Kosovo

Post Reply
duh_sa_sjekirom

#851 Re: Kosovo

Post by duh_sa_sjekirom »

Haris.ba wrote: 28/12/2022 09:07
duh_sa_sjekirom wrote: 28/12/2022 09:02 Pa mislim da su već potpisali da pristaju na tzv zso. Pitanje je definicije nadležnosti te zajednice. Ako im dadnu previše kao mi, i znajuči pokvarenjački karakter velikosrpskih sljedbenika, popušit će ga...
Pa definisane su i nadleznosti. Nije to nepoznato.

Ali, moguce je da je sve ovo dijelom i da se raspakuju te nadleznosti jer Srbija zna da su te nadleznosti skoro nista.
Iskreno, nisam detaljisao oko toga ali čim je vučić ovako nervozan, vjerovatno je u pitanju neki zajeb koji se pokušava sad ispraviti ovim zatezanjem i sukobom.
Nadam se da će Albanci biti ustrajni, mudri i strpljivi. I samo u kost s marvom...drugačije oni ne razumiju
Haris.ba

#852 Re: Kosovo

Post by Haris.ba »

duh_sa_sjekirom wrote: 28/12/2022 09:11 Nadam se da će Albanci biti ustrajni, mudri i strpljivi. I samo u kost s marvom...drugačije oni ne razumiju
Albanci su uzeli zso kao nesta sto je ispregovarano, ali se ne sprovodi da bi bilo predmet spora. Tako diktiraju odnose i onemogucavaju Srbiju da trazi jos nesta. Ovako ce jahati na zso evo haman 10 godina.
Tyke

#853 Re: Kosovo

Post by Tyke »

Sad pitam svog bivseg sefa s posla za situaciju, zivi na Kosovu s porodicom, kaze " ja sam u kosovo ali sam daleko, Bogami ne znam samo na vjesti sto cujemo ali nije bas dobro situacija".

Jebe lud zbunjenog i tamo. Izgleda ko i kod nas, osluskuj o sitiaciji i nadaj se da ne zapuca, a cim si daleko od centra zbivanja mozes samo osluskivati i vjetovati sto u medijima procitas. Ali cisto sumnjam da je ikome do rata trenutno, narocito ne Srbiji u vremenu kad je ranjiva i u BiH i u CG, a i na Kosovu. Nije da ima podrsku bivsih drzava kao '90ih, osim pojedinaca. A Amerila i NATO su im za vratom vazda, jos i sad ovo s Rusijom... svjesni su itekako situacije i pozicije.
Blixen

#854 Re: Kosovo

Post by Blixen »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sat ... i_ostalo_d

"Ovih dana, zbog napetosti na Kosovu, analitičari mjere snagu vojske Srbije. Nabrajaju avione helikoptere, tenkove, transportere, haubice... dronove... Jedino se nitko nije sjetio evidentirati koliko imaju traktora?" :lol: :lol: :lol:
PM72

#855 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Realno...srbi bi ih poderali ko svinjče masan džak ali...jebe ih ovo ali.Amerikanci bi jedva dočekali da sjebu prorusko ostrvo na Balkanu.Ne bi gađali Beograd ali bi sve baze i kasarne oko Kosova sravnili.
Ja iskreno navijam za albance na Kosovu
So What!

#856 Re: Kosovo

Post by So What! »

konami666 wrote: 27/12/2022 15:30 Interesantno da Albanci ne daju milimetar Kosova iako na sjeveru žive Srbi i samo im zadaju glavobolju. Isto tako Srbi ne dižu ruke od Kosova nikako.
U isto vrijeme Ukrajinci ne daju milimetar svoje zemlje i bore se za svoje.
Ispade da se svi bore za svoje, jedino sda je potpisala sve šta treba da bi dobili fildzan svoj.
Za Albance, NATO ratovao, ni u pola nisu vidjeli rata i stradanja kao mi u BiH, apsolutno neuporedive situacije.

Sto se tice ovog na Kosovu, uzivam gledati kako dva kancerogena balkanska nacionalizma se prepiru.

Da nismo imali sukob sa Srbima i da smo se razisli kao sto su Cesi i Slovaci, definitivno bi cijela bivsa Jugoslavija navijala za Srbiju u ovom slucaju, jer na Kosovu postoje nacionalne manjine i Hrvata i Bosnjaka i Goranaca, a Albanci u sustini nisu pretjerani fanovi i drugih slavenskih grupa na Kosovu, jedino izvlaci cinjenica da su Kosovari relativno religiozni pa ih religija veze sa nekim od naroda.

