Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#54676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

konoplja wrote: 21/12/2022 14:40
drug_profi wrote: 21/12/2022 14:16 E cuj ovo..

:-)
Profi drug moj... ti si socijalista?
Nisam ja nista. Ideologija je za budale. Hocu samo da zivim u normalnom svijetu u skladu sa vremenom u kojem zivimo. Necu eksperimenata i necu da je dozvoljeno nazivati zlocinom nesto sto je ljudsko pravo, i necu da je dozvoljeno zlocin nazivati ljudskim pravom.
Ako smo se razumjeli.
drug_profi

#54677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Styling wrote: 21/12/2022 15:14
drug_profi wrote: 21/12/2022 12:13

Pa zato sto jesu homofobni u tom slucaju. :lol:
Homofobija je mrznja. Pravi vjernici ne mrze, samo imaju pravo da se s necijim nacinom zivota ne slazu.
Homofobija je strah a ne mrznja. A vi ispoljavate strah, ane mrznju.
Ispravna rijec.
Kao sto je islamofobija strah, a ne mrznja.
Ja se recimo bojim muslimana kao ovih sa sinocnje tribine. Ali ne mrzim muslimane jer si i ti muslimanka i ja nemam nista protiv tebe. Dapace.
Styling

#54678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

drug_profi wrote: 21/12/2022 15:35
Styling wrote: 21/12/2022 15:14

Homofobija je mrznja. Pravi vjernici ne mrze, samo imaju pravo da se s necijim nacinom zivota ne slazu.
Ispravna rijec.
Ja se recimo bojim muslimana kao ovih sa sinocnje tribine. Ali ne mrzim muslimane jer si i ti muslimanka i ja nemam nista protiv tebe. Dapace.
Nema nikakvog straha. Od cega strah? Od drugih i drugacijih. Ne, samo sam vjernik, konzervativna sam i bastinim neke druge moralne vrijednosti. To je sve.

I ja se bojim onih od sinoc jer smo u njihovim ocima ja koja sam muslimanka ali nisam pokrivena a ne bjezim ni od odbre visnje i ti potpuno isti. Oni priznaju samo svoje i a sve drugo je kafirluk tezi.
drug_profi

#54679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Styling wrote: 21/12/2022 15:45
drug_profi wrote: 21/12/2022 15:35

Ispravna rijec.
Nema nikakvog straha. Od cega strah? Od drugih i drugacijih. Ne, samo sam vjernik, konzervativna sam i bastinim neke druge moralne vrijednosti. To je sve.

I ja se bojim onih od sinoc jer smo u njihovim ocima ja koja sam muslimanka ali nisam pokrivena a ne bjezim ni od odbre visnje i ti potpuno isti. Oni priznaju samo svoje i a sve drugo je kafirluk tezi.
Pa nema tvoja vjera nista sa LGBT. Niko te ne sili da postanes LGBT. Jednostavan je problem.
Mi nekome ne dozvoljavamo da bude ravnopravan u drustvu u smislu da ima bracna prava i mogucnost usvajanje djece.
Po meni je 1000x bolje da dijete ima porodicu, bilo kakvu, nego da odrasta u domu.
Također da zajednicka imovina po smrti pripadne partneru, a ne nekoj familiji tamo koja nije ni ulagala niti gradila zajednicki dom.
Ja se ne osjecam ugrozen od gej ljudi. Zasto bih bio?
Ali bogami ovi kratkopantalonasi me itekako ugrozavaju.
A_A_AKCIJA

#54680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 21/12/2022 11:12 proglasavaju homofobnim
Da se ne lažemo, na zapadu je prozivanje za homofobiju, prošlost.

Danas se pozdraviš sa karijerom (privatnom ili javnom) ako si milimetra odstupio od te agresivne ideologije.

Kada je LGBT tematika u pitanju, zapad je na nivou Afganistana.
konoplja

#54681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

drug_profi wrote: 21/12/2022 15:32
konoplja wrote: 21/12/2022 14:40

Profi drug moj... ti si socijalista?
Nisam ja nista. Ideologija je za budale. Hocu samo da zivim u normalnom svijetu u skladu sa vremenom u kojem zivimo. Necu eksperimenata i necu da je dozvoljeno nazivati zlocinom nesto sto je ljudsko pravo, i necu da je dozvoljeno zlocin nazivati ljudskim pravom.
Ako smo se razumjeli.
Ne razumijem te.
Mnogo si mi nedorecen, ali nema veze.
darius_maximus

#54682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by darius_maximus »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2022 16:29
Styling wrote: 21/12/2022 11:12 proglasavaju homofobnim
Da se ne lažemo, na zapadu je prozivanje za homofobiju, prošlost.

