FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
tramvajtrojka

#3526 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by tramvajtrojka »

Rogie wrote: 24/12/2022 01:24
last mohicans wrote: 23/12/2022 23:37 Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Kakve nauke bolan? Nauka ti raspravljati s momkom koji je dosao u emisiju s jednim jedinim ciljem i sposobnoscu - braniti tezu kako je naslov tribine neprikladan, uvredljiv, da se ne bi smjelo govoriti o tome u javnim ustanovama bla bla? Sve to dok gologuzi homoseksualci, zavezani s brnjicama na sred ulica glavnog grada (iako velika vecina ostatka populacije te drzave isto ne podrzava i s gadjenjem posmatra) paradiraju uz njegovu punu podrsku i likova tog svjetonazora, predstavljajuci to normalnim i prihvatljivim?

Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?

Btw, Golos je doktor hadiskih nauka, kurra hafiz (Kur'ana), o cemu da poznajes barem i osnove, znao bi kakav kapacitet i alim je u pitanju. Guglaj ako nista, u svakom slucaju ces manje izlaziti u 'eter' i time se prosipati. :wink:
kad ovo pod boldiranim napise znas da dalje ne treba citati :lol: :lol: tuzno i zalosno da neko u 21 stoljeću sumnja u teoriju evolucije i darvinizam hahahahha , i onda se ljudi pitaju sto smo pakash evrope pa ev ljudi ne vjeruju u gradivo biologije iz sedmog razreda osnovne škole :( :( :roll:
seksi_ideje

#3527 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by seksi_ideje »

Vidim vehabije vec orgiraju u komentarima na YouTube.
karanana

#3528 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by karanana »

Znaci hafiz prica o darvinizmu i kao kaze da je darvin zlo i da je predlago da se ubiju svi bolesni i sta ti ja znam nastrani. Onda spominje komunizam i zabranu djelovanja i zabranu sloboda.
A onda sam govori o bolesti homoseksualizma i o tome sta i kako treba zabranjivati.

Nemam pojma o liku i djelu ovog golosa, mislim da sam cuo za njega. Za ovog malog nisam nikad ni cuo, ali svaka cast malom.
Last edited by karanana on 24/12/2022 02:55, edited 1 time in total.
bersK

#3529 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by bersK »

Pojavom ovakvih ko Golos sve je dublji utisak da je smrt Muamera Zukorlica jedno od najgorih stvari koje su se desile Bosnjackom narodu.
HelaS

#3530 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by HelaS »

helpdesk1

#3531 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by helpdesk1 »

I samo da upitam kakva je razlika između ovog malog, koji u ime stranke opetovano traži da se ovakve tribine maknu iz 'nekog' prostora ili državnih institucija i Gološa koji traži da se LGBT povorke maknu sa ulice i da nam ne nameću pederluk :izet: tako intenzivno? Ovi koji su progresivni to smiju i moraju propagirati na sred Titove, a ovaj Gološ (ma šta god pričao) i slični to ne mogu, pa ni u četiri zida gdje je išao ko je htio, a nije morao?
Gološ je propustio poentirati nekoliko puta, a svojom (ne)elokvencijom napravio veliku štetu samom sebi ( o drugom i drugima ne bih). Možda bi bilo bolje da je pričao na arapskom, barem bi prevodilac prikrio nekulturu i manjak fonda riječi. Neću mu prišiti nikakav drugi epitet, samo zbog mog poštovanja njegove titule ili zvanja koje između ostalog ima-uvaženog hafiza.
Kada ovo ponovo pogledate, ali od početka i nakon jednog intelektualca gosp.Franje Topića, onda je sve jasnije gdje smo i kako nas drugi vide. I što je najgore jedva čekaju da trpaju cijeli jedan narod u istu ravan sa ovakvim 'intelektualcima'.
Nakon svega ovoga se ne mogu oteti utisku da je ta tribina bila nivo hutbe u nekom džematu iz Bočinje. Šteta, baš šteta
Idemedosumom

#3532 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Idemedosumom »

Vidi Gologuše na fejsu. Morat ću pogledati ovo, da vidim kakvog je sebi protivnika našao :-D
Bloo
Globalna šefica

