Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#54626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

MUNAFIK wrote: 20/12/2022 15:04
breuer wrote: 20/12/2022 15:02 šta im vele drugovi iz NiP-a na sve to?
Vjerovatno se ibrete jos jednoj gluposti.
Nisi ti glup covjek i znam da si vjernik. Postujem.
Ali hajd sad iskreno reci jel normalno da te neko oznaci zlocincem samo radi tvojih uvjerenja, tj. licnog stava?
I sta nosi takva stigma. Znaci zlocin podrazumjeva i kaznu. Jeli to sirenje mrznje, ugrozavanje sigurnosti, itd?
Po tebi onako ljudski?
Bloo
Globalna šefica

#54627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

MUNAFIK wrote: 20/12/2022 14:16 Evo npr ja mislim iskreno da je ateizam zlocin za dušu i zasto ne bi mogla biti tema o tome?
Jer je to tvoje mišljenje/stav. Imam i ja određena mišljenja o vjernicima koja zadržim za sebe jer postoji (sa razlogom) ono "širenje vjerske i nacionalne mržnje".

Organizirati tribinu u državi gdje su ateisti manjina (dok su većina građana barem nominalno "vjernici"), te država ne odvaja nikakva sredstva za ateistička udruženja (ako postoje) za razliku od religijskih, niti se ateizam promoviše u javnom prostoru za razliku od religija, niti postoji zdrav odnos prema Drugom i Drugačijem, jedan "doktor" želi da održi tribinu o "zločinima" ateizma u državu gdje se ateizam mjeri u promilima. Da je naziv tribine Ateizam i mi ili Svrha života u ateizmu, ne bi bio problem niti bi naziv upuživao na govor mržnje.

Svrha naziva tribine je čisti populizam da mu što više raje dođe na tribinu (osim naravno onih koji su odani Iz jer IZ liku ukiida udruženja kako stigne :D - konkurencija).

Dalje, ti izjednacavas potencijalni govor mrznje i LGBTQIA povorku (ili kako ti umilno kazes paradu pedera). Govor mrznje nije dozvoljen dok Povorka ponosa i kontra skupovi su dozvoljeni.Kao sto ne bi bio dozvoljen neki imaginarni skup ateista koji bi sirio govor mrznje.
noviforumas

#54628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

breuer wrote: 20/12/2022 15:02 šta im vele drugovi iz NiP-a na sve to?
Image
mirza_15

#54629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirza_15 »

Roccohljup wrote: 20/12/2022 15:30
... a Dino Konaković bez znanja ijednog jezika......
Na samom početku teksta sam zaključio da bi daljnje čitanje bio čist gubitak vremena jer već ova polazna tvrdnja nije istinita.
Bloo
Globalna šefica

#54630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 20/12/2022 21:19
Roccohljup wrote: 20/12/2022 15:30
Na samom početku teksta sam zaključio da bi daljnje čitanje bio čist gubitak vremena jer već ova polazna tvrdnja nije istinita.
A i sve da je istina, da ne zna, pametan je i inteligentan i spreman da uci - citiram jednu od fan klix. :D
noviforumas

#54631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

Zaboravila si ono najvaznije: zgodan. 8-)
Hakiz

#54632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

noviforumas wrote: 20/12/2022 21:22 Zaboravila si ono najvaznije: zgodan. 8-)
A nema veze što je oženjen.
noviforumas

#54633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

I treba da je ozenjen. I Zukorlic, spiritus movens stranke, je bio poligamista.
Hakiz

#54634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

noviforumas wrote: 20/12/2022 21:25 I treba da je ozenjen. I Zukorlic, spiritus movens stranke, je bio poligamista.
Uh, otvaraš konzervu punu crva :lol:
Haris.ba

#54635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haris.ba »

Bloo wrote: 20/12/2022 19:16
Dalje, ti izjednacavas potencijalni govor mrznje i LGBTQIA povorku (ili kako ti umilno kazes paradu pedera). Govor mrznje nije dozvoljen dok Povorka ponosa i kontra skupovi su dozvoljeni.Kao sto ne bi bio dozvoljen neki imaginarni skup ateista koji bi sirio govor mrznje.
Hocemo traziti ostavku komesara policije koji nije zabranio skup sa govorom mrznje?

