Ukrajina

saimidin

#140976 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

skrbavi-admin wrote: 07/01/2023 21:32 ja ocekujem prosirenje operacija i puno evropskije pa sta god vi mislili ....... nece se kokardija tek tako smirit
Pa sad koliko je zapadni balkan europa, toliko ce biti europskije, ali ja ocekujem puno vise kavkasko/kazahstanskije, ponovo gruzija, I to ce aneksirati okupirano, a kazahstan ce tek da bude svega :evil:
mishic

#140977 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Što bi mi slali pomoć i pomagali Ukrajini? Zar im nisu dosta naši savjeti koje neumorno štancamo po forumima?
Da su nas slušali i branitelji BiH sve bi bilo bolje, uspješnije, puno pametnije...
Ali eto niti su nas slušali oni niti nas slušaju Ukrajinci pa stoga pored naših genijalnih ideja ni jedni ni drugi ne mogu realizirati ideale.
Honda Rajvosa

#140978 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Cudi me d aje @lajkujMe izjavio ovo... Znas druze kakv smo drzava i da slanje zaliha vojne opreme nemoze proci bez aminovanja hrvata i srba (govorim za os bih). S druge strane lijepo rqdi namjenska industrija iz fbih...redovno idu sleperi i lete avioni....tako d anije bas da nismo nista uradili...neko je lijepo napisao na prethodnoj stranici d aovi iz sda se trude da nas sve vise bace u zagrljaj irana ili arqbije...
drug_profi

#140979 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

saimidin wrote: 07/01/2023 22:21 Cetnitet nije opcija ni za jednu stranu, za UA nije bio ni ranije, jer taj iz UA koji bi ga potpisao(da postoji) bi "visio", I da prestane sva pomoc zapada I da orci okupiraju 90% UA(a ni jedno nije realno)
Za putlera nije opcija jer UA to nece nikada pristati

Putler je na putu da postane nebitan I medju orcima, a kamoli dalje, I pravo pitanje je kako posle tog ludjaka, eh to je kocnica zapadnoj pomoci u mts

Bivsi usa generali hodges, petreus, mcmaster, clark ... svi su za :izet: orca I ucerivanje do balcaka na terenu, a kasnije rjesavati sta ce biti u cccp2.0 politicki

Naravno oni su generali I znaju vojni dio, ali mislim da to ukazuje na pravac kojim ce se ici, nekim sporijim tempom koji politika diktira
Vijest da neke republike u RF sada formiraju PMC po uzoru na Wagner, sluti da postoje planovi za neka scenaria koja ne racunaju na vojnu silu RF na tim teritorijama.
Da li je to sa nekim isaretom USA ili su se sami sjetili, ne znam.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#140980 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drug_profi wrote: 07/01/2023 21:34Zapravo licno sumnjam da je Azov namjerno i zavaljen u Mariuoplju jer je bio problematican za Zapad. Ali to je neka druga prica, mozda se samo zgodno poklopilo.
O jebote :twisted:
lajkujMe

#140981 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Honda Rajvosa wrote: 07/01/2023 22:45 Cudi me d aje @lajkujMe izjavio ovo... Znas druze kakv smo drzava i da slanje zaliha vojne opreme nemoze proci bez aminovanja hrvata i srba (govorim za os bih). S druge strane lijepo rqdi namjenska industrija iz fbih...redovno idu sleperi i lete avioni....tako d anije bas da nismo nista uradili...neko je lijepo napisao na prethodnoj stranici d aovi iz sda se trude da nas sve vise bace u zagrljaj irana ili arqbije...
Nisi ti mene razumio, pitam tebe sad, letis li da im pomognes ili zivis svoj svakodnevni zivot pa se povremeno informises...

Mi u Bosni smo zamislili sebi u glavi da ce Americka vojska i americki vojnik uletiti i braniti nas...

Kad ono jok, ipak amerikanac tada lagano budjenje, kafica, dorucak, na posao, kuci malo tv vidi Bosnu pa odgleda film i na spavanje.

Isti smo mi danas takvi, kao i cijela Europa gledamo svoja posla i pomazemo gdje mozemo.
Neki pomazu uveliko i oruzanjem i znanjem.

Ali niko nece otici da ratuje za Ukrajinu, necemo mi, nece Amerikanac a nece vala ni Njemac.
Zato meni nije jasno zasto i dan danas ljudi iz BIH govore da su nas ostavili za klanje...

Nije bio njihov rat kao sto Ukrajinski nije nas...

