Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
forumskivojnik wrote: ↑28/12/2022 14:38
Ja sam pitanje postavila vezano za stanove u aveniji obzirom da je sgrada u obliku produzenog slova U i da je okruzena sa 2 strane zgradama a unutrasnjost slova U gledas komsiji u spavacu sobu.
Po meni ovi stanovi nisu osuncani, nemas slobodan pogled a stanovi prema grasu (nece tu vjecno ostati) su vece kvadrature sto meni ne odgovara.
Strana prema Dzemala Bijedica je sjever i prema toj ulici ne bih ni dzaba stan.
Tu je sunce "visoko".
Odes ujutro i popodne i pogledas do kada je stan osuncan.
Imas izbor gledati prema drugoj zgradi (nije to toliko blizu, osim oni u unutrasnjem cosku), ili gledati na cestu. Pa ko voli.
Tu je sunce "visoko"
Za sunce "visoko" imas poljine i vazdusnu banju, napravis "kucicu" sa bazencicem.....prepusti svojoj masti na volju.
Prihvatit cu tvoj sarkasticni "savjet" i telepatski, na brzaka, obici aveniju ujutro i popodne kada mi zakaze google satelitski prikaz doticne sredine.
forumskivojnik wrote: ↑28/12/2022 16:53
U Sarajevu je vruce jedino od polovine juna pa do polovine augusta a za to imas rjesenje, ugradis klimu.
Juzna strana je zimi spas bez obzira na vrijeme u Sarajevu.
I da, po tlocrtima stanovi su losi, ali da se izabrati ( za mene ih 5 dolazi u obzir od kojih cu jedan izabrati, samo je sada pitanje spratnosti, sta je bolje kada se lift pokvari ).
Sa cijenom su povoljniji od starogradnje
Povoljniji od starogradnje? Jel o Aveniji govorimo? Ja ih zvao prije 10-tak dana, rece mi covjek da nema konacnu cijenu jos, pocetkom nove godine ide prodaja, ali posto sam zvao vise puta moze mi reci da im je nekakva preliminarna cijena 4200KM. To je za moje uslove fiju preskupo.
Da o aveniji govorimo. Starogradnja je uglavnom u izvornom stanju tako da na cijenu stana dodas i cijenu renoviranja a ona ti je minimum 1000 KMm².
Na kraju ti avenija dodje "povoljnije" od starogradnje koju moras renovirati i sa majstorima se svadjati bez obzira angazujes li firmu sa ugovorom kljuc u ruke ili ne.
sahbazzz wrote: ↑28/12/2022 16:58
Povoljniji od starogradnje? Jel o Aveniji govorimo? Ja ih zvao prije 10-tak dana, rece mi covjek da nema konacnu cijenu jos, pocetkom nove godine ide prodaja, ali posto sam zvao vise puta moze mi reci da im je nekakva preliminarna cijena 4200KM. To je za moje uslove fiju preskupo.
Da o aveniji govorimo. Starogradnja je uglavnom u izvornom stanju tako da na cijenu stana dodas i cijenu renoviranja a ona ti je minimum 1000 KMm².
Na kraju ti avenija dodje "povoljnije" od starogradnje koju moras renovirati i sa majstorima se svadjati bez obzira angazujes li firmu sa ugovorom kljuc u ruke ili ne.
I da to je ta cijena ca.
Odvadi malo, da bilo koju staru gradnju u Sarajevu renoviraš i dovedeš na nivo opreme i kvalitete materijala koju koristi i tibra u svojim novogradnjama ti ne treba više od 500 KM/m²
I da to je ta cijena ca.
Odvadi malo, da bilo koju staru gradnju u Sarajevu renoviraš i dovedeš na nivo opreme i kvalitete materijala koju koristi i tibra u svojim novogradnjama ti ne treba više od 500 KM/m²
Nadji mi starogradnju od Otoke prema M.Dvoru, na Kosevu ispod 3000 KMm².
Mozes ti adaprirati stan i nazvati to renoviranje i za 200 KMm² tako da, ODVADI ti malo.
Renoviranje je, sve izbaciti na deponiju osim zidova i sve na novo izgraditi po danasnjim standardima bez obzira iz koje cjenovne klase materijal kupovao.
Tu je sunce "visoko"
Za sunce "visoko" imas poljine i vazdusnu banju, napravis "kucicu" sa bazencicem.....prepusti svojoj masti na volju.
Prihvatit cu tvoj sarkasticni "savjet" i telepatski, na brzaka, obici aveniju ujutro i popodne kada mi zakaze google satelitski prikaz doticne sredine.
Mislim da se nismo razumjeli. "Visoko" je sunce na horizontu, na obzorju. Pojam je to, proguglaj.
