SDA-All about

drug_profi

#81426 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne moze kandidatr SDA biti neko koga se ne moze uhvatiti za muda.
Znaci prvo te na nekom nizem nivou obrade, navuku na neki zijan, a onda te time ucjenjuju i dalje tjeraju da radis kako ti oni kazu.
I na kraju sto je veca vreca oraha u tvom dzepu, to si bolji kandidat.
ford transit

#81427 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

hladan.preminger wrote: 28/12/2022 10:20 bišćani će sebi birati, pa poslije toga živjeti sa izborom.
ako misle da im neobrazovana osoba bez ikakvog bitnog iskustva može voditi grad, neka im bude.
Naravno da ćemo sebi birati i izabrati, Tigar sa najvećom harizmom ima i najveću šansu. Što opet ne mora značiti.
Najbitnije je da koalicioni partner SDA, Šuki, čuveni jebivjetar, presipač iz šupljeg u prazno, ide u na VIŠE nivoe.
Bihać u svakom slučaju pobjeđuje.

Meraba, ovim lošim boterima, kompleksašima, frustriranima forumašima, propalim politikantima, palamudima!
Nadam se da su dobro spavali. :D
hladan.preminger

#81428 Re: SDA-All about

Post by hladan.preminger »

tebe kega peru opasni kompleksi, boli ljude van USK qu... ko će biti na čelu bihaća, samo komentarišu da je jedan od kandidata katasrofalan izbor.
PM72

#81429 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Ima više sabranih NEdjela od Andrića i Selimovića.Al neka,jedan kriminalac Abdić stoluje u Kladuši a drugi će u Bihaću.Mašala.
The BEN10

#81430 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

ford transit wrote: 28/12/2022 12:36 Naravno da ćemo sebi birati i izabrati, Tigar sa najvećom harizmom ima i najveću šansu. Što opet ne mora značiti.
Najbitnije je da koalicioni partner SDA, Šuki, čuveni jebivjetar, presipač iz šupljeg u prazno, ide u na VIŠE nivoe.

Meraba, ovim lošim boterima, kompleksašima, frustriranima forumašima, propalim politikantima, palamudima!
E jeste ga vala i izabrali, aferim vam! I ejvala!!!

Zato vas u Krajini gore nažalost i nema - rok trajanja vam je još maksimalno 20 godina ovim tempom iseljavanja. Do samo prije 20 godina UKS je imao đaka skoro kao TK, sad još malo i nestalo.

Nažalost, zadnje što je ostalo nacionalistima je tvrdoglavost koja vodi u nestanak. U 2017. godini ste imali 2000 beba, ove godine nećete dobaciti ni do 1400: vjerujem da čak ne znate ni sračunati koliko je to procentualno manje.
Međutim, vi i dalje prkosite, glumite neku silu. Jbg, za šta se ginulo, da nas isele kleronacionalisti, a ni Mladić nam ništa nije mogao. :roll:

Image
Image
ford transit

#81431 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

hladan.preminger wrote: 28/12/2022 12:50 tebe kega peru opasni kompleksi, boli ljude van USK qu... ko će biti na čelu bihaća, samo komentarišu da je jedan od kandidata katasrofalan izbor.
A i mene boli rinaka, što njih boli q. Iznosim svoje mišljenje, viđenje o izborima i kandidatima u MOM gradu, a sigurno da sam više upućen nego mnogi.

Ima ljudi koji nisu po zadatku ovdje, koji vole čuti i saznati više, kao i ja.

Kome se čita nek čita, kome se ne svidja nek PRESKOČI.
Seyfo

#81432 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Vala kad "The Babo" može u Kladuši, što ne bi drugdje bilo ko.
Baš me zanima šta će biiti s Kladušom i lokalnim izborima za 2 g. Jesu li Kladušani došli pameti?
Logovan

#81433 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

Al' cuj tigar kandidat :lol: :lol:
giannibelif

#81434 Re: SDA-All about

Post by giannibelif »

Kikiriki-košpice-sport za zube botu mene preskoči, pitam cijenjeni forumski auditrorijum za mišljenje o prilikama n sobom vanrednim izborima. Kad budem pitao šta oko balegarenja ispod životinjskog raktuma, onda ću pitati tebe.
hladan.preminger

