Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#54651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

MUNAFIK wrote: 20/12/2022 23:44
drug_profi wrote: 20/12/2022 16:35

Nisi ti glup covjek i znam da si vjernik. Postujem.
Ali hajd sad iskreno reci jel normalno da te neko oznaci zlocincem samo radi tvojih uvjerenja, tj. licnog stava?
I sta nosi takva stigma. Znaci zlocin podrazumjeva i kaznu. Jeli to sirenje mrznje, ugrozavanje sigurnosti, itd?
Po tebi onako ljudski?
Naravno da nije uredu, niko nikoga ne treba oznaciti zlocincem jer vjeruje ili ne vjeruje u Boga.

Niko ne treba da siri mrznju ni na kakav nacin, ali opet treba biti oprezan, naveo sam primjer kurbana hocemol doci do toga da ce nekoga i to uvrijediti (a vec ima takvih) i da ce se to predstaviti nekakvim sirenjem mrznje itd..

Imamo vec primjere sa prodajom alkohola gdje bi neki (koji nisu muslimani) natjerali muslimana da u svojoj radnji prodaje alkohol i islo se tako daleko da su svakoga ko ne zeli prodavati alkohol ili svinjetinu etiketirali kao fasistu diskriminatora, sovinistu itd...

Mislim IVO KOMSIC (ili neko drugi) je cak to pitanje potegnuo u federalnom paflamentu u vrijeme otvaranja BBI centra.
Ma sve je drug jaaako prosto. Vjera je najbolja kad je privatna, samozatajna. Sve drugo je licemjerje.
Svako ima pravo na svoje, sve dok time ne namece ili ugrozava drugog.
Ova tribina je sramota Bosnjaka. Nije moja.
Djed mraz je priredba za djecu. Ko hoce, ko nece. Dobrovoljno.
Ne vidim zasto se neko gica da zabrani priredbe, i da odbrani sirenje mrznje.
Osim ako nije potpuno fulio poentu vjere.
neon-x

#54652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

MUNAFIK wrote: 21/12/2022 00:07
Pa problem je ako ti imas neko misljenje o ljudima jer su vjernici koje ne smijes iznjeti javno jer postoji ONO širenje vjerske i nacionalne mržnje. Ocito je da onda u tebi ima nesto jako protiv vjernika sto eto zasad suzbijas.
Ne radi se o tome da li neko ima nesto protiv ljudi vec mozda protiv njihovih iracionalnih ideja, nek im je Bog na pomoci, vec da ne zeli zbog toga izazivati sirenje mrznje i svadje medju ljudima.

Apropo price o dusevnom zlocinu, jedan citat iz jedne studije: "Of the 100 patients of schizophrenia, 99% reported that they believed in God."
Ricken

#54653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

MUNAFIK wrote: 21/12/2022 00:07
Bloo wrote: 20/12/2022 19:16

Jer je to tvoje mišljenje/stav. Imam i ja određena mišljenja o vjernicima koja zadržim za sebe jer postoji (sa razlogom) ono "širenje vjerske i nacionalne mržnje".

Organizirati tribinu u državi gdje su ateisti manjina (dok su većina građana barem nominalno "vjernici"), te država ne odvaja nikakva sredstva za ateistička udruženja (ako postoje) za razliku od religijskih, niti se ateizam promoviše u javnom prostoru za razliku od religija, niti postoji zdrav odnos prema Drugom i Drugačijem, jedan "doktor" želi da održi tribinu o "zločinima" ateizma u državu gdje se ateizam mjeri u promilima. Da je naziv tribine Ateizam i mi ili Svrha života u ateizmu, ne bi bio problem niti bi naziv upuživao na govor mržnje.

Svrha naziva tribine je čisti populizam da mu što više raje dođe na tribinu (osim naravno onih koji su odani Iz jer IZ liku ukiida udruženja kako stigne :D - konkurencija).

