Kosovo
- muha_sa
#926 Re: Kosovo
https://www.danas.rs/vesti/politika/paj ... elinovicu/
Govoreći o proglašenju pobede, rekao je da ljudi koji danas vode državu, vodili su je i 1999. godine, kao i da su nakon toga proglasili pobedu nad NATO paktom.
„A ta pobeda je faktički značila da Srbija nema suverenitet na Kosovu i Metohiji… Ne daj Bože da oni više pobeđuju. Svaki put kada oni pobeđuju, Srbija je sve manja“, kazao je Pajtić.
Govoreći o proglašenju pobede, rekao je da ljudi koji danas vode državu, vodili su je i 1999. godine, kao i da su nakon toga proglasili pobedu nad NATO paktom.
„A ta pobeda je faktički značila da Srbija nema suverenitet na Kosovu i Metohiji… Ne daj Bože da oni više pobeđuju. Svaki put kada oni pobeđuju, Srbija je sve manja“, kazao je Pajtić.
-
Bazinga1234
#927 Re: Kosovo
Pa imala je koncert i u Mitrovici.Blixen wrote: ↑28/12/2022 11:45zamisli ovu vijest u Sv.Mitrovici
Po prvi put 24.12. u Istočnom Novom Sarajevu u novoj dvorani Svetlana Ražnjatović Ceca nastupa spektakularni prednovogodišnjim koncertom. Karte su u prodaji na svim prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba
i ode dobar dio Juzne Mitrovice na koncert
- Blixen
#928 Re: Kosovo
kakva je bila svirka?Bazinga1234 wrote: ↑29/12/2022 09:24Pa imala je koncert i u Mitrovici.Blixen wrote: ↑28/12/2022 11:45
zamisli ovu vijest u Sv.Mitrovici
Po prvi put 24.12. u Istočnom Novom Sarajevu u novoj dvorani Svetlana Ražnjatović Ceca nastupa spektakularni prednovogodišnjim koncertom. Karte su u prodaji na svim prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba
i ode dobar dio Juzne Mitrovice na koncert![]()
kako ti je bilo?
- addem
#929 Re: Kosovo
I šta bi sa tablicama hoce morati kosovske da stavljaju.
- apsidejzi
#930 Re: Kosovo
Srpska i ruska skola
Fakat covjek ne moze razumjeti njihovu logiku. Jedini nacin da napredujes u zivotu jeste da dozivis poraz i naucis nesto iz svog poraza. Tako svako normalan napreduje i na individualnom i na kolektivnom nivou. Uradis nesto, ispostavi se kao pogresno. Skontas gdje si pogrijesio, promijenis malo, doradis... i onda uspijes. Samo kod srba i rusa nema mjesta porazu. I onda nista ne uce i onda stoljecima jednu te istu gresku cine. I uvijek im drugi kriv za svoje budalestine. Vjeciti simptom Petar Pana - djecaka koji ne zeli da odraste i preuzme odgovornost.
- HarTar
- HarTar
#932 Re: Kosovo
Barikada na prijelazu Merdare je uklonjena, a očekuje se uklanjanje i ostalih barikada, javljaju mediji pozivajući se na policijske izvore.
https://ajb.me/5pbtgk

https://ajb.me/5pbtgk

-
sumirprimus
#934 Re: Kosovo
i to je kao dokaz sta? da vucic nije dirigent ovih barikada? da srbi ne prave smetenje cijeloj regiji i da nisu krivi za 99% sot nas je snaslo na balkanu zadnih 30 godina?
probudite se, kosovo je drzava.
probudite se, kosovo je drzava.
-
archi_a
- HarTar
- House
#937 Re: Kosovo
KFOR upozorio Srbe s Kosova: Požurite s uklanjanjem barikada
-
Seyfo
#938 Re: Kosovo
Još jedna pobjeda Srba na Kosovu (po Vučiću). Bravo
- escobar__
-
Seyfo
#940 Re: Kosovo
Od 1389.g kada su pobijedili u Boju na Kosovu pa sve do danas, stalno pobjeđuju. A kako nižu pobjede,Kosovo je sve manje njihovo. Čudno baš...
-
Bossona
#941 Re: Kosovo
I ovaj nesretnik je konačno shvatio do ih Šešeljev učenik dramoserna usnica šalta kao i prethodnici za unutrašnje političke igrokaze, glumeći novog Lazara svakih nekoliko mjeseci,.....
-
Nierika
#942 Re: Kosovo
Nema barikada više koliko sam upratila, ne znam jel na svakom prelazu.
- alijagoro
#943 Re: Kosovo
Realno svaka cast ovom covjeku za govor,bas muski i direktno,sto bi volio da ovako neko prozove ove nase uhljupe.
- Novi_Nick
#944 Re: Kosovo
Pa pogledaj u Bosni i Hercegovini, Srbi i Hrvati traze stalno neke nove ustupke bez obzira sta stoji u Dejtonskom mirovnom sporazumu/ustavu. Njihove teritorijalne prostore cca 77% su potpuno ocistili od Bosnjaka i drugih naroda, sada ih ima mozda samo u tragovima. U 23% BH su nabili sve ostale Bosnjake, Srbe, Hrvate i druge manjine. Sve im je to MZ dozvolila i kaznila samo one na 23% teritorije koji su branili cijelu drzavu i nisu krivi za rat i sve ostalo sto se uz to desavalo. MZ prica jedno a radi drugo, trazi demokratiju a preko njihovih pijuna instalira diktaturu, anarhiju, korupciju i nestabilnost tih drzava za sva vremena. Pogledati Afganistan, Libiju, Irak, Ukrajinu i jos mnoge druge drzave. I Rusima ta situacija odgovara jer su i oni nasli njihove velike interese u takvim igrama zapadnih faktora.duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/12/2022 09:02Pa mislim da su već potpisali da pristaju na tzv zso. Pitanje je definicije nadležnosti te zajednice. Ako im dadnu previše kao mi, i znajuči pokvarenjački karakter velikosrpskih sljedbenika, popušit će ga...sefket_ramadani wrote: ↑28/12/2022 08:58
nikad. Nemaju oni izetbegovice i secirbegovice za pregovarace.
