Pa ti ne znaš ni šta znači politička moćdale cooper wrote: ↑09/01/2023 00:16Smiješno da neko ko tek pokušava da formira vlast ima veću političku i bilo koju drugu moć od onoga ko trenutno sjedi u strukturama vlastiHelaS wrote: ↑09/01/2023 00:09
Nikšić ima političku moć, ima način da javno pozove Tužilaštvo i SIPU, da napravi pritisak, i on i Osmorka, da uhapse Dodika i učesnike nelegalnog 9.januara. Nije, nego relativizira bijednom konstatacijom "kao da se 9. januar prvi put obilježava". Baš jadno savijanje glave i podvijanje repa![]()
uključujući tužilaštvo i SIPU.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
HelaS
#72851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#72852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nadlezno tuzilastvo i sipa su institucije na drzavnom nivou.HelaS wrote: ↑09/01/2023 00:09
Nikšić ima političku moć, ima način da javno pozove Tužilaštvo i SIPU, da napravi pritisak, i on i Osmorka, da uhapse Dodika i učesnike nelegalnog 9.januara. Nije, nego relativizira bijednom konstatacijom "kao da se 9. januar prvi put obilježava". Baš jadno savijanje glave i podvijanje repa![]()
-
Novak20
#72853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#72854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zaboravio si i pripremu cevapa i bureka (s mesom) kao jednu od dozvoljenih nam vjestina... samo da cevapi budu jeftini, borba protiv inflacije i to.
- animus
#72855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne žalimo ni mi za Bakirom ali budite bar pošteni i priznajte da vam je Bakir sve davao što poželite. Imate pozicija kao da vas je bar pola stanovništva. Gurao vas je u vlast i gdje treba i gdje ne treba. Pustio Čovića da pljacka koliko hoce. Zastitio kladionice da vas ne naljuti.Novak20 wrote: ↑09/01/2023 00:09Kakva šansa ?
Prizivate kaos i mislite da će obični ljudi u njemu biti sretni. Hoće al' u qu.cu. Meni je u interesu brzo formiranje vlasti bez Bakira i njegovih kujica ne bi li građani malo prodisali nakon korone i inflacije.
Druga stvar, bošnjačka politika je svoje kredite kod MZ potrošila. Sama ne može svladati srpsku i monolitnu hrvatsku politiku, a ovoj hrvatskoj još guraju prst u oko u nadi da će je nadjačati.
Nisam sretan, ali mi bošnjačke politike i političara nije žao.
Što rek'o Alija, ovo nije naš rat.
Ok
Ovi nude još više ali nije vam ni Bake bio loš. Jedina mu je mana bila što se držao Komšića i to mu niste oprostili.
Last edited by animus on 09/01/2023 00:26, edited 1 time in total.
- dale cooper
#72856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, upravo to. Napadaš amerikance, međunarodnu zajednicu, OHR (i formalnim i neformalnim kanalima) i onda tražiš da zaustave Dodika.tramvajtrojka wrote: ↑09/01/2023 00:20a i osa sluzi za sirenje traceva o nekakvim orgijama i nosenju sogan dolme na te zabave umjesto da se bavi svojim poslomdale cooper wrote: ↑09/01/2023 00:16
Smiješno da neko ko tek pokušava da formira vlast ima veću političku i bilo koju drugu moć od onoga ko trenutno sjedi u strukturama vlasti
i onda ocekujes nešto dns kmecis da ti amerikanac pomogne, a siris lazi o navodnim silovanjima maloljetnika od strane američke administracije![]()
totalna odsutnost realnosti
A na vlasti si i imaš ministre u vladi koji mogu vršiti pritisak, imaš ljude u tužilaštvima i vladinim agencijama koji mogu formalno da optuže i
traže privođenje Dodika i drugih koji obilježavaju 9 januar. Ali nećeš. Zašto? Pa zato što se nadaš da ćeš u nekom momentu ti uletiti u kombinaciju
da ponovo formiraš vlast sa tim istim Dodikom.
- BHCluster
- 512MB
#72858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa problem je da vi to dalje radite, samo sad se neće niko bunit jer se ne slaže oko tog. Tojest "muslimanska" reprezentacija, kako Nerki i Kifli tepa Dodik, će ćutat dok će Dodik/Čović nastavit po starom.
Pa fino ste to zamislili a budale izgleda potpisale.
-
Novak20
#72859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve sada veze imaju vicevi i ćevapi sa politikom i tko ih je uopće spomenuo osim vas ?
Je li to nekakvo samosažaljevanje ??
- dale cooper
#72860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čini mi se ipak da ti to ne znaš.HelaS wrote: ↑09/01/2023 00:23Pa ti ne znaš ni šta znači politička moćdale cooper wrote: ↑09/01/2023 00:16
Smiješno da neko ko tek pokušava da formira vlast ima veću političku i bilo koju drugu moć od onoga ko trenutno sjedi u strukturama vlasti
![]()
![]()
- Student_u_Ostavci
#72861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oko čega se vi slažete sa Dodikom?
