kad ovo pod boldiranim napise znas da dalje ne treba citatiRogie wrote: ↑24/12/2022 01:24Kakve nauke bolan? Nauka ti raspravljati s momkom koji je dosao u emisiju s jednim jedinim ciljem i sposobnoscu - braniti tezu kako je naslov tribine neprikladan, uvredljiv, da se ne bi smjelo govoriti o tome u javnim ustanovama bla bla? Sve to dok gologuzi homoseksualci, zavezani s brnjicama na sred ulica glavnog grada (iako velika vecina ostatka populacije te drzave isto ne podrzava i s gadjenjem posmatra) paradiraju uz njegovu punu podrsku i likova tog svjetonazora, predstavljajuci to normalnim i prihvatljivim?last mohicans wrote: ↑23/12/2022 23:37 Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?
Btw, Golos je doktor hadiskih nauka, kurra hafiz (Kur'ana), o cemu da poznajes barem i osnove, znao bi kakav kapacitet i alim je u pitanju. Guglaj ako nista, u svakom slucaju ces manje izlaziti u 'eter' i time se prosipati.![]()
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- tramvajtrojka
#3526 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
-
seksi_ideje
#3527 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Vidim vehabije vec orgiraju u komentarima na YouTube.
- karanana
#3528 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Znaci hafiz prica o darvinizmu i kao kaze da je darvin zlo i da je predlago da se ubiju svi bolesni i sta ti ja znam nastrani. Onda spominje komunizam i zabranu djelovanja i zabranu sloboda.
A onda sam govori o bolesti homoseksualizma i o tome sta i kako treba zabranjivati.
Nemam pojma o liku i djelu ovog golosa, mislim da sam cuo za njega. Za ovog malog nisam nikad ni cuo, ali svaka cast malom.
A onda sam govori o bolesti homoseksualizma i o tome sta i kako treba zabranjivati.
Nemam pojma o liku i djelu ovog golosa, mislim da sam cuo za njega. Za ovog malog nisam nikad ni cuo, ali svaka cast malom.
Last edited by karanana on 24/12/2022 02:55, edited 1 time in total.
- bersK
#3529 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pojavom ovakvih ko Golos sve je dublji utisak da je smrt Muamera Zukorlica jedno od najgorih stvari koje su se desile Bosnjackom narodu.
-
HelaS
- helpdesk1
#3531 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
I samo da upitam kakva je razlika između ovog malog, koji u ime stranke opetovano traži da se ovakve tribine maknu iz 'nekog' prostora ili državnih institucija i Gološa koji traži da se LGBT povorke maknu sa ulice i da nam ne nameću pederluk
tako intenzivno? Ovi koji su progresivni to smiju i moraju propagirati na sred Titove, a ovaj Gološ (ma šta god pričao) i slični to ne mogu, pa ni u četiri zida gdje je išao ko je htio, a nije morao?
Gološ je propustio poentirati nekoliko puta, a svojom (ne)elokvencijom napravio veliku štetu samom sebi ( o drugom i drugima ne bih). Možda bi bilo bolje da je pričao na arapskom, barem bi prevodilac prikrio nekulturu i manjak fonda riječi. Neću mu prišiti nikakav drugi epitet, samo zbog mog poštovanja njegove titule ili zvanja koje između ostalog ima-uvaženog hafiza.
Kada ovo ponovo pogledate, ali od početka i nakon jednog intelektualca gosp.Franje Topića, onda je sve jasnije gdje smo i kako nas drugi vide. I što je najgore jedva čekaju da trpaju cijeli jedan narod u istu ravan sa ovakvim 'intelektualcima'.
Nakon svega ovoga se ne mogu oteti utisku da je ta tribina bila nivo hutbe u nekom džematu iz Bočinje. Šteta, baš šteta
Gološ je propustio poentirati nekoliko puta, a svojom (ne)elokvencijom napravio veliku štetu samom sebi ( o drugom i drugima ne bih). Možda bi bilo bolje da je pričao na arapskom, barem bi prevodilac prikrio nekulturu i manjak fonda riječi. Neću mu prišiti nikakav drugi epitet, samo zbog mog poštovanja njegove titule ili zvanja koje između ostalog ima-uvaženog hafiza.
Kada ovo ponovo pogledate, ali od početka i nakon jednog intelektualca gosp.Franje Topića, onda je sve jasnije gdje smo i kako nas drugi vide. I što je najgore jedva čekaju da trpaju cijeli jedan narod u istu ravan sa ovakvim 'intelektualcima'.