#81435 Re: SDA-All about

Post by hladan.preminger »

Seyfo wrote: 28/12/2022 13:16 Vala kad "The Babo" može u Kladuši, što ne bi drugdje bilo ko.
Baš me zanima šta će biiti s Kladušom i lokalnim izborima za 2 g. Jesu li Kladušani došli pameti?
dok god fikret ide na izbore on pobjeđuje. ne mogu doći pameti, oni su ginuli za njega tako da im glasanje za ratnog zločinca dođe ko pojesti sladoled. to je dole sve zaluđeno idejom autonomije. kad umre fikret onda će možda doći neko normalan.
Seyfo

#81436 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Najjači argument za Tigra kao načelnika je : "on se namirio, zašto bi sada krao".
Bilo kod rugi da dođe, dok se "namiri", prođe 20 g a do tad više neće biti stanovništva u USK.
Last edited by Seyfo on 28/12/2022 13:28, edited 1 time in total.
noviforumas

#81437 Re: SDA-All about

Post by noviforumas »

hladan.preminger wrote: 28/12/2022 13:21
Seyfo wrote: 28/12/2022 13:16 Vala kad "The Babo" može u Kladuši, što ne bi drugdje bilo ko.
dok god fikret ide na izbore on pobjeđuje. ne mogu doći pameti, oni su ginuli za njega tako da im glasanje za ratnog zločinca dođe ko pojesti sladoled. to je dole sve zaluđeno idejom autonomije. kad umre fikret onda će možda doći neko normalan.
Doce njegova kcerka :lol:
Seyfo

#81438 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

hladan.preminger wrote: 28/12/2022 13:21
Da ali ipak tako ne misle svi iz Kladuše, nego ona većina potrebna da se pobijedi.
A on se baš i nije pokazao do sd kroz načelnikovanje, zaposlio savjetnike, rodbinu preko svake mjere i ništa nije uradio da bi ga neko birao ponovo. Jadni ljudi su mislili da će on dići Agrokomorc-kakva laž. Narod je od njega izvaran i nasamaren previše puta. Da i ne spominejm koliko se zamjerio svojoj bivšoj stranci DNZ,i šta je radio protiv njih, to samo on može.
A na kraju krajeva, on sam je toliko star da je pitanje do kad...Ali eto ako su tolike budale, nek glasaju za njega dok diše
ford transit

#81439 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

The BEN10 wrote: 28/12/2022 13:10
ford transit wrote: 28/12/2022 12:36 Naravno da ćemo sebi birati i izabrati, Tigar sa najvećom harizmom ima i najveću šansu. Što opet ne mora značiti.

Zato vas u Krajini gore nažalost i nema - rok trajanja vam je još maksimalno 20 godina ovim tempom iseljavanja. Do samo prije 20 godina UKS je imao đaka skoro kao TK, sad još malo i nestalo.

Nažalost, zadnje što je ostalo nacionalistima je tvrdoglavost koja vodi u nestanak. U 2017. godini ste imali 2000 beba, ove godine nećete dobaciti ni do 1400: vjerujem da čak ne znate ni sračunati koliko je to procentualno manje.
Međutim, vi i dalje prkosite, glumite neku silu. Jbg, za šta se ginulo, da nas isele kleronacionalisti, a ni Mladić nam ništa nije mogao. :roll:

Image
Image

OOoooooo đes stručnjak, izvini nisam te poznao.

Ti nam procente izračunaj, to je teška nauka. :D

Pečalbu u Krajini vezati za aktualnu politiku. :D

Izvini nemoj se ljutiti, ali o kompleksnoj temi iseljavanja, ako se uzmu u zadnjih sto god. sva tako krupna tektonska pomjeranja u društvu, ekonomiji, zajednici, uz ostale faktore tipa tradicije i geografskog položaja ne može se govoriti i pisati sa stanovišta dnevne politike.