EU put-Ne
NATO-Ne
Državna imovina-Ne
Akcize, PDV-Ne
Oružane snage-Ne
Nadležnosti-Ne
Oko čega se slažete, daj samo jednu stvar?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#72862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
aha, to je. Bakir nas prodaje polako, ovi će malo brže.animus wrote: ↑09/01/2023 00:26Ne žalimo ni mi za Bakirom ali budite bar pošteni i priznajte da vam je Bakir sve davao što poželite. Imate pozicija kao da vas je bar pola stanovništva. Gurao vas je u vlast i gdje treba i gdje ne treba. Pustio Čovića da pljacka koliko hoce. Zastitio kladionice da vas ne naljuti.Novak20 wrote: ↑09/01/2023 00:09
Kakva šansa ?
Prizivate kaos i mislite da će obični ljudi u njemu biti sretni. Hoće al' u qu.cu. Meni je u interesu brzo formiranje vlasti bez Bakira i njegovih kujica ne bi li građani malo prodisali nakon korone i inflacije.
Druga stvar, bošnjačka politika je svoje kredite kod MZ potrošila. Sama ne može svladati srpsku i monolitnu hrvatsku politiku, a ovoj hrvatskoj još guraju prst u oko u nadi da će je nadjačati.
Ok
Ovi nude još više ali nije vam ni Bake bio loš. Jedina mu je mana bila što se držao Komšića i to mu niste oprostili.
- DEMONIKA
#72863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jel tuzla u bejha
enivej.....koga briga
kao da se pitaju
enivej.....koga briga
kao da se pitaju
- animus
#72864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slažu se oni oko svega. Vidiš da su vec otpisali NATO i državnu imovinu. A nisu ni formirali vlast. Ovo ostalo ce kasnije u hodu. Ali je pitanje hoće li im to uspjeti. Ima još ljudi u tim strankama. Nisu svi DritaniStudent_u_Ostavci wrote: ↑09/01/2023 00:31Oko čega se vi slažete sa Dodikom?
EU put-Ne
NATO-Ne
Državna imovina-Ne
Akcize, PDV-Ne
Oružane snage-Ne
Nadležnosti-Ne
Oko čega se slažete, daj samo jednu stvar?
- animus
#72865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesam li šta slagao. Bakir je štetočina ali ovi su prešli svaku mjeruChmoljo wrote: ↑09/01/2023 00:31aha, to je. Bakir nas prodaje polako, ovi će malo brže.animus wrote: ↑09/01/2023 00:26
Ne žalimo ni mi za Bakirom ali budite bar pošteni i priznajte da vam je Bakir sve davao što poželite. Imate pozicija kao da vas je bar pola stanovništva. Gurao vas je u vlast i gdje treba i gdje ne treba. Pustio Čovića da pljacka koliko hoce. Zastitio kladionice da vas ne naljuti.
Ok
![]()
- dale cooper
#72866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koju mjeru? Je li bilo šta od ovoga o čemu se naprđuje od završetka izbora i proziva izdajom izglasano? Halo, vlast još nije ni formirana.
-
Novak20
#72867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj Boga ti u množini.animus wrote: ↑09/01/2023 00:26Ne žalimo ni mi za Bakirom ali budite bar pošteni i priznajte da vam je Bakir sve davao što poželite. Imate pozicija kao da vas je bar pola stanovništva. Gurao vas je u vlast i gdje treba i gdje ne treba. Pustio Čovića da pljacka koliko hoce. Zastitio kladionice da vas ne naljuti.Novak20 wrote: ↑09/01/2023 00:09
Kakva šansa ?
Ok
Ja sam ovdje pod Bakirovom kontrolom i mogu reći da mi je više uzeo nego dao. Ne on naravno nego njegova stranka koju sam pratio iz prve ruke od kada se osnovala kao Muslimanski pokret '90-ih pa do danas kada kaže da je SDA stožerna stranka u Bošnjaka.
I sam sam glasao za Komšića 2006. dok nisam vidio kuda to vodi, a ne vodi nigdje. Stoga moje je da oprostim u startu i upozoravam da lik radi svoje zicegu nanosi štetu u bh odnosima.
Komšić je izazvao okupljanje i jedinstven stav Hrvata i hrvatske politike, narušio odnose sa RH koja je članica NATO i EU ali je i takav kakav je u jednu ruku koristan hrvatskoj politici. Njemu je oprošteno ali lažljivom Bakiru nije.
Stavio je potpis na Mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i onda se sprdao sa drugim potpisnicima i svjedocima. E sada se vol hvata za rogove kada se nije mogao čovjek uhvatiti na riječ i potpis.
Kužiš ?
Last edited by Novak20 on 09/01/2023 00:44, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#72868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

naravno govoreći da sda i df nisu bili u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om nego da su samo podijelili vlast, a ovdje po ovom primjeru mozes vidjeti sta je znacila njihova koalicija pri glasanju za smjenu SNSD ministra gdje su to kadrovi SDF koalicije oborili
- Thorgerson
#72869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta konkretno to Bakir nije njima dao.
Sta konkretno ovi jesu dali.
Nabroj taksativno.
Bakirovo mozes. Njihovo od osmorke ne. Jer nije vlast ni formirana.
