kabal1337 wrote: ↑29/12/2022 08:43drug_profi wrote: ↑28/12/2022 22:34 Vratiti zatvorsku kaznu kao alternativnu za prekrsaje.
Nisi platio, ides malo na druzenje sa muskom rajom.
ma jel
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6976 Re: mobilni radari tj kamere
- vjeshalica
#6977 Re: mobilni radari tj kamere
Najnoviji biser iz firme. Sin od kolege nabio oko 3000KM kazni, hajde bar nije 50.000KM haha, nema naravno polozeno, policija ga gazala gdje je stigla. Ode babo(2 zuba u tikvi) konacno plati mezimcetu vozacki, regularno lik polozio, dobio potvrdu. Sad samo treba da plati taj dug da moze vozacku izraditi. Dakle,i sa takvom statistikom odnosno evidencijom,neko je dozvolio da polaze.last mohicans wrote: ↑29/12/2022 00:39 Kako mijenjati, ZOBS je top, samo još kazne pooštriti. Gdje će vam to naumpasti da preispitujete, to je za ihihi godina.. Stvarno mislite da neko o tome vodi računa. Bitno je da su neki paćenici nabacali stotine članova od kojih su mnogi nebulozni, da se ograničenja po vukojebinama gdje imaju dvije srušene kuće na 40-50, itd. Večeras samo jedan od pacijenata u Safeta Zajke, na sred pune se okreće na cesti i ide u kontra smjer. Svi čekaju da se pacijent okrene. Drugi opet iz Alije Kučukalića skreće u Fetaha B. iako je zabrana, ali lola i zmigavac dao.
- drug_profi
#6978 Re: mobilni radari tj kamere
Bila je prije odredba, ako te uhvate bez polozenog da vozis, čini mi se išlo 3 godine zabrana polaganja.
Ne znam jel sad ima to više.
- Ateista
#6979 Re: mobilni radari tj kamere
Da, bilo je, mene umalo uhvatili dok me stari ucio na parkingu, neki ljubomorni supak pozvao policiju, sreca jos nisam upalio auto jer smo jos prolazili teoretski dio, policija prosla, stali i gledaju, vide ugasen auto i samo odose, nisu mi ni trazili dokumente, vjerovatno ne mogu nista ako samo sjefim na vozacevim sjedistu.drug_profi wrote: ↑29/12/2022 12:03 Bila je prije odredba, ako te uhvate bez polozenog da vozis, čini mi se išlo 3 godine zabrana polaganja.
Da su dosli 5 minuta kasnije, vjerovatno bih fasovao tu zabranu.
Poslije smo otisli na drugi parking.
- vjeshalica
#6980 Re: mobilni radari tj kamere
Nema.drug_profi wrote: ↑29/12/2022 12:03 Bila je prije odredba, ako te uhvate bez polozenog da vozis, čini mi se išlo 3 godine zabrana polaganja.
Ako je izrecena mjera zabrane upravljanja ne mozes. Da preciziram, ako polazes neku drugu kategoriju moras donijeti sa sobom vozacku. Ako je nemas nece te pustiti. Imaju u pravilniku o polaganju to.