A ta izvlakusa da mi nemamo novaca je cista suplja.
BIH ima itekako tokove novca i sto je najvaznije znanje i mogucnost proizvodnje naoruzanja.
Da smo kao drzava saglasni mogli smo do sada poslati na stotine hiljada granata za Sovjetske kalibre.
Sto iz nasih lager sto iz proizvodnje.
drug_profi

#140982 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 07/01/2023 23:22
drug_profi wrote: 07/01/2023 21:34Zapravo licno sumnjam da je Azov namjerno i zavaljen u Mariuoplju jer je bio problematican za Zapad. Ali to je neka druga prica, mozda se samo zgodno poklopilo.
Šta tačno?
skrbavi-admin

#140983 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

kakvi debilni komentari dok mi u drzavi imamo legalizovan od Amerike Donbas i Lugansk....... prestan'te matere vam......
lajkujMe

#140984 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

drug_profi wrote: 07/01/2023 23:12
saimidin wrote: 07/01/2023 22:21 Cetnitet nije opcija ni za jednu stranu, za UA nije bio ni ranije, jer taj iz UA koji bi ga potpisao(da postoji) bi "visio", I da prestane sva pomoc zapada I da orci okupiraju 90% UA(a ni jedno nije realno)
Za putlera nije opcija jer UA to nece nikada pristati

Putler je na putu da postane nebitan I medju orcima, a kamoli dalje, I pravo pitanje je kako posle tog ludjaka, eh to je kocnica zapadnoj pomoci u mts

Bivsi usa generali hodges, petreus, mcmaster, clark ... svi su za :izet: orca I ucerivanje do balcaka na terenu, a kasnije rjesavati sta ce biti u cccp2.0 politicki

Naravno oni su generali I znaju vojni dio, ali mislim da to ukazuje na pravac kojim ce se ici, nekim sporijim tempom koji politika diktira
Vijest da neke republike u RF sada formiraju PMC po uzoru na Wagner, sluti da postoje planovi za neka scenaria koja ne racunaju na vojnu silu RF na tim teritorijama.
Da li je to sa nekim isaretom USA ili su se sami sjetili, ne znam.
S ovim se itekako slazem.
Ovo sve vise zvuci kao planovi republika unutar Rusije za buduci raspad i borbu za moc.
I mislim da se Kremlj ne pita previse zbog ovoga.

Neka sigurica da ne budu ogoljeni bez icega i bez odbrane u slucaju unutrasnjih sukoba.
saimidin

#140985 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Ma ako dodje do raspada, to ce biti shitshow nevidjenih razmjera i moglo bi dovesti do puno vecih problema u svijetu nego sve sto je bilo I ce biti u UA, a zapad se vec priprema I lagano prebacuje sa energenata iz cccp2.0, ali I sa kineske radne snage

Kako zapad prekida ove veze, tako I UA dobija vise I kvalitetniji mts, eh sto je to meni I svima u I oko UA sporo, :izet: se njima, oni svoj poso rade
karanana

#140986 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Akommislite da se ti republicki pmc-i formiraju mimo znanja i odobrenja i kontrole putlera, onda fakat ne znam sta vi gledate. Rusija je je cvrsto pod njegovom kontrolom. Nista sto se tako desi ne moze proci bez njega tako da se dzaba nadate da ce neki mafioso podici inopremiti sto hiljada ljudi koji ce u ovom trenutku dici pobunubprotiv moskve. Ako gledate u te buratije ili te druge republike gdje se osnivaju pmc-iji, poredite to sa kadirovim i njegovim psima a ne sa nekom oppzicijom jer bi bila samljevena prije nego bi reko pmc.
tramvajtrojka

#140987 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

koliko god da mi je drago da zivot ide normalnim tokom , nije ni ovo okay jedni se vesele u zapadnom dijelu Ukrajine osjete tu i tamo nestanke struje , rade restorani kafici puni, ide se u soping business as usual, dok im se na istoku vode bitke bukvalno za opstanak države, ono da budu u punom zamahu pri odbrani drzave i da imaju iole razumijevanja za svoje saborce u sugrađane a ne u fazonu slava ukrajini , heroji slava pa u fancy restoran :-)

a sto se tice nasih zaliha neka ih kod nas :wink: neka hvala da kao slovenci dadnemo oklopna vozila i tenkove za kamione :skoljka:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#140988 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drug_profi wrote: 07/01/2023 23:27
Hame_ wrote: 07/01/2023 23:22
Šta tačno?
Image
video

#140989 Re: Ukrajina

Post by video »

Hame_ wrote: 07/01/2023 23:40
drug_profi wrote: 07/01/2023 23:27

Šta tačno?
Image
:shock:
Oj hjebe!!!
:run:
Čitalac

#140990 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Juče i danas u Vitebsk je specijalnim vozovima stiglo oko 1.500 vojnika iz Rusije, javljaju tamošnji aktivisti.
On the night of January 7, another echelon of the Russian military, consisting of about 700-800 people, was transferred to Belarus. The report notes that "a special train with 15 passenger cars followed through the Smolensk station in the direction of Belarus". In Belarus, he arrived at the Vitebsk railway station, in the wagons there was personnel of the Russian Armed Forces in the amount of about 700-800 people.
This echelon accurately repeated the route of the previous one, which, as it turned out after clarifying the data, also arrived in Vitebsk on the night of January 6 and brought about 700-800 people. Thus, over the past two days, at least 1400-1600 Russian troops could have been deployed to Vitebsk.
CrveniKuk

#140991 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

……..
Last edited by CrveniKuk on 08/01/2023 00:18, edited 1 time in total.
CrveniKuk

#140992 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Valjutka…
Spoiler
Show
swanfilter

#140993 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

CrveniKuk wrote: 07/01/2023 23:50 Wagnerovac o to poseban za nas je suncekretio…
Spoiler
Show
Nasmejan ratovao, nasmejan se ukocio.

