da po tome budu drugaciji od sda.
mirza_15

#72983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Običaj je da se prvi potezi neke vlade komentarišu 100 dana nakon uspostave vlasti. Ovi još nisu vlast a već su krivi za svašta nešto :mrgreen:

I onaj ko očekuje čuda neka smanji ribu. Daj da se vlast uspostavi, da počne novo VM i federalna vlada da rade i da vidimo hoćemo li se pomaći na evropskom putu, sa infrastrukturnim projektima itd. Onaj ko očekuje da će bilo ko iz RS, ne samo Dodik, odustati od nekih stvari preko noći žao mi je. Bajke su na drugoj polici. To ne znači da treba odustati od onoga što je moguće sada, a stvari koje čorav vidi da se ne mogu riješiti u ovom trenutku ostaviti za neka bolja vremena ili drugačiji odnos snaga. Ako se počnemo pomicati sa mrtve tačke na EU putu neke stvari će same od sebe doći na red.
BHCluster

#72984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Pa sta bi sa onom famoznom "da ce Dodik i Čović će dobiti potpuno drugačije pregovarače nego što su ih imali do sada". Da budu dobre komsije, spustanje tenzija, itd... Znaci samo ono sta su rekli da ce uraditi, osima ako ovo sve sto Dodik radi nije dio dogovora?
Nemam ja sta cekat', sami su sebi skocili u usta. Zar nisu izjavili nakon pregovora sa Dodikom da "dolaze neke druge strukture vlasti koje su spremne da sarađuju", jel ovo danas rezultat tog "pregovaranja" ili sta je vec?
BHCluster

#72985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote: 09/01/2023 11:31 Običaj je da se prvi potezi neke vlade komentarišu 100 dana nakon uspostave vlasti. Ovi još nisu vlast a već su krivi za svašta nešto :mrgreen:

I onaj ko očekuje čuda neka smanji ribu. Daj da se vlast uspostavi, da počne novo VM i federalna vlada da rade i da vidimo hoćemo li se pomaći na evropskom putu, sa infrastrukturnim projektima itd. Onaj ko očekuje da će bilo ko iz RS, ne samo Dodik, odustati od nekih stvari preko noći žao mi je. Bajke su na drugoj polici. To ne znači da treba odustati od onoga što je moguće sada, a stvari koje čorav vidi da se ne mogu riješiti u ovom trenutku ostaviti za neka bolja vremena ili drugačiji odnos snaga. Ako se počnemo pomicati sa mrtve tačke na EU putu neke stvari će same od sebe doći na red.
Na jednu stranu neTko odlikuje Putina a na drugu stranu bih u EU?
Alfons Kauders

#72986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

izvrsni direktor wrote: 09/01/2023 11:30
Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 11:17

Znaci da nastave da zatezu na stvarima oko kojih nema jedinstva i koje samo zatezu odnose, i tako 4 godine. Znaci zelis da budu isti kao sda.

A ja zelim da ne ucestvuju u kriminalu, da rade na poboljsanju kvaliteta zivota gradjanja, da predstavljaju drzavu na medjunarodnim sajmovima umjesto vlade ks, da regulisu finansiranje drzavnog sporta, da popravljaju ugled bh u svijetu, da nas priblizavaju zapadnoj evropi u usa koliko god i kad god mogu...dakle, da po tome budu drugaciji od sda.
Zašto bi insistiranje na izboru nekog ko nije na crnoj listi SAD bilo zatezanje odnosa? Ili insistiranje građanskih stranaka da žena kojoj daju prvu poziciju izvršne vlasti u ekspozeu barem jednom pomene građane?

Ambasada SAD je zvanično rekla da su razočarani njegovim izborom. I ja sam. Ne vidim kako nas takvi postupci "približavaju SAD"...
mirza_15