Ok, to se često koristi kao spin za dnevno političke potrebe.
Ali ko misli da bi bilo koja vlast na tom području polučila uspijeh u zadnjih 20 tak god, taj vjeruje u leteće Irvase i djeda mraza.

Evo u Lici na Pltivicma NP, iseljavanje još veće. Vezan sam poslovno za NP PLitivice i znam kakva je tamo situacija. Dalmacija isto, a tek Slavonija.
Moga plemena ima 30% u Bosni, 70% vani, većina otišla 70 tih i 80 tih god u zlatNO DOBA Yuge i Tite, već treća generacija mojih vani.
Višestoljetna kolonizacija, stagnacija Balkana dolazi na naplatu.
Ne sekiraj se i kod tebe će vrlo brzo da pojača, libelarizacija viznog režima će da odradi svoje, tu dileme nema.
DaysleepeR

#81440 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Ne znam zašto iko debatuje sa čovjekom koji je i dalje u plemenskom mindsetu.
Seyfo

#81441 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Većina SDO obožavatelja je u strogom plemenskom mindsetu. I nastoje da ga prošire tj zaraze njime što više ljudi oko sebe.
Bossona

#81442 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

ford transit wrote: 28/12/2022 13:57
The BEN10 wrote: 28/12/2022 13:10

Image
Image

OOoooooo đes stručnjak, izvini nisam te poznao.

Ti nam procente izračunaj, to je teška nauka. :D

Pečalbu u Krajini vezati za aktualnu politiku. :D

Izvini nemoj se ljutiti, ali o kompleksnoj temi iseljavanja, ako se uzmu u zadnjih sto god. sva tako krupna tektonska pomjeranja u društvu, ekonomiji, zajednici, uz ostale faktore tipa tradicije i geografskog položaja ne može se govoriti i pisati sa stanovišta dnevne politike.

Ok, to se često koristi kao spin za dnevno političke potrebe.
Ali ko misli da bi bilo koja vlast na tom području polučila uspijeh u zadnjih 20 tak god, taj vjeruje u leteće Irvase i djeda mraza.

Evo u Lici na Pltivicma NP, iseljavanje još veće. Vezan sam poslovno za NP PLitivice i znam kakva je tamo situacija. Dalmacija isto, a tek Slavonija.
Moga plemena ima 30% u Bosni, 70% vani, većina otišla 70 tih i 80 tih god u zlatNO DOBA Yuge i Tite, već treća generacija mojih vani.
Višestoljetna kolonizacija, stagnacija Balkana dolazi na naplatu.
Ne sekiraj se i kod tebe će vrlo brzo da pojača, libelarizacija viznog režima će da odradi svoje, tu dileme nema.
Image

Image

ISELJAVANJE, GETOIZACIJA I ARAPIZACIJA BOSNE I BOŠNJAKA U REŽIJI IZETBEGOVIĆA-SDA-IZBiH.

U toku je dobro osmišljen i kooridiniran plan za iseljavanje i getoiziranje Bošnjaka daytonske BiH se uveliko dešava u Unsko-sanskom kantonu koji je putno i politički odvojen od Sarajeva daytonskim potpisom s ciljem dovršetka podjele Bosne i getoizacije Bošnjaka kada se za to stvore geopolitički uslovi u budućnosti.

Kao posljedica tzv. arapskog proljeća i ratova u zemljama bliskog istoka usljed masovnog i nekontrolisanog egzodusa stanovništva prema zemljama EU sujedne zemlje Srbija i Hrvatska već uveliko rade na planskom naseljavanju izbjeglica iz zemalja bliskog istoka u BiH u bošnjačke sredine sa njavečom koncentracijom unutar BiH i na granici sa Hrvatskom, članicom EU koja ima zadatak spriječiti njihov ulazak u zemlje EU uz koordinaciju sa Srbijom kao tranzitnom zemljom i pomoć instiucija daytonske BiH koje su preuzeli Srbi i Hrvati uz saučešče SDA i IZBIH.

Takođe Bošnjaci trebaju znati da sve ove godine u
getoizaciji Bosne i Bošnjaka duže vremena radi SDA i IZBIH koja je prepustila Usko-Sanski-Kanton i fokusirali se na rasprodaju sarajevske regije o čemu većina Bošnjaka nije upoznata niti svjesna nadolazećih posljedica, što je jako dobro obješnjeno u ovom gore dokumentarnom vido prilogu.