Danas se pozdraviš sa karijerom (privatnom ili javnom) ako si milimetra odstupio od te agresivne ideologije.

Kada je LGBT tematika u pitanju, zapad je na nivou Afganistana.
Ma, svugdje ima debila, ne zamaraj se.
Ima zajebancija na tu temu i na zapadu, još uvijek. :D

A_A_AKCIJA

#54683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

drug_profi wrote: 21/12/2022 15:52 Pa nema tvoja vjera nista sa LGBT. Niko te ne sili da postanes LGBT. Jednostavan je problem.
Nije to baš tako jednostavno.

Homoseksualnost je grijeh, hiljadama godina u svim monoteističkim religijama.

U Islamu negiranje bilo čega iz same Objave, je grijeh koji te izbacuje iz vjere. Ja da kažem da je gay OK, izlazim iz vjere, jer moja vjera tvrdi da je to grijeh.

Dakle, ja da bih bio prihvatljiv, moram počiniti grijeh koji me izbacuje iz vjere. Za mene je to kršenje mojih vjerskih prava, koja bi trebala biti zaštićena kao i sva druga.

Ne postoji ni najmanji stepen tolerancije da se razumije moja pozicija.

Dakle, nije pitanje prava na istospolne zajednice, nasljeđivanje... To svako normalan zna da se mora pružiti tim ljudima.

I ne stajemo samo na tome. Mijenja se čitava paradigma života. Sa odbrane prava se prešlo u agresivno misionarstvo i promociju.

Ja zaista ne želim da moju djecu sutra pedagog u osnovnoj školi pita imaju li momka ili curu, jer to tako ide. Ili da im savjetuje da probaju sa momkom, ako već nema curu. Ne želim da me iko osuđuje jer sam rekao da sam dobio sina, ako ima ćunu, jer sam trebao da ga pustim da sam odluči šta je.
Ili da dobijem ukor jer nisam prijavio i pustio da ispita svoju žensku stranu, da je malac stavio ženin grudnjak na glavu i rekao da je mama.

Kao što vidiš, sve moje brige se tiču mog života i života i odgoja moje djece. Nikakve mržnje tu nema, samo insistiranje na tome da vodim svoj život u skladu sa mojim uvjerenjima, da taj sistem prenesem na svoju djecu, jer se to nekada zvalo odgoj. To je sve.

Jebote, borim se za svoja četiri zida, ko bi rekao :mrgreen:
Styling

#54684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2022 16:55
drug_profi wrote: 21/12/2022 15:52 Pa nema tvoja vjera nista sa LGBT. Niko te ne sili da postanes LGBT. Jednostavan je problem.
Nije to baš tako jednostavno.

Homoseksualnost je grijeh, hiljadama godina u svim monoteističkim religijama.

U Islamu negiranje bilo čega iz same Objave, je grijeh koji te izbacuje iz vjere. Ja da kažem da je gay OK, izlazim iz vjere, jer moja vjera tvrdi da je to grijeh.

Dakle, ja da bih bio prihvatljiv, moram počiniti grijeh koji me izbacuje iz vjere. Za mene je to kršenje mojih vjerskih prava, koja bi trebala biti zaštićena kao i sva druga.

Dakle, nije pitanje prava na istospolne zajednice, nasljeđivanje... To svako normalan zna da se mora pružiti tim ljudima.

I ne stajemo samo na tome. Mijenja se čitava paradigma života. Sa odbrane prava se prešlo u agresivno misionarstvo i promociju.

Ja zaista ne želim da moju djecu sutra pedagog u osnovnoj školi pita imaju li momka ili curu, jer to tako ide. Ili da im savjetuje da probaju sa momkom, ako već nema curu. Ne želim da me iko osuđuje jer sam rekao da sam dobio sina, ako ima ćunu, jer sam trebao da ga pustim da sam odluči šta je.
Ili da dobijem ukor jer nisam prijavio i pustio da ispita svoju žensku stranu, da je malac stavio ženin grudnjak na glavu i rekao da je mama.

Kao što vidiš, sve moje brige se tiču mog života i života i odgoja moje djece. Nikakve mržnje tu nema, samo insistiranje na tome da vodim svoj život u skladu sa mojim uvjerenjima, da taj sistem prenesem na svoju djecu, jer se to nekada zvalo odgoj. To je sve.