#72987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

BHCluster wrote: 09/01/2023 11:32
Nemam ja sta cekat', sami su sebi skocili u usta. Zar nisu izjavili nakon pregovora sa Dodikom da "dolaze neke druge strukture vlasti koje su spremne da sarađuju", jel ovo danas rezultat tog "pregovaranja" ili sta je vec?
Pa da sarađuju na stvarima oko kojih se mogu dogovoriti. Ti očekivao da će Dodik odustati od proslave i sam sebe politički sahraniti u RS-u? Pa ljudi imate li vi imalo osjećaja za političku realnost? Hajde da vidimo hoće li zakoni koji stoje na EU putu početi da se usvajaju za početak. Malim koracima krenuti naprijed. Očekivati da će neko iz RS-a (ne samo Dodik, bilo ko) povući poteze kojim će počiniti političko samoubistvo je diletantski i populistički. Ko je to očekivao i kome je to uslov za formiranje vlasti nije treba ni izlaziti na izbore. Ne mogu da vjerujem da neko ozbiljno o tome priča u ovom trenutku. Pokušati raditi na tome dugoročno. Pokušati pokrenuti tužilaštva, sudove, OHR... Ali reći ja neću u vlast ako budete obilježavali 9.januar se može reći i kraće: "ja neću u vlast". I ne đogu da vjerujem da se ovo mora objašnjavati.
armin071

#72988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

I mi očekujemo da nam ovaj “diplomata” tj. “visoki predstavnik” pomogne da BiH pristupi EU :-)

https://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/631304

članak je na source-u…
mirza_15

#72989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

BHCluster wrote: 09/01/2023 11:35
mirza_15 wrote: 09/01/2023 11:31 Običaj je da se prvi potezi neke vlade komentarišu 100 dana nakon uspostave vlasti. Ovi još nisu vlast a već su krivi za svašta nešto :mrgreen:

Kakve posljedice proizvodi to što je on nekakav papir ili orden poslao Putinu? Srbuje kao što je i do sada srbovao što ne znači da su mu EU pare mrske, a RS do guše u dugovima. Hajde da vidimo kako će konretne stvari rješavati VM i koje će poteze vući. Ova proslava već do kraja sedmice više neće biti tema, Ustavni sud će poništiti odluku o nepokretnoj imovini. Zna li to Dodik? Zna. Za šta mu onda ovo treba? Za bildanje popularnosti i mišića u RS-u.
HelaS

#72990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

dale cooper wrote: 09/01/2023 02:19
HelaS wrote: 09/01/2023 02:03 A šta je loše u toj viziji bošnjačke nacionalne države u kojoj je stanovništvo bošnjačko u procentu preko 60 :?

Zašto niko ne prigovara Hrvatskoj, ili Srbiji, ili Crnoj Gori, npr, itd. u kojoj su takođe dominantne nacije nešto većeg procenta :(

Bosna i Hercegovina i treba da bude nacionalna država Bošnjaka, u kojoj će Hrvati i Srbi biti nacionalne manjine. Samo tako će prestati politička kriza nastala idiotskim Daytonskim potpisom. Zapravo, nastala još prije nekoliko stotina godina, jer upravo toliko Bosnu svojataju jednako i Hrvati i Srbi.
Hmmm, šta ima loše u viziji dominantne bošnjačke države po ukusu bošnjačkih nacionalista satkanih u liku i djelima jedne SDA?
Meni prvom, kao nekom ko se osjeća Bosancem/Ostalim ne bi bilo ugodno u tako konstruiranoj državi. Zašto? Ne zato jer imam strah od
bošnjačkog naroda (naprotiv i sam imam bošnjačke krve u venama i živim i radim i volim Bošnjake kao i druge narode odnosno sve
normalne građane ove zemlje), ali imam strah od pogrešnih politika. Šta ako u nekom momentu ta brojčana dominacija dovede do želje
za političkom dominacijom, revanšizmom i nametanjima stvari koje su neprihvatljive za ostale koji žive u BiH?

To je put kojim su Srbi krenuli početkom 90-tih, kada su postali brojčano dominantniji od ostalih, pa su mislili da samim tim zaslužuju i državu
u kojoj će biti politički dominantni nad ostalima i odlučivati o svemu. Svi znamo gdje nas je to sve na kraju odvelo.
Image
dale cooper

#72991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

HelaS wrote: 09/01/2023 11:47
dale cooper wrote: 09/01/2023 02:19

Hmmm, šta ima loše u viziji dominantne bošnjačke države po ukusu bošnjačkih nacionalista satkanih u liku i djelima jedne SDA?
Meni prvom, kao nekom ko se osjeća Bosancem/Ostalim ne bi bilo ugodno u tako konstruiranoj državi. Zašto? Ne zato jer imam strah od
bošnjačkog naroda (naprotiv i sam imam bošnjačke krve u venama i živim i radim i volim Bošnjake kao i druge narode odnosno sve
normalne građane ove zemlje), ali imam strah od pogrešnih politika. Šta ako u nekom momentu ta brojčana dominacija dovede do želje
za političkom dominacijom, revanšizmom i nametanjima stvari koje su neprihvatljive za ostale koji žive u BiH?