#3533 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 23/12/2022 21:38 Ali, i nebitno. Da je 1% vjernika trebaju svi imati ista prava
:D
Primjenjujemo ovo i na LGBT osobe, ateiste, druge etnije i grupe... :D
karanana

#3534 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by karanana »

helpdesk1 wrote: 24/12/2022 06:35 I samo da upitam kakva je razlika između ovog malog, koji u ime stranke opetovano traži da se ovakve tribine maknu iz 'nekog' prostora ili državnih institucija i Gološa koji traži da se LGBT povorke maknu sa ulice i da nam ne nameću pederluk :izet: tako intenzivno? Ovi koji su progresivni to smiju i moraju propagirati na sred Titove, a ovaj Gološ (ma šta god pričao) i slični to ne mogu, pa ni u četiri zida gdje je išao ko je htio, a nije morao?
Gološ je propustio poentirati nekoliko puta, a svojom (ne)elokvencijom napravio veliku štetu samom sebi ( o drugom i drugima ne bih). Možda bi bilo bolje da je pričao na arapskom, barem bi prevodilac prikrio nekulturu i manjak fonda riječi. Neću mu prišiti nikakav drugi epitet, samo zbog mog poštovanja njegove titule ili zvanja koje između ostalog ima-uvaženog hafiza.
Kada ovo ponovo pogledate, ali od početka i nakon jednog intelektualca gosp.Franje Topića, onda je sve jasnije gdje smo i kako nas drugi vide. I što je najgore jedva čekaju da trpaju cijeli jedan narod u istu ravan sa ovakvim 'intelektualcima'.
Nakon svega ovoga se ne mogu oteti utisku da je ta tribina bila nivo hutbe u nekom džematu iz Bočinje. Šteta, baš šteta
Pa valjda je jedna od razlika ta sto je ova tribina imala ofanzivan naziv koji vrijedja odredjenu skupinu ljudi direktno imenom. Hodanje gejeva ne poziva na mrznju i ne zove se zlo heterosexualizma.
Dobro je mali reko. Sta da on organizije tribinu zla islama. Ili krscanstva, judaizma.....? Bi li proslo bez problema kao niegovo pravo i sloboda govora? I da to uradi recimo u zgradi opstine.
problemnatravunu

#3535 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by problemnatravunu »

Naziv te nekakve tribine bi mogao biti prihvatljiv u obliku npr. "Kontroverze ateizma" , i mislim da se nitko ne bi ni okrenuo ,
ali apriori "opaliti" i presuditi da je to ZLO, to zaista nije u redu , ako ništa ispada iz norme kulturnog ponašanja u javnosti,
i to još od lika koji je doktor nauka, hafiz i šta ti ja znam šta sve ne ..... posrao se time u svoje akademsko zvanje :-?
Bloo
Globalna šefica

#3536 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Bloo »

karanana wrote: 24/12/2022 07:08 Pa valjda je jedna od razlika ta sto je ova tribina imala ofanzivan naziv koji vrijedja odredjenu skupinu ljudi direktno imenom. Hodanje gejeva ne poziva na mrznju i ne zove se zlo heterosexualizma.
Dobro je mali reko. Sta da on organizije tribinu zla islama. Ili krscanstva, judaizma.....? Bi li proslo bez problema kao niegovo pravo i sloboda govora? I da to uradi recimo u zgradi opstine.
U zemlji u kojoj je glavni kontrargument islamofobija? :D
Dr. Kuca

#3537 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Dr. Kuca »

A nije agresivno kada blokiraju citav grad i okupiraju sve ulice njih stotinjak?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3538 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Zatuče ga Timur govnjivom motkom :izet:
shbc

#3539 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by shbc »

Dr. Kuca wrote: 24/12/2022 08:04 A nije agresivno kada blokiraju citav grad i okupiraju sve ulice njih stotinjak?
Ja bih zaista volio da mi ti i ostali forumasi (a i ovaj Golos) objasnite kakve veze ima parada sa ovim? Razumio bih da je tema bila "Zlocin LGBT zajednice" pa se oni pobunili i onda vama kontraargument bila parada (iako i dalje nije bas najbolji kontraargument).