Jebote, borim se za svoja četiri zida, ko bi rekao :mrgreen:
I dok se od nas očekuje svaka vrsta tolerancije prema pripadnicima te populacije i priznavanje prava koja se kose sa mojom religijom, s druge strane je nulta tolerancija prema mojim stavovima od strane njih i onih koji promovišu njihova prava. Ako će već promovisati toleranciju onda trebaju pokazati i toleranciju prema meni i mojim životnim i vjerskim vrijednostima.
seksi_ideje

#54685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Da malo jednostavnije to ilustriramo.

Ukoliko imas sina i on ima jednog dana svoj coming out, budi svjestan da tvoje dijete nikada nije bilo na nekoj raskranici u zivotu odlucivajuci da li ce biti gay ili ne. On je jednostavno oduvijek bio gay. Ne mozes ti svoje dijete odgojiti na ovaj ili onaj nacin, dakle vjerski ili kao ateista, i misliti da ces sa time dijetetu pokazati neke tvoje vrijednosti i samim time sprijeciti da ti je sin gay. Ne mere.

Ne radi se ovdje o nacinu zivota, ne radi se o izboru, jednostavno stvari su takve kakve su.

Ni jednu jedinu osobu koju poznajem a koja pripada LGBT, ne zeli niti tvoje dijete, niti muza, niti bilo koga. Oni samo traze svoja prava, ravnopravnost. Bez prijetnji, prozivanja, fizickog ili psihickog nasilja.

I tu nema sta osudjivati i govoriti da je protiv tvoje tradicije ili vjere. Ukoliko ti je vjera toliko vazna, eto pravac Dzamahiriji.
Styling

#54686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:03 Da malo jednostavnije to ilustriramo.

Ukoliko imas sina i on ima jednog dana svoj coming out, budi svjestan da tvoje dijete nikada nije bilo na nekoj raskranici u zivotu odlucivajuci da li ce biti gay ili ne. On je jednostavno oduvijek bio gay. Ne mozes ti svoje dijete odgojiti na ovaj ili onaj nacin, dakle vjerski ili kao ateista, i misliti da ces sa time dijetetu pokazati neke tvoje vrijednosti i samim time sprijeciti da ti je sin gay. Ne mere.

Ne radi se ovdje o nacinu zivota, ne radi se o izboru, jednostavno stvari su takve kakve su.

Ni jednu jedinu osobu koju poznajem a koja pripada LGBT, ne zeli niti tvoje dijete, niti muza, niti bilo koga. Oni samo traze svoja prava, ravnopravnost. Bez prijetnji, prozivanja, fizickog ili psihickog nasilja.

I tu nema sta osudjivati i govoriti da je protiv tvoje tradicije ili vjere. Ukoliko ti je vjera toliko vazna, eto pravac Dzamahiriji.
Vidiš, tu se ne slažemo. Fundamentalno se ne slažemo. Ja lično mislim da je biti gay stvar ličnog izbora. Tu bih završila diskusiju na ovu temu. Otišli smo previše u off.
A_A_AKCIJA

#54687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:03 On je jednostavno oduvijek bio gay.
Naučno dokazano da nije istina.

Čak su faktori koji uzrokuju da neko bude gay, toliko heterogeni, da nema jasnog odgovora. Npr. genetika je manje od 8%.

A kao što rekoh maloprije, tolika je netolerancija na ovu temu, da postoji naučnik koji ima dokaze koji pokazuju išta kontra mainstream LGBT mišljenja, niti bi mogao imati posao, niti bi mu ko financirao istraživanja, niti bi ih iko objavio.
Spit_fire

#54688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Spit_fire »

Ako iko prezire vjerski radikalizam prezirem ga ja...al da se ne lazemo da je bilo neko predavanje vezano za uber kul krscanstvo a ne za "nazadani prljavi islam"...druga bi se prica vodila

Al dobro taj narativ je u evropi odavno pogotovo kod nasih komsija ..dobrih komsija

Od hrvatakih katolika i srpskih pravoslavaca tesko da ima puno vecih vjerskij fanatika u svijetu...al su oni puno prihvatljiviji nego bilo sta islamsko
A_A_AKCIJA

#54689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:03 Ukoliko ti je vjera toliko vazna, eto pravac Dzamahiriji.
:D

Nećemo tako. Ovo je moja država, koja mi garantuje i vjerska prava, koja su na istom nivou kao, npr pravo na obrazovanje.

