"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ci-Nick

#1726 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ci-Nick »

Grci su se davno zalili da ih je Njemačka otimačinom najkvalitetnijih i najobrazovanijih unistila.
To je neka vrsta moderne okupacije.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
Dope_Man

#1727 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dope_Man »

PaulTracy wrote: 27/12/2022 14:49
Dope_Man wrote: 27/12/2022 12:37 Opet ovaj sto bi vezao ljude lancima da ne idu i onda pricao kako su svi sretni tu gdje jesu :lol:
Pazi apsurd.
Ja krenem u posjetu rođaku u Njemačku na 30 dana.
Znam tamo su cigarete 7€ po kutiji i da ne bih tamo za 30 kutija dao 210€ ja u BiH kupim 3 šteke/30 kutija za 90€.
Međutim na granici me zaustave i kažu "ti ne možeš da uneseš te cigarete, nanosiš štetu njemačkom budžetu, moraš cigarete da kupiš u Njemačkoj i tamo platiš dadžine za iste".
A podje Hans do Bosne, cuo od nekog Hase da je fino, pa eto da obidje. Ponese sebi par steka jer voli da se truje, nekim cudom prodje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i niko ga nista ne upita.. kad na BiH granici ne daju, kaze ima i Bosna nekakva pravila.

I btw, ponovicu po stoti put: Pametan zivi gdje mu je dobro.
A ti probaj jednom objasniti forumskom pucanstvu ko ti je sta skrivio pa te tako nervira cinjenica da ljudi, odrasli, slobodni i nikome duzni, odaberu da odu zivjeti negdje drugo? Odbila teta Angela vizu nekad?
mali_balon

#1728 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

Dope_Man wrote: 27/12/2022 15:32

Pazi apsurd.
Znam tamo su cigarete 7€ po kutiji i da ne bih tamo za 30 kutija dao 210€ ja u BiH kupim 3 šteke/30 kutija za 90€.
Međutim na granici me zaustave i kažu "ti ne možeš da uneseš te cigarete, nanosiš štetu njemačkom budžetu, moraš cigarete da kupiš u Njemačkoj i tamo platiš dadžine za iste".
A podje Hans do Bosne, cuo od nekog Hase da je fino, pa eto da obidje. Ponese sebi par steka jer voli da se truje, nekim cudom prodje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i niko ga nista ne upita.. kad na BiH granici ne daju, kaze ima i Bosna nekakva pravila.

A ti probaj jednom objasniti forumskom pucanstvu ko ti je sta skrivio pa te tako nervira cinjenica da ljudi, odrasli, slobodni i nikome duzni, odaberu da odu zivjeti negdje drugo? Odbila teta Angela vizu nekad?
Ima,10eura u pasos i ne skira se.....

Ma pusti ga obicni stranacki bot....svi drugi krivi a ne bakir koji je obecao robote i dronove.....
sumirprimus

#1729 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by sumirprimus »

ali oni nas namjerno izjedaju :lol:
drndalo

#1730 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by drndalo »

Lajavikrelac wrote: 27/12/2022 15:09
Ja sam u septembru bio u DE, putovao avionom i ponio zetu šteku Marlbora. Uredno prijavio na aerodromu niko mi ni jednu riječ nije rekao, jer je BTW sasvim legalno i dozvoljeno unijeti u Njemačku do 200 cigareta. Ne znam kako su tebi zakerali.... :?
Trik je sto je kod tebe 1 steka, a kod njega 3 kom...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1731 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2022 15:00
Truba wrote: 27/12/2022 14:37 medicina je 6 000 godina ako se ne varam
sta je tu dzabe

ili 1200 za FPN
pa FPN bi trebao ljudima plaćati 1000 godišnje samo da im dolaze tamo
i po 100 da izadju na ispit
Pa de ti za 6 milja studiraj sam..platis 6 milja i mislis zavrsio
Onda vako
Besplatan studij ako potpises da nikad neces emigrirat
Milja ako ces nakon 5 godina rada
5 milja ako ces nakon 3
10 milja ako ces nakon 1 godine
1000000 ako ces odmah poslije diplome :mrgreen:
PaulTracy