Dalje, ti izjednacavas potencijalni govor mrznje i LGBTQIA povorku (ili kako ti umilno kazes paradu pedera). Govor mrznje nije dozvoljen dok Povorka ponosa i kontra skupovi su dozvoljeni.Kao sto ne bi bio dozvoljen neki imaginarni skup ateista koji bi sirio govor mrznje.

Pa problem je ako ti imas neko misljenje o ljudima jer su vjernici koje ne smijes iznjeti javno jer postoji ONO širenje vjerske i nacionalne mržnje. Ocito je da onda u tebi ima nesto jako protiv vjernika sto eto zasad suzbijas.

Velika je razlika da ja kao vjernik smatram da je nevjerovati u Boga zlocin za dusu od toga da ti ne smijes reci sta mislis o vjernicima.

Prvo vise cijenim ateistu koji je posten nego vjernika koji je neposten. Opste nemam generalno misljenje o ateistima osim sto kazem da im se Allah smiluje i da im pameti i uputu.

Ako vjerujes u Boga vjerujes da postoji dusa, ako u tvom sistemu vjerovanja dusa na ahiretu ide u dzehenem ako ne vjeruje u Boga, onda je logicno da je zlocin prema dusi da budes ateista jer je saljes u vjecnu patnju... tako da nema tu nista lose.

A paradu LGBTsam spomenuo u kontekstu kako 99% vjernika gleda na NASU STRANKU i kako ovaj poziv na zabranu predavanja porede sa tom paradom... dodaj tome jos i negodovanje prema hidzabu i generalno nekim javnim aspektima islamskog zivota sve to samo jaca percepciju da NASOJ STRANCI smetaju vjernici dok u isto vrijeme podrzavaju neke stvari protiv cega su isti ti vjernici.
Malo si kontradiktoran, i upadaš u zamku vlastite percepcije. Cijeniti nekoga, a u isto vrijeme podržavati da se on karakterizira kao zločinac, je kontradikcija.

Zločin je svjetovna kategorija, a religijska je grijeh.

Po zakonima BiH, biti ateista nije zločin. U nekim drugim državama, postoje zakoni gdje je ateizam zločin, ali to nije BiH.
Znači može biti samo grijeh u vjerskom smislu. Pošto živimo u sekularnom društvu, ne bi se smjelo dopustiti etiketiranje ljudi, pogotovo ako ne krše niti jedan domaći zakon.

Iako vjerujem da sama suština predavanja je zamišljena kao uputa vjernicima, sam naslov je neprihvatljiv, potpuno ne mudro izabran i nažalost svojstven bošnjacima, muslimanima. Jednostavno pojava koja ne priliči našem šarolikom društvu.

O nekim vjerskim aspektima ne bih, kao naprimjer, da li je vjerniku dopušteno da sudi.
Ricken

#54654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

mirza_15 wrote: 20/12/2022 23:42
Pandakonda wrote: 20/12/2022 23:32

Sjeverno korejska metoda bi bila ako bi ova tribina imala konstruktivan dijalog i raspravu i onda neko zabrani jer mu se ne sviđa kritikovanje necije ideologije. Ovdje je ocigledno cilj bila demonizacija određene grupe bez neke kvalitetne diskusije gdje se sve svelo na blaćenje jedne grupe. A ovako koristiti javne stvari koje finansiraju i ti isti ateisti je krajnje neukusno i nikada ne bi podrzao tribine koje bi se samo zvale zlocini islama, kriscanstva itd.
Nisam ni ja podržao tribinu nego smatram da nema osnova da se zabrani. Verbalni delikt je davno ukinut i ne može se uvoditi na mala vrata pod izgovorom da je to govor mržnje. Ako neko misli da je nešto govor mržnje može da se obrati nadležnim instirucijama. Ne može pozivati na zabranu ovakvih skupova i ići još korak dalje pa pozivati na prekid finansiranja i valjda zatvaranje udruženja. To može još u Sjevernoj Koreji, Avganistanu i sl. Najsmješnije je što taj poziv dolazi iz stranke koja sebe percipira kao ultra liberalnu.
Iako se ne slažem s vašim mišljenjem, branio bih do smrti vaše pravo da ga iznosite.
Samo treba razlikovati mišljenje i konstataciju, sud o nečemu. Kad nešto konstatuješ, ti to radiš na bazi dokaza i dokazanih činjenica, eh sad ko ocjenjuje te dokaze u nekom društvu? Po mome mišljenju relevantne institucije. One nisu vjerske, barem ne u BiH.

