Ukrajina

laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#140951 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

zigzag wrote: 07/01/2023 19:35
laserShow wrote: 07/01/2023 19:30 ruske zrtve su nebitne, jedan, ili hiljadujedan, cilj se zna. Zato dzabe brojite stradale agresore, ta brojka ne znaci apsolutno nista, niti je kada znacila rusima.
Cilj se zna?

Zauzimanje Kijeva i hapšenje zelenskog?

Šta je cilj , uzeti nekoliko sela u ogromnoj Ukrajini. Nisu uradili ništa a izgubili su Herson. Sutra će izgubiti i ostalo. Liman su zauzimali mjesecima a za tri dana pobjegli.
Nemam pojma sta je cilj, osim da to nije cuvanje zivota, bilo cijeg. Ruski agresor je dosta vise stvari mogao da uradi da je ove silne milijarde "Upumpao u dalje lobiranje" u Ukrajini. Ovako, napadom na jednu zemlju su pokrenuli nesto sto smo mi prosli devedesetih.

Ko je kod nas pobijedio? Ko je izgubio? Kada kod nas nije bilo pobjednika, smatram da ce se veliki dogovoriti, da mala ukrajina dobije svoj rs.

Zato i kazem, ovi mogu napadati 2-3-4-5 godina, ali neki totalni poraz rusa, ne vidim iako bi mozda bilo odlicno za nas, barem da se skinemo od susEda koji svrsavaju na iste.
Himera

#140952 Re: Ukrajina

Post by Himera »

pici wrote: 07/01/2023 16:39
Čitalac wrote: 07/01/2023 14:46 Vadym Prystaiko, ukrajinski ambasador u Londonu (bivši ministar spoljnih poslova i šef ukrajinske misije pri NATO), predviđa da će Kijev u nekom trenutku neminovno biti pod pritiskom međunarodnih partnera da se upusti u mirovne pregovore.

https://www.newsweek.com/putins-war-pla ... or-1771840
Da Ukri nemaju jos mnogo vremena, salju se sad napadacka oruzija i ko je jamio, jamio je.Dat ce im rok do kraja godine da vrate veci dio Donbasa, juga i krim a onda za stol i Dejton.
Ja se nadam nekoj ruskoj ponovnoj gluposti i napadu iz bjelorusije i to uvlacenjem i bjelorusije u rat.Tad nece poljska i balticke zemlje stajati po strani i ocekujem eskalaciju iz ovih drzava.
Ovo ce sad biti, biti ili ne biti.Rusiji prijeti poraz i debakl koji ce se oslikati na samu rusiju a Ukrima Dejton pa i zauvjek gubljenja nekih teritorija.
Ipak se nadam u rusku glupost i oholost.

Da bude tako :thumbup: Slava Ukraini :bih:
zigzag

#140953 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Stante ba ljudi.

Šta vi mislite. Da se ruska vojska može nokautirati u tri mjeseca.
Par ukrajinskih brigada sa svojim ograničenim kapacitetima da pomete svu rusku vojsku iz Ukrajine.

Ako ukrajinski generalštab ne pošalje vojsku prema onim strelicama kako ste vi sinoć ili nekad crtali uz kafu u toploj sobi, onda je to kao neuspjeh.

Treba malo realnosti.
jednonogi_Jack

#140954 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Image

Nova religijska gledišta.
saimidin

#140955 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Sustina je da mts sa zapada uoblici u jednu cjelinu I u dovoljnim kolicinama integrise u ZSU, a onda se moze ici na ovo sto pici govori oslobadjanje dobrog dijela I pritisak a UA da "pristane na nesto"

Do tada cemo gledati bahmute, jer je pitanje da li su orci sppsobni I imaju li cime uraditi nesto vise osim stvaranja novih meatgrindera, dok se zapad pokazuje spremnim da nekim svojim tempom podigne spsobnosti ZSU na jedan visi nivo

saimidin

#140956 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Nikakav cetnitet u UA nije moguc, jer na to UA nece pristati, moguce je neko "primirje" na dostignutim linijama, a i putler je 5 UA oblasti proglasio svojim I nece lahko reci da se salio, ali jos je to sve daleko, I tek mozda na jesen-zimu kada se preko ljeta odigra stosta bude nekih "mirovnih planova"

Sada ide jos godina zestokog ratovanja, I ukrajincima nece biti nimalo lahko, ali druge opcije nemaju

Ps
Za nadati se da putler crkne, to bi bio gamechanger kao iz sapunica :evil:
laserShow

#140957 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

saimidin wrote: 07/01/2023 20:23 ikakav cetnitet u UA nije moguc, jer na to UA nece pristati
Kao da pricamo o nekoj drzavi koja je toliko napredna da moze sve sama. Pa Ukrajina je nesto kao BIH, samo nekoliko puta veca. To mislim na javasluk, korupciju i bijedu. Da ne bi lokalni dusebriznici skocili, naravno da to ne umanjuje cinjenicu da je zrtva agresora.