Ok eto imas mandatara. Nemoj sas da trazim clanke gdje Bakir govori sljedece stvari:
- necemo u NATO ako srbi nece. Pazi, kaze NECEMO.
- mandatar ce biti iz hdz
Zamisli eto da je neko iz osmorke ovo rekao. Pa samljeli bi ga. A bakir je hladno to izjavio, necemo u nato ako srbi nece.
Stoga, ajmo barem jedan post napisati da nije botovski. Eto barem jedan trezvene glave.
- 512MB
#72870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa jel cilj osmorke da bude veća SDA od same SDA, il da vuku na drugu stranu? Što uvjek koji k... spominjete hebenu SDA?
Ne uklapa se to u predizbornu priču.
Ne uklapa se to u predizbornu priču.
- tandmand
#72871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Nikschitsch pitschka samo taka ...HelaS wrote: ↑08/01/2023 23:54
Nikšiću, nije Konjic bio opkoljen 44 mjeseca, nego Sarajevo, a sutra mu na 2-3 km od centra paradiraju 9-januarski oklopnjaci. Ako tebi ništa ne znače, nama koji smo preživjeli tu golgotu, znači.
Nešto se ne sjećam ni da si, dok si bio opozicija, da si prigovarao, a ne protiviš mu se ni danas, tebi je svejedno, očito je, što se ne poštuje temeljni pravni dokument države.
Pregovore sa Dodikom i SNSD treba odmah prekinuti, sve dok učesnici nelegalnog 9.januara ne budu pohapšeni i procesuirani. Ne želim da živim u državi u kojoj joj državnici ne jebu Ustav ni zakone, ne želim da imam političku vlast koja savija leđa i podvija rep spram primitivca Milorada Dodika.
Teško razočarenje
Za sto lira u sto vira. Krompirirani Bakir je Bismarck za njega.
-
mistek
#72872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lijepo je ovo Nikšić ispisao i generalno u pravu sve 
-
Spit_fire
#72873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al top je Niksic, Dino i Becirovic.."dobili" vlast na prici SDA VAKA SDA NAKA...a sad za sve sto (ne)urade kazu "pa i SDA je"

-
Novak20
#72874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi je važno "buniti se" sa pozicije vlasti dvadeset i pet godina i ne uraditi ništa ?
I meni bi možda bilo da dramu gledam iz Njemačke.
- animus
#72875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja od pocetka ove smutljive koalicije govorim da će uništiti ideju gradjanske države. Oni su prihvatili da budu muslimanska reprezentacija što bi Dodik rekao. To im je i Miletić nabio na nos jer čovjek nije Bošnjak.Novak20 wrote: ↑09/01/2023 00:40Nemoj Boga ti u množini.animus wrote: ↑09/01/2023 00:26
Ne žalimo ni mi za Bakirom ali budite bar pošteni i priznajte da vam je Bakir sve davao što poželite. Imate pozicija kao da vas je bar pola stanovništva. Gurao vas je u vlast i gdje treba i gdje ne treba. Pustio Čovića da pljacka koliko hoce. Zastitio kladionice da vas ne naljuti.
Ok
Ja sam ovdje pod Bakirovom kontrolom i mogu reći da mi je više uzeo nego dao. Ne on naravno nego njegova stranka koju sam pratio iz prve ruke od kada se osnovala kao Muslimanski pokret '90-ih pa do danas kada kaže da je SDA stožerna stranka u Bošnjaka.
I sam sam glasao za Komšića 2006. dok nisam vidio kuda to vodi, a ne vodi nigdje. Stoga moje je da oprostim u startu i upozoravam da lik radi svoje zicegu nanosi štetu u bh odnosima.
Komšić je izazvao okupljanje i jedinstven stav Hrvata i hrvatske politike, narušio odnose sa RH koja je članica NATO i EU ali je i takav kakav je u jednu ruku koristan hrvatskoj politici. Njemu je oprošteno ali lažljivom Bakiru nije.
Stavio je potpis na Mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i onda se sprdao sa drugim potpisnicima i svjedocima. E sada se vol hvata za rogove kada se nije mogao čovjek uhvatiti na riječ i potpis.
Kužiš ?
Sada najveci narod u državi nema svoje predstavnike i osjeca da je prevaren. To vec sada izaziva radikalizaciju i dovest ce do stroge podjele po nacionalnim regijama. Nece to moci niko vise sprijeciti. Jer gradjanske stranke postaju suvišne i omražene. U takvoj situaciji ce dosta ljudi ostazi u pogresnoj regiji i biti ce gradjani drugog reda.
E zato ja kažem da trebaju Hrvati paziti šta žele, pogotovo bosanski Hrvati, da im se to ne ostvari. Sve ce dovesti u pitanje želeci da ostvare maksimalisticke ciljeve.
Okupljanje i jedinstvo Hrvata ce dovesti i do okupljanja i jedinstva Bošnjaka već na slijedećim izborima. Samo tada nece biti Bakira. Ova trojka ce biti istorijska greska. Ništa dobro nam nece donijeti ta budućnost nakon trojke.