I onda nam je krivo, po mome mišljenju s pravom, kad Plenkovići, Milanovići i slični govore o radikalizmu bošnjaka.
Ricken

#54655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

konoplja wrote: 20/12/2022 23:44 Meni ne smeta, ali moja ideja slobode govora je ista kao u SAD-u.
Bolje je da drzava ne moze odluciti sta je "govor mrznje".
Negiranje genocida i ideje ravnogorskog pokreta su onda ok? Komotno ide pod slobodu mišljenja, iako postoje određene sudske izreke koje opisuju karakter pojava, pa čak i zakoni koji ih preveniraju.
Roccohljup

#54656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

noviforumas wrote: 20/12/2022 21:22 Zaboravila si ono najvaznije: zgodan. 8-)
Neuzubilah........šejtanska posla :D :D :D

Al evo vidim i Fahro isto misli :D Love is in the air....
Smatra da je veoma važno da Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, bude ministar vanjskih poslova.

- Imali ste četiri godine potpuno lošu prezentaciju i bh. i bošnjačke politike kroz lik i djelo gospođe Turković. Dolazi jedan mladi, evropejizirani političar koji lijepo izgleda. On treba da širi istinu o BiH ni na čiju štetu i da pravi mostove. I da predstavlja nas Bošnjake i muslimane ovog prostora na najreprezentativniji način. Ja sam optimista da će Vijeće ministara dati najbolja imena i da će biti mnogo bolje Vijeće ministara od ovoga sad. Ovo je bilo katastrofalno. Ali ne može Vijeće ministara uspješno raditi ako koalicioni partneri vode brutalni verbalni rat. Sada se dešava jedna promjena i ja sam optimista - kazao je predsjednik Saveza za bolju budućnost.
Haris.ba

#54657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haris.ba »

Pandakonda wrote: 20/12/2022 23:55

Mozes prijaviti MUPu da određeni događaj podstice na mrznju i da oni odluce. Ja se također slazem da svako treba imati priliku iskazati svoje misljenje kakvo god da ono bilo, ali gdje onda mi tu povlacimo granicu ? Ne treba biti posebno pametan i skontat da događaji koji su ovako koncipirani samo podsticu mrznju prema određenoj grupi i mogu samo lose stvari proizvesti jer su targetovani prema njima.

Je li mislis da onaj lik kod kojeg su nasli automatsku pusku i porukom za fortu nije bio inspirisan raznoraznim teorijama zavjere da su clanovi osmorke dritanovci itd. ? Logicno da nema vise verbalnog delikta ali linija se negdje mora povuci.
Pa prijavi li neko? Ono, da mu se omaklo?

Linija je povucena i zove se zakon. Ima u zakonu definisano sta moze, sta ne moze.
Styling

#54658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 21/12/2022 08:15
noviforumas wrote: 20/12/2022 21:22 Zaboravila si ono najvaznije: zgodan. 8-)
Neuzubilah........šejtanska posla :D :D :D

Al evo vidim i Fahro isto misli :D Love is in the air....
Smatra da je veoma važno da Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, bude ministar vanjskih poslova.