Bas me zanima kuda ce tabut poslati ...

Cekaj, na Twiteru pise da je zaginuo u Libiji? Il ja nes ne kontam ...
Last edited by swanfilter on 08/01/2023 00:09, edited 1 time in total.
Dope_Man

#140994 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

lajkujMe wrote: 07/01/2023 23:25
Honda Rajvosa wrote: 07/01/2023 22:45 Cudi me d aje @lajkujMe izjavio ovo... Znas druze kakv smo drzava i da slanje zaliha vojne opreme nemoze proci bez aminovanja hrvata i srba (govorim za os bih). S druge strane lijepo rqdi namjenska industrija iz fbih...redovno idu sleperi i lete avioni....tako d anije bas da nismo nista uradili...neko je lijepo napisao na prethodnoj stranici d aovi iz sda se trude da nas sve vise bace u zagrljaj irana ili arqbije...
Nisi ti mene razumio, pitam tebe sad, letis li da im pomognes ili zivis svoj svakodnevni zivot pa se povremeno informises...

Mi u Bosni smo zamislili sebi u glavi da ce Americka vojska i americki vojnik uletiti i braniti nas...

Kad ono jok, ipak amerikanac tada lagano budjenje, kafica, dorucak, na posao, kuci malo tv vidi Bosnu pa odgleda film i na spavanje.

Isti smo mi danas takvi, kao i cijela Europa gledamo svoja posla i pomazemo gdje mozemo.

Ali niko nece otici da ratuje za Ukrajinu, necemo mi, nece Amerikanac a nece vala ni Njemac.
Zato meni nije jasno zasto i dan danas ljudi iz BIH govore da su nas ostavili za klanje...

BIH ima itekako tokove novca i sto je najvaznije znanje i mogucnost proizvodnje naoruzanja.
Da smo kao drzava saglasni mogli smo do sada poslati na stotine hiljada granata za Sovjetske kalibre.
Tesko je ljudima.ovo shvatiti jer gledaju samo iz svoje perspektive i generalno smo egocentricni.
JMGuti

#140995 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

geralt wrote: 07/01/2023 21:23
JMGuti wrote: 07/01/2023 21:08

Pa nije da smo mi pristajali na RS, a opet nam je nametnuta. Ukrajina se brani onoliko koliko joj zapadne sile to omogućavaju.
Dejton se sam potpisao?
Dejton se potpisao nakon što je 5. Korpus došao na 15 kilometara od Banjaluke i sile rekle stop. Nema oslobađanja, ajmo potpis.
CrveniKuk

#140996 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

swanfilter wrote: 08/01/2023 00:06
CrveniKuk wrote: 07/01/2023 23:50 Wagnerovac o to poseban za nas je suncekretio…
Spoiler
Show
Nasmejan ratovao, nasmejan se ukocio.

Bas me zanima kuda ce tabut poslati ...

Cekaj, na Twiteru pise da je zaginuo u Libiji? Il ja nes ne kontam ...
Da,upravu si….
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#140997 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

lajkujMe wrote: 07/01/2023 23:25

unazad par godina su nas ubijedili da nemamo za novog tramvaja.

lokalnim barabama ne odgovara narod koji proizvodi naoružanje i ima tehnologiju. jer to znači lovu i onda je takve ljude teže kupiti. ubijedi ga da je fukara, da ne zna ništa, da ništa nije za njega i lakše je njim vladati. i naravno, da su dušmani svud oko njega, što je tačno, al onda nije konzistentno sa onim prije pobrojanim... ali nekako narod moraš držati u strahu, i glupim, i fukarom.

i to je sve. sva našta otužna stvarnost. toliko prilika, toliko potencijala, a ništa.
karanana

#140998 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Covjek tri put pogino. U libiji u karabahu i sad u bahmutu.

Mozda smo ga i mi roknuli 92.
Bloo
Globalna šefica

#140999 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

karanana wrote: 08/01/2023 00:23 Covjek tri put pogino. U libiji u karabahu i sad u bahmutu.

Mozda smo ga i mi roknuli 92.
:D
Bitno je share.
https://twitter.com/slavposter
agent_zero

#141000 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

skrbavi-admin wrote: 07/01/2023 23:27 kakvi debilni komentari dok mi u drzavi imamo legalizovan od Amerike Donbas i Lugansk....... prestan'te matere vam......
Kao što neko napisa, nije se sam potpisao.

A kad se trebao dobrano ukinuti (uz pomoć amerike), onda su iz nekada istog jata koji je onomad potpisao naš donbas odbili i to. Neka nama našeg prvobitnog donbasa.
Post Reply