drug_profi wrote: ↑20/12/2022 01:02
512MB wrote: ↑20/12/2022 00:41
Kakve veze ima? "Hrvat" je pripadnik izmišljene etničke skupine, kao što je i Bošnjak, i Pastafari, Alien itd. Hrvatom postaješ ako se izjasniš tako, minut posla.
Presjednik države Bosne i Hercegovine, koji se u toj zemlji rodio i ostario, i tu zemlju branio od povampirenih četnika i ustaša, ima toliko veze sa državom Hrvatskom kao što ima sa Južnom Koreom, a to je nikakve.
Da si procitao sto sam maloprije pisao vidio bi da sam o etnijama u BiH isto govorio.
Ali je porblem sto je Komsic profesionalni Hrvat. Znaci on zivi od toga.
Jeste. Problem je i što je Rumenko profesionalni Bpšnjak , i Dodik profesionalni Srbin, itd...
A Hrvatska jeste matica Hrvatima jbg. Ne moraju biti porijeklom iz Hrvatske, ali je njihova nacionalna drzava.
Ne. Hrvatska je matica svih svojih državljana, u koje spadaju različite etničke skupine. Država je pojam, etnička skupina izmišljena kategorija.
Pa ako listom Hrvati iz BiH, za koga god glasali, navijaju za HR u fudbalu, red bi bio i da profesionalni Hrvat (dakle isto kao kad bih se ja proglasio Hrvatom - cisto radi para ili nekih benefita) uradi svoj protokolarni posao.
Ali mi svi razumijemo zasto nije.
Treba imati muda pa se izloziti medijskoj poruzi. Ne ide on u te neke price za koje nije siguran hoce li mu se svidjeti kako ce da se nastave.
Zašto bi bio red? On nema veze sa tom državom, apsolutno nikakve. Nit mu je matica, nit ima ikakve obaveze prema njoj. Jedna od država u komšiluku, koja usput ima pretenzije na neke dijelove njegove matice Bosne i Hercegovine.
Anyway, ti ga volis i branis. Ok je to. Ja ga ne volim i kritikujem za svu stetu koju pravi. I to je po meni OK.
Kome smeta, moze da ne cita, moze da me vrijeđa. Ha moze i da pokusa biti pametan. Pa navede cilenaskog predsjednika kao pandan, ili se provali kao ovaj kanal.
Nije problem kritikovati Željka Komšića za određene neuspjehe njegpvog političkog djelovanja, ali problem je kritikovati njega a lizati čmar kriminalcu i fašisti Čoviću, koji i ne krije da bi najrađe volio da Bošnjaci ne postoje.