#1732 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by PaulTracy »

mali_balon wrote: 27/12/2022 15:36
Dope_Man wrote: 27/12/2022 15:32

Ma pusti ga obicni stranacki bot....svi drugi krivi a ne bakir koji je obecao robote i dronove.....
Nisam stranački bot ali oni (stranački uhljebi) i vi Angelini uhljebi imate mnogo toga zajedničkog, teško vam je objasnit koje posljedice ima politika vašeg babe odnosno Mutti.
Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne. Isto tako Angelin uhljeb, on se rodio,školovao, liječio i živio u BiH do 20/25/30. Ali nije uspio da ostvari svoje ambicije i za sve mu je kriva država, sistem. Svi koji su uspjeli za njega su lopovi, preko stranke, tuđe grbače...
I takvom se otvorila prilika prije 8/9g, kofere je spakovao, otišao u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, zarađuje sa SSS 5x više nego mu je otac zarađivao, 3-4 puta više nego prosječan građanin planete, više nego 80% doktora na planeti. I on smatra da je prema njemu ispravljena nepravda, da je to što on Hasan iz Kaknja sa SSS zaslužuje.
Boli njega tuki što će zbog njega i njemu sličnih odnos penzionera i radnika u BiH biti 2:1, što ti ljudi zahvaljujući kojim se liječio i školovao neće penziju da imaju, što će u bolnici u Kaknju sutra da budu još samo 2 doktora, što ljudima neće imati ko da popravi krov koji prokišnjava, što će ljudima u toj pustoši koju su napravili pametnjakovići sa stavom "pametan živi tamo gdje je dobro" nekretnine i diplome da postanu bezvrijedne, što će pusto da ostane i propadne sve ono za što su se borili i gradili njegov pradjed, djed otac...
Bembarica, Ajfončić, Lakostica i blejanje iz Minhena "otjerali nas političari, njih hiljadu nas milion".
Kiki_Musampa

#1733 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Kiki_Musampa »

Jesi se naložio... Ljudi kontaju gdje na odmor gore,a kod nas koga treba kamenovat zbog jelke. Ne ide narod samo zbog para,kad to skontaš,biti će ti lakše :kiss:
Dope_Man

#1734 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dope_Man »

Kiki_Musampa wrote: 27/12/2022 17:04 Jesi se naložio... Ljudi kontaju gdje na odmor gore,a kod nas koga treba kamenovat zbog jelke. Ne ide narod samo zbog para,kad to skontaš,biti će ti lakše :kiss:
Znamo mi Đećemo, et nas doljekana sa bembarom, samo da mi se napuni malo hajfon dok obucem moju novu lacostica majicu.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1736 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

drndalo wrote: 27/12/2022 16:53
Lajavikrelac wrote: 27/12/2022 15:09
Ja sam u septembru bio u DE, putovao avionom i ponio zetu šteku Marlbora. Uredno prijavio na aerodromu niko mi ni jednu riječ nije rekao, jer je BTW sasvim legalno i dozvoljeno unijeti u Njemačku do 200 cigareta. Ne znam kako su tebi zakerali.... :?
Trik je sto je kod tebe 1 steka, a kod njega 3 kom...
Znači on je jedan od onih neupućenih što je navikao da ponese gešenke familiji u Dojčland :D Kantić Tours i natrpa u torbu 4 šteke cigareta, 6 litara rakije, 5 kila suvine i gleda da provuče preko grane...E onda je pokušao isti fazon sa HaviJonom pa mu pokazali na skeneru gdje je kanta za smeće :mrgreen:
Domaci izdajnik

#1737 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

@PaulTracy matere ti u kakvom paralelnom univerzumu ti obitavaš? Baš pričaš kao ovi stranački sektaši koji kurve i švalerke uvaljuju u institucije, a kada školovani bježe vani trbuhom za kruhom jer su na margini društva od istih onda su domaći izdajnici i neprijatelji naroda?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1738 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 27/12/2022 17:00
_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2022 15:00

Pa de ti za 6 milja studiraj sam..platis 6 milja i mislis zavrsio
Onda vako
5 milja ako ces nakon 3
Da
mali_balon

#1739 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

PaulTracy wrote: 27/12/2022 17:01
mali_balon wrote: 27/12/2022 15:36

Nisam stranački bot ali oni (stranački uhljebi) i vi Angelini uhljebi imate mnogo toga zajedničkog, teško vam je objasnit koje posljedice ima politika vašeg babe odnosno Mutti.
Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne. Isto tako Angelin uhljeb, on se rodio,školovao, liječio i živio u BiH do 20/25/30. Ali nije uspio da ostvari svoje ambicije i za sve mu je kriva država, sistem. Svi koji su uspjeli za njega su lopovi, preko stranke, tuđe grbače...
I takvom se otvorila prilika prije 8/9g, kofere je spakovao, otišao u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, zarađuje sa SSS 5x više nego mu je otac zarađivao, 3-4 puta više nego prosječan građanin planete, više nego 80% doktora na planeti. I on smatra da je prema njemu ispravljena nepravda, da je to što on Hasan iz Kaknja sa SSS zaslužuje.
Boli njega tuki što će zbog njega i njemu sličnih odnos penzionera i radnika u BiH biti 2:1, što ti ljudi zahvaljujući kojim se liječio i školovao neće penziju da imaju, što će u bolnici u Kaknju sutra da budu još samo 2 doktora, što ljudima neće imati ko da popravi krov koji prokišnjava, što će ljudima u toj pustoši koju su napravili pametnjakovići sa stavom "pametan živi tamo gdje je dobro" nekretnine i diplome da postanu bezvrijedne, što će pusto da ostane i propadne sve ono za što su se borili i gradili njegov pradjed, djed otac...
Bembarica, Ajfončić, Lakostica i blejanje iz Minhena "otjerali nas političari, njih hiljadu nas milion".
Ja, i???? Sve ti naprica nabroja i opet tamo neki hans kriv.....imal dze tvog bakira ti si njegov uhljeb.....nabrojao si 90% stvari za koje je kriva domaca vlast
McGradySA

