"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
Ci-Nick
#1726 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Grci su se davno zalili da ih je Njemačka otimačinom najkvalitetnijih i najobrazovanijih unistila.
To je neka vrsta moderne okupacije.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
To je neka vrsta moderne okupacije.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
- Dope_Man
#1727 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
A podje Hans do Bosne, cuo od nekog Hase da je fino, pa eto da obidje. Ponese sebi par steka jer voli da se truje, nekim cudom prodje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i niko ga nista ne upita.. kad na BiH granici ne daju, kaze ima i Bosna nekakva pravila.PaulTracy wrote: ↑27/12/2022 14:49Pazi apsurd.
Ja krenem u posjetu rođaku u Njemačku na 30 dana.
Znam tamo su cigarete 7€ po kutiji i da ne bih tamo za 30 kutija dao 210€ ja u BiH kupim 3 šteke/30 kutija za 90€.
Međutim na granici me zaustave i kažu "ti ne možeš da uneseš te cigarete, nanosiš štetu njemačkom budžetu, moraš cigarete da kupiš u Njemačkoj i tamo platiš dadžine za iste".
I btw, ponovicu po stoti put: Pametan zivi gdje mu je dobro.
A ti probaj jednom objasniti forumskom pucanstvu ko ti je sta skrivio pa te tako nervira cinjenica da ljudi, odrasli, slobodni i nikome duzni, odaberu da odu zivjeti negdje drugo? Odbila teta Angela vizu nekad?
-
mali_balon
#1728 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima,10eura u pasos i ne skira se.....Dope_Man wrote: ↑27/12/2022 15:32A podje Hans do Bosne, cuo od nekog Hase da je fino, pa eto da obidje. Ponese sebi par steka jer voli da se truje, nekim cudom prodje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i niko ga nista ne upita.. kad na BiH granici ne daju, kaze ima i Bosna nekakva pravila.PaulTracy wrote: ↑27/12/2022 14:49
Pazi apsurd.
Znam tamo su cigarete 7€ po kutiji i da ne bih tamo za 30 kutija dao 210€ ja u BiH kupim 3 šteke/30 kutija za 90€.
Međutim na granici me zaustave i kažu "ti ne možeš da uneseš te cigarete, nanosiš štetu njemačkom budžetu, moraš cigarete da kupiš u Njemačkoj i tamo platiš dadžine za iste".
A ti probaj jednom objasniti forumskom pucanstvu ko ti je sta skrivio pa te tako nervira cinjenica da ljudi, odrasli, slobodni i nikome duzni, odaberu da odu zivjeti negdje drugo? Odbila teta Angela vizu nekad?
Ma pusti ga obicni stranacki bot....svi drugi krivi a ne bakir koji je obecao robote i dronove.....
-
sumirprimus
#1729 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ali oni nas namjerno izjedaju 
- drndalo
#1730 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Trik je sto je kod tebe 1 steka, a kod njega 3 kom...Lajavikrelac wrote: ↑27/12/2022 15:09
Ja sam u septembru bio u DE, putovao avionom i ponio zetu šteku Marlbora. Uredno prijavio na aerodromu niko mi ni jednu riječ nije rekao, jer je BTW sasvim legalno i dozvoljeno unijeti u Njemačku do 200 cigareta. Ne znam kako su tebi zakerali....![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1731 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Onda vako_BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2022 15:00Pa de ti za 6 milja studiraj sam..platis 6 milja i mislis zavrsio
Besplatan studij ako potpises da nikad neces emigrirat
Milja ako ces nakon 5 godina rada
5 milja ako ces nakon 3
10 milja ako ces nakon 1 godine
1000000 ako ces odmah poslije diplome
-
PaulTracy
#1732 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nisam stranački bot ali oni (stranački uhljebi) i vi Angelini uhljebi imate mnogo toga zajedničkog, teško vam je objasnit koje posljedice ima politika vašeg babe odnosno Mutti.mali_balon wrote: ↑27/12/2022 15:36Ima,10eura u pasos i ne skira se.....Dope_Man wrote: ↑27/12/2022 15:32
A podje Hans do Bosne, cuo od nekog Hase da je fino, pa eto da obidje. Ponese sebi par steka jer voli da se truje, nekim cudom prodje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i niko ga nista ne upita.. kad na BiH granici ne daju, kaze ima i Bosna nekakva pravila.