Gdje je Alija stao u fildžanizaciji Bosne i Bošnjaka njegov sin Bakir je nastavio

Evo šta je o SANU podvali Aliji i Izetbegovićima rekao akademik Muhamed Filipović:
- Pa on je bio Srbin po nacionalnom opredjeljenju i pisao se Srbinom.A onda je meni govorio da mu je dovoljno da je musliman, na šta sam mu rekao da je to vjerska definicija. Međutim, ponovio mi je kako mu je to najvažnije. Rekao mi je da bi mogao živjeti u Sudanu i u Pakistanu. Pa ja kažem:" Što ne ideš tamo , što živiš u zemlji u kojoj se vode nacionalne politike.Od 19.vijeka, pa na ovamo,ovdje dominiraju nacionalne politike i mi moramo definirati status našeg naroda.I ne možemo ga definirati na drugi način.
- Drugo, ja sam ga ovako procijenio jednom kada me je uvjeravao da Bosna ne može opstati, da je najbolje da se podijeli, " pa nek svako uzme svoje".Tada sam ga upitao:
-" Dobro, Alija, a šta je to tvoje u Bosni?"
- Pa tvoj djed je došao iz Beograda, ti nemaš ovdje ništa. Nemaš kosti svojih predaka, oni ne leže ovdje, oni nisu ginuli za ovu Bosnu. Ti nemaš to duboko osjećanje koje se mora imati za domovinu.Ti dijeli brate Adu Ciganliju, babovinu i djedovinu, a nemoj dijeliti moju Banja Luku i Glamoč, jedno davati Srbima, a drugo Hrvatima.Pa pola Banja Luke je izgrađeno na mojoj zemlji, Filipovića polju. Oko 50.000 duluma je samo u Glamoču na mojoj majci bilo. Beogradske "Naše novine" objavile su da je bošnjački član predsjedništva Alija , pa i sin mu Bakir BiH vuku korijene iz stare begovske porodice, koja je u doba Karađorđa u svom vlasništvu imala zemljište na Gornjem Dorćolu i cijelu Adu Ciganliju, to potvrđuje i sam Bakir.
Bakir analizom porodičnog stabla Izetbegovića zna da su u 18. i 19. vijeku bili poznati beogradski veleposjednici, a Srbiju su napustili tek 1868. godine, nakon raspada Otomanskog carstva.
Do tada su se bavili trgovinom i živjeli na velelepnom imanju, gdje se danas nalaze. Narodno pozorište i Klub književnika.
Porodična kuća Izetbegovića bila je sastavljena iz tri posebna objekta i veća od pet stotina kvadrata. Kako bi nesmetano nastavili s razmjenom robe, uvozom i izvozom, Bakirovi preci morali su se poturčiti i održavati bliske kontakte s lokalnim beogradskim begovima.
Međutim, po oslobođenju Srbije od Turaka, prinuđeni su da napuste sve i iz Beograda se presele u tadašnji Bosanski Šamac, napustaju prezime Živković - Jahić od lokalnog bega Izeta uzimaju prezime i postaju Izetbegovići. U ovom gradiću begovska porodica Izetbegović nastavlja da širi svoj uticaj i bogatstvo.
Godine 1925. u ovoj bogatoj porodici rođen je Alija, lider bosanskih muslimana, koji se s roditeljima tri godine kasnije preselio u Sarajevo.
Da je svjestan porijekla, potvrdio je u i Alijin nasljednik Bakir kada je tokom jednodnevne posjete Srbiji naglasio da se u Beogradu osjeća kao kod kuće i da mu se uvijek rado vraća.

Beograđani su divni domaćini i lijepo su me dočekali. Drago mi je zbog toga, jer je glavni grad Srbije grad mojih predaka - priznao je Izetbegović u obilasku Knez Mihailove i Kalemegdana.
On je naglasio da u srpskoj prestonici ima mnogo prijatelja i da je često dolazio u Beograd.
Sa Izetbegovićevim srpskim korijenima upoznat je i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, koji je izrazio želju da ubrzo dođe do konačnog pomirenja između Bošnjaka i Srba i dodao da tome nema prepreka, jer su, kako je naveo, Bakirovi preci "srpskiji" od njegovih.

