MUNAFIK wrote: ↑20/12/2022 14:16
Evo npr ja mislim iskreno da je ateizam zlocin za dušu i zasto ne bi mogla biti tema o tome?
Jer je to tvoje mišljenje/stav. Imam i ja određena mišljenja o vjernicima koja zadržim za sebe jer postoji (sa razlogom) ono "širenje vjerske i nacionalne mržnje".
Organizirati tribinu u državi gdje su ateisti manjina (dok su većina građana barem nominalno "vjernici"), te država ne odvaja nikakva sredstva za ateistička udruženja (ako postoje) za razliku od religijskih, niti se ateizam promoviše u javnom prostoru za razliku od religija, niti postoji zdrav odnos prema Drugom i Drugačijem, jedan "doktor" želi da održi tribinu o "zločinima" ateizma u državu gdje se ateizam mjeri u promilima. Da je naziv tribine Ateizam i mi ili Svrha života u ateizmu, ne bi bio problem niti bi naziv upuživao na govor mržnje.
Svrha naziva tribine je čisti populizam da mu što više raje dođe na tribinu (osim naravno onih koji su odani Iz jer IZ liku ukiida udruženja kako stigne

- konkurencija).
Dalje, ti izjednacavas potencijalni govor mrznje i LGBTQIA povorku (ili kako ti umilno kazes
paradu pedera). Govor mrznje nije dozvoljen dok Povorka ponosa i kontra skupovi su dozvoljeni.Kao sto ne bi bio dozvoljen neki imaginarni skup ateista koji bi sirio govor mrznje.