To je put kojim su Srbi krenuli početkom 90-tih, kada su postali brojčano dominantniji od ostalih, pa su mislili da samim tim zaslužuju i državu
u kojoj će biti politički dominantni nad ostalima i odlučivati o svemu. Svi znamo gdje nas je to sve na kraju odvelo.
Image
Pa jeste, vijekovna težnja za stvaranjem velike srbije, još tamo negdje od 1844 i načertanije. Samo ne vidim kako ta činjenica ima
veze sa ovim podebljanim što sam ja napisao? :zoka: 90-te su bile samo zadnji vojni pokušaj za ostvarivanje tih težnji.
noviforumas

#72992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Stanivuković: Ne možemo više nasjesti na priču o bratstvu i jedinstvu
Boga mi, svaki dan pokazuje da ima potencijala :-D Treba ga jos koji put dovesti da proseta Bascarsijom, obidje sve sarajevske TV kuce, pa sto da ne i da ga opet izljube nasi sugradjani.
BHCluster

#72993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote: 09/01/2023 11:41
BHCluster wrote: 09/01/2023 11:32

Pa da sarađuju na stvarima oko kojih se mogu dogovoriti. Ti očekivao da će Dodik odustati od proslave i sam sebe politički sahraniti u RS-u? Pa ljudi imate li vi imalo osjećaja za političku realnost? Hajde da vidimo hoće li zakoni koji stoje na EU putu početi da se usvajaju za početak. Malim koracima krenuti naprijed. Očekivati da će neko iz RS-a (ne samo Dodik, bilo ko) povući poteze kojim će počiniti političko samoubistvo je diletantski i populistički. Ko je to očekivao i kome je to uslov za formiranje vlasti nije treba ni izlaziti na izbore. Ne mogu da vjerujem da neko ozbiljno o tome priča u ovom trenutku. Pokušati raditi na tome dugoročno. Pokušati pokrenuti tužilaštva, sudove, OHR... Ali reći ja neću u vlast ako budete obilježavali 9.januar se može reći i kraće: "ja neću u vlast". I ne đogu da vjerujem da se ovo mora objašnjavati.
Znaci OK je krsiti Ustav, pa o kakvim se onda stvarima mogu dogovoriti? O kakvom putu u za EU pricas kad je Dodik jucer odlikovao Putina, zar je to dvoje kompatabilno. Kao sto sam ti vec napisao sami su sebi krivi tvrdili su da mogu hodati po vodi medjutim ih Dodik poprska da izvines.
harisl

#72994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by harisl »

Politicari su birani na pozicije, nisu na pozicije dosli gradeci svoju firmu u kojoj imaju potpunu vlast i gdje nikome ne moraju polagati racune. Prema tome, slusaj sta narod zeli od tebe, radi ono sto si obecao, za to imas mandat, a za ostale fiks ideje i eksperimente ces dobiti mandat (ili neces) sljedeci put kada predstavis program. Nema tu neke pretjerane filozofije. Ako ne predstavljas narod, koga predstavljas?
BHCluster

#72995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote: 09/01/2023 11:46
BHCluster wrote: 09/01/2023 11:35

Kakve posljedice proizvodi to što je on nekakav papir ili orden poslao Putinu? Srbuje kao što je i do sada srbovao što ne znači da su mu EU pare mrske, a RS do guše u dugovima. Hajde da vidimo kako će konretne stvari rješavati VM i koje će poteze vući. Ova proslava već do kraja sedmice više neće biti tema, Ustavni sud će poništiti odluku o nepokretnoj imovini. Zna li to Dodik? Zna. Za šta mu onda ovo treba? Za bildanje popularnosti i mišića u RS-u.
Konkretno, slave antiustavan Dan, NIJE PROBLEM! Odlikuju Putina, NIJE PROBLEM! :thumbup:
Alfons Kauders

#72996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Šta god se kaže protiv postupaka SNSD ili HDZ = "zatezanje odnosa"