Dakle tema je "Zlocin Ateizma", pobunili se ateisti. Zasto se u pricu uvlaci pride? Kakve veze imaju ateisti sa tim?
Haris.ba

#3540 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Bloo wrote: 24/12/2022 07:02
Haris.ba wrote: 23/12/2022 21:38 Ali, i nebitno. Da je 1% vjernika trebaju svi imati ista prava
:D
Primjenjujemo ovo i na LGBT osobe, ateiste, druge etnije i grupe... :D
Puna podrska.
Dr. Kuca

#3541 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Dr. Kuca »

shbc wrote: 24/12/2022 08:36
Dr. Kuca wrote: 24/12/2022 08:04 A nije agresivno kada blokiraju citav grad i okupiraju sve ulice njih stotinjak?
Ja bih zaista volio da mi ti i ostali forumasi (a i ovaj Golos) objasnite kakve veze ima parada sa ovim? Razumio bih da je tema bila "Zlocin LGBT zajednice" pa se oni pobunili i onda vama kontraargument bila parada (iako i dalje nije bas najbolji kontraargument).

Dakle tema je "Zlocin Ateizma", pobunili se ateisti. Zasto se u pricu uvlaci pride? Kakve veze imaju ateisti sa tim?

Jedno agresivno a drugo nije. A u biti nema nista agresivnije od gahy agende. Mozda su nip botovi samo agresivniji.
vaučer

#3542 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vaučer »

Meni je super kako je ‘agresivno’ jedan dan u godini imati javnu paradu kroz nekoliko ulica u gradu koja traje par sati. Svakodnevni pozivi na molitvu, vjeronauk u školi i religije u javnim ustanovama pak nije agresivno promoviranje ideologije. 🤣
nekome

#3543 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by nekome »

vaučer wrote: 24/12/2022 09:43 Meni je super kako je ‘agresivno’ jedan dan u godini imati javnu paradu kroz nekoliko ulica u gradu koja traje par sati. Svakodnevni pozivi na molitvu, vjeronauk u školi i religije u javnim ustanovama pak nije agresivno promoviranje ideologije. 🤣
hahah u srednjoj skoli imas 2 religiozna predmeta, mozda i 3... kultura religija, vjeronauka, i onda demokratija (nekome je i ovo religija)

i onda kaze sekularna drzava...
Rogie

#3544 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Rogie »

last mohicans wrote: 24/12/2022 01:55 Da ti preciziram. Stid me njegovog doktorata, bez obzira na kojem polju. Čast hadisu i sunnetu Poslanik a.s. On sve vrijeme nije poentirao, mozda jednom, dva puta i to vrlo mlako. On sa svojim doktoratom nema najobičniju kulturu dijaloga, ne obraća se sagovorniku, gleda u Senada, ne u sagovornika, kao da je, neuzubillah, bila obnažena zena naspram njega. Očito je naučio drzati monologe takvim kao što si ti, pa se slabo snašao u studiju. Mali je došao po ono što je htio, to je i dobio, ne da raspravlja s njim o ateizmu, dogmi, religiji i bilo čemu sl. vec o neprikladnom nazivu, najprije. Ja slušao preteče ovih Gološa prije 25 god, bolje su govorili, mozda si ti tad bio u pelenama, pa se ne sjećaš. Sudiš o osobama na osnovu upisa na forum, a veze nemaš s kim zboriš. S ovim alim, sve si rekao. Nema toga više brate, mozda je posljednji bio hadzi hfz Hadzimulić, a za ovoga je hfz. Kurdic ober doktor. Ovaj tvoj alim previše spominje preglede i klikove kao nekakav argument, a u suština je da mu je malo više drag onaj udio dunjaluka kojem se može posvetiti.
Irelevatno je bilo sta poentirati ako tvoje objasnjenje izraza kojeg si licno upotrijebio (i iza kojeg stojis) neko ne zeli prihvatiti, vrteci sve vrijeme pricu u krug svjestan da ne pliva dobro u brzim vodama. Diskutovati o temi koja je bila 'predmet' sinocnje debate je nemoguce bez doticanja dublje pozadine, za sta su se trebali dobro potruditi u izboru protukantidata hfz. Golosu, da bude barem malo zanimljivije. Ovako je to bio neki polumonolog uz povremeno uplitanje sa strane, nalikujuci na radoznalu djecicu i njihova pitanja.