Mislim da ondje istocni stanovi imaju "sunca" do oko 12h.
Ako nisi ovdje, nek ti neko uslika za suncana dana.
skaut_83 wrote: ↑28/12/2022 14:13
Jel iko pazario stan u Aveniji?
Zna li se konačno cijena?
Mozes ih nazvati i raspitati se, rezervisati.
Krenuli su sa rezervacijama prosle sedmice a prodaja krece poslije Nove godine.
Cijena..? Recimo prihvatljiva.
Jos uvijek su "skrti" na informacijama, a nisu ni pretjerano pohitni i ljubazni da dobijes informaciju iz prve ruke
Mozes li mi na PP javiti koja je cijena molim te ako znas?
Mozes ih nazvati i raspitati se, rezervisati.
Krenuli su sa rezervacijama prosle sedmice a prodaja krece poslije Nove godine.
Cijena..? Recimo prihvatljiva.
Jos uvijek su "skrti" na informacijama, a nisu ni pretjerano pohitni i ljubazni da dobijes informaciju iz prve ruke
Mozes li mi na PP javiti koja je cijena molim te ako znas?
Hvala ti.
Ja danas zvao i kažu 4000 do 4300 ovisno o načinu plaćanja.
neki wrote: ↑28/12/2022 17:29 Odvadi malo, da bilo koju staru gradnju u Sarajevu renoviraš i dovedeš na nivo opreme i kvalitete materijala koju koristi i tibra u svojim novogradnjama ti ne treba više od 500 KM/m²
Mozes ti adaprirati stan i nazvati to renoviranje i za 200 KMm² tako da, ODVADI ti malo.
Renoviranje je, sve izbaciti na deponiju osim zidova i sve na novo izgraditi po danasnjim standardima bez obzira iz koje cjenovne klase materijal kupovao.
Ne pričam o cijenama stanova nego o cijeni građevinskih radova..
Ponovit ću, da kompletan stari stan renoviraš i dovedeš ga na nivo materijalizacije koji radi tibra (stolarija, bravarija, parketi, keramika, sanitarije i ostala oprema kao u tibrinim objektima, dakle treća klasa), ne treba više od 500KM/m².
Radim u građevinskoj firmi koja se bavi stanogradnjom i znam šta pričam..
To što neki ne vole čuti da je tibrina gradnja jako niske kvalitete neću komentarisati..
Ponovit ću, da kompletan stari stan renoviraš i dovedeš ga na nivo materijalizacije koji radi tibra (stolarija, bravarija, parketi, keramika, sanitarije i ostala oprema kao u tibrinim objektima, dakle treća klasa), ne treba više od 500KM/m².
To što neki ne vole čuti da je tibrina gradnja jako niske kvalitete neću komentarisati..
Ovo što je napisao @neki vezano za materijal kao i kvalitet gradnje može se uglavnom odnositi na prve Tibrine projekte (Buća potok, Tibra 1 i 2). Uz to, treba imati u vidu inflaciju i poskupljenje koje se desilo u ovoj godini.
Dok je npr. Bulevar totalno druga priča, od materijala do kvalitete gradnje. Projekt Avenija po izgledu i završnim materijalima će biti vrlo sličan Bulevaru.
Ponovit ću, da kompletan stari stan renoviraš i dovedeš ga na nivo materijalizacije koji radi tibra (stolarija, bravarija, parketi, keramika, sanitarije i ostala oprema kao u tibrinim objektima, dakle treća klasa), ne treba više od 500KM/m². Radim u građevinskoj firmi koja se bavi stanogradnjom i znam šta pričam..
Znam i ja TACNO sta hocu i koliko to kosta , tako da,.....svoj ti pos´Oooo, brigu brini .
Ne moze me niko tako olako prevariti.
Da ponovim jos jednom, za renoviranje po m² izdvojiti moras ca. 1000 KMm², a to sto ti pricas je vas "majstorski" fuseraj i prodavanje "muda pod bubrege".
Ovi stanovi u aveniji su visa srednja klasa, za luksuzne stanove niko od nas, na ovom forumu, nema LOVU pa ni ti sam .
Eto ti znaš za TIBRU
Kod jarana odem skidali nešto sobna vrata ( da pronesemo namještaj ).
Teška ko tuč
Šta je ovo kad puno drvo . Ja do tad mislio da je smeče Tibra .
Pogledam prozore i balkonska vrata ... TROSLOJNA i imaju brave da se pomjeraju za zimsko i ljetno vrijeme .. Parket bukovi visoki sjaj ( sad je svuda laminat )
Radijatori Lipovica sa termo glavama
Blinda vrata SILCA brave
Možda pločice da bi bolje kupovao-
Ne znam šta je od ovoga smeče kako spominjete ...