Ukrajina ce potpisati i uraditi ono sto im kazu "veliki". Nebitno da li zeli, ili ne, vec jer mora. Bez pomoci stranaca, koji kao i kod nas, GLEDAJU SVOJ INTERES i rade ZA SVOJ INTERES, a ne za naš (osim ako se poklopi) Ukrajina ne moze izdrzati. Eh sada, kako, kada i na koji nacin, ostaje da se vidi.

Zasto mi "nismo zavrsili posao" i odbranili Republiku Bosnu i Hercegovinu, vec stali kada su to neki drugi trazili, jos pola zemlje dali?
EME91

#140958 Re: Ukrajina

Post by EME91 »

Isto kao sto je Azerbejdzan vratio svoj teritoriju u Karabahu, tako ce i Ukrajina vratiti svoju, a i mi svoju. Sve dok ne odustanemo.
Sta i da smo/su izgubili i 100% teritorije? To nista ne znaci onda kada nisi odustao.

Naravno da i u Ukrajini ima onih, kao i kod nas kojima je apartmancic na Bjelasnici i stancici u Sarajevu , daleko bitniji od poteza Banja Luka Bijeljina, ali sto je tu je.

Ja koliko vidim tek sada dolazi pravi mts. Nije ni Poljska kupila 1000 tenkova bez veze.
drug_profi

#140959 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ukrajina je daleko ispred BiH po svemu osim po standardu.
Izuzetno dobri fakulteti, inzenjeri, strucnjaci, tehnologije, resursi, potencijal.

Mi samo jos balvana i čumura imamo... sve ostalo smo izgubili.
dragan53

#140960 Re: Ukrajina

Post by dragan53 »

Norveška pretekla Rusiju i postala najveći izvoznik gasa u Njemačku! Uvoz iz Rusije pao sa 52% na 22% u prošloj godini.

https://avaz.com/norveska-pretekla- ... oj-godini/

S obzirom da to nije šlauf koji će Putin tek tako okrenuti negdje u Kinu Rusija bi mogla ostati bez dobrih para. Čini mi se da i u ovom desničarskim krugovima počinju shvatati. Srđa Trifković, radikalni srpski nacionalist i ultradesničar najavljuje prestao je vjerovati u ove bajke taktičkom povlačenju i čak najvljuje skoriji raspd Rusije kao realnu opciju.

https://www.youtube.com/watch?v=7sZYxfQkuNU&t=3930s
karanana

#140961 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Mislim da bi ukrajina ove sekunde potpisala ruski cetnitet unutar ukrajine. Nije mi jasno otkud vam ideja da bi putin to potpiso kad je aneksiro ovo sto drzi.
zigzag

#140962 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Zato i ne treba direktno vezati njihovu i našu situaciju. Iako imamo jednog zajedničkog sadržioca.
JMGuti

#140963 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

saimidin wrote: 07/01/2023 20:23 Nikakav cetnitet u UA nije moguc, jer na to UA nece pristati, moguce je neko "primirje" na dostignutim linijama, a i putler je 5 UA oblasti proglasio svojim I nece lahko reci da se salio, ali jos je to sve daleko, I tek mozda na jesen-zimu kada se preko ljeta odigra stosta bude nekih "mirovnih planova"

Sada ide jos godina zestokog ratovanja, I ukrajincima nece biti nimalo lahko, ali druge opcije nemaju

Ps
Pa nije da smo mi pristajali na RS, a opet nam je nametnuta. Ukrajina se brani onoliko koliko joj zapadne sile to omogućavaju.
geralt

#140964 Re: Ukrajina

Post by geralt »

JMGuti wrote: 07/01/2023 21:08
saimidin wrote: 07/01/2023 20:23 Nikakav cetnitet u UA nije moguc, jer na to UA nece pristati, moguce je neko "primirje" na dostignutim linijama, a i putler je 5 UA oblasti proglasio svojim I nece lahko reci da se salio, ali jos je to sve daleko, I tek mozda na jesen-zimu kada se preko ljeta odigra stosta bude nekih "mirovnih planova"

Ps
Pa nije da smo mi pristajali na RS, a opet nam je nametnuta. Ukrajina se brani onoliko koliko joj zapadne sile to omogućavaju.
Dejton se sam potpisao?
sajber87

#140965 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

EME91 wrote: 07/01/2023 20:36 Isto kao sto je Azerbejdzan vratio svoj teritoriju u Karabahu, tako ce i Ukrajina vratiti svoju, a i mi svoju. Sve dok ne odustanemo.
Sta i da smo/su izgubili i 100% teritorije? To nista ne znaci onda kada nisi odustao.