Ja definitivno ne gajim simpatije prema Albancima upravo zbog tog nacionalizma koji nista nije pretjerano razlicit od srpskog, ali isto tako jos vise prezirem srpski nacionalizam pa mi je drago vidjeti njihov sukob, jer ostali narodi koje je srpski nacionalizam ugrozavao nikada nisu imale adekvatan odgovor na isti.

S druge strane, mnogo postujem Albina Kurtija, gospodin i progresivan lider, kakav bi sigurno dobro dosao i nama u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#857 Re: Kosovo

Post by Truba »

So What! wrote: 28/12/2022 10:18
konami666 wrote: 27/12/2022 15:30 Interesantno da Albanci ne daju milimetar Kosova iako na sjeveru žive Srbi i samo im zadaju glavobolju. Isto tako Srbi ne dižu ruke od Kosova nikako.
Ispade da se svi bore za svoje, jedino sda je potpisala sve šta treba da bi dobili fildzan svoj.
Za Albance, NATO ratovao, ni u pola nisu vidjeli rata i stradanja kao mi u BiH, apsolutno neuporedive situacije.

Sto se tice ovog na Kosovu, uzivam gledati kako dva kancerogena balkanska nacionalizma se prepiru.

Da nismo imali sukob sa Srbima i da smo se razisli kao sto su Cesi i Slovaci, definitivno bi cijela bivsa Jugoslavija navijala za Srbiju u ovom slucaju, jer na Kosovu postoje nacionalne manjine i Hrvata i Bosnjaka i Goranaca, a Albanci u sustini nisu pretjerani fanovi i drugih slavenskih grupa na Kosovu, jedino izvlaci cinjenica da su Kosovari relativno religiozni pa ih religija veze sa nekim od naroda.

Ja definitivno ne gajim simpatije prema Albancima upravo zbog tog nacionalizma koji nista nije pretjerano razlicit od srpskog, ali isto tako jos vise prezirem srpski nacionalizam pa mi je drago vidjeti njihov sukob, jer ostali narodi koje je srpski nacionalizam ugrozavao nikada nisu imale adekvatan odgovor na isti.

S druge strane, mnogo postujem Albina Kurtija, gospodin i progresivan lider, kakav bi sigurno dobro dosao i nama u BiH.
Realan upis..
Mi smo albancima svi srbi
Isto kao sto smo slovencima neki izraz nize kupe

Srbin mi je ovdje susjed a albanca vidim 1 dnevno u prolazu
Ne zelim da se u bih natezemo jos oko kosova
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#858 Re: Kosovo

Post by Truba »

Blixen wrote: 28/12/2022 09:35 https://www.index.hr/vijesti/clanak/sat ... i_ostalo_d

"Ovih dana, zbog napetosti na Kosovu, analitičari mjere snagu vojske Srbije. Nabrajaju avione helikoptere, tenkove, transportere, haubice... dronove... Jedino se nitko nije sjetio evidentirati koliko imaju traktora?" :lol: :lol: :lol:
Bolje jedna brza postrojba mobilna do bola
Nego 1000 tenkova
PM72

#859 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Truba wrote: 28/12/2022 10:22

Realan upis..
Mi smo albancima svi srbi
Isto kao sto smo slovencima neki izraz nize kupe

Srbin mi je ovdje susjed a albanca vidim 1 dnevno u prolazu
Ne zelim da se u bih natezemo jos oko kosova
Ne natežemo se oko Kosova ali realnost je da ko god je živio sa Srbima osjetio je njihovo velikosrpstvo na svojoj koži.
Nisam pobornik ratova i sukoba ali sam bio pravo sretan kad je NATO bombardovai po Srbiji.
Sada,nakon 32 godine od prvih srpskih barikada u Krajini imamo opet barikade.Isto sve,ugroženost i ostala sranja.I Vučić je isti samo što je onda nosio gajbe pive onima na barikadama.
Velikosrpski fašizam nije pobjeđen i opet divljaju.Još da su rusi poklopili Ukrajinu...pa ovdje se ne bi moglo živjet od četničkog provociranja i navijanja.
Blixen

#860 Re: Kosovo

Post by Blixen »

