SDA-All about

dr_Evil

#81376 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 27/12/2022 13:41 Djed Mraz, adventi, pokloni i ostalo najmanje imaju veze sa religijom :D cisti konzumerizam i marketing
eto i ti si isao kod djeda bozicnjaka po poklon, a ne kod deda mraza. Svi nakacise Colu jucer, a covjek je 100% upravu bio.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#81377 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

E moj Salahu samo da te hodza iz zivinica dofači.
Logovan

#81378 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

Novak20 wrote: 27/12/2022 12:18 Nije laž. Ima audio zapis. A možda se javi i dotični forumaš da ovo demantira. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/advent-u ... lo-2619700
"Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo", kazao je između ostalog novinar FTV- Sanel Kajan u napadu, u pauzi sjednice Gradskog vijeća, na mostarskog gradonačelnika Mostara Marija Kordića.

"Sve mi možete spočitavati, a ovo ne možete! Da dijelim grad Mostar na Bošnjake, Hrvate i Srbe, nemojte mi to raditi!", kazao je u odgovoru gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

"Zimski grad o kojem vi pričate će biti u skopu Adventa kako je priča osmišljena. Park Zrinjevac će biti osvijetljen kao zimska bajka, da imamo jedan prelijepi ugođaj, a na Šetnici imamo ugostiteljski dio. Zato vas molim sve da stanete na loptu i pusite nas da napravimo kako jest, a naziva ste se uhvatili bez ikakvog razloga", kazao je Kordić.
Ma ne laz u smislu da nije rekao, nego laz da nije istina sto je izjavio. Kome prodaje ovu pricu i ko u ovo moze povjerovati ja ne znam. :-)
drug_profi

#81379 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Seyfo

#81380 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Tačno, bilo im u interesu. a da je sistem branio, nije.
Ali, što neko reče, ko god želi u politiku pa malo jeftinih poena u startu, izvali takvu glupost, pa taman da je i Čola lično.
konami666

#81381 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Novak20 wrote: 27/12/2022 12:18
Logovan wrote: 27/12/2022 12:06
Kakva je ovo laz? :? Kakav Nikola, kakav kriz? :lol:
Nije laž. Ima audio zapis. A možda se javi i dotični forumaš da ovo demantira. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/advent-u ... lo-2619700
"Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo", kazao je između ostalog novinar FTV- Sanel Kajan u napadu, u pauzi sjednice Gradskog vijeća, na mostarskog gradonačelnika Mostara Marija Kordića.

"Sve mi možete spočitavati, a ovo ne možete! Da dijelim grad Mostar na Bošnjake, Hrvate i Srbe, nemojte mi to raditi!", kazao je u odgovoru gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

"Zimski grad o kojem vi pričate će biti u skopu Adventa kako je priča osmišljena. Park Zrinjevac će biti osvijetljen kao zimska bajka, da imamo jedan prelijepi ugođaj, a na Šetnici imamo ugostiteljski dio. Zato vas molim sve da stanete na loptu i pusite nas da napravimo kako jest, a naziva ste se uhvatili bez ikakvog razloga", kazao je Kordić.
Frajer je glup ko noć, pravi alijin bosnjak ‘92. Zato i jeste stanje u državi kakvo je od ovakvih
Roccohljup

#81382 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

eh cuj pomaziti i staviti križ na čelo :-) :-) :-)
Seyfo

#81383 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Primjecujem da se Baketova familija malo otela kontroli...ove zemskinje...nema ni traga cestitim bosnjakinjama,ono dzamija samija...Sebija hoda po dzamijama gologlava, ne smije niko da joj zucne,ni reis...sta ce jadan,bolje glava na ramenima....ove mladje, nista kuhanje iftara za stranku,nista udruzenje zena SDO, hodanje po arabiji..to se nesto vucara sa krstasima,to se razvodi,kiti jelku..slabo bgm. Mogao bi ih njihov fan club po gubitku vlasti ugasiti na dugme,cim nadju novu zvijezdu vodilju.
GandalfSivi