Imamo presudu za Ravnogorce u Visegradu?
Bloo
Globalna šefica

#54636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 20/12/2022 22:07
Hocemo traziti ostavku komesara policije koji nije zabranio skup sa govorom mrznje?

Potencijalni :wink: ne leti, zapetljat ce ti se brada :D
Kakva zabrana? Kmeee islamofobija :mrgreen:
Haris.ba

#54637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haris.ba »

Bloo wrote: 20/12/2022 22:27 Potencijalni ne leti, zapetljat ce ti se brada
Kakva zabrana? Kmeee islamofobija
Ja pozivam da institucije rade. Gluho bilo, jelde?
HelaS

#54638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

noviforumas wrote: 20/12/2022 13:39 Hoce li Golos dovesti Miroljuba Petrovica? :)
Nije, zajedno sa Muhamedom Ikanovićem - vjernikom, Bošnjakom, patriotom, doveo je svoje vjerne sljedbenike i pomne slušaoce... :D

Image

Image

Image

Naravno, tu je i elita SDA, vjerujem i inicijator ovakvih tema :-)

Image
Ateista

#54639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

HelaS wrote: 20/12/2022 15:02 Djeda Mrazovi, Svete Nikole i slični, imaju svoje teme :-)

Ovdje je tema reakcija jedne političke organizacije koja je javnu tribinu sa temom o "zločinima ateizma" prepoznala kao huškačku i temu s mržnjom spram određenih ljudi koji nisu religiozni, što je krivično odgovorno, i koja javno predlaže sankcionisanje ovakvih ljudi i njihovih tribina. Dakle, Naša Stranka se zalaže za poštivanje zakona i, očito je, za djelovanje policije i pravosuđa.
:thumbup:
HelaS

#54640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Harise, te seljačke upadice ostavi sa neku SDA sesiju, čim dobiješ poziv
Haris.ba

#54641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 20/12/2022 23:10

Harise, te seljačke upadice ostavi sa neku SDA sesiju, čim dobiješ poziv
Fakat ne znam sa kojeg pijadestala se sislo da pozivanje na rad insituticija su "seljacke upadice".

Nego, sta ce se desiti ako nastavim pisati kako hocu, a postujuci pravila foruma? Mislim da imate neke projekcije zasnovane na vlasitoj neadekvatnosti prilagodjenosti civiliziranom komuniciranju.
cyprus

#54642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Ovu dilemu je vrlo jednostavno riješiti: samo iskreno odgovorite na pitanje da li bi vam bila uredu tribina pod nazivom 'Zločin islama'?

Ako ne bi, zašto vam se čini da je 'Zločin ateizma' okej? :)
mirza_15

#54643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirza_15 »

cyprus wrote: 20/12/2022 23:17 Ovu dilemu je vrlo jednostavno riješiti: samo iskreno odgovorite na pitanje da li bi vam bila uredu tribina pod nazivom 'Zločin islama'?

Nije to jedino pitanje. Ima i drugo. Nešto o zabrana, ukidanjima i sl. Meni naslov nije ok, ali isto tako mi ni sjeverno korejske metode ne sjedaju baš najbolje.
Pandakonda

#54644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

mirza_15 wrote: 20/12/2022 23:26
cyprus wrote: 20/12/2022 23:17 Ovu dilemu je vrlo jednostavno riješiti: samo iskreno odgovorite na pitanje da li bi vam bila uredu tribina pod nazivom 'Zločin islama'?

