Styling wrote: ↑21/12/2022 17:02
I dok se od nas očekuje svaka vrsta tolerancije prema pripadnicima te populacije i priznavanje prava koja se kose sa mojom religijom, s druge strane je nulta tolerancija prema mojim stavovima od strane njih i onih koji promovišu njihova prava. Ako će već promovisati toleranciju onda trebaju pokazati i toleranciju prema meni i mojim životnim i vjerskim vrijednostima.
Koga NAS?
Heteroseksualaca?
Nipovaca?
Žena?
Vjernika?
Vidiš kako je nezahvalno govoriti u ime grupe nedefinisane.
Pripadnici LGBT populacije su i vjernici i građani i porezni obveznici i glasači...
Ti si cis žena, vjernica koja može javno da ispoljava svoju seksualnost, svoju religiju i svoje mišljenje (sve dok isto nije pozivanje na linč).
Ti smatraš da LGBT populacija nije nešto prirodno i da im ne treba dati nikakva prava koja imaju i heteroseksualne jedinke.
U državi BiH ti možeš i javno i tajno da budeš hetero, javno i tajno da budeš muslimanka, javno i tajno da budeš NiPovka...takode mozes i javno i tajno da kazes svoje misljenje o ovoj populaciji, ALI s obzirom da je ovo demokratska drzava a ne NiPovski mokri san a la SDA nekog muslimanskog fildzana, gradani i porezni obveznici koji pripadaju LGBT populaciji imaju pravo na okupljanje i pozivanje na senzibiliranje javnost. Kao sto ima i kontraskup.
Prava koja zahtjevaju pripadnici LGBT populacije su ista prava koja imas i ti kao gradanka i porezna obveznica ove drzave, s tim da oni imaju iste obaveze kao ti ali nemaju prava.
S obzirom i srecom da TVOJA religija ne utjece na norme i zakone jer je ovo SEKULARNA i barme na papiru DEMOKRATSKA DRZAVA, prava koja oni traze se ticu SEKULARNE drzave, a ne serijatskog prava.
Nulta tolerancija od strane odredenih pripadnica LGBT populacije prema stavovima koje ti iznosis moze se protumaciti da to nisu stavovi ČITAVE LGBT populacije kao sto stavovi nekog pripadnika zajednice nisu stavovi citave zajednice. Ali to su osnove koje se vama moraju opet i iznova objasnjavati. Mada pokusaj komunikacije sa simpatizerkom stranke ciji istaknuti clan i neko ciji rad se finansira i iz POREZA koje placaju i LGBT pojedinci nade za shodno i normalno da svoju homofobiju ispolji na "sluzbenoj" FB stranici Ministarstva.
Tvoj pojam tolerancije je da ti se dopusti da zabranis ljudima trazenje prava i ostalih akcija, dok pozivas na toleranciju prema svojim uvjerenjima koja nisu ugrozena jer TEBI niko NE BRANI da budes vjernica, NiPovka, mrziteljica radnih kolegica iz RS-a i tako dalje.
Primjer zdrave tolerancije je to sto sam ja administrator, a ti simpatizer NiP-a. Ja nisam glasac NiP-a niti tu stranku uopste podnosim. Ja sam kriticar te stranke. Na ovom forumu ti nisi nikada bila banovana jer si simpatizer i glasac te stranke. Javno iznosis svoje misljenje o NiP-u i drugim strankama. Javno iznosis svoje sudove koji mogu biti pogresni ali se i dalje tolerisu. Banovana bivas kada tvoje misljenje i stavovi koji su izneseni predstavljaju govor mrznje i poziv na linc. Ti si vjernica, ja sam ateista. Ti svoje ideolosko opredjeljenje tj. religijsko guraš svakom pod nos dok ja svoje ne. Meni moje opredjeljenje nije brana da pokazem empatiju te koristim zdrav razum prilikom moderiranja diskusija gdje su ukljuceni vjernici i ateisti, te do sada nisi bila banovana jer si vjernica. Jer je forum demokratija i tolerancija DO ODREDENE GRANICE isto kao i drustvo/drzava. Ako ne postoji prag tolerancije sta mislis da bi se desilo?
Ako u javnom prostoru nije dozvoljeno reci da su pripadnici odredene skupine bolesni, da je njihova seksualnost izbor a ne urodeno, da ih treba lijeciti i da ce ih Bog kazniti jer isto predstavlja govor mrznje , da li bi se ti osjecala ugodno da neko kaze da nemas mentalnih kapaciteta da spoznas da svoje ideolosko opredjeljenje nisi sama izabrala vec da su ga izabrali za tebe tvoji roditelji i da tvoja spoznaja bozanstva ne seze dublje od rituala i dogmi utisnutih bez tvog pristanka u djetinjstvu i da se tvoj religijski (necu reci duhovni) zivot svoji na ponavljanje tih rituala bez dubljeg promisljanja o istim dok istovremenoograniceni mentalni kapaciteti ti ne dozvoljavaju da se otisnes u nepoznato i zivis bez pravila koja su ti donijeli okupatori a koja svoj korijen vuku od nekih plemena? Zasto razmisljati vlastitom glavom i riskirati donositi vlastite odluke kao odrasla osoba kada ima imaginarnog ciku koji ti je propisao sta treba da mislis i radis?
Tvoj potencijalni odgovor da su propisi od bozanstva nema tezinu argumenta jer postojanje istog ne mozes da dokazes. Ti ne vjerujes vec si samo naucena da vjerujes, to jeste da pratis slijepo ono sto ti je receno da je ispravno.
E sad, kada bi bajni mnogobrojni vjernici u ovoj drzavi bili konstantno izlozeni ovakvim tiradama i analizama u javnom prostoru, kada bi vas se tretiralo jedino kao vjernike ali ne i kao gradane i porezne obveznike, kada bi vam se uskratilo pravo na okupljanje i bogosluzenje...mislis da bi to bilo moguce u ovoj zemlji velikih vjernika, a malih ljudi?
Uzaludan je ovaj moj pokusaj (pokusavala sam i ranije) da racionalno komuniciram s tobom jer jednostavno ti zivis u kognitivnoj disonanci.
A sada, mozes nastaviti da uzivas u svojim politickim i vjerskim slobodama. U stvarnom zivotu i na forumu.
Govor mrznje, na tvoju zalost, se ne tolerise ni tamo ni vamo, cega si vjerovatno svjesna jer svoje misljenje o kolegicama iz RS-a vjerovatno izgovoris samo medu istomisljenicima dok srcete kafu u nekom cosku na pus pauzi.