Šta god se kaže u vezi propusta prilikom formiranja vlasti = "ti si SDA plaćenik"

Dakle, da se niko ne naljuti, nipošto se nikad ne treba usprotiviti SNSD ili HDZ, niti kritikovati kadrovska rješenja koalicije, odluku da se glasa za lika s crne liste i sl. Ako ti smeta Zvizdić? Ti si SDA plaćenik. Smeta ti bezuslovno glasanje za Čavaru i Krišto? SDA plaćenik... Smiješno i žalosno.
mirza_15

#72997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

BHCluster wrote: 09/01/2023 12:03
mirza_15 wrote: 09/01/2023 11:46

Konkretno, slave antiustavan Dan, NIJE PROBLEM! Odlikuju Putina, NIJE PROBLEM! :thumbup:
Ne čitaš napisano. Jeste problem, ali ga nećeš riješiti tako što ćeš odustati od formiranja vlasti. Samo totalni laik, ali apsolutno totalni, je mogao očekivati da oni ne održe paradu danas. Treba povlačiti ravionalne poteze. Evo, šta ti predlažeš? Daj neki prijedlog od kojeg će nam biti bolje i koji će uticati na to da se ovo zaustavi. Kako bi ti postupio i kako bi nam to tačno koristilo?
noviforumas

#72998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 12:10 Šta god se kaže protiv postupaka SNSD ili HDZ = "zatezanje odnosa"

Šta god se kaže u vezi propusta prilikom formiranja vlasti = "ti si SDA plaćenik"

Dakle, da se niko ne naljuti, nipošto se nikad ne treba usprotiviti SNSD ili HDZ, niti kritikovati kadrovska rješenja koalicije, odluku da se glasa za lika s crne liste i sl. Ako ti smeta Zvizdić? Ti si SDA plaćenik. Smeta ti bezuslovno glasanje za Čavaru i Krišto? SDA plaćenik... Smiješno i žalosno.
Ma ljudi hoce da poklope fotelje, uvale se na budzete, i boli ih karina. Ne pitaju za cijenu, izgleda. Ja ne znam kako je moguce da ne postoji politicka opcija da je u stanju malo, samo zeru, dugorocnije razmisljati. Evo na stranu drzava, na stranu sve - kako misle dobiti ikakve izbore u buducnosti? Ugasice sami sebe, onda ce tek SDA da uzjase, pa treba cekati neku novu opoziciju da stasa, a procice jos 3-4 izborna ciklusa dok se to ne desi. Do tad, ko ziv ko mrtav, i egzodus jos par stotina hiljada ljudi. To u najoptimisticnijem scenariju, ako BiH prezivi do tad. Neshvatljivo. Steta, zaista, jer su radili odlican posao u KS.
mirza_15

#72999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

noviforumas wrote: 09/01/2023 12:18
Alfons Kauders wrote: 09/01/2023 12:10 Šta god se kaže protiv postupaka SNSD ili HDZ = "zatezanje odnosa"

Ma ljudi hoce da poklope fotelje, uvale se na budzete, i boli ih karina. Ne pitaju za cijenu, izgleda. Ja ne znam kako je moguce da ne postoji politicka opcija da je u stanju malo, samo zeru, dugorocnije razmisljati. Evo na stranu drzava, na stranu sve - kako misle dobiti ikakve izbore u buducnosti? Ugasice sami sebe, onda ce tek SDA da uzjase, pa treba cekati neku novu opoziciju da stasa, a procice jos 3-4 izborna ciklusa dok se to ne desi. Do tad, ko ziv ko mrtav, i egzodus jos par stotina hiljada ljudi. To u najoptimisticnijem scenariju, ako BiH prezivi do tad. Neshvatljivo. Steta, zaista, jer su radili odlican posao u KS.
Vlast još nije ni formirana, a ti ih već otpisao? Kako znaš da na nivou FBiH neće raditi isto kao u KS? Tu će imati poluge za tako nešto. A sa državnog nivoa se možda pokrene EU put. Možda i neće, ali hajde da im damo pola godine, godinu, mandat pa da vidimo rezultate?
Hakiz

#73000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Ne.

Stavlja se na teret to što je takav kakav je dobar, prihvatljiv partner, na ranu ga priviti.
Locked