Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Officer Crabtree

#54726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

OK sačekati ćemo da promijenite dres pa se čujemo.
Gimli sin Gloinov

#54727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Gimli sin Gloinov »

sta se desilo sa temom zlocini ateizma, zasto je izbrisana
Roccohljup

#54728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

sabina otvoreno
Ćudić "bez dlake na jeziku": Neću biti ministrica, NIP i SDP uzeli veliki zalogaj, Nikšić zbog funkcije premijera napravio ustupke
Državna zastupnica u Predstavničkom domu PS BiH Sabina Ćudić i zvaničnica Naše stranke kazala je da nije u igri za ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine jer je unutar Osmorke, odnosno Trojke donesena odluka da njeno ime možda nije adekvatno.
Vezani članci:
Sabina Ćudić prozvala Saudina Sivru: Činjenica da staje u odbranu presuđenog pedofila ga mora doživotno diskvalifikovati sa te pozicije
Sabina Ćudić kontra ostatka "Osmorke": Glasala protiv Čavare i Radmanovića
Otvoreni sukob Naše stranke i SDP-a - Ćudić: Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, hvala Pokretu za državu na čelu sa SDP-om što sada znamo cijenu
Ćudić: Režim je pao, čestitam Denisu Bećiroviću. Odluke na državnom nivou se neće donositi bez Naše stranke
Ćudić poslala poruku podrške Kojoviću: "Hrabro srce. Naš Peđa"
"Sudeći po sadašnjoj konstelaciji stvari Elmedin Konaković će biti ministar vanjskih poslova. Mislim da premijer Kantona Sarajevo treba ostati pozicija Naše stranke i da će se te stvari regulisati za gospodinom Efendićem na drugi način. Mislim da su velik zalogaj uzeli NiP i SDP na različitim nivoima vlasti i da je SDP zbog ambicija gospodina Nikšića da bude premijer Federacije napravio niz ustupaka", kazala je Ćudić u Rezimeu FTV-a.

Na pitanje da li je Naša stranka pristala na određene kompromise Ćudić odgovara:

"Ja mislim da je kompromis u BiH apsolutno neophodan. Imate tri moguća pitanja u BiH. Oni koji iz SDA i DF-a kažu da znaju kakvu BiH ne žele, odnosno kakvu BiH žele najčešće nemaju odgovor na pitanje kako to postići. Ja mislim da je strategija Osmorke ispravna - tražiti najmanji zajednički sadržilac i otvarati prostor za naredne nivoe i korake. Istovremeno mislim da neke stvari su olako shvaćene."

Navodi da ne vjeruje da su se promijenili politički ciljevi HDZ-a i SNSD-a.

"Ali će od Osmorke zavisiti i mudrog navigiranja minskog polja te koalicije način na koji će i građani doživljavati tu koaliciju za četiri godine. Da je kompromis potreban - jeste. Da li su se promijenili politički ciljevi svih strana - nisu, ali bi politički ciljevi Osmorke trebali biti radikalno drugačiji od političkih ciljeva SDA, odnosno ličnih ciljeva koje su imali."

Kaže da će izmjene Izbornog zakona biti test za koaliciju.

"Kao i mnoge druge stvari u sporazumu. Test svake koalicije je stepen implementacije onoga s čime se izašlo pred javnost. Ne bih rekla da smo udovoljili Draganu Čoviću kada je riječ o Izbornom zakonu. Mislim da je mnogo stvari iz sporazuma koje bi podrazumijevale udovoljavanje itekako obrisano. Ono što me možda više brine jesu kapaciteti da se sprovede ova reforma iako govorimo o reformi pravosuđa. Teško da se ona može sprovesti sa gospodinom Tegeltijom. Ova konstelacija ima ogromne izazove i Naša stranka će učiniti sve da pametno navigira kroz te izazove, ali ne obećavamo čuda", zaključila je Ćudić.