A da si ti više koristio to pravo, bio bi manje islamofob i znao bi da je džamahirija svjetovni izraz i da zapravo znači republika. :D
seksi_ideje

#54690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2022 17:13
seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:03 Ukoliko ti je vjera toliko vazna, eto pravac Dzamahiriji.
:D

Nećemo tako. Ovo je moja država, koja mi garantuje i vjerska prava, koja su na istom nivou kao, npr pravo na obrazovanje.

A da si ti više koristio to pravo, bio bi manje islamofob i znao bi da je džamahirija svjetovni izraz i da zapravo znači republika. :D
Ja nisam musliman.
MUNAFIK

#54691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:03 Da malo jednostavnije to ilustriramo.

Ma daj... to sto neki gej iz tvog okruzenja zeli samo osnovna prava ne znaci da je u drustvima gdje su ta prava davno zadovoljena otislo se puno dalje.

Najbolje je rekao @A_A_AKCIJA tamo te vise ne zovu homofobom doslo se do toga da ako kazes da postoji muski i zenski pol vec si jednom nogom u 'grobu'.

Znaci doslovno moras prihvatiti svaku glupost i bolest koju taj lobi propagira pod plaštom ljudskih prava itd...
Piaty

#54692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Piaty »

Roccohljup wrote: 21/12/2022 15:10
drug_profi wrote: 21/12/2022 12:13

Pa zato sto jesu homofobni u tom slucaju. :lol:
nisu ba....samo ne vole "pedere" :-) :-) :-)

Meni je zaista fascinantno da neki vioko-obrazovani ljudi koje znam a otvoreno su protiv bilo kakvih prava za LGBT zajednicu kao glavne argumente koriste da će se isti odmah početi javno općiti jedni s drugima na javnim mjestima, da će nam silovati djecu i omladinu, itd., i ono "najgore" da će nam to urušiti moral društva :D :D Mislim na stranu sve nebuloze o silovanjima i ostalo, al zar se više moše srozati moral društva gdje su najgledanije zadruge, parovi, itd, gdje su djeci najveći idoli raznorazne cajke, lukasi, jale i bube, itd., gdje nam zemlju vode i sudbinu kroje nepismeni i kriminalni likovi........al jok, prava za LGBT su najveća prijetnja :-) :-) :-)
Pa stvar je što ti pametni ljudi obično nisu ljubitelji ni cajki, Lukasa i Zadruge.

Neko očigledno ne shvata da liberalan čovjek može reći da mu se ne sviđa gay parada, a i dalje je liberalan. To što je liberalan, ne znači da postoje stvari koje mu se sviđaju i stvari koje mu se ne sviđaju. Pretpostavljam i uvjeren sam da postoje i homoseksualci kojima se ne sviđa gay parada. To nema veze sa (ne)snošljivośću već je stvar u shvatanju da nepostoji svrha toga.
A_A_AKCIJA

#54693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

seksi_ideje wrote: 21/12/2022 17:16 Ja nisam musliman.
Budi šta hoćeš, dok god ne želiš da se iselim iz svoje domovine.
Schumann

#54694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Schumann »

agent_zero wrote: 21/12/2022 09:56 Bravo za NS, jedina koja je pokušala da uradi nešto da se bolesne islamističko-radikalne tribine i njihovi simpatizari uklone iz javnog prostora.

Nije mi jasno kako niste uspjeli izdejstvovati, obzirom da ste dio vlasti u kantonu, jedan veliki upitnik ostaje. Ili smatrate da su opštine države u državi?
Ako imas neki dokaz da se na toj tribini pricalo nesto protuzakonito, zasto ne podneses krivicnu prijavu? Ako nemas, onda bezveze kleveces ljude.

Fascinantno je kako nikom ne smeta kada dario kordic djeci drzi vjerska predavanja i prica kako ga Isus redovno posjecuje, a upale se ko kutnjak cim vide 3 muslimana u nekoj dvorani.

Sam naslov tribine jeste donekle diskutabilan, ali taj timur iz nase stranke ovo sve koristi cisto radi samopromocije, jer do juce ni rodjena majka nije cula za njeg.
Roccohljup

#54695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Piaty wrote: 21/12/2022 17:39
Roccohljup wrote: 21/12/2022 15:10

nisu ba....samo ne vole "pedere" :-) :-) :-)

Meni je zaista fascinantno da neki vioko-obrazovani ljudi koje znam a otvoreno su protiv bilo kakvih prava za LGBT zajednicu kao glavne argumente koriste da će se isti odmah početi javno općiti jedni s drugima na javnim mjestima, da će nam silovati djecu i omladinu, itd., i ono "najgore" da će nam to urušiti moral društva :D :D Mislim na stranu sve nebuloze o silovanjima i ostalo, al zar se više moše srozati moral društva gdje su najgledanije zadruge, parovi, itd, gdje su djeci najveći idoli raznorazne cajke, lukasi, jale i bube, itd., gdje nam zemlju vode i sudbinu kroje nepismeni i kriminalni likovi........al jok, prava za LGBT su najveća prijetnja :-) :-) :-)
Pa stvar je što ti pametni ljudi obično nisu ljubitelji ni cajki, Lukasa i Zadruge.