#1740 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by McGradySA »

Ci-Nick wrote: 27/12/2022 15:12
Njima je dobra i hiljadarka, stanovat će za 200, hranit se za 300 a 500 maraka slati kući.
Ma OK je to ali naši ljudi rade za 750-800, još ako tu budu uključenje agencije uzmu i oni svoju proviziju.
ShnjaZZZ

#1741 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ShnjaZZZ »

Gledaj momaka, uhljebili se pa bi oni nekom naplaćivali diplome :lol:
Domaci izdajnik

#1742 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Truba wrote: 27/12/2022 17:00
Onda vako
5 milja ako ces nakon 3
Onda vako: Pređeš u realni sektor pa postavljaj uslove i drži slovo. Može?
Hakiz

#1743 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Ci-Nick wrote: 27/12/2022 15:19 Grci su se davno zalili da ih je Njemačka otimačinom najkvalitetnijih i najobrazovanijih unistila.
To je neka vrsta moderne okupacije.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
Omogućiš državnoj administraciji sve pogodnosti. Zakonima, korupcijom itd omogućiš privatnim poslodavcima da radnike tretiraju kao roblje.

A onda optužiš drugu državu da ti "krade" ljude.

Čuj Grčka se žali :lol:
Truba

#1744 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Tvoja osobnost lajavi na forumu...ako je takva i u firmi...nadam se da nije...neces daleko dogurat
Bez uvrede
Truba

#1745 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

ShnjaZZZ wrote: 27/12/2022 19:08 Gledaj momaka, uhljebili se pa bi oni nekom naplaćivali diplome :lol:
mene je moja diploma kostala 450 km

Al bih sad platio da nisam slusao one fasiste smaila cekica senahida lavica hanku vajzovic i slicne
Te lijeve totalitatiste plus desne vjernike obracenike na islam
Demobilizirane neostvarene generale ala beridan i propale ambasadore plus besim.spahic

U normalnoj zemlji oni bi bili na birou svi il u ludnici
Hakiz

#1746 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Dope_Man wrote: 27/12/2022 12:37 Opet ovaj sto bi vezao ljude lancima da ne idu i onda pricao kako su svi sretni tu gdje jesu :lol:
Pazi apsurd.
Znači ja nemam pravo da kupim hebene cigarete gdje želim.
A onda se neko 12/16g školuje u BiH, sve to plaća država BiH odnosno njeni porezni obveznici, taj neko kaže "zašto bih ovdje radio za 2200 KM kad u Njemačkoj mogu da zaradim 3500 €". Spakuje stvari, ode, BiH dobije 🖕 za uloženi novac a Švabo ti prosipa priče o slobodama i kako svako ima pravo izbora.
Taj njihov sistem funkcioniše dok su oni ti koji uzimaju drugim i eksploatišu svijet, kada oni počnu da gube i pravila će počet da se mijenjaju.

A ti si jedan klasični "ekonomski dezerter" koji je pobjegao u neku od najrazvijenijih zemalja svijeta i boli te tuki, tebi dobro, podržavaš migracije 😀
Nanese te put negdje u Afriku, kupiš tih cigareta 3 šteke za 40 eura.

Dođeš na granicu da uđeš u BiH, tamo te dočeka da možeš unijeti 200 cigareta. Šteka.

Našao si loš primjer, carine i ograničenje ličnog uvoza cigareta, alkohola itd postoje svuda.
escobar__

#1747 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by escobar__ »

PaulTracy wrote: 27/12/2022 14:49 Ja krenem u posjetu rođaku u Njemačku na 30 dana.
:lol:

Kreneš ti njonju, nisi ti bio dalje od Travnika.
Truba

#1748 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Al rodjak i 30 dana
:lol: to je ljubavnica a ne rodjak :thumbup:
convict

#1749 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by convict »

Gori ste vi sto razgovarate sa trolcinom. Uhljeb jedan kroz jedan, ali i takvom mu je jasno da sto vise ljudi odlazi, manje ostaje da placa njega i njegovu kliku. Mozda ce morati i raditi za koju godinu.
PaulTracy

#1750 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by PaulTracy »

Prvi gastarbajter koji skonta da je ono sa 30 dana i 30 kutija cigara bio primjer samo ima od mene kilu banana.
Post Reply