- Imali ste četiri godine potpuno lošu prezentaciju i bh. i bošnjačke politike kroz lik i djelo gospođe Turković. Dolazi jedan mladi, evropejizirani političar koji lijepo izgleda. On treba da širi istinu o BiH ni na čiju štetu i da pravi mostove. I da predstavlja nas Bošnjake i muslimane ovog prostora na najreprezentativniji način. Ja sam optimista da će Vijeće ministara dati najbolja imena i da će biti mnogo bolje Vijeće ministara od ovoga sad. Ovo je bilo katastrofalno. Ali ne može Vijeće ministara uspješno raditi ako koalicioni partneri vode brutalni verbalni rat. Sada se dešava jedna promjena i ja sam optimista - kazao je predsjednik Saveza za bolju budućnost.
Fahro i ja on the same side. This is epic!! :lol: :lol:
cyprus

#54659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

mirza_15 wrote: 20/12/2022 23:26
cyprus wrote: 20/12/2022 23:17 Ovu dilemu je vrlo jednostavno riješiti: samo iskreno odgovorite na pitanje da li bi vam bila uredu tribina pod nazivom 'Zločin islama'?

Ako ne bi, zašto vam se čini da je 'Zločin ateizma' okej? :)
Nije to jedino pitanje. Ima i drugo. Nešto o zabrana, ukidanjima i sl. Meni naslov nije ok, ali isto tako mi ni sjeverno korejske metode ne sjedaju baš najbolje.
Pa evo, ako misliš da ni hipotetičku tribinu pod nazivom 'Zločin islama' ne bi trebalo ukinuti, onda imaš nekakvo moralno utemeljenje i da zastupaš isti stav i povodom ove tribine... Nećemo se naravno složiti, ali nekakvo utemeljenje imaš (ne mislim ovdje nužno na tebe lično, već generalno) i mogli bi diskutovati na temu slobode izražavanja, odnosno dokle se ona prostire, a gdje prestaje... Tačno je da tu ima nekih sivih zona...

Ako međutim smatraš da je 'Zločin ateizma' okej i može, a 'Zločin islama' nije i ne može, onda nemamo o čemu razgovarati, jer je tvoj stav utemeljen isključivo na licemjerju... Ponavljam, iako koristim drugo lice jednine, ne mislim ovdje na tebe, nego generalno...

Dakle, it's very very simple :)
Last edited by cyprus on 21/12/2022 10:03, edited 2 times in total.
agent_zero

#54660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Bravo za NS, jedina koja je pokušala da uradi nešto da se bolesne islamističko-radikalne tribine i njihovi simpatizari uklone iz javnog prostora.

Nije mi jasno kako niste uspjeli izdejstvovati, obzirom da ste dio vlasti u kantonu, jedan veliki upitnik ostaje. Ili smatrate da su opštine države u državi?
Piaty

#54661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Piaty »

Ono što je upalo u oči jeste to da se NS oglasila odmah, a da pritom nisu prošla ni 24 h od objave predavanja.
Valjda se moglo sačekati pa da se vidi o čemu se tu radi pa onda reagirati na to jer ovako, odmah reagirati, to raji izgleda veoma radikalno. Tu će se odmah pojaviti i (možda) opravdana priča kako 90% ljudi ne podržava gay paradu ali je snošljiva prema njoj jer živimo u demokratiji.

Ja savršeno dobro razumijem sve vas, i što piše Bloo i što piše Munafik, svaka strana ima istinu.

Ja sam vjernik i glasač NS, glasao sam za NS na svim mogućim nivoima ali ovo ovako mi se ne sviđa baš.

Ni sam nisam načisto
thekupus

#54662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Piaty wrote: 21/12/2022 10:16 Ono što je upalo u oči jeste to da se NS oglasila odmah, a da pritom nisu prošla ni 24 h od objave predavanja.
Valjda se moglo sačekati pa da se vidi o čemu se tu radi pa onda reagirati na to jer ovako, odmah reagirati, to raji izgleda veoma radikalno. Tu će se odmah pojaviti i (možda) opravdana priča kako 90% ljudi ne podržava gay paradu ali je snošljiva prema njoj jer živimo u demokratiji.

Ja savršeno dobro razumijem sve vas, i što piše Bloo i što piše Munafik, svaka strana ima istinu.

Ja sam vjernik i glasač NS, glasao sam za NS na svim mogućim nivoima ali ovo ovako mi se ne sviđa baš.