Neko očigledno ne shvata da liberalan čovjek može reći da mu se ne sviđa gay parada, a i dalje je liberalan. To što je liberalan, ne znači da postoje stvari koje mu se sviđaju i stvari koje mu se ne sviđaju. Pretpostavljam i uvjeren sam da postoje i homoseksualci kojima se ne sviđa gay parada. To nema veze sa (ne)snošljivośću već je stvar u shvatanju da nepostoji svrha toga.
Nisam govorio o paradi vec pravima LGBT populacije
statixx

#54696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Pozivanje na vjeru u boga je zlocin, a vjernici su psihicki poremecene osobe.

Pozivam se na slobodu govora i Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima. :D
drug_profi

#54697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

konoplja wrote: 21/12/2022 16:41
drug_profi wrote: 21/12/2022 15:32

Ako smo se razumjeli.
Ne razumijem te.
Mnogo si mi nedorecen, ali nema veze.
Ma dobro, najbolje se pravit mutav.
drug_profi

#54698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

A_A_AKCIJA wrote: 21/12/2022 16:55 omoseksualnost je grijeh, hiljadama godina u svim monoteističkim religijama.

Jebote, borim se za svoja četiri zida, ko bi rekao
Opet ne vidim kako ti izlazis iz vjere ako pustis da drzava donese zakone koji gej osobama daje prava na brak i nasljedstvo, usvajanje djece.
Znaci ne radis nista protiv ni za. Gledas svoja posla.
E sad promocija i misionarstvo? Gdje si to vidio i osjetio?
To je seksualno uznemiravanje bilo ono homo ili hetero.
I Da ce neko tvom djetetu nuditi da proba isti spol? Ma daj molim te kakve su to samo gluposti, ko vam to glavu puni? Gološ?
drug_profi

#54699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Styling wrote: 21/12/2022 17:02 I dok se od nas očekuje svaka vrsta tolerancije prema pripadnicima te populacije i priznavanje prava koja se kose sa mojom religijom, s druge strane je nulta tolerancija prema mojim stavovima od strane njih i onih koji promovišu njihova prava. Ako će već promovisati toleranciju onda trebaju pokazati i toleranciju prema meni i mojim životnim i vjerskim vrijednostima.
Pa cijela planeta tolerise tvoja vjerska uvjerenja, stavise imate vise prava nego ja koji ne vjerujem. Dajte malo i vi od sebe. Ne trazi niko da dajes pare ili glasas za. Skloni se, ne zabranjuj i gledaj svoja posla. Ne pise u svetim knjigama da treba sprijeciti druge ljude da budu sretni ako su gejevi.
Just mind your own bussines.
drug_profi

#54700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Styling wrote: 21/12/2022 17:06 Vidiš, tu se ne slažemo. Fundamentalno se ne slažemo. Ja lično mislim da je biti gay stvar ličnog izbora. Tu bih završila diskusiju na ovu temu. Otišli smo previše u off.
Ti misliš, a inače si stručnjak na tom polju?
Ako je nauka na stavu da si rođen kao hetero ili kao homo, a ima i onih kojima je svejedno, kako je to stvar izbora? Mozda samo ovi cvajtakt mogu da zanemare jednu stranu, ali opet ne vjerujem da bi bili poptuno sretni i da nekad nece probati homo.

Tebe to ni na koji nacin ne ugrozava. Ne dira u tvoju vjeru jer ne trazi od tebe da im dozvolis, halalis. Samo pusti ljude da su ravnopravni.

Evo pricamo o necemu sto je civilizacijska norma 21. vijeka

A sinoc smo imali promociju ideologije mrznje koja pripada 16-17 vijeku. Jedva da smo ista o tome rekli, jer se vjernici sa ove teme vrlo brzo ograđuju i iskljucuju od te diskusije.
Pa ogradite se i iskljucite i kad je LGBT u pitanju. Vjerujte manja su opasnost i za vas i za vasu djecu od Gološa i istomišljenika, i da ste 101% muslimani.
Locked