Ma pusti ga obicni stranacki bot....svi drugi krivi a ne bakir koji je obecao robote i dronove.....
Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne. Isto tako Angelin uhljeb, on se rodio,školovao, liječio i živio u BiH do 20/25/30. Ali nije uspio da ostvari svoje ambicije i za sve mu je kriva država, sistem. Svi koji su uspjeli za njega su lopovi, preko stranke, tuđe grbače...
I takvom se otvorila prilika prije 8/9g, kofere je spakovao, otišao u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, zarađuje sa SSS 5x više nego mu je otac zarađivao, 3-4 puta više nego prosječan građanin planete, više nego 80% doktora na planeti. I on smatra da je prema njemu ispravljena nepravda, da je to što on Hasan iz Kaknja sa SSS zaslužuje.
Boli njega tuki što će zbog njega i njemu sličnih odnos penzionera i radnika u BiH biti 2:1, što ti ljudi zahvaljujući kojim se liječio i školovao neće penziju da imaju, što će u bolnici u Kaknju sutra da budu još samo 2 doktora, što ljudima neće imati ko da popravi krov koji prokišnjava, što će ljudima u toj pustoši koju su napravili pametnjakovići sa stavom "pametan živi tamo gdje je dobro" nekretnine i diplome da postanu bezvrijedne, što će pusto da ostane i propadne sve ono za što su se borili i gradili njegov pradjed, djed otac...
Bembarica, Ajfončić, Lakostica i blejanje iz Minhena "otjerali nas političari, njih hiljadu nas milion".
- Kiki_Musampa
#1733 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jesi se naložio... Ljudi kontaju gdje na odmor gore,a kod nas koga treba kamenovat zbog jelke. Ne ide narod samo zbog para,kad to skontaš,biti će ti lakše 
- Dope_Man
#1734 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znamo mi Đećemo, et nas doljekana sa bembarom, samo da mi se napuni malo hajfon dok obucem moju novu lacostica majicu.Kiki_Musampa wrote: ↑27/12/2022 17:04 Jesi se naložio... Ljudi kontaju gdje na odmor gore,a kod nas koga treba kamenovat zbog jelke. Ne ide narod samo zbog para,kad to skontaš,biti će ti lakše![]()
- Snake Eyes
#1735 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sposobnom ljekaru ne treba Njemacka.
https://avaz.ba/vijesti/bih/796596/pod- ... 400-000-km
https://avaz.ba/vijesti/bih/796596/pod- ... 400-000-km
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1736 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znači on je jedan od onih neupućenih što je navikao da ponese gešenke familiji u Dojčlanddrndalo wrote: ↑27/12/2022 16:53Trik je sto je kod tebe 1 steka, a kod njega 3 kom...Lajavikrelac wrote: ↑27/12/2022 15:09
Ja sam u septembru bio u DE, putovao avionom i ponio zetu šteku Marlbora. Uredno prijavio na aerodromu niko mi ni jednu riječ nije rekao, jer je BTW sasvim legalno i dozvoljeno unijeti u Njemačku do 200 cigareta. Ne znam kako su tebi zakerali....![]()
- Domaci izdajnik
#1737 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
@PaulTracy matere ti u kakvom paralelnom univerzumu ti obitavaš? Baš pričaš kao ovi stranački sektaši koji kurve i švalerke uvaljuju u institucije, a kada školovani bježe vani trbuhom za kruhom jer su na margini društva od istih onda su domaći izdajnici i neprijatelji naroda?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1738 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
DaTruba wrote: ↑27/12/2022 17:00Onda vako_BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2022 15:00
Pa de ti za 6 milja studiraj sam..platis 6 milja i mislis zavrsio
Besplatan studij ako potpises da nikad neces emigrirat
Milja ako ces nakon 5 godina rada
5 milja ako ces nakon 3
10 milja ako ces nakon 1 godine
1000000 ako ces odmah poslije diplome![]()
-
mali_balon
#1739 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja, i???? Sve ti naprica nabroja i opet tamo neki hans kriv.....imal dze tvog bakira ti si njegov uhljeb.....nabrojao si 90% stvari za koje je kriva domaca vlastPaulTracy wrote: ↑27/12/2022 17:01Nisam stranački bot ali oni (stranački uhljebi) i vi Angelini uhljebi imate mnogo toga zajedničkog, teško vam je objasnit koje posljedice ima politika vašeg babe odnosno Mutti.mali_balon wrote: ↑27/12/2022 15:36
Ima,10eura u pasos i ne skira se.....
Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne. Isto tako Angelin uhljeb, on se rodio,školovao, liječio i živio u BiH do 20/25/30. Ali nije uspio da ostvari svoje ambicije i za sve mu je kriva država, sistem. Svi koji su uspjeli za njega su lopovi, preko stranke, tuđe grbače...
I takvom se otvorila prilika prije 8/9g, kofere je spakovao, otišao u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, zarađuje sa SSS 5x više nego mu je otac zarađivao, 3-4 puta više nego prosječan građanin planete, više nego 80% doktora na planeti. I on smatra da je prema njemu ispravljena nepravda, da je to što on Hasan iz Kaknja sa SSS zaslužuje.
Boli njega tuki što će zbog njega i njemu sličnih odnos penzionera i radnika u BiH biti 2:1, što ti ljudi zahvaljujući kojim se liječio i školovao neće penziju da imaju, što će u bolnici u Kaknju sutra da budu još samo 2 doktora, što ljudima neće imati ko da popravi krov koji prokišnjava, što će ljudima u toj pustoši koju su napravili pametnjakovići sa stavom "pametan živi tamo gdje je dobro" nekretnine i diplome da postanu bezvrijedne, što će pusto da ostane i propadne sve ono za što su se borili i gradili njegov pradjed, djed otac...
Bembarica, Ajfončić, Lakostica i blejanje iz Minhena "otjerali nas političari, njih hiljadu nas milion".
-
McGradySA
- ShnjaZZZ
#1741 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gledaj momaka, uhljebili se pa bi oni nekom naplaćivali diplome 
- Domaci izdajnik
-
Hakiz
#1743 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Omogućiš državnoj administraciji sve pogodnosti. Zakonima, korupcijom itd omogućiš privatnim poslodavcima da radnike tretiraju kao roblje.
A onda optužiš drugu državu da ti "krade" ljude.
Čuj Grčka se žali
- Truba
#1744 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Tvoja osobnost lajavi na forumu...ako je takva i u firmi...nadam se da nije...neces daleko dogurat
Bez uvrede
Bez uvrede
- Truba
#1745 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
mene je moja diploma kostala 450 km
Al bih sad platio da nisam slusao one fasiste smaila cekica senahida lavica hanku vajzovic i slicne
Te lijeve totalitatiste plus desne vjernike obracenike na islam
Demobilizirane neostvarene generale ala beridan i propale ambasadore plus besim.spahic
U normalnoj zemlji oni bi bili na birou svi il u ludnici
-
Hakiz
#1746 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nanese te put negdje u Afriku, kupiš tih cigareta 3 šteke za 40 eura.PaulTracy wrote: ↑27/12/2022 14:49Pazi apsurd.
Znači ja nemam pravo da kupim hebene cigarete gdje želim.
A onda se neko 12/16g školuje u BiH, sve to plaća država BiH odnosno njeni porezni obveznici, taj neko kaže "zašto bih ovdje radio za 2200 KM kad u Njemačkoj mogu da zaradim 3500 €". Spakuje stvari, ode, BiH dobijeza uloženi novac a Švabo ti prosipa priče o slobodama i kako svako ima pravo izbora.
Taj njihov sistem funkcioniše dok su oni ti koji uzimaju drugim i eksploatišu svijet, kada oni počnu da gube i pravila će počet da se mijenjaju.
A ti si jedan klasični "ekonomski dezerter" koji je pobjegao u neku od najrazvijenijih zemalja svijeta i boli te tuki, tebi dobro, podržavaš migracije![]()
Dođeš na granicu da uđeš u BiH, tamo te dočeka da možeš unijeti 200 cigareta. Šteka.
Našao si loš primjer, carine i ograničenje ličnog uvoza cigareta, alkohola itd postoje svuda.
- escobar__
- Truba
#1748 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Al rodjak i 30 dana
to je ljubavnica a ne rodjak 
-
convict
#1749 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gori ste vi sto razgovarate sa trolcinom. Uhljeb jedan kroz jedan, ali i takvom mu je jasno da sto vise ljudi odlazi, manje ostaje da placa njega i njegovu kliku. Mozda ce morati i raditi za koju godinu.
-
PaulTracy
#1750 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Prvi gastarbajter koji skonta da je ono sa 30 dana i 30 kutija cigara bio primjer samo ima od mene kilu banana.