- Oni su svojevremeno živjeli u Francuskoj ulici u Beogradu. Negdje su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili, ali za to nema razloga, jer mi svakog dana šetamo Knez Mihailovom, to je naša Baščaršija - rekao je Jusufspahić.

Image
ford transit

#81443 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Seyfo wrote: 28/12/2022 15:15 Većina SDO obožavatelja je u strogom plemenskom mindsetu. I nastoje da ga prošire tj zaraze njime što više ljudi oko sebe.
Sad nam kao strusnjak antropolog, sociolog i psiholog, objasni kakva je I glOva u SDO obožavatelja, vidimo da si dobro objasnio kakav je mindset.
Svijetlu budućnost bi imao u zlatna Hicina vremena na kakvom Mengele institutu :D .
To je skoro mainstream na ovom forumu, tako da nisi sam.
ford transit

#81444 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

DaysleepeR wrote: 28/12/2022 14:01 Ne znam zašto iko debatuje sa čovjekom koji je i dalje u plemenskom mindsetu.
Čini mi se da smo zajednički odradili sinhroniziranu vožnju u čast Zvonke pokojnog prije nekih 10 tak godina.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81445 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

ford transit wrote: 28/12/2022 21:29
Seyfo wrote: 28/12/2022 15:15 Većina SDO obožavatelja je u strogom plemenskom mindsetu. I nastoje da ga prošire tj zaraze njime što više ljudi oko sebe.
Sad nam kao strusnjak antropolog, sociolog i psiholog, objasni kakva je I glOva u SDO obožavatelja,
suplja
Blixen

#81446 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

Tigar je stoka
Nema od tog smeća ništa
Karna obična
ford transit

#81447 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Blixen wrote: 28/12/2022 21:41 Tigar je stoka
Nema od tog smeća ništa
Karna obična
Al si ti macak i frajer. :D
"Bidni mudo" pa mu to reci u lice.
Blixen

#81448 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

ford transit wrote: 28/12/2022 21:50
Blixen wrote: 28/12/2022 21:41 Tigar je stoka
Nema od tog smeća ništa
Karna obična
Tigar je p.....
Lopov
Varalica
Đilkoš
Glup je beskrajno
Odvratan pojavom
Bihać i Bišćani su pametni i racionalni ljudi
Neće pustiti da ih vodi bijeda i jad
ford transit

#81449 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Blixen wrote: 28/12/2022 21:55
ford transit wrote: 28/12/2022 21:50
Tigar je p.....
Lopov
Varalica
Đilkoš
Glup je beskrajno
Odvratan pojavom
Tigar je proslavljeni komadant
heroj
nadprosječno intelegentan
i tebe bi strpao u mali džep

Za razliku od tebe ostat ce upisan zlatnim slovima u ISTORIJI ABIH.

I ako Bog da budući načelnik, ali to ćemo još vidjeti.
Blixen

#81450 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

ford transit wrote: 28/12/2022 22:03
Blixen wrote: 28/12/2022 21:55

Tigar je p.....
Lopov
Varalica
Đilkoš
Glup je beskrajno
Odvratan pojavom
Tigar je proslavljeni komadant
heroj
nadprosječno intelegentan
i tebe bi strpao u mali džep

Za razliku od tebe ostat ce upisan zlatnim slovima u ISTORIJI ABIH.

I ako Bog da budući načelnik, ali to ćemo još vidjeti.
Rektalni alpinisti poput tebe me ne interesuju
Jos manje tvoje mišljenje
Nek ga tebi tigar trpa u džepove :lol:

tigar je stoka
Glup beskrajno, ali beskrajno
Papak samo takav
Nepismen
Ne zna rečenice sastaviti
Iz aviona se vidi da je pogan
Krimos sa zlim namjerama

Bihać je pametan grad
Neće izabrati bijedu poput tigrića