Naravno da i u Ukrajini ima onih, kao i kod nas kojima je apartmancic na Bjelasnici i stancici u Sarajevu , daleko bitniji od poteza Banja Luka Bijeljina, ali sto je tu je.

Ja koliko vidim tek sada dolazi pravi mts. Nije ni Poljska kupila 1000 tenkova bez veze.
O ovom bi bilo moguce razmisljati da smo umjesto pljacke radili na obrazovanju ekonomiji natalitetu zaustavljanju iseljavanja pomaganju povratnika itd. Sda nas je osakatila i sad jos hoce da nas zavade sa zapadom i okrenu ka iranu i rusiji. Ukrajinska kriza ce se na kraju zavrsiti krizom u rusiji koja moze dovesti i do raspada iste, a ukrajina ce osloboditi svaki pedalj zemlje sto vojnicki sto pregovorima.
Slava ukrajini :bih:
skrbavi-admin

#140966 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

ja ocekujem prosirenje operacija i puno evropskije pa sta god vi mislili ....... nece se kokardija tek tako smirit
drug_profi

#140967 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Kazu da se jutros po njemackoj stampi gura Leopard za ukrajinu. Utice se na javno mnenje.

Sto se tice pregovora i ustupaka, opet se samo na shitiju i ovdje pominju te priče.
Ni jedan evropski političar to neće reći jer je njima jasno (što bošnji i vlahu nije) da se time ruši povelja UN, derogira međunarodno pravo i stvaraju presedani koji će izazvati stotine ratova.
Jedino ukrajina može trgovati svojom teritorijom za mir, a pitanje je da li to ikao tamo smije i pomisliti.
Sa druge strane Zapadu odgovara iscrpljivanje Rusije bez gubitka Zapadnih života. Oni će gurati sve dok Ukrajina hoće da se bori.
Investicija je već prevelika da se od nje odustane, a svakako je najnovije podizanje ljestvice znak da se ide lagano prema MBT pa mozda poslije i do F-ova ili Gripena.

Zato lijepo molim forumaše da ne iznose te paušalne tvrdnje zasnovane na iskustvu BiH rata jer rat uopšte nije isti. Ovdje je BiH strana usrala motku sa mudzahedinima i islamizacijom armije i stvorila tri strane u etnickom sukobu, a Ukrajina je svoje naciste denacifikovala, i drzi se zajedno oko Ustava. Zapravo licno sumnjam da je Azov namjerno i zavaljen u Mariuoplju jer je bio problematican za Zapad. Ali to je neka druga prica, mozda se samo zgodno poklopilo.
laserShow

#140968 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

drug_profi wrote: 07/01/2023 21:34 Sto se tice pregovora i ustupaka, opet se samo na shitiju i ovdje pominju te priče.
Pominju se u glavi svake osobe koji boli krasni qrac za Bosnu i Hercegovinu, pardon, Ukrajinu. Kao sto je bolio krasni qrac druge za naše probleme, patnje i smrt, pa su poturili neko mirovno rješenje, samo da se ne puca, isto ce i Ukrajini.

Šta je alternativa? Da hans strahuje i hoda u dzemperima i naredne zime, ili one zime iza? Malo sutra :)

Jedina "dobra stvar" ovog rata je da vidimo kako su drugi o nama razmisljali. Tamo neki "isti narodi" se napadaju, posalji im malo humanitarne, organizuj koji koncert i to je to. Onda oni nastavljaju svojim zivotom, malo kafane, malo odmori i tako to.
skrbavi-admin

#140969 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

WarMonitor kaze da su imali kamaru bjesomucnih ludih napada na linije odbrane - neko rece da nadrogirani idu u juris (moguce jebi ga vidjeh u sred bijela dana run u UKR transe).....

koliko sam mogo skontat u toku strasna klaonica..... :run:
drug_profi

#140970 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

laserShow wrote: 07/01/2023 21:38
drug_profi wrote: 07/01/2023 21:34 Sto se tice pregovora i ustupaka, opet se samo na shitiju i ovdje pominju te priče.
Pominju se u glavi svake osobe koji boli krasni qrac za Bosnu i Hercegovinu, pardon, Ukrajinu. Kao sto je bolio krasni qrac druge za naše probleme, patnje i smrt, pa su poturili neko mirovno rješenje, samo da se ne puca, isto ce i Ukrajini.