(A. Balićevac)
Blixen

#54729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Blixen »

Gimli sin Gloinov wrote: 22/12/2022 07:53 sta se desilo sa temom zlocini ateizma, zasto je izbrisana
i mene to interesuje
mbenz

#54730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mbenz »

mora da je nasa stranka lobirala da se izbrise tema "zlocini ateizma" :lol: :lol: :lol:
kokakolas

#54731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kokakolas »

Ćudić: SNSD i HDZ se nisu promijenili, NiP i SDP su uzeli velik zalogaj vlasti

Sabinin kapacitet nikad nisam dovodio u pitanje, cak sta vise, mnogo puta sam je hvalio. Medjutim, nerijetko imam osjecaj da doticna kritikuje sve i svakog oko sebe, pa bilo to argumentovano ili ne
Hakiz

#54732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Blixen wrote: 22/12/2022 11:37
Gimli sin Gloinov wrote: 22/12/2022 07:53 sta se desilo sa temom zlocini ateizma, zasto je izbrisana
i mene to interesuje
Da se forum relaksira.
Bloo
Globalna šefica

#54733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Blixen wrote: 22/12/2022 11:37
i mene to interesuje
Da ne bi svi učesnici teme bili banovani zbog prizemnog vrijedanja na duze staze.
Btw, pravila foruma propisuju da vam sada slijedi ban zbog komentarisanja rada moderacije, ali ovim putem vas samo upozoravam na krsenje pravila.
MarlboroGold

#54734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MarlboroGold »

A to ona tribina... papazjanija i proljev od tribine. Ateista nema ni 5% u BiH niti su ikakva prijetnja ikome pa da se prave takve tribine. Uostalom, BiH je bar na papiru sekularna zemlja.
Bloo
Globalna šefica

#54735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Dževad Gološ
2h
Sutra (petak) u 19.30 gostujem na Face TV na temu tribine "Zločin ateizma"!
Za zainteresirane. :D
tramvajtrojka

#54736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Bloo wrote: 22/12/2022 22:04
Dževad Gološ
2h
Koja je Senad budala ne bi me čudilo da ga najavi kao bombasticno gostovanje :mrgreen: :lol: :lol: , i daj imena tkp je sve bio na tribini :mrgreen:
konoplja

#54737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

drug_profi wrote: 21/12/2022 23:04
Moram li se svakom forumasu predstavljati?
Izvini nepoznat si mi, ne viđam te ovdje.

Normalan svijet je za mene EU. Rekao sam lijepo to kroz recenicu:
necu da je dozvoljeno nazivati zlocinom nesto sto je ljudsko pravo, i necu da je dozvoljeno zlocin nazivati ljudskim pravom
Gjde mislim da necu da dozvolim da je moje ljudsko pravo da budem ateista nazvano zlocinom cak i samo u naslovu. Isto vazi za LGBT, itd.
I također neću da prihvatim da je ljudsko pravo relativizirati zločine i sudske presude.
Tu sloboda govora prelazi crvenu crtu.
I to onda upravo unistava slobodu govora, jer ona moze postojati samo ako se time ne vrijeđa ili ugrozava neko.

Moji interesi nekad se poklapaju sa lijevim, nekad sa desnim. Ideali su bili ljevicarski nekad kad sam bio mlad. Sad samo gledam svoje interese. Necu
eksperimente, to znaci da ne zelim da neko isprobava nesto na meni i mojoj djeci i unuci sto nigdje na svijetu nema.

I sasvim je prirodno da su ljevicari uvijek omladina, avangarda koja bi da mijenja svijet, a da su stariji odlucili da to vis enije za njih.
I dalje sam lijevi po pitanju pravedne plate za čestit posao. Tu nema kompromisa. Ako ne mozes dati bar 1000 maraka minimalnu platu dok god imas profit, treba te zatvoriti.
Haha ma ne moras, ali je bolje. Sad se razumijemo.

Meni se ne dopadaju zakoni koji se ticu slobode govora i izrazavanja pojedinih drzava clanica EU.
Pojedine drzave EU imaju bas glupe i reakcione zakone kojima ogranicavaju slobodu govora.