#81384 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Ali zato Tigar kandidat za gradonacelnika Bihaca. Gdje si sada SDA dusebriznici da pricaju o kriminalu?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81385 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

GandalfSivi wrote: 27/12/2022 20:48 Ali zato Tigar kandidat za gradonacelnika Bihaca. Gdje si sada SDA dusebriznici da pricaju o kriminalu?
to je čak i dobro...da više završimo sa ovim ratnim kadrovima
GandalfSivi

#81386 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

JoseMujica wrote: 27/12/2022 20:56
GandalfSivi wrote: 27/12/2022 20:48 Ali zato Tigar kandidat za gradonacelnika Bihaca. Gdje si sada SDA dusebriznici da pricaju o kriminalu?
Kod tebe casa bas ono dopola puna :)

Gdje je ba dobro, bez obzira na koji ce rezultat biti, Tigar je predstavnik likova koji jos uvijek upravljaju strankom. Nikada sa njima ni blizu zelene grane…
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81387 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

GandalfSivi wrote: 27/12/2022 20:59
JoseMujica wrote: 27/12/2022 20:56

Kod tebe casa bas ono dopola puna :)

Gdje je ba dobro, bez obzira na koji ce rezultat biti, Tigar je predstavnik likova koji jos uvijek upravljaju strankom. Nikada sa njima ni blizu zelene grane…
biće dobro kad izgubi izbore jer će to značiti da je njihovo vrijeme prošlo

ne zaboravi da se Don Neonko samo oslanja na ovakve likove
hladan.preminger

#81388 Re: SDA-All about

Post by hladan.preminger »

Ja odavno debilniji izbor nisam vidio.
Lik se predstavlja kao neki univerzalni vojnik, najpoznatiji po tome što je navodno zajebo Fikreta za neke pare i oružje sa pričom da će 502. pripojiti babi. 502. činila djeca okolnih sela dok se komandanti kurcili po gradu sa vojnom policijom i zelenim kombijem.
Lik ne zna pricati, ali doslovno. Treba mu logoped. U ratu uzimao reket, npr. Bajriću iz Stijene. Ostavili ga pored puta jer su mislili da su ga ubili jer nije dao reket.
Poslije rata kupio hotel Bosna u centru i nekadašnji kafić bondeno za certifikate koje je kupio za 3% vrijednosti od svojih suboraca. Prodao hotel bosna Raiffeisen banci za 2 miliona. Renovirao bondeno, i opet propao navodno zbog rashoda za opijate. Izdao taj prostor dm-u za 10k mjesečno i "unišao" u SDA. Njegovi suborci su rasuti diljem Europe, dok je on svoj staž masno naplatio. Nije jedini. Ima i nipovac Halil Bajramović. Isto govno.
tranquil

#81389 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

hladan.preminger wrote: 27/12/2022 21:13
Lik se predstavlja kao neki univerzalni vojnik, najpoznatiji po tome što je navodno zajebo Fikreta za neke pare i oružje sa pričom da će 502. pripojiti babi. 502. činila djeca okolnih sela dok se komandanti kurcili po gradu sa vojnom policijom i zelenim kombijem.
Lik ne zna pricati, ali doslovno. Treba mu logoped. U ratu uzimao reket, npr. Bajriću iz Stijene. Ostavili ga pored puta jer su mislili da su ga ubili jer nije dao reket.
Poslije rata kupio hotel Bosna u centru i nekadašnji kafić bondeno za certifikate koje je kupio za 3% vrijednosti od svojih suboraca. Prodao hotel bosna Raiffeisen banci za 2 miliona. Renovirao bondeno, i opet propao navodno zbog rashoda za opijate. Izdao taj prostor dm-u za 10k mjesečno i "unišao" u SDA. Njegovi suborci su rasuti diljem Europe, dok je on svoj staž masno naplatio. Nije jedini. Ima i nipovac Halil Bajramović. Isto govno.
"Navodno"

Sjećam se tih dana kada se odvijala ta akcija, "Tigar - Sloboda 94" čini mi se. Kakav je to kompletan multifuck Abdićevaca bio, nevjerovatno. Nadam se da će jednog dana biti snimljen dobar film na ovu temu.

