https://www.klix.ba/vijesti/svijet/poli ... /230103037

Rade baš ono što trebaju. Zahvaljujući sporazumu Rusije i Turske Afrika neće gladovati, a neki bi očito željeli da gladuje 300 miliona afrikanaca, kao eto, bitnije jw 30 miliona ukrajinaca. Po meni, očiti rasizam na djelu.
Ja napisah komentar samo tri posta iznad, ali ti i dalje jurcaš svojom mantrom
Ne radi se ovdje o besplatnoj distribuciji pšenice i brašna, već o perfidnoj trgovini, u kojoj će jednako zaraditi i Rusija i Turska, njeni trgovci i mlinari. UN FAO redovno finansira nabavku osnovne hrane za siromašne afričke države, a turski trgovci su među najaktivnijim u FAO realizaciji. Nemam informacije, ali sam ubijeđen da će i rusku pšenicu platiti FAO, odnosno mi svi, i na taj način posredno, preko Erdogana, sufinansirati ukrajinski rat.
Osim toga, i Turska proizvodi pšenicu, u manjim količinama i nedovoljno kvalitetnu. Ne postoji prepreka da turski mlinari zamijene rusku pšenicu turskom, i takvu, manje kvalitetnu, prodaju afričkim državama, a sebi zadrže kvalitetniju, rusku
Zelks reci da EU drzave i neke druge nemaju nikakvu razmjenu sa bilo cime iz Rusije???HelaS wrote: ↑07/01/2023 01:00Ja napisah komentar samo tri posta iznad, ali ti i dalje jurcaš svojom mantrom![]()
Ne radi se ovdje o besplatnoj distribuciji pšenice i brašna, već o perfidnoj trgovini, u kojoj će jednako zaraditi i Rusija i Turska, njeni trgovci i mlinari. UN FAO redovno finansira nabavku osnovne hrane za siromašne afričke države, a turski trgovci su među najaktivnijim u FAO realizaciji. Nemam informacije, ali sam ubijeđen da će i rusku pšenicu platiti FAO, odnosno mi svi, i na taj način posredno, preko Erdogana, sufinansirati ukrajinski rat.
Osim toga, i Turska proizvodi pšenicu, u manjim količinama i nedovoljno kvalitetnu. Ne postoji prepreka da turski mlinari zamijene rusku pšenicu turskom, i takvu, manje kvalitetnu, prodaju afričkim državama, a sebi zadrže kvalitetniju, rusku
Najbolja opcija je otvaranje 2 miliona novih radnih mjesta. Što se tiče Save, utapaju se Kurdi, nažalost.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑07/01/2023 05:42A, sad...ako na njihova mjesta zaposli 2 miliona omladine, bar ce neke spasiti od utapanja u Savi.![]()

Ja nikako ne volim ovu genocidnu tursku naciju, mrski su mi skoro kao Rusi, ali to što pričaš je apsolutna glupost.HelaS wrote: ↑06/01/2023 11:22 Dok pola Planete prati embargo na promet roba i usluga sa Rusijom, turski predsjednik Erdogan na svaki način pomaže Putinu u ekonomskom oporavku Rusije i osposobljavanju za nastavak rata u Ukrajini i ubijanju nedužnog ukrajinskog stanovništva i razaranju privrede i gradova.
Nije bas. sultan pokusava da sjedi na obje stolice, pa da profitra od obje strane, tako saradjuje i sa rusima, a i Ukrajincima daje Bajraktare.JMGuti wrote: ↑07/01/2023 13:30Ja nikako ne volim ovu genocidnu tursku naciju, mrski su mi skoro kao Rusi, ali to što pričaš je apsolutna glupost.HelaS wrote: ↑06/01/2023 11:22 Dok pola Planete prati embargo na promet roba i usluga sa Rusijom, turski predsjednik Erdogan na svaki način pomaže Putinu u ekonomskom oporavku Rusije i osposobljavanju za nastavak rata u Ukrajini i ubijanju nedužnog ukrajinskog stanovništva i razaranju privrede i gradova.
Nisam sija, ovi hadisi nisu iz sitskih izvora. Sije ne vole Omera r.a., Sije zbog nekih svojih stavova, izmedju ostalog i o Omeru r.a, su u zabludi, ali oni nece dati tog divnog vojskovodju koji je pohvaljen iz hadisa i koji ce osloboditi Konstantinopolj, i koji ce poput sultana Salahudina i halife Omera da stane u zastitu hriscanskih bogomolja, a ne da njihove svetinje pretvara u dzamije. Taj osloboditelj Konstantinopolja bice sunija, musliman, i ispravice gresku Mehmeta II i Erdogana i vratiti hriscanima njihovu crkvu. Muslimanima ne treba to da crkve, hriscanske svetinje pretvaraju u svoje bogomolje.