Truba wrote: 28/12/2022 10:22 mi smo albancima svi srbi
tako je
zato me nesto previse ne brine sta se tamo desava
jedina pozitivna stvar je da cetalji mogu dobiti po ..... a to je uvijek lijepo gledati :D
Blixen

#861 Re: Kosovo

Post by Blixen »

PM72 wrote: 28/12/2022 10:43 Velikosrpski fašizam nije pobjeđen i opet divljaju.Još da su rusi poklopili Ukrajinu...pa ovdje se ne bi moglo živjet od četničkog provociranja i navijanja.
zavisi koje vijesti citas
ima portala gdje pobjedjuju i na Kosovu i u Ukrajini :lol:
PM72

#862 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Blixen wrote: 28/12/2022 10:49
PM72 wrote: 28/12/2022 10:43 Velikosrpski fašizam nije pobjeđen i opet divljaju.Još da su rusi poklopili Ukrajinu...pa ovdje se ne bi moglo živjet od četničkog provociranja i navijanja.
zavisi koje vijesti citas
ima portala gdje pobjedjuju i na Kosovu i u Ukrajini :lol:
Dobro si.Ali što kažeš,lijepo je sa distance gledati kad srbi skiče da su ugroženi.Odmah znam da su nešto sami zasrali i presolili vlastitu čorbu
Romanista 101%

#863 Re: Kosovo

Post by Romanista 101% »

Da, taj Albanski nacionalizam. Bolje da su se ugledali na nas. Puno bolje bi prosli :lol:
HelaS

#864 Re: Kosovo

Post by HelaS »

PM72 wrote: 28/12/2022 10:43 Ne natežemo se oko Kosova ali realnost je da ko god je živio sa Srbima osjetio je njihovo velikosrpstvo na svojoj koži.
Nisam pobornik ratova i sukoba ali sam bio pravo sretan kad je NATO bombardovai po Srbiji.
Sada,nakon 32 godine od prvih srpskih barikada u Krajini imamo opet barikade.Isto sve,ugroženost i ostala sranja.I Vučić je isti samo što je onda nosio gajbe pive onima na barikadama.
Velikosrpski fašizam nije pobjeđen i opet divljaju.Još da su rusi poklopili Ukrajinu...pa ovdje se ne bi moglo živjet od četničkog provociranja i navijanja.
Neću ga nazvati fašizmom, velikosrpska ideja i shodno njoj ideologija, jedino je u SFRJ bila pod kontrolom. Dominantna, agresivna u kulturološkom smislu, ali pod kontrolom. Srpski narod u Srbiji jednostavno tako živi. Hipotetički, da njihova agresija uspije i prevladaju ostale narode - susjede i komšije, oni bi se sami međusobno počeli tući :-)
PM72

#865 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Romanista 101% wrote: 28/12/2022 10:55 Da, taj Albanski nacionalizam. Bolje da su se ugledali na nas. Puno bolje bi prosli :lol:
:lol:
Bi vala.Imali bi jednu enklavu oko albanske granice :D
jazzer

#866 Re: Kosovo

Post by jazzer »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#867 Re: Kosovo

Post by pici »

Ocel nemanjica na kosovu bidnut novi obilic il ce hladit muda u pivnici na skadarliji.
tranquil

#868 Re: Kosovo

Post by tranquil »

Nije pitanje ko je za njih ratovao, niti imaju li nacionalizma, nego jesu li pizde.

Nije sramota popušiti od jačeg protivnika, i da ti neko još jači pomogne. Ne čini te poraz pizdom.

Ali ovdje je izgleda mlađa publika, koja misli da problem na Kosovu potiče od 1999.

Istina je međutim sljedeća. U ono vrijeme koje mi u BiH smatramo za "zlatno doba Jugoslavije", dakle osamdesete, dok smo u većem dijelu Jugoslavije još uvijek mahali trobojkom s petokrakom i pjevali "služim armiju i druga Tita", Albanci na Kosovu su proveli (i narednu deceniju takođe) marišući se i sa komunističkom i sa Slobinom milicijom, i sa specijalnom milicijom, i sa JNA/JA, i nisu nikada odustali. To što rade stvari drugačije, što ne idu frontalno na očito jačeg protivnika, ne znači da su pizde, nego da imaju funkcionalan mozak.
Sanjarko

#869 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

tranquil wrote: 28/12/2022 11:11

Nije pitanje ko je za njih ratovao, niti imaju li nacionalizma, nego jesu li pizde.