To ili slicno tome zele i u Crnoj Gori i na Kosovu.
Na Kosovu traze prvo Zajednicu Srpskih Opstina (ZSO), nakon toga traze od tih Opstina Srpske Kantone, nakon toga traze od Srpskih Kantona Srpske entitete, Nakon zajednickih srpskih entiteta traze izdvajanje tih teritorijalnih entiteta iz sastava Kosova. Nakon toga cijelo Kosovo ne moze vise normalno funkcionisati kao drzava, nego dolazi do anarhije i raspadanje te drzave potpuno isto kao sto se radi u Bosni i Hercegovini vec 30 god.
Ipak za ovo sve po mom misljenju je kriv Zapad ili EU i Amerika a u to se uklapa odlicno sada i Rusija, jer nagradjuju silu i jaceg i one koji ruse te drzave. Vidimo sta rade u BiH i CG, slican ako ne isti scenarij je namjenjen i Kosovu. Nefunkcionalosti tih drzava zbog zapadnog i ruskog igranja sa njima i uvlacenje u stalne probleme ce podstaci velko iseljavanje stanovnistava iz Bosne, CG i Kosova.
-
Sociolog
#945 Re: Kosovo
Trenutno radim i boravim u Trnavi u Slovackoj..nabasah neku vecer na neki fast food.
Haj da nesto kljucnem,nemam pojma ko drzi..vidim ima neka ponuda Balkan mix..jelo.
Rekoh daj mi..u pricu malo na engleski, drze Albanci iz Makedonije.
Prvi put udjoh u fast food,nema teoretske sanse da platim, pocastise me jos...sve mi pocese objasnjavati oko grada,sta kako gdje treba sta uzeti.
Jesu organizovani samo tako,mi necemo nikad tako biti.
Sramota me, nema teretske sanse da bilo sta platim.
Haj da nesto kljucnem,nemam pojma ko drzi..vidim ima neka ponuda Balkan mix..jelo.
Prvi put udjoh u fast food,nema teoretske sanse da platim, pocastise me jos...sve mi pocese objasnjavati oko grada,sta kako gdje treba sta uzeti.
- HarTar
- Romanista 101%
#947 Re: Kosovo
Sociolog wrote: ↑31/12/2022 22:19 Trenutno radim i boravim u Trnavi u Slovackoj..nabasah neku vecer na neki fast food.
Ja poznajem Albance i iz Makedonije, i iz Kosova. I moze se reci da postoji razlika. Iz Makedonije puno su otvoreniji i srdacniji. Vole da pomognu iako nisi Albanac. Dok ovi sa Kosova puno su pazljiviji, na distanci i kao da testiraju. Treba vrijeme da dobijes njihovo povjerenje. Ali nakon toga prime te kao da si 100% iz iste zemlje. Podsjecaju malo na Sicilijance.
-
PM72
#948 Re: Kosovo
Šta su im Srbi radili po Kosovu do 1999 nije ni čudo što su na oprezu
-
mishic
#949 Re: Kosovo
Za sve one koji bi željeli da razumiju oprez Albanaca sa Kosova ali i one koji olahko krivicu za agresiju i ishod agresije u BiH pripisuju Armiji RBiH i rukovodstvu BiH umišljajući da znaju i razumiju šta se uistinu događalo na ovim prostorima napominjem da su se Milošević i Tuđman tokom rata susretali ravno 48 puta. Da su i jedan i drugi imali formirane timove koji su uprkos njihovim međusobnim sukobima neprekidno radili na različitim varijantama podjele BiH ali i namirenju interesa velike srbije i velike hrvatske na drugim prostorima raspadnute SFRJ preporučujem Tuđmanove stenograme koji su velikim dijelom objavljeni u knjizi: "Rat u srednjoj Bosni 1992-1994." autora Amira Klike.
To štivo u velikoj mjeri pojašnjava tzv. "historijske interese" i Srbije i Hrvatske što se i danas ozbiljno reflektira na procese, tokove i zbivanja na prostorima bivše SFRJ. Ono što danas rade Vučić, Dodik, Čović i njegovi mentori iz Zagreba odraz je te politike.
Kosovo je ipak zahvaljujući sticaju okolnosti na dobrom putu da ostvari svoj cilj a gospodin Kurti po mnogo čemu prava osoba za ostvarenje tog cilja.
To štivo u velikoj mjeri pojašnjava tzv. "historijske interese" i Srbije i Hrvatske što se i danas ozbiljno reflektira na procese, tokove i zbivanja na prostorima bivše SFRJ. Ono što danas rade Vučić, Dodik, Čović i njegovi mentori iz Zagreba odraz je te politike.
Kosovo je ipak zahvaljujući sticaju okolnosti na dobrom putu da ostvari svoj cilj a gospodin Kurti po mnogo čemu prava osoba za ostvarenje tog cilja.
-
Bossona
#950 Re: Kosovo
Video zapis kao podsjetnik kako je izgledala Miloševićeva pobEda na Kosovu.