Ni sam nisam načisto
Znači problem je što su odmah reagovali, iako nikakve dodatne informacije nisu postale dostupne naknadno? Mislim, razumijem kritiku kad je osnovana, ovo je baš glupava zamjerka.
statixx

#54663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Ricken wrote: 21/12/2022 02:00
Zločin je svjetovna kategorija, a religijska je grijeh.
:thumbup:

Da je naziv tribine "grijeh ateizma" ne bismo imali nikakve potencijalne implikacije, ali "zlocin" je svjetovna kategorija, najteze kazneno djelo, sto implicira da je potrebna reakcija, odnosno neka vrsta kazne za to djelo.
darius_maximus

#54664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by darius_maximus »

Piaty wrote: 21/12/2022 10:16 Ono što je upalo u oči jeste to da se NS oglasila odmah, a da pritom nisu prošla ni 24 h od objave predavanja.

Ni sam nisam načisto
Jedna od najgorih stvari kod netolerantnih ljudi je kada iskorištavaju toleranciju tolerantnih ljudi.
To primjetim u svim diskursima, rodnim, vjerskim, rasnim, itd.
Kao, ako si tolerantan, zar ne mogu raditi šta god hoću i nisi li licemjeran kada mi nešto spočitavaš?

Tolerancija znači da imaš slobodu iznositi stavove i raditi stvari i da će te na osnovu njih ljudi hvaliti, kuditi ili osuđivati (moralno i krivično).
Netolerancija bi značilo da nemaš uopšte slobodu nešto uraditi (npr. poljubiti se u javnosti).

Zašto je problem što se neko oglasio odmah na naslov javnog okupljanja pod nazivom "Zločin ateizma"?
Ko god je osmišljao naslov je tačno htio da koristi toleranciju tolerantnih, a nakon reakcije ide kmečanje o netoleranciji.
Ljudi su šljam.
Styling

#54665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

darius_maximus wrote: 21/12/2022 10:56

Ni sam nisam načisto
Jedna od najgorih stvari kod netolerantnih ljudi je kada iskorištavaju toleranciju tolerantnih ljudi.
Kao, ako si tolerantan, zar ne mogu raditi šta god hoću i nisi li licemjeran kada mi nešto spočitavaš?

Tolerancija znači da imaš slobodu iznositi stavove i raditi stvari i da će te na osnovu njih ljudi hvaliti, kuditi ili osuđivati (moralno i krivično).
Netolerancija bi značilo da nemaš uopšte slobodu nešto uraditi (npr. poljubiti se u javnosti).

Zašto je problem što se neko oglasio odmah na naslov javnog okupljanja pod nazivom "Zločin ateizma"?
Ko god je osmišljao naslov je tačno htio da koristi toleranciju tolerantnih, a nakon reakcije ide kmečanje o netoleranciji.
Ljudi su šljam.
Da, tako zagovornici prava LGBTQ osoba imaju nevjerovatno nizak nivo tolerancije ili ga nemaju nikako prema osobama koje ne podrzavaju takav nacin zivota i otvoreno su protiv tog da im se daju neka prava. Dapace, usudjuju se da ih proglasavaju homofobnim.
thekupus

#54666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Strašno, kako mogu označiti HOMOFOBNIM? one koji traže da se drugim ljudima ne daju jednaka prava koja i sami uživaju ?? Fol tolerantni, a ne tolerišu netoleranciju. Kakvi neljudi!
Styling

#54667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

thekupus wrote: 21/12/2022 11:16 Strašno, kako mogu označiti HOMOFOBNIM? one koji traže da se drugim ljudima ne daju jednaka prava koja i sami uživaju ?? Fol tolerantni, a ne tolerišu netoleranciju. Kakvi neljudi!
I ja se pitam. Vjerovatno se kose sa njihovim vjerskim ubjedjenjima i vrijednostima. Zar to ne bismo trebali postovati? Zar nema svako pravo na svoj stav, bez obzira da li se nama svidja ili ne?
darius_maximus

#54668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by darius_maximus »

Styling wrote: 21/12/2022 11:12
darius_maximus wrote: 21/12/2022 10:56

Ljudi su šljam.
Da, tako zagovornici prava LGBTQ osoba imaju nevjerovatno nizak nivo tolerancije ili ga nemaju nikako prema osobama koje ne podrzavaju takav nacin zivota i otvoreno su protiv tog da im se daju neka prava. Dapace, usudjuju se da ih proglasavaju homofobnim.
Upravo, kao što rekoh, u ovom slučaju vjernici uživaju prava i toleranciju, ali je ne žele uzvratiti.