Na stranu njegov kriminal, nepismenost, SDA angažman, ali ta akcija je bila beton.
ford transit

#81390 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Konačno da ode najveća prevara u istoriji Bihaća, vječiti funkcioner, namještenik,čivijaš, savjetnik, komesar Šuki. Čitavi šest godina u vjetar ode mome gradu, angažman, investicije, ulaganja, razvoj čista nula. U dugoj povijesti Bihaća većeg zgubireda nije bilo na tako velikoj poziciji. Jedino što mu je Ćenin pokrenuo par odličnih manifestacija u gradu, ostalo niže od nule. Svojom bježanijom u skupštinu, ostavio na cjedilu stranku.

Ne znam što ovo u opće treba komadantu Hamdi, u parlamentu već drugi mandat, sigurica. Već je u godinama i narusena zdravlja, povukao je par odličnih poteza u paramentu za kanton, pare za dom zdravlja, struja na GP Lohovo, treća traka uz klanac. Međutim kad sam vidio sa koliko zara je pristupio kandidaturi i koliko mu je stalo, PODRŠKA I to 100%

Muče me svajetnici, Budimlić je kao i Šuki namještenik, karijerista, administracija, Biban mlad ispravan, ali što je postigao je čista Šemsina zasluga.
Zna to i Tigar, siguran sam da u glavi već ima rješenja.

Samo ko lično ne zna komadanta ne zna da je iznad prosječno inteligentan, čovjek kome mozak radi 200%.
Oponenti ga često podcjenjuju, pa ostanu popišani i zasrani puni čudjenja u najbolju ruku.
Zna za granice u svemu, zato je i poduljio ovoliko.

Dobro za moj grad je što mu je jako stalo do ovog, probat ću na kafi da dokučim od kud ovolika energija, zašto iz svog rahatluka ulazi u ovu dubiozu.

Ostali.
Habibija ispred sdp je OK. Znam koliko voli grad, i nije ni loših mogućnosti.
Halil ispred NIP a je mašina, ispravan sigurno, sa dobrim idejama, malo je "zapeo" ali izčupaće se i on.
Amarildo, direktor NP Una, dobar.

Nadam se da će komadant uzeti, i da će se Bihać vratiti na mjesto koje mu pripada.

Živjeli!
Last edited by ford transit on 27/12/2022 22:06, edited 1 time in total.
ford transit

#81391 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

tranquil wrote: 27/12/2022 21:33

"Navodno"

Sjećam se tih dana kada se odvijala ta akcija, "Tigar - Sloboda 94" čini mi se. Kakav je to kompletan multifuck Abdićevaca bio, nevjerovatno. Nadam se da će jednog dana biti snimljen dobar film na ovu temu.

Na stranu njegov kriminal, nepismenost, SDA angažman, ali ta akcija je bila beton.
Samo ko nije učestvovao ne zna o kakvoj se genijalnosti radi. Sami poćetak, tok, završetak, NESTVARNO.
hladan.preminger

#81392 Re: SDA-All about

tranquil wrote: 27/12/2022 21:33

"Navodno"

Ja sam rat proveo u Bihaću i znam sve oko te akcije. Akcija je bila nestvarna, ali nije to samo tigrova zasluga, iako su njegove zasluge velike. Poslije rata sve dobro je poništio.
Novak20

#81393 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

:lol:
"Sa, ako Bog da, budućim gradonačelnikom Bihaća - legendarnim komandantom i mojim velikim prijateljem Hamdijom Abdićem Tigrom", napisao je Novalić na Facebooku, a priložio je i fotografiju na kojoj su on i Abdić.
Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Ili zaokruži ? :D
hladan.preminger

#81394 Re: SDA-All about

Tigar inteligentan, a jebote luk. S kim se dijeli životni prostor, nije ni čudan ovoliki odlazak sa USK.

