drug_profi wrote: ↑21/12/2022 15:52
Pa nema tvoja vjera nista sa LGBT. Niko te ne sili da postanes LGBT. Jednostavan je problem.
Nije to baš tako jednostavno.
Homoseksualnost je grijeh, hiljadama godina u svim monoteističkim religijama.
U Islamu negiranje bilo čega iz same Objave, je grijeh koji te izbacuje iz vjere. Ja da kažem da je gay OK, izlazim iz vjere, jer moja vjera tvrdi da je to grijeh.
Dakle, ja da bih bio prihvatljiv, moram počiniti grijeh koji me izbacuje iz vjere. Za mene je to kršenje mojih vjerskih prava, koja bi trebala biti zaštićena kao i sva druga.
Ne postoji ni najmanji stepen tolerancije da se razumije moja pozicija.
Dakle, nije pitanje prava na istospolne zajednice, nasljeđivanje... To svako normalan zna da se mora pružiti tim ljudima.
I ne stajemo samo na tome. Mijenja se čitava paradigma života. Sa odbrane prava se prešlo u agresivno misionarstvo i promociju.
Ja zaista ne želim da moju djecu sutra pedagog u osnovnoj školi pita imaju li momka ili curu, jer to tako ide. Ili da im savjetuje da probaju sa momkom, ako već nema curu. Ne želim da me iko osuđuje jer sam rekao da sam dobio sina, ako ima ćunu, jer sam trebao da ga pustim da sam odluči šta je.
Ili da dobijem ukor jer nisam prijavio i pustio da ispita svoju žensku stranu, da je malac stavio ženin grudnjak na glavu i rekao da je mama.
Kao što vidiš, sve moje brige se tiču mog života i života i odgoja moje djece. Nikakve mržnje tu nema, samo insistiranje na tome da vodim svoj život u skladu sa mojim uvjerenjima, da taj sistem prenesem na svoju djecu, jer se to nekada zvalo odgoj. To je sve.
Jebote, borim se za svoja četiri zida, ko bi rekao