palermo wrote: ↑23/12/2022 12:43
U principu tebi ne odgovaram. Al ovaj put ću prekršiti svoje pravilo pa upitati. Ne tebe, nego onako općenito.
Šta je cilj ovoga foruma ? Da radilkalizira Bošnjake ? Da napravi takvu podjelu među Bošnjacima koja će imati dugoročne i nesagledive posljedice i za njih i za Bosnu i Hercegovinu ? Jer forum na ovaj način vođen postaje platforma upravo za takvu radikalizaciju među Bošnjacima ?
Zašto ti možeš pisati šta ti god padne na pamet, i postirati statuse beznačajnih likova, a neko ko imalo drugačije misli bude lako eliminisan ?
A moji, tvoji u kontekstu o kojem pričaš , pa vjerujem da i sam znaš da je to glupo. Ono, vrlo je očito da nisi glup da ne bi to znao.
Što je cilj Klix foruma trebali bi pitati vlasnike i administraciju. Onako na prvi pogled, rekao bih da je cilj prikupljanje klikova radi dizanja reklamnog rejtinga i zarade, S moje strane gledišta, forum je tu za diskusije i razmjene mišljenja bez nekakvih smaranja. Razbibriga koja ima toliko tema koliko jei interesa posjetitelja i spremnosti da se jeftino utroši slobodno vrijeme.
Neke forumaše, poput mene recimo interesira politika. Utjecaj foruma na svakodnevni politički život je vjerojatno nikakav ili minoran tako da ne znam kako ti uspijeva da u njemu vidiš nekakvu zavjeru sa dugoročnim posljedicama. Ovo je više ventil za ispuštanje frustracija uzrokovanih nezadovoljstvom općeg stanja društva, kontriranje ili anonimnu razmjenu mišljenja. A ne neka ozbiljna platforma istomišljenika organiziranih sa nekim ciljem poput fb ili twitter grupe u magli interneta.
Ne znam što bih ti rekao o narodu, pa čak i o pojedincu kojega može ujediniti, razjediniti ili radikalizirati Klix forum. Odnosno znam ali ću to zadržati za sebe.
Mislim da preozbiljno shvataš stvari jer se ljudi radikaliziraju na osnovu svojih jednosmjernih spoznaja u životu, a ne na osnovu spremnosti da razmisle o alternativama koje mogu spoznati u razmjeni mišljenja sa drugim ljudima oprečnih stavova.