U Njemackoj nije dozvoljeno zapaliti zastavu. Nedavno su, u svom nazadnom razmisljanju, Nijemci prosirili zabranu paljenje zastava tako da stiti zastave drugih drzava, kao i zastavu EU i ostalih medunarodnih organizacija.
Koja jebena ironija da radi paljenja zastave te mogu oplesti po dzepu ili strpati u zatvor, a u realnosti imamo ljude koji u znak protesta se poliju benzinom i izgore na smrt. Sokantno :D

A kad covjek zastane pa malo razmisli, onda skonta koliko je taj zakon zapravo nazadan. To je srednjovjekovni zakon. Ne gazi vladaru po zastavi pljuj mu po grbu jer ode glava, a mi dandanas nakon svih silnih revolucija po istom tom zakonu zivimo. A et' imamo demokratiju. Umjesto onih koje nismo birali sad mozemo da biramo one podobne i zedne moci pa ce oni da sjede za stolovima u dovrima i odlucuju o nama i nasim zivotima.
A oni nas jos uvijek kaznjavaju za najefektivniji i najzvucniji nacin da se izrazi nezadovoljstvo o onima koji vladaju.
Ne dozvoljavaju nam da zapalimo simbol koji predstavlja sve nas, a ne samo njih - kao sto je de facto bio slucaj prije nekoliko stoljeca.

Hajd' eto sto ti je zabranjeno tvoju zastavu da zapalis ali danas u Njemackoj nije dozvoljeno ni tudje zastave paliti jer pobogu uvrijedit ce se.
Vidis kako su ti Nijemci fini i korektni ljudi. Oni paze na osjecaje ostalih takodjer.
A naravno, moras se i spomenuti da bi taj cin bi mogao sjebati bilateralne odnose.
I zato nije dozvoljeno stati pred Reichstag, izvaliti kinesku zastavi i zapalti je jer nisi sretan sto tvoj drzava sa Kinom suradjuje.
Zamisli, ta ista Kina koja u ovom casu ljude u logorima drzi.
Koja ironija za drzavu u kojoj je negiranje i relevatiziranje Holokausta zabranjeno.

Ne znam. Mozda je to sto sam mlad pa su mi vazni ideali slobode govora i izrazavanja. Kad ostarim, mozda cu kao i ti, poceti da vise gledam svoje interese.
konoplja

#54738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

Ricken wrote: 22/12/2022 00:06
konoplja wrote: 21/12/2022 22:32

Ne pravim se mutav. Ne znam tvoje misli.
Ne znam sta je za tebe normalan svijet koji je u skladu sa vremenom u kojem zivimo. Kakve to eksperimente neces?

Kazes da nisi za nista i da je ideologija za budale, a sta su to ljudska prava? Odakle dolazi to?
Pa ljudska prava su teorije i ideologije.
Ljudska prava su definisana poveljom UNa iz 195neke, pod osnovnim motom, mir, dostojanstvo i jednakost na zdravoj planeti. Tačno su pobrojana osnovna ljudska prava koja su zagartovana u društvima članica UNa u nekih 30ak članova. Nema veze niti sa teorijama niti sa ideologijom. Kakve veze pravo na privatnu svojinu ima sa ideologijom i teorijom?
Naravno da su to sve teorije i ideologije koje se razvijaju milenijima. Sve od Perzije, preko Rima, prirodnih zakona, pa prirodnih prava i tako dalje do UN-ove povelje. Sve je to filozofija.

Vidis i sam koliko su ta prava univerzalna da se ljudi ne mogu ni sloziti oko njih, a pogotovo koliko su zagarantovana.
drug_profi

#54739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nemam problema sa paljenjem zastava, tako da me se ne dotiče.
Također, protesti mogu imati efekta samo u zrelim demokratijama. Ovdje kod nas te pomnože nulom.
Samo protesti koji su nasilni, ovdje su uvaženi, jer se bagra uplaši za svoj komfor.

A nasilje ja nikad ne bih preporučio, niti bih volio da ulice gore. U tim i takvim protestima stradaju najvise oni koji su jedva nesto stekli.
Ovdje prvo moramo uvesti princip smjenjivosti na izborima.
Drugo moramo imati izborni zakon koji bi dozvolio da se raspisu novi izbori ako se skupi X potpisa, ili vecina glasova u parlamentu.
Roccohljup

#54740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Bloo wrote: 22/12/2022 22:04
Dževad Gološ
2h
Oj boze dragi......i senad bas svakakve budale pocinje da dovodi
Bloo
Globalna šefica

#54741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

konoplja wrote: 22/12/2022 22:43 U Njemackoj nije dozvoljeno zapaliti zastavu. Nedavno su, u svom nazadnom razmisljanju, Nijemci prosirili zabranu paljenje zastava tako da stiti zastave drugih drzava, kao i zastavu EU i ostalih medunarodnih organizacija.
Koja jebena ironija da radi paljenja zastave te mogu oplesti po dzepu ili strpati u zatvor, a u realnosti imamo ljude koji u znak protesta se poliju benzinom i izgore na smrt. Sokantno
Stav nije uniforman
https://www.servat.unibe.ch/dfr/bv081278.html
HelaS

#54742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Timur Vilić je budućnost Naše Stranke :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Gdje ste ga krili do sada
Realniss

#54743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realniss »

Mladi Timur je bio odličan večeras!