Nije sramota popušiti od jačeg protivnika, i da ti neko još jači pomogne. Ne čini te poraz pizdom.

Ali ovdje je izgleda mlađa publika, koja misli da problem na Kosovu potiče od 1999.

Istina je međutim sljedeća. U ono vrijeme koje mi u BiH smatramo za "zlatno doba Jugoslavije", dakle osamdesete, dok smo u većem dijelu Jugoslavije još uvijek mahali trobojkom s petokrakom i pjevali "služim armiju i druga Tita", Albanci na Kosovu su proveli (i narednu deceniju takođe) marišući se i sa komunističkom i sa Slobinom milicijom, i sa specijalnom milicijom, i sa JNA/JA, i nisu nikada odustali. To što rade stvari drugačije, što ne idu frontalno na očito jačeg protivnika, ne znači da su pizde, nego da imaju funkcionalan mozak.
Mi direktno, glavom u zid, jer smo tvrdoglavi, ne ide nam najbolje, iako nam je tvrda glava, i pokazuje nam da Bošnji nije glava jača strana.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#870 Re: Kosovo

Post by PreWiBa »

Poređenje nema nikakvog smisla.

Kosovo je i 98. imalo 90% albanskog stanovništva, imaju Albaniju iza sebe i Srbiju koja je tada već imala negativni imidž. Mi smo na hauruk morali izaći, imali tada 44% stanovništva, i to u sendviču između dvije strane. Čak bi i cijela BiH ostala u sendviču.

O upravljanju ne bih baš. Država koja je do prije par mjeseci imala po nekoliko sati redukcija struje dnevno jer elektroprivreda nema sredstava za uvoz električne energije, dok se građani matice vide po TV ekranima kod La Manche-a - to meni nije za primjer.

Ne kažem da nemamo naučiti nešto od njih, prvenstveno kada su u pitanju nacionalna svijest, lobiranje i slično, ali ovaj defetizam ponekad poprima oblike ozbiljnog mazohizma.
PM72

#871 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Kod njih se i Vučić i Patrijarh moraju najavit da ih puste.Kod nas dolaze kad im je ćeif.
Ogromna razlika
Blixen

#872 Re: Kosovo

Post by Blixen »

PM72 wrote: 28/12/2022 11:37 Kod njih se i Vučić i Patrijarh moraju najavit da ih puste.Kod nas dolaze kad im je ćeif.
Ogromna razlika
zamisli ovu vijest u Sv.Mitrovici

Po prvi put 24.12. u Istočnom Novom Sarajevu u novoj dvorani Svetlana Ražnjatović Ceca nastupa spektakularni prednovogodišnjim koncertom. Karte su u prodaji na svim prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba

i ode dobar dio Juzne Mitrovice na koncert
PM72

#873 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Nema teorije.Na koncert bi im poslali dron sa granatom...ili da im vrše paradu kao što će nama 09.01.
Tu im skidam kapu.
Haris.ba

#874 Re: Kosovo

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 28/12/2022 11:50 Nema teorije.Na koncert bi im poslali dron sa granatom...ili da im vrše paradu kao što će nama 09.01.
Tu im skidam kapu.
Ja mislim da upravo ta razlika je ono sto nas cini boljim.

Nek svako slusa muziku kakvu zeli.
Upravo je danas izgleda "srpski" dirigovati drugome sta da slusa ili ne slusa.
PM72

#875 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 28/12/2022 11:54
PM72 wrote: 28/12/2022 11:50 Nema teorije.Na koncert bi im poslali dron sa granatom...ili da im vrše paradu kao što će nama 09.01.
Tu im skidam kapu.
Ja mislim da upravo ta razlika je ono sto nas cini boljim.

Nek svako slusa muziku kakvu zeli.
Upravo je danas izgleda "srpski" dirigovati drugome sta da slusa ili ne slusa.
Po tome smo bolji?
Problem je što smo jad i bijeda od naroda i što nemamo praga tolerancije.Mi samo idemo niz vodu pa šta dragi Allah odluči.
Ceca je udovica ratnog zločinca i koljača koji je pobio i poklao na stotine Bošnjaka.Njegova kurava uživa u opljačkanom.I nju da slušam?
Ja jebem majku i sav okot svakom bošnjaku koji sluša njene pjesme i koji bi joj otišao na koncert.
Post Reply