Šta je alternativa? Da hans strahuje i hoda u dzemperima i naredne zime, ili one zime iza? Malo sutra :)

Jedina "dobra stvar" ovog rata je da vidimo kako su drugi o nama razmisljali. Tamo neki "isti narodi" se napadaju, posalji im malo humanitarne, organizuj koji koncert i to je to. Onda oni nastavljaju svojim zivotom, malo kafane, malo odmori i tako to.
Ko ba hoda u dzemperima? Europa se odsjekla od Rusije sasvim.
Imaju rjesenjen za ovu zimu, a za sljedecu ce vec biti gasovod iz Afrike i Izraela.
Sve sto Rusija nudi, ima da se kupi i negdje drugo.
A za razliku od proljeca, Europa je konacno shvatila da je Rusija zlo carstvo, zahvaljujuci i Solovjevu i RT propagandi, Wagneru i zlocinima...
Nisu ni oni tolike pizde da misle da se moze nesto postici povladjivanjem i kompromisima.
Opet ti kazem zajebi BiH rat. Nema dodirnih tacaka osim sto je u oba slucaja agresor isti/slican.
Branitelj nije isti i ne brane se iste stvari. Mi smo imali mladomuslimane kojima je vjera ispred svega, a Ukrajina ima vlast kojoj je Ukrajina ispred svega.
lajkujMe

#140971 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Cuju se glasine

Ukrajinci nekako s ledja kontru kod Soledara i razbili Ruse
Cekam zvanicno
Honda Rajvosa

#140972 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

drug_profi wrote: 07/01/2023 21:44

i....Mi smo imali mladomuslimane kojima je vjera ispred svega, a Ukrajina ima vlast kojoj je Ukrajina ispred svega.
Svaka cast na posljednjoj recenici. U ovoj receni i staje sva definicija ova dva rata.

A laser se standardno zabrinuto javio, poceo da spominje dzempere itd...auuu pa sjetih se da je vikend pa treba zaraditi i on sendvič...nije on zabrinut ali...
lajkujMe

#140973 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Samo da napomenem tebe i ostale forumase
Jel se i mi trenutno ponasamo tako?
Mozda cak i gore jer od nas nisu dobili ni metka a ostali salju milijarde.

U zabludi smo bili 90tih ali i danas da ce neko iz vana pomoci tebi u tvom ratu.
Pogotovo fizicki
saimidin

#140974 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Cetnitet nije opcija ni za jednu stranu, za UA nije bio ni ranije, jer taj iz UA koji bi ga potpisao(da postoji) bi "visio", I da prestane sva pomoc zapada I da orci okupiraju 90% UA(a ni jedno nije realno)
Za putlera nije opcija jer UA to nece nikada pristati

Putler je na putu da postane nebitan I medju orcima, a kamoli dalje, I pravo pitanje je kako posle tog ludjaka, eh to je kocnica zapadnoj pomoci u mts

Bivsi usa generali hodges, petreus, mcmaster, clark ... svi su za :izet: orca I ucerivanje do balcaka na terenu, a kasnije rjesavati sta ce biti u cccp2.0 politicki

Naravno oni su generali I znaju vojni dio, ali mislim da to ukazuje na pravac kojim ce se ici, nekim sporijim tempom koji politika diktira
Čitalac

#140975 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukoliko smo propustili, komisija UN-a koja je trebalo da istraži pogibiju ukrajinskih zarobljenika u selu Olenivka 29. jula prošle godine, rasformirana je a da nije ni počela sa radom jer joj nije omogućeno da ode na lokaciju. Ukrajinski omdbusdman ne krije ogorčenje.
- Prema riječima glasnogovornika glavnog tajnika UN-a, doznali smo da je on odlučio raspustiti ovu komisiju. Na konferenciji za novinare nismo čuli niti jednu riječ da Rusija nije dopustila ovu misiju u Olenivki. Niti jedna riječ osude ruske strane koja je učinila sve da ova međunarodna misija ne ode tamo. Ako ste već formirali komisiju, onda barem nešto uradite! A ako niste dobili jamstva sigurnosti, izravno javno recite: Rusija nam nije dopustila. Od samog početka bio sam skeptik prema ovoj misiji. Prvo, analizirao sam sastav i pokazao da sve tri osobe imaju vrlo pozitivan stav prema Ruskoj Federaciji. To je već neprihvatljivo - kaže povjerenik za ljudska prava Dmytro Lubinets
Post Reply