SDA 3 zagarantirana u federaciji da ovnove stavi.
ford transit

#81395 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

hladan.preminger wrote: 27/12/2022 22:27 Tigar inteligentan, a jebote luk. S kim se dijeli životni prostor, nije ni čudan ovoliki odlazak sa USK.

Tebi sa takvom pameću je čudan odlazak, meni recimo u opšte nije, ali nije ti ni zamjeriti, za tebe je to viša matematika

I samo rođenjem u ovom gradu djeliš životni prostor sa mnom, na žalost, inače ako si iz Bihaća, sigurno da ne dijeliš moje društvo.

Hamdo, Tigar, ostaće zapisan u istoriji, a tebi se za klicu nece znati, i nije to slučajno, i nije to "onako". To je zato što je Hamdo mašina a ti si od ovce jalovice. Ukratko, ako skužiš, ali hoćeš ja mislim, možeš ti to.
Tananarive

#81396 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

ford transit wrote: 27/12/2022 22:39
hladan.preminger wrote: 27/12/2022 22:27 Tigar inteligentan, a jebote luk. S kim se dijeli životni prostor, nije ni čudan ovoliki odlazak sa USK.

Tebi sa takvom pameću je čudan odlazak, meni recimo u opšte nije, ali nije ti ni zamjeriti, za tebe je to viša matematika

I samo rođenjem u ovom gradu djeliš životni prostor sa mnom, na žalost, inače ako si iz Bihaća, sigurno da ne dijeliš moje društvo.

Hamdo, Tigar, ostaće zapisan u istoriji, a tebi se za klicu nece znati, i nije to slučajno, i nije to "onako". To je zato što je Hamdo mašina a ti si od ovce jalovice. Ukratko, ako skužiš, ali hoćeš ja mislim, možeš ti to.

odavno više krkanluka neko ne napisa ovdje ali najžešće je "izčupaće" hahahaha, izviri malo tigriću iz prkna uzmi zraka vidiš da ti fali :D
ford transit

#81397 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Novak20 wrote: 27/12/2022 22:27 :lol:
"Sa, ako Bog da, budućim gradonačelnikom Bihaća - legendarnim komandantom i mojim velikim prijateljem Hamdijom Abdićem Tigrom", napisao je Novalić na Facebooku, a priložio je i fotografiju na kojoj su on i Abdić.
Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Ili zaokruži ? :D
Jašta, bolje sa Nikšom sa kraljom jezicina da se "sliko", eeeeeee drug moj Nikša pet ijada glasova NABERE, :D :izet:
ford transit

#81398 Re: SDA-All about

Post by ford transit »

Tananarive wrote: 27/12/2022 22:42
ford transit wrote: 27/12/2022 22:39

odavno više krkanluka neko ne napisa ovdje ali najžešće je "izčupaće" hahahaha, izviri malo tigriću iz prkna uzmi zraka vidiš da ti fali :D
Kad vidim tebe, i tvoje pisanje, ja sam sretan, ti ćeš presiliti, a na ovaj nivo doći nećeš. Ako si ti po prknima nisu drugi, neka te tamo, čim izviris sve zasmrdi. Ćehra "taka". Brzo u kakav "pakač" uguši raju ovdje. :D :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81399 Re: SDA-All about

Post by Truba »

EFD22 wrote: 27/12/2022 12:02 Ne razumijem ovo da ne može djecu odvesti na advent.

Bio sam po cijeloj Europi na raznim adventima nisam nigdje dobio neželjeno krštenje niti pomazanje.

Je l' ja negdje griješim ili?
Lik brka sakrament krizme u 8.razredu i obicaj pepeljanja na pocetku korizme pred uskrs s vremenom dosasca tojest advent pred bozic

Ima tu malo istine vidi se da je ucio ali je pobrkao gradivo
Mada mozda je samo gledao obicnu misu gdje mala djeca oce pricest pa ih svecenik samo po celu znakom kriza

Ima tu istine :mrgreen: :run:
hladan.preminger

#81400 Re: SDA-All about

Dupli.
Last edited by hladan.preminger on 27/12/2022 23:11, edited 1 time in total.
Post Reply