Nije to jedino pitanje. Ima i drugo. Nešto o zabrana, ukidanjima i sl. Meni naslov nije ok, ali isto tako mi ni sjeverno korejske metode ne sjedaju baš najbolje.
Sjeverno korejska metoda bi bila ako bi ova tribina imala konstruktivan dijalog i raspravu i onda neko zabrani jer mu se ne sviđa kritikovanje necije ideologije. Ovdje je ocigledno cilj bila demonizacija određene grupe bez neke kvalitetne diskusije gdje se sve svelo na blaćenje jedne grupe. A ovako koristiti javne stvari koje finansiraju i ti isti ateisti je krajnje neukusno i nikada ne bi podrzao tribine koje bi se samo zvale zlocini islama, kriscanstva itd.
Haris.ba

#54645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haris.ba »

Pandakonda wrote: 20/12/2022 23:32 Sjeverno korejska metoda bi bila ako bi ova tribina imala konstruktivan dijalog i raspravu i onda neko zabrani jer mu se ne sviđa kritikovanje necije ideologije. Ovdje je ocigledno cilj bila demonizacija određene grupe bez neke kvalitetne diskusije gdje se sve svelo na blaćenje jedne grupe. A ovako koristiti javne stvari koje finansiraju i ti isti ateisti je krajnje neukusno i nikada ne bi podrzao tribine koje bi se samo zvale zlocini islama, kriscanstva itd.
I ko to utvrdjuje? Ima li neka insitucija?
mirza_15

#54646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirza_15 »

Pandakonda wrote: 20/12/2022 23:32
mirza_15 wrote: 20/12/2022 23:26

Sjeverno korejska metoda bi bila ako bi ova tribina imala konstruktivan dijalog i raspravu i onda neko zabrani jer mu se ne sviđa kritikovanje necije ideologije. Ovdje je ocigledno cilj bila demonizacija određene grupe bez neke kvalitetne diskusije gdje se sve svelo na blaćenje jedne grupe. A ovako koristiti javne stvari koje finansiraju i ti isti ateisti je krajnje neukusno i nikada ne bi podrzao tribine koje bi se samo zvale zlocini islama, kriscanstva itd.
Nisam ni ja podržao tribinu nego smatram da nema osnova da se zabrani. Verbalni delikt je davno ukinut i ne može se uvoditi na mala vrata pod izgovorom da je to govor mržnje. Ako neko misli da je nešto govor mržnje može da se obrati nadležnim instirucijama. Ne može pozivati na zabranu ovakvih skupova i ići još korak dalje pa pozivati na prekid finansiranja i valjda zatvaranje udruženja. To može još u Sjevernoj Koreji, Avganistanu i sl. Najsmješnije je što taj poziv dolazi iz stranke koja sebe percipira kao ultra liberalnu.
Iako se ne slažem s vašim mišljenjem, branio bih do smrti vaše pravo da ga iznosite.
konoplja

#54647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konoplja »

Meni ne smeta, ali moja ideja slobode govora je ista kao u SAD-u.
Bolje je da drzava ne moze odluciti sta je "govor mrznje".
MUNAFIK

#54648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

drug_profi wrote: 20/12/2022 16:35

Nisi ti glup covjek i znam da si vjernik. Postujem.
Ali hajd sad iskreno reci jel normalno da te neko oznaci zlocincem samo radi tvojih uvjerenja, tj. licnog stava?
I sta nosi takva stigma. Znaci zlocin podrazumjeva i kaznu. Jeli to sirenje mrznje, ugrozavanje sigurnosti, itd?
Po tebi onako ljudski?
Naravno da nije uredu, niko nikoga ne treba oznaciti zlocincem jer vjeruje ili ne vjeruje u Boga.

Niko ne treba da siri mrznju ni na kakav nacin, ali opet treba biti oprezan, naveo sam primjer kurbana hocemol doci do toga da ce nekoga i to uvrijediti (a vec ima takvih) i da ce se to predstaviti nekakvim sirenjem mrznje itd..

Imamo vec primjere sa prodajom alkohola gdje bi neki (koji nisu muslimani) natjerali muslimana da u svojoj radnji prodaje alkohol i islo se tako daleko da su svakoga ko ne zeli prodavati alkohol ili svinjetinu etiketirali kao fasistu diskriminatora, sovinistu itd...