Znam i ja TACNO sta hocu i koliko to kosta , tako da,.....svoj ti pos´Oooo, brigu brini .
Da ponovim jos jednom, za renoviranje po m² izdvojiti moras ca. 1000 KMm², a to sto ti pricas je vas "majstorski" fuseraj i prodavanje "muda pod bubrege".
Ovi stanovi u aveniji su visa srednja klasa, za luksuzne stanove niko od nas, na ovom forumu, nema LOVU pa ni ti sam .
Kad si takav maher, napravi sebi kucu,ne trazi stanove po kineskim spavaonicama sa građevinskim fušerajem u SA.
Kad si takav maher, napravi sebi kucu,ne trazi stanove po kineskim spavaonicama sa građevinskim fušerajem u SA.
Aaaaaaaaa, evo je opet, eksplozivni estrogen koji na temi crna hronika "kastrira" uspaljeni testosteron .
Znaci, na ovoj temi, slijedi nastavak
citroen xm wrote: ↑28/12/2022 16:37
Pogledah na brzinu ove dvosobne i trosobne stanove i meni su ovi projekti prilično loši. Baš nekako raspored loš za datu kvadraturu.
I da li sam ja jedini kome južna strana nije najidealnija orjentacija za Sarajevo? Ljeti pogineš od vrućine jer ti najveći dio dana stan bude obasjan direktnim suncem, a zimi je svakako pitanje koliko ćeš sunčanih dana imati.
Meni jedino ovaj stan od 100 kvadrata ima prihvatljiv raspored, kod ovih ostalih i četverosobnih i trosobnih prolaziš kroz kuhinju u dnevni boravak. Wtf?!. Baš je prilično razočarenje ova Avenija što se tiče rasporeda, barem za moj ukus, naravno. Ne znam ima li još nešto da nisu postavili.
A vezano za orijentaciju, kakve su zime blage postale, a ljeta vrela, ni sjever više nije loša opcija.
Mislim da su u pravu svi koji tvrde da se u novogradnju uglavnom ugrađuje jeftina fuš roba. Ove sedmice sam radio ponudu za dio materijala za nove zgrade Milkosa na Pofalićima i predmjerom je predviđena kineska oprema. Slična stvar sa Tibrom...nudio sam neki niži srednji rang i nisam bio ni blizu cijenom onome što su zamislili/ugradili. Šok mi je bio što se slično desilo i za Sarajevo Tower...mislio sam da će bar tu investitor gledati koliko-toliko na kvalitet robe, kad jok, sve je "Tibra style".
Ne zavaravajte se da ćete u novogradnji po premium cijeni dobiti premium materijale - ni blizu, nažalost.
citroen xm wrote: ↑28/12/2022 16:37
Pogledah na brzinu ove dvosobne i trosobne stanove i meni su ovi projekti prilično loši. Baš nekako raspored loš za datu kvadraturu.
I da li sam ja jedini kome južna strana nije najidealnija orjentacija za Sarajevo? Ljeti pogineš od vrućine jer ti najveći dio dana stan bude obasjan direktnim suncem, a zimi je svakako pitanje koliko ćeš sunčanih dana imati.
Meni jedino ovaj stan od 100 kvadrata ima prihvatljiv raspored, kod ovih ostalih i četverosobnih i trosobnih prolaziš kroz kuhinju u dnevni boravak. Wtf?!. Baš je prilično razočarenje ova Avenija što se tiče rasporeda, barem za moj ukus, naravno. Ne znam ima li još nešto da nisu postavili.
A vezano za orijentaciju, kakve su zime blage postale, a ljeta vrela, ni sjever više nije loša opcija.
Korekcija, nisam dobro vidio prvi put! Ni ovaj od 100 kvadrata ne valja raspored iz istog razloga. Ne znam stvarno kome ovo ovako može odgovarati za te pare.
moonca wrote: ↑29/12/2022 00:2388,96 m
ovaj stan je uzas raspored.. kupatilo i wc , na ulazu.. spavacha soba . + sobica .. lijepo odvojena.. bez wc..🫣
imash goste. morash se obuchi da bi doshao do wc. . prochi kroz dnevni boravak..
Slažem se. Kupatilo je daleko od spavanja. Ja bih i raspored soba drugačije uredio. Dječija soba uz dnevni boravak, u kojem odrasli razgovaraju teme koje dijete ne treba da sluša, prave buku, itd, nije dobro rješenje. Proširio bih dnevni boravak i dao mu više komunikacije, čime stan ima više prostora i čini se većim, a funkcionalnijim.