Kultura dijaloga je bila vise-manje na nivou, ne sjecam se da je bilo 'tezih' prekrsaja s bilo cije strane (sto u tom zaru rasprave i nije rijetkost), osim sto je mozda Golos preferirao obracanje na 'ti' (ako sam uspio zapaziti), vjerovatno iz navike obracanja mladjim osobama. Okretanje Senadu je bio razlogom neadekvatnog i nedoraslog sagovornika, sto je i potvrdjivao u vise navrata.

Prof. Kurdic nije hafiz (cime naravno ne zelim umanjiti njegovu strucnost i znanje), propust koji se tebi kao noname strucnjaku iza tastature, uz ceste naglaske o kome se pobogu radi, ne bi smio desavati. Je li ovo anonimno, 'prefinjeno' diskreditovanje hafiza Kur'ana (ili tacnije receno kurra hafiza kakvih u BiH nema 10-ak - sto bi, ako se islamu pripisujes, prije svega trebao postovati), a kojem se ocigledno ne smijes privatno javiti i izazvati na javnu debatu da patosiras i njega i njegove titule i pokazes tu istinsku nauku (koje se ne bismo postidjeli), tvoj krajnji domet ili da sljedece sedmice ocekujemo novu debatu: last mohicans vs Golos? Mozda bi se pripremajuci za to patosiranje malo vise informisao i pogledao koliko je on imao javnih debata s pripadnicima drugih religija (sto si namjerno ili nenamjerno presutio), za razliku od drugih profesora i doktora teologije na ovim prostorima kojima to i nije praksa. Upravo pregledima iz tih debata je zelio reci kako niko od brojnih neistomisljenika njegov govor nije okarakterisao govorom mrznje, sto si ti naravno ponovo okrenuo i shvatio kako zelis.
SmokingMan

#3545 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by SmokingMan »

I čitava se frka digla oko nebitnih likova, a sve bi bilo bolje da Senad nema baš tako nizak prag ukusa oko odabira gostiju. :D
Hakiz

#3546 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Hakiz »

Rogie wrote: 24/12/2022 01:24

Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?

Šućur Allahu!
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#3547 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by laserShow »

Vjera moze biti nesto najljepse ako se konzumira i njeguje u svoja cetiri zida, u svojoj privatnosti.

Vjera moze biti nesto najpoganije ako se konzumira u javnosti i namece drugima.
last mohicans

#3548 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

bersK wrote: 24/12/2022 02:46 Pojavom ovakvih ko Golos sve je dublji utisak da je smrt Muamera Zukorlica jedno od najgorih stvari koje su se desile Bosnjackom narodu.
Gdje ćeš rahm. Zukurlića sa ovakvim u isti kontekst. On je primjer kakav vjerski autoritet bi trebao danas da bude.
Javier Pena

#3549 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Javier Pena »

karanana wrote: 24/12/2022 02:35 Znaci hafiz prica o darvinizmu i kao kaze da je darvin zlo i da je predlago da se ubiju svi bolesni i sta ti ja znam nastrani. Onda spominje komunizam i zabranu djelovanja i zabranu sloboda.
A onda sam govori o bolesti homoseksualizma i o tome sta i kako treba zabranjivati.
Vrhunac licemjerja.
El_comadante

#3550 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by El_comadante »

last mohicans wrote: 23/12/2022 23:37
Ludzak wrote: 23/12/2022 22:46

Još ga i nazovu intelektualcem. Nikola Tesla se okrece u grobu ko se danas sve naziva intelektualcima. A vrti jednu te istu, isforsiranu, rečenicu.
Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Dobro opet nije lahko završiti bilo koji fakultet, pogotovo van BiH, pa ja ne bih baš tek tako bilo koga omalovažavao.
Locked