-
Me_again
#6981 Re: mobilni radari tj kamere
Preko Kneževa je ipak malo brže. Doduše sa malo manjom kubikažommk ultra wrote: ↑27/12/2022 19:17
Samo autoput
Radara na dionici AC u RSu nema, oko 100km, i mnogo dobra AC, meni iskreno bolji i laksi za voziti nego sarajevo zenica
Ovamo standardno kroz FBiH do Matuzica
Imas onaj crni stub na izlazu iz doboja, tu moras 50 kako god
Tamo preko knezeva ne bih vise nikad
Jutros 6i20 sarajevo
9h centrum na kružnom pišanje![]()
A ti nam za koji mjesec dojavi koliko si "pokupio" tronožaca od Zenice do Doboja tom prilikom
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6982 Re: mobilni radari tj kamere
Ne znam taj me put smoriMe_again wrote: ↑29/12/2022 18:24Preko Kneževa je ipak malo brže. Doduše sa malo manjom kubikažommk ultra wrote: ↑27/12/2022 19:17
Samo autoput
Radara na dionici AC u RSu nema, oko 100km, i mnogo dobra AC, meni iskreno bolji i laksi za voziti nego sarajevo zenica
Ovamo standardno kroz FBiH do Matuzica
Imas onaj crni stub na izlazu iz doboja, tu moras 50 kako god
Tamo preko knezeva ne bih vise nikad
Jutros 6i20 sarajevo
9h centrum na kružnom pišanje![]()
![]()
A ti nam za koji mjesec dojavi koliko si "pokupio" tronožaca od Zenice do Doboja tom prilikom![]()
Od zenice do doboja nigdje nije preslo 99kmh, ostalo kroz naselja 100% unutar limita jer vecinu odvezem sa tempomatom
Ne bude guzve ujutro
Povratak obicno bude skoro sat duze
-
Me_again
#6983 Re: mobilni radari tj kamere
300 puta sam prešao te ceste, znam dobro o čemu govorim. Skriveni radari na potezu Zenica - Doboj su toliko pogani da je to nemjerljivo. A ograničenja su na pojedinim mjestima vrlo diskutabilna.
Ako čemo guslati onda preko Doboja, i naravno ako su vremenski uslovi loši a nismo krenuli sa 4X4.....
-
NediM17
#6984 Re: mobilni radari tj kamere
Ne znam, ja sam isto za varijantu Vlasica pa na Kotor Varos, jedino ako je bas ufunet.
Od Zenice do Doboja i meni je smor, pocev od guzve pa do hajduka uskoka sa radarima.
Od Zenice do Doboja i meni je smor, pocev od guzve pa do hajduka uskoka sa radarima.
- mk ultra
#6985 Re: mobilni radari tj kamere
Noću ne znamMe_again wrote: ↑29/12/2022 18:47300 puta sam prešao te ceste, znam dobro o čemu govorim. Skriveni radari na potezu Zenica - Doboj su toliko pogani da je to nemjerljivo. A ograničenja su na pojedinim mjestima vrlo diskutabilna.
Ako čemo guslati onda preko Doboja, i naravno ako su vremenski uslovi loši a nismo krenuli sa 4X4.....
Danju su u 99% slucajeva na istim pozicijama
Kakanj patrola Ulaz u tunel
Zenicka patrola izlaz iz tunela A1
Hece 70
Nemila 70
Gornja golubinja 80 kod skretanja za onaj kamenolom
Tatarbudzak danas 70 i to ga stavio kod onog granapa sa hrvatskom zastavom
Kod skretanja za novi seher 70kmh
Stacionarni brankovici 60kmh
IM transport jutros bio 70kmh
Liješnica hifa patrole bez radara 70
Misurići 60 na autobuskoj
Kameni dvorac 70
Kosova 70
(Ako neko ide kroz ševarlije bude radar redovno)
Stacionarni šije
Ako neko ide prema Jelahu tamo budu na 2-3 lokacije mada tamo ne mozes razviti brzinu ni da hoces
-
Me_again
#6986 Re: mobilni radari tj kamere
mk ultra wrote: ↑29/12/2022 18:54
Noću ne znam
Hece 70
Nemila 70
Kameni dvorac 70
Kosova 70
Stacionarni šije
Ako neko ide prema Jelahu tamo budu na 2-3 lokacije mada tamo ne mozes razviti brzinu ni da hoces
Svaka čast !
Dobro ti se da to sve pamtiti, ali ja imam neka važnija posla u životu a nažalost ograničen broj sivih čelija
Dajte ljudi, nije li ovo sve postalo devijantno pomalo (ili ja bih rekao prepuno)
- mk ultra
#6987 Re: mobilni radari tj kamere
Jeste...Me_again wrote: ↑29/12/2022 18:59mk ultra wrote: ↑29/12/2022 18:54
Noću ne znam
Hece 70
Nemila 70
Kameni dvorac 70
Kosova 70
Stacionarni šije
Svaka čast !