Mislim IVO KOMSIC (ili neko drugi) je cak to pitanje potegnuo u federalnom paflamentu u vrijeme otvaranja BBI centra.
Pandakonda

#54649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Haris.ba wrote: 20/12/2022 23:35
Pandakonda wrote: 20/12/2022 23:32 Sjeverno korejska metoda bi bila ako bi ova tribina imala konstruktivan dijalog i raspravu i onda neko zabrani jer mu se ne sviđa kritikovanje necije ideologije. Ovdje je ocigledno cilj bila demonizacija određene grupe bez neke kvalitetne diskusije gdje se sve svelo na blaćenje jedne grupe. A ovako koristiti javne stvari koje finansiraju i ti isti ateisti je krajnje neukusno i nikada ne bi podrzao tribine koje bi se samo zvale zlocini islama, kriscanstva itd.
I ko to utvrdjuje? Ima li neka insitucija?
Mozes prijaviti MUPu da određeni događaj podstice na mrznju i da oni odluce. Ja se također slazem da svako treba imati priliku iskazati svoje misljenje kakvo god da ono bilo, ali gdje onda mi tu povlacimo granicu ? Ne treba biti posebno pametan i skontat da događaji koji su ovako koncipirani samo podsticu mrznju prema određenoj grupi i mogu samo lose stvari proizvesti jer su targetovani prema njima.

Je li mislis da onaj lik kod kojeg su nasli automatsku pusku i porukom za fortu nije bio inspirisan raznoraznim teorijama zavjere da su clanovi osmorke dritanovci itd. ? Logicno da nema vise verbalnog delikta ali linija se negdje mora povuci.
MUNAFIK

#54650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

MUNAFIK wrote: 20/12/2022 14:16 Evo npr ja mislim iskreno da je ateizam zlocin za dušu i zasto ne bi mogla biti tema o tome?
Jer je to tvoje mišljenje/stav. Imam i ja određena mišljenja o vjernicima koja zadržim za sebe jer postoji (sa razlogom) ono "širenje vjerske i nacionalne mržnje".

Organizirati tribinu u državi gdje su ateisti manjina (dok su većina građana barem nominalno "vjernici"), te država ne odvaja nikakva sredstva za ateistička udruženja (ako postoje) za razliku od religijskih, niti se ateizam promoviše u javnom prostoru za razliku od religija, niti postoji zdrav odnos prema Drugom i Drugačijem, jedan "doktor" želi da održi tribinu o "zločinima" ateizma u državu gdje se ateizam mjeri u promilima. Da je naziv tribine Ateizam i mi ili Svrha života u ateizmu, ne bi bio problem niti bi naziv upuživao na govor mržnje.

Svrha naziva tribine je čisti populizam da mu što više raje dođe na tribinu (osim naravno onih koji su odani Iz jer IZ liku ukiida udruženja kako stigne :D - konkurencija).

Pa problem je ako ti imas neko misljenje o ljudima jer su vjernici koje ne smijes iznjeti javno jer postoji ONO širenje vjerske i nacionalne mržnje. Ocito je da onda u tebi ima nesto jako protiv vjernika sto eto zasad suzbijas.

Velika je razlika da ja kao vjernik smatram da je nevjerovati u Boga zlocin za dusu od toga da ti ne smijes reci sta mislis o vjernicima.

Prvo vise cijenim ateistu koji je posten nego vjernika koji je neposten. Opste nemam generalno misljenje o ateistima osim sto kazem da im se Allah smiluje i da im pameti i uputu.

Ako vjerujes u Boga vjerujes da postoji dusa, ako u tvom sistemu vjerovanja dusa na ahiretu ide u dzehenem ako ne vjeruje u Boga, onda je logicno da je zlocin prema dusi da budes ateista jer je saljes u vjecnu patnju... tako da nema tu nista lose.

A paradu LGBTsam spomenuo u kontekstu kako 99% vjernika gleda na NASU STRANKU i kako ovaj poziv na zabranu predavanja porede sa tom paradom... dodaj tome jos i negodovanje prema hidzabu i generalno nekim javnim aspektima islamskog zivota sve to samo jaca percepciju da NASOJ STRANCI smetaju vjernici dok u isto vrijeme podrzavaju neke stvari protiv cega su isti ti vjernici.
Locked