Nakon svega ovoga se ne mogu oteti utisku da je ta tribina bila nivo hutbe u nekom džematu iz Bočinje. Šteta, baš šteta
- Idemedosumom
#3532 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Vidi Gologuše na fejsu. Morat ću pogledati ovo, da vidim kakvog je sebi protivnika našao 
- Bloo
- Globalna šefica
- karanana
#3534 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pa valjda je jedna od razlika ta sto je ova tribina imala ofanzivan naziv koji vrijedja odredjenu skupinu ljudi direktno imenom. Hodanje gejeva ne poziva na mrznju i ne zove se zlo heterosexualizma.helpdesk1 wrote: ↑24/12/2022 06:35 I samo da upitam kakva je razlika između ovog malog, koji u ime stranke opetovano traži da se ovakve tribine maknu iz 'nekog' prostora ili državnih institucija i Gološa koji traži da se LGBT povorke maknu sa ulice i da nam ne nameću pederluktako intenzivno? Ovi koji su progresivni to smiju i moraju propagirati na sred Titove, a ovaj Gološ (ma šta god pričao) i slični to ne mogu, pa ni u četiri zida gdje je išao ko je htio, a nije morao?
Dobro je mali reko. Sta da on organizije tribinu zla islama. Ili krscanstva, judaizma.....? Bi li proslo bez problema kao niegovo pravo i sloboda govora? I da to uradi recimo u zgradi opstine.
- problemnatravunu
#3535 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Naziv te nekakve tribine bi mogao biti prihvatljiv u obliku npr. "Kontroverze ateizma" , i mislim da se nitko ne bi ni okrenuo ,
ali apriori "opaliti" i presuditi da je to ZLO, to zaista nije u redu , ako ništa ispada iz norme kulturnog ponašanja u javnosti,
i to još od lika koji je doktor nauka, hafiz i šta ti ja znam šta sve ne ..... posrao se time u svoje akademsko zvanje
ali apriori "opaliti" i presuditi da je to ZLO, to zaista nije u redu , ako ništa ispada iz norme kulturnog ponašanja u javnosti,
i to još od lika koji je doktor nauka, hafiz i šta ti ja znam šta sve ne ..... posrao se time u svoje akademsko zvanje
- Bloo
- Globalna šefica
#3536 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
U zemlji u kojoj je glavni kontrargument islamofobija?karanana wrote: ↑24/12/2022 07:08 Pa valjda je jedna od razlika ta sto je ova tribina imala ofanzivan naziv koji vrijedja odredjenu skupinu ljudi direktno imenom. Hodanje gejeva ne poziva na mrznju i ne zove se zlo heterosexualizma.
Dobro je mali reko. Sta da on organizije tribinu zla islama. Ili krscanstva, judaizma.....? Bi li proslo bez problema kao niegovo pravo i sloboda govora? I da to uradi recimo u zgradi opstine.
- Dr. Kuca
#3537 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
A nije agresivno kada blokiraju citav grad i okupiraju sve ulice njih stotinjak?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3538 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Zatuče ga Timur govnjivom motkom 
- shbc
#3539 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ja bih zaista volio da mi ti i ostali forumasi (a i ovaj Golos) objasnite kakve veze ima parada sa ovim? Razumio bih da je tema bila "Zlocin LGBT zajednice" pa se oni pobunili i onda vama kontraargument bila parada (iako i dalje nije bas najbolji kontraargument).
Dakle tema je "Zlocin Ateizma", pobunili se ateisti. Zasto se u pricu uvlaci pride? Kakve veze imaju ateisti sa tim?
- Haris.ba
- Dr. Kuca
#3541 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
shbc wrote: ↑24/12/2022 08:36Ja bih zaista volio da mi ti i ostali forumasi (a i ovaj Golos) objasnite kakve veze ima parada sa ovim? Razumio bih da je tema bila "Zlocin LGBT zajednice" pa se oni pobunili i onda vama kontraargument bila parada (iako i dalje nije bas najbolji kontraargument).
Dakle tema je "Zlocin Ateizma", pobunili se ateisti. Zasto se u pricu uvlaci pride? Kakve veze imaju ateisti sa tim?
Jedno agresivno a drugo nije. A u biti nema nista agresivnije od gahy agende. Mozda su nip botovi samo agresivniji.
- vaučer
#3542 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Meni je super kako je ‘agresivno’ jedan dan u godini imati javnu paradu kroz nekoliko ulica u gradu koja traje par sati. Svakodnevni pozivi na molitvu, vjeronauk u školi i religije u javnim ustanovama pak nije agresivno promoviranje ideologije. 
-
nekome
#3543 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
hahah u srednjoj skoli imas 2 religiozna predmeta, mozda i 3... kultura religija, vjeronauka, i onda demokratija (nekome je i ovo religija)
i onda kaze sekularna drzava...
