Ma sve je drug jaaako prosto. Vjera je najbolja kad je privatna, samozatajna. Sve drugo je licemjerje.MUNAFIK wrote: ↑20/12/2022 23:44Naravno da nije uredu, niko nikoga ne treba oznaciti zlocincem jer vjeruje ili ne vjeruje u Boga.drug_profi wrote: ↑20/12/2022 16:35
Nisi ti glup covjek i znam da si vjernik. Postujem.
Ali hajd sad iskreno reci jel normalno da te neko oznaci zlocincem samo radi tvojih uvjerenja, tj. licnog stava?
I sta nosi takva stigma. Znaci zlocin podrazumjeva i kaznu. Jeli to sirenje mrznje, ugrozavanje sigurnosti, itd?
Po tebi onako ljudski?
Niko ne treba da siri mrznju ni na kakav nacin, ali opet treba biti oprezan, naveo sam primjer kurbana hocemol doci do toga da ce nekoga i to uvrijediti (a vec ima takvih) i da ce se to predstaviti nekakvim sirenjem mrznje itd..
Imamo vec primjere sa prodajom alkohola gdje bi neki (koji nisu muslimani) natjerali muslimana da u svojoj radnji prodaje alkohol i islo se tako daleko da su svakoga ko ne zeli prodavati alkohol ili svinjetinu etiketirali kao fasistu diskriminatora, sovinistu itd...
Mislim IVO KOMSIC (ili neko drugi) je cak to pitanje potegnuo u federalnom paflamentu u vrijeme otvaranja BBI centra.
Svako ima pravo na svoje, sve dok time ne namece ili ugrozava drugog.
Ova tribina je sramota Bosnjaka. Nije moja.
Djed mraz je priredba za djecu. Ko hoce, ko nece. Dobrovoljno.
Ne vidim zasto se neko gica da zabrani priredbe, i da odbrani sirenje mrznje.
Osim ako nije potpuno fulio poentu vjere.