Vjernici mogu:
- udavati se za druge vjernike/ce i zasnivati porodice
- otvoreno i javno iskazivati svoje odnose
- imati praznike definisane zakonom
- graditi zasebne građevine u kojima će se okupljati
- imati/tražiti zasebne prostorije za molitvu u građevinama
- održavati skupove
- imati organizovane institucije
- TV kanale
- poreske olakšice i posebne ugovore s vlastima za organizovane institucije
- odvojiti vrijeme za molitvu
- kititi grad/državu za posebne prilike

Ovo je samo vrh ledenog brijega.
Da ne ulazimo u budžetska sredstva, uticaj na državu i njeno uređenje i poglavare, itd.

Bilo bi samo fer da i drugi imaju ova prava, je li tako?
A neeee, to bi vrijeđalo vjerska uvjerenja grupa koje već uživaju ova prava, a stalno kmeče kako su ugnjetavane.
drug_profi

#54669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Styling wrote: 21/12/2022 11:12 Dapace, usudjuju se da ih proglasavaju homofobnim.
Pa zato sto jesu homofobni u tom slucaju. :lol:
konoplja

#54670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

Ricken wrote: 21/12/2022 02:38
konoplja wrote: 20/12/2022 23:44 Meni ne smeta, ali moja ideja slobode govora je ista kao u SAD-u.
Bolje je da drzava ne moze odluciti sta je "govor mrznje".
Negiranje genocida i ideje ravnogorskog pokreta su onda ok? Komotno ide pod slobodu mišljenja, iako postoje određene sudske izreke koje opisuju karakter pojava, pa čak i zakoni koji ih preveniraju.
Ok? Kako to mislis ok?

Ja ne mislim da je negiranje genocida ok, ili da su ideje ravnogorskog pokreta ok, ali isto tako ne mislim da drzava treba imati autoritet da nekoga oplete po dzepu ili zatvori jer negiraju genocid.
drug_profi

#54671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

E cuj ovo..

:-)
konoplja

#54672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

drug_profi wrote: 21/12/2022 14:16 E cuj ovo..

:-)
Profi drug moj... ti si socijalista?
VladaFBiH

#54673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

...
Roccohljup

#54674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 21/12/2022 12:13
Styling wrote: 21/12/2022 11:12 Dapace, usudjuju se da ih proglasavaju homofobnim.
nisu ba....samo ne vole "pedere" :-) :-) :-)

Meni je zaista fascinantno da neki vioko-obrazovani ljudi koje znam a otvoreno su protiv bilo kakvih prava za LGBT zajednicu kao glavne argumente koriste da će se isti odmah početi javno općiti jedni s drugima na javnim mjestima, da će nam silovati djecu i omladinu, itd., i ono "najgore" da će nam to urušiti moral društva :D :D Mislim na stranu sve nebuloze o silovanjima i ostalo, al zar se više moše srozati moral društva gdje su najgledanije zadruge, parovi, itd, gdje su djeci najveći idoli raznorazne cajke, lukasi, jale i bube, itd., gdje nam zemlju vode i sudbinu kroje nepismeni i kriminalni likovi........al jok, prava za LGBT su najveća prijetnja :-) :-) :-)
Styling

#54675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

drug_profi wrote: 21/12/2022 12:13
Homofobija je mrznja. Pravi vjernici ne mrze, samo imaju pravo da se s necijim nacinom zivota ne slazu.
Locked