-
Rogie
#3544 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Irelevatno je bilo sta poentirati ako tvoje objasnjenje izraza kojeg si licno upotrijebio (i iza kojeg stojis) neko ne zeli prihvatiti, vrteci sve vrijeme pricu u krug svjestan da ne pliva dobro u brzim vodama. Diskutovati o temi koja je bila 'predmet' sinocnje debate je nemoguce bez doticanja dublje pozadine, za sta su se trebali dobro potruditi u izboru protukantidata hfz. Golosu, da bude barem malo zanimljivije. Ovako je to bio neki polumonolog uz povremeno uplitanje sa strane, nalikujuci na radoznalu djecicu i njihova pitanja.last mohicans wrote: ↑24/12/2022 01:55 Da ti preciziram. Stid me njegovog doktorata, bez obzira na kojem polju. Čast hadisu i sunnetu Poslanik a.s. On sve vrijeme nije poentirao, mozda jednom, dva puta i to vrlo mlako. On sa svojim doktoratom nema najobičniju kulturu dijaloga, ne obraća se sagovorniku, gleda u Senada, ne u sagovornika, kao da je, neuzubillah, bila obnažena zena naspram njega. Očito je naučio drzati monologe takvim kao što si ti, pa se slabo snašao u studiju. Mali je došao po ono što je htio, to je i dobio, ne da raspravlja s njim o ateizmu, dogmi, religiji i bilo čemu sl. vec o neprikladnom nazivu, najprije. Ja slušao preteče ovih Gološa prije 25 god, bolje su govorili, mozda si ti tad bio u pelenama, pa se ne sjećaš. Sudiš o osobama na osnovu upisa na forum, a veze nemaš s kim zboriš. S ovim alim, sve si rekao. Nema toga više brate, mozda je posljednji bio hadzi hfz Hadzimulić, a za ovoga je hfz. Kurdic ober doktor. Ovaj tvoj alim previše spominje preglede i klikove kao nekakav argument, a u suština je da mu je malo više drag onaj udio dunjaluka kojem se može posvetiti.
Kultura dijaloga je bila vise-manje na nivou, ne sjecam se da je bilo 'tezih' prekrsaja s bilo cije strane (sto u tom zaru rasprave i nije rijetkost), osim sto je mozda Golos preferirao obracanje na 'ti' (ako sam uspio zapaziti), vjerovatno iz navike obracanja mladjim osobama. Okretanje Senadu je bio razlogom neadekvatnog i nedoraslog sagovornika, sto je i potvrdjivao u vise navrata.
Prof. Kurdic nije hafiz (cime naravno ne zelim umanjiti njegovu strucnost i znanje), propust koji se tebi kao noname strucnjaku iza tastature, uz ceste naglaske o kome se pobogu radi, ne bi smio desavati. Je li ovo anonimno, 'prefinjeno' diskreditovanje hafiza Kur'ana (ili tacnije receno kurra hafiza kakvih u BiH nema 10-ak - sto bi, ako se islamu pripisujes, prije svega trebao postovati), a kojem se ocigledno ne smijes privatno javiti i izazvati na javnu debatu da patosiras i njega i njegove titule i pokazes tu istinsku nauku (koje se ne bismo postidjeli), tvoj krajnji domet ili da sljedece sedmice ocekujemo novu debatu: last mohicans vs Golos? Mozda bi se pripremajuci za to patosiranje malo vise informisao i pogledao koliko je on imao javnih debata s pripadnicima drugih religija (sto si namjerno ili nenamjerno presutio), za razliku od drugih profesora i doktora teologije na ovim prostorima kojima to i nije praksa. Upravo pregledima iz tih debata je zelio reci kako niko od brojnih neistomisljenika njegov govor nije okarakterisao govorom mrznje, sto si ti naravno ponovo okrenuo i shvatio kako zelis.
- SmokingMan
#3545 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
I čitava se frka digla oko nebitnih likova, a sve bi bilo bolje da Senad nema baš tako nizak prag ukusa oko odabira gostiju. 
-
Hakiz
#3546 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Šućur Allahu!Rogie wrote: ↑24/12/2022 01:24
Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#3547 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Vjera moze biti nesto najljepse ako se konzumira i njeguje u svoja cetiri zida, u svojoj privatnosti.
Vjera moze biti nesto najpoganije ako se konzumira u javnosti i namece drugima.
Vjera moze biti nesto najpoganije ako se konzumira u javnosti i namece drugima.
-
last mohicans
- Javier Pena
#3549 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Vrhunac licemjerja.karanana wrote: ↑24/12/2022 02:35 Znaci hafiz prica o darvinizmu i kao kaze da je darvin zlo i da je predlago da se ubiju svi bolesni i sta ti ja znam nastrani. Onda spominje komunizam i zabranu djelovanja i zabranu sloboda.
-
El_comadante
#3550 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Dobro opet nije lahko završiti bilo koji fakultet, pogotovo van BiH, pa ja ne bih baš tek tako bilo koga omalovažavao.last mohicans wrote: ↑23/12/2022 23:37Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.