Djelovao je zrelije od Gološa, kao da je on stariji od njega. Gološ je nažalost pokazao nestrpljenje, netrpeljivost, nervozu i agresivnost i time rekao sve o sebi.

Timur je to iznio tolerantno i razumno, sa dozom uvažavanja javnog prostora i sugovornika kao i teme.

Totalno osvježenje :thumbup:
drug_profi

#54744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Gdje ste gledali?
Pa ne visimo svi pred televizorima.
Roccohljup

#54745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Realniss wrote: 23/12/2022 22:46 Mladi Timur je bio odličan večeras!

Djelovao je zrelije od Gološa, kao da je on stariji od njega. Gološ je nažalost pokazao nestrpljenje, netrpeljivost, nervozu i agresivnost i time rekao sve o sebi.

Timur je to iznio tolerantno i razumno, sa dozom uvažavanja javnog prostora i sugovornika kao i teme.

Golos krkan zesci. U nedostatku argumenata svako malo se vraca da NS hoce da dovede gole muskarce da paradiiraju i da se kako kaze po dvojica-trojica vjencavaju :-)
Timur odlican. Nadam se zvijezda u usponu u NS :thumbup:
konoplja

#54746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

Bloo wrote: 22/12/2022 23:53
konoplja wrote: 22/12/2022 22:43 U Njemackoj nije dozvoljeno zapaliti zastavu. Nedavno su, u svom nazadnom razmisljanju, Nijemci prosirili zabranu paljenje zastava tako da stiti zastave drugih drzava, kao i zastavu EU i ostalih medunarodnih organizacija.
Koja jebena ironija da radi paljenja zastave te mogu oplesti po dzepu ili strpati u zatvor, a u realnosti imamo ljude koji u znak protesta se poliju benzinom i izgore na smrt. Sokantno
Stav nije uniforman
https://www.servat.unibe.ch/dfr/bv081278.html
Naravno, Njemacku sam uzeo kao primjer. Slicne zakone imaju mnoge drzave EU. Meni se ne svidjaju i mislim da su glupi i bespotrebni.

Nacin na koji SAD tumaci princip slobode govora je ideoloski blizi mojoj licnoj ideji kako ta sloboda treba da funkcionira.
Zato mi je bezveze ovo sto NS radi.

Al' dobro, sta ima veze. Razlicita misljenja su dozvoljena. Tebi su bolji EU zakoni sa "govorom mrznje" i "mis i dez infom", a meni je sve to glupo, a i opasno.
Realniss

#54747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realniss »

drug_profi wrote: 23/12/2022 23:05 Gdje ste gledali?
Kod Senada na Face.
Realniss

#54748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realniss »

Roccohljup wrote: 23/12/2022 23:52
Realniss wrote: 23/12/2022 22:46 Mladi Timur je bio odličan večeras!

Golos krkan zesci. U nedostatku argumenata svako malo se vraca da NS hoce da dovede gole muskarce da paradiiraju i da se kako kaze po dvojica-trojica vjencavaju :-)
Timur odlican. Nadam se zvijezda u usponu u NS :thumbup:
Baš je krkanski nastupao. Još na kraju kaže 'šejtanska stranka' :lol:
drug_profi

#54749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Realniss wrote: 24/12/2022 00:19
drug_profi wrote: 23/12/2022 23:05 Gdje ste gledali?
Kod Senada na Face.
:thumbup:
Pregledaću!
neon-x

#54750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

Nije los djecacic, nastupom i pristojnim ophodjenjem je osvojio gledaoce sigurno, ali debatno nista posebno da se ne lazemo. Naravno, mladost ga amnestira jos uvijek, ali mora puno ojacati da bi bilo nesto ozbiljnije od njega.
Locked