Dobro ti se da to sve pamtiti, ali ja imam neka važnija posla u životu a nažalost ograničen broj sivih čelija![]()
![]()
![]()
Dajte ljudi, nije li ovo sve postalo devijantno pomalo (ili ja bih rekao prepuno)![]()
Mozak napet u picku materinu
I svako drugi dan na put od 250km i vise... bljak!
-
Naslovnica
#6988 Re: mobilni radari tj kamere
Kakav smo mi šupak od države...mk ultra wrote: ↑29/12/2022 18:54Noću ne znamMe_again wrote: ↑29/12/2022 18:47
300 puta sam prešao te ceste, znam dobro o čemu govorim. Skriveni radari na potezu Zenica - Doboj su toliko pogani da je to nemjerljivo. A ograničenja su na pojedinim mjestima vrlo diskutabilna.
Hece 70
Nemila 70
Kameni dvorac 70
Kosova 70
Stacionarni šije
-
Me_again
#6989 Re: mobilni radari tj kamere
Pa prijatelju i ja pičim često, prosjek mi je godišnje oko 50 kkm zadnjih možda dvadesetak godina. A nisam vozač, vozim da dodjem na lice mjesta i počnem svoj pravi posao. I pri tome razmišljam o poslovnim problemima, a nekada i o privatnim naravno. I logično je da se zamislim i u nehatu budem uhvačen sa preko 20 od dozvoljene brzine. Da se razumijemo, nisam cvječka, i ja nekada fekališem u vožnji jer mi se vozi brzo, ali nikada u životu nisam skrivio ni jedan udes niti napravio ikakvo sranje u saobračaju iako vozim od 1982 godine. Mene jesu udarali, jednom i prevrtali ali ja nisam nikada nikoga. I onda mi kenjaju sa tim nelogičnim saobračajnim pravilima i zakonima, a ovamo (evo danas slušam na radiju) promaklo im 180 falsifikovanih vozačkih dozvola za ljude koji nikada nisu polagali a kamoli položili vozački ispit.
I samo i dalje postavljaju nove radare, samo čekam kada će mi jedan u haustoru osvanuti.....
- mk ultra
#6990 Re: mobilni radari tj kamere
Pa sve znamMe_again wrote: ↑29/12/2022 19:09Pa prijatelju i ja pičim često, prosjek mi je godišnje oko 50 kkm zadnjih možda dvadesetak godina. A nisam vozač, vozim da dodjem na lice mjesta i počnem svoj pravi posao. I pri tome razmišljam o poslovnim problemima, a nekada i o privatnim naravno. I logično je da se zamislim i u nehatu budem uhvačen sa preko 20 od dozvoljene brzine. Da se razumijemo, nisam cvječka, i ja nekada fekališem u vožnji jer mi se vozi brzo, ali nikada u životu nisam skrivio ni jedan udes niti napravio ikakvo sranje u saobračaju iako vozim od 1982 godine. Mene jesu udarali, jednom i prevrtali ali ja nisam nikada nikoga. I onda mi kenjaju sa tim nelogičnim saobračajnim pravilima i zakonima, a ovamo (evo danas slušam na radiju) promaklo im 180 falsifikovanih vozačkih dozvola za ljude koji nikada nisu polagali a kamoli položili vozački ispit.
I samo i dalje postavljaju nove radare, samo čekam kada će mi jedan u haustoru osvanuti.....
I na svemu treba koncentracija
Srecom pa postoji ovaj bluetooth pa je mobitel na volanu...
To sam ovdje 1000 puta napisao da ta brzina koju mjere je zadnji problem u saobracaju
Sve ostalo od preticanja preko pune, pretovara, male udaljenosti među teretnim vozilima, nagla ukljucivanja/iskljucivanja
Sve problemi koje radar ne vidi a opasniji su daleko
-
Me_again
#6991 Re: mobilni radari tj kamere
Radar vidi šta duša (čitaj novčanik) hoćemk ultra wrote: ↑29/12/2022 19:24
I na svemu treba koncentracija
Srecom pa postoji ovaj bluetooth pa je mobitel na volanu...
To sam ovdje 1000 puta napisao da ta brzina koju mjere je zadnji problem u saobracaju
Sve ostalo od preticanja preko pune, pretovara, male udaljenosti među teretnim vozilima, nagla ukljucivanja/iskljucivanja
Sve problemi koje radar ne vidi a opasniji su daleko
- mk ultra
#6992 Re: mobilni radari tj kamere
Jbg...Naslovnica wrote: ↑29/12/2022 19:09Kakav smo mi šupak od države...mk ultra wrote: ↑29/12/2022 18:54
Noću ne znam
Hece 70
Nemila 70
Kameni dvorac 70
Kosova 70
Stacionarni šije
Ali sad kontam, u pravu je me again
Koja kolicina bespotrebnog znanja
I sad gledam na mapi redom sam poslagao
Meni je ipak gora opcija kada vozim drumom gdje ne znam kuda su hajduci
-
Me_again
#6993 Re: mobilni radari tj kamere
Jbg kažem i ja...
Jesi li ti svjestan da 80% današnjih osnovaca ne može naučiti pjesmicu sa toliko strofa koliko si ti iznio u svom "ekspozeu" o mobilnim radarima od Zenice do Doboja
- kokuz_sa
#6994 Re: mobilni radari tj kamere
Kad su proradili semafori kod novog Binga?
-
Naslovnica
#6995 Re: mobilni radari tj kamere
-
Me_again
#6996 Re: mobilni radari tj kamere
Jah.... pogledao sam prije nekih mjesec dana na TV-u priredbu takve djece koja su trebala izrecitovati / otpjevati po nekoliko strofa ponaosob, bruka i sramota ukratko... da se stidiš sa koje si planete.
-
Naslovnica
#6997 Re: mobilni radari tj kamere
Šta se imaju sramotiti djeca što ne znaju izrecitovati pjesmicu, opet ponavljam, koji će im Q bubanje pjesmica napamet ikada koristiti u životu ili bilo kada?
Kada se sjetim škole i bubanja pjesmica napamet.
Ona prva što je bila u svakom bukvaru ili čitanci (o Titu), znao sam je napamet prije kraja ljetnjeg raspusta.
- Haris.ba
#6999 Re: mobilni radari tj kamere
Zamisli da doktoru kazes sta ce ti bubanje, proguglaj kad ti bude trebalo gdje je bubreg.Naslovnica wrote: ↑29/12/2022 20:47Šta se imaju sramotiti djeca što ne znaju izrecitovati pjesmicu, opet ponavljam, koji će im Q bubanje pjesmica napamet ikada koristiti u životu ili bilo kada?
Ona prva što je bila u svakom bukvaru ili čitanci (o Titu), znao sam je napamet prije kraja ljetnjeg raspusta.
![]()
Postoje zanimanja gdje sposobnost memorisanja je preduslov dobro odradjenog posla.
Druga je stvar sto se djeca ne uce kako da nesto zapamte. Vec, ono - nabubaj.
Lik je poredo kamere po nekom redoslijedu, izgleda po mapi. Tako - uopce nije tesko nesta zapamtiti.
-
Naslovnica
#7000 Re: mobilni radari tj kamere
Izgleda da se ne razumijemo.Haris.ba wrote: ↑29/12/2022 21:09Zamisli da doktoru kazes sta ce ti bubanje, proguglaj kad ti bude trebalo gdje je bubreg.Naslovnica wrote: ↑29/12/2022 20:47
Šta se imaju sramotiti djeca što ne znaju izrecitovati pjesmicu, opet ponavljam, koji će im Q bubanje pjesmica napamet ikada koristiti u životu ili bilo kada?
![]()
![]()
Postoje zanimanja gdje sposobnost memorisanja je preduslov dobro odradjenog posla.
Druga je stvar sto se djeca ne uce kako da nesto zapamte. Vec, ono - nabubaj.
Lik je poredo kamere po nekom redoslijedu, izgleda po mapi. Tako - uopce nije tesko nesta zapamtiti.
Za bubreg nije potrebno bubanje napamet, nego učenje i vježba. Isto kao i za matematiku.
Bubanje pjesmica napamet je prevaziđeno ba, kome još to treba i koristi?
Nisi naučio pjesmicu napamet? Sjedi, jedan. Bježi ba....