Demokratska fronta Željko Komšić

Novak20

#58051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Styling wrote: 18/12/2022 09:15
sinuhe wrote: 18/12/2022 09:11 Na šankanju na Vlašiću. Što ga nema kod rodbine u Kiseljaku i na Ozrenu u ovo praznično doba. Komšo jedini nije zapošljavao rođake -poštenjačina. :D
Zato nijedan jaran iz kafane nije ostao nezbrinut :lol: :lol:
Pa nije lako Predsjedniku ovih dana.

Mora se malo opustiti na tradicionalnom šankanju i proslaviti brončanu medalju uz Acu Pejovića.
BHCluster

#58052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Divi ovih pachenika botuju i nedjeljom. :sad:
Point.

#58053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Sendviči su najbolji i najobilniji nedjeljom.
lerdi

#58054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

sajber87 wrote: 16/12/2022 18:24
lerdi wrote: 16/12/2022 16:19
Nakon odlaska Osmorke sa SNSD-om i HDZ-om mislim da u političkom životu BIH ne postoji niti jedna kombinacija koja bi trebala biti upitna. Ovim potezom pokazano je da su sve kombinacije dozvoljene, tako da ne znam zašto uopšte pitati da li bi DF sa nekim u koaliciju. Doduše navedena koalicija ne bi bila iz ljubavi kao ova sad ali jebi ga u politici se mora i sa nekim sa kim nisi u ljubavi. Srećom sada imamo koaliciju sastavljenu od istinskih partnera, i gdje je ljubav obostrana, tako da možemo svi biti rahat.
Pitam zato sto covic mnozi komsica sa nulom u svakom pitanju oko saradnje i da ne bi sa njim isao nikad a sad ispada da se komsic nudi iako ga ovaj kulira. Malo mi je to cudno da komsic ganja covica i vuce za rukav zbog vlasti. Mislio sam da ce komsic reci nikad vise sa covicem 8 godina je i previse. Poslije svega ulizivati se covicu toliko nije patriotski, da hdz kaze sdp u necu sa tobom ostavi me a sdp trci i vuce za rukav izgledalo bi podanicki
To neko povlačenje za rukav Čovića se desilo samo u tvojoj glavi vjeruj mi. I tih 8 godina isto tako. Razgovarati mi je lično ok, praviti razne kombinacije za koalicije isto tako i to govorim odavno ovdje jer politika je upravo to. Dok ste mnogi pljuvali po koaliciji sa HDZ-om ja, i još par ljudi ovdje, smo govorili da je ok ako će se dobti stvari zbog kojih se ulazi u koaliciju. Sad mijenajte ploču i pravite se ludi kao da niko nikad slova protiv koalicija nije napisao. To se prijatelju zove licemjerje.
sajber87

#58055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

lerdi wrote: 19/12/2022 16:31
sajber87 wrote: 16/12/2022 18:24
Pitam zato sto covic mnozi komsica sa nulom u svakom pitanju oko saradnje i da ne bi sa njim isao nikad a sad ispada da se komsic nudi iako ga ovaj kulira. Malo mi je to cudno da komsic ganja covica i vuce za rukav zbog vlasti. Mislio sam da ce komsic reci nikad vise sa covicem 8 godina je i previse. Poslije svega ulizivati se covicu toliko nije patriotski, da hdz kaze sdp u necu sa tobom ostavi me a sdp trci i vuce za rukav izgledalo bi podanicki
To neko povlačenje za rukav Čovića se desilo samo u tvojoj glavi vjeruj mi. I tih 8 godina isto tako. Razgovarati mi je lično ok, praviti razne kombinacije za koalicije isto tako i to govorim odavno ovdje jer politika je upravo to. Dok ste mnogi pljuvali po koaliciji sa HDZ-om ja, i još par ljudi ovdje, smo govorili da je ok ako će se dobti stvari zbog kojih se ulazi u koaliciju. Sad mijenajte ploču i pravite se ludi kao da niko nikad slova protiv koalicija nije napisao. To se prijatelju zove licemjerje.
Je li ti zaista mislis da covic nesto moze izgubiti od komsica kada je u toj koaliciji dobio vise nego sto je ikad mogao i da sanja. Lazno zrtvujuci poziciju clana predsjednistva od sda i df dobio je sve drugo
Last edited by sajber87 on 19/12/2022 20:19, edited 1 time in total.
drug_profi

#58056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

lerdi wrote: 19/12/2022 16:31 Dok ste mnogi pljuvali po koaliciji sa HDZ-om ja, i još par ljudi ovdje, smo govorili da je ok ako će se dobti stvari zbog kojih se ulazi u koaliciju. Sad mijenajte ploču i pravite se ludi kao da niko nikad slova protiv koalicija nije napisao. To se prijatelju zove licemjerje.
Licemjerje je druze kad na prici o borbi protiv HDZ dobijes glasove pa onda napravis koaliciju sa njima.
A to je uradio DF davno. I naravno da cemo DF kao stranku prozivati radi toga. I mozda i ne bi toliko, jer shvatamo nasu politicku stvarnost i nuznost koalicija koje ne mozes birati, da DF nije nicim izazvan srusio Kantonalnu vladu sa glupim izgovorima u koje niko nije ni jedne sekunde povjerovao.

A sad osmorka sa HDZ. Pa jasta ce ngo sa HDZ. Sa kim drugim se moze napraviti federalna vlast. Nije vise 2006. kad je hrvatsko glasacko tijelo imalo pluralizam i nekoliko jednako jakih stranki.
Iz nekog razloga pluralizam vise ne postoji. Ja znam zasto, a ti neces nikad priznati.
tvojkomsija

#58057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

Zasto Zeljko Komsic, profesionalni Hrvat sa 10k platom, nije cestitao hrvatskoj repki na 3. mjestu na svjetskom?

Boga mi ja znam puno Hrvata, i ovakvih i onakvih, ali ni jednog da mu nije drago zbog uspjeha u Kataru.

Jel treba prvo pitati Bakira za dozvolu pa ce onda, ili? Gdje zapelo
kakotakonikako

#58058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakotakonikako »

Dobro gostovanje Albina Zuhrica :thumbup: na N1

:bih: :bih:
512MB

#58059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

tvojkomsija wrote: 19/12/2022 20:51 Zasto Zeljko Komsic, profesionalni Hrvat sa 10k platom, nije cestitao hrvatskoj repki na 3. mjestu na svjetskom?

Boga mi ja znam puno Hrvata, i ovakvih i onakvih, ali ni jednog da mu nije drago zbog uspjeha u Kataru.

Šta ima predsjednik države Bosne i Hercegovine sa nekom jebenom trećom zemljom? Nikakve, isto ko da bi Zanzibar osvojii 3. mjesto. Niti ga išta veže za tamo neku Hrvatsku.
drug_profi

#58060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

512MB wrote: 19/12/2022 21:18
tvojkomsija wrote: 19/12/2022 20:51 Zasto Zeljko Komsic, profesionalni Hrvat sa 10k platom, nije cestitao hrvatskoj repki na 3. mjestu na svjetskom?

Šta ima predsjednik države Bosne i Hercegovine sa nekom jebenom trećom zemljom? Nikakve, isto ko da bi Zanzibar osvojii 3. mjesto. Niti ga išta veže za tamo neku Hrvatsku.
Ni to što je Hrvat? :lol:
Jer kakve veze imaju Hrvati sa Hrvatskom, logy...
Point.

#58061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

drug_profi wrote: 19/12/2022 21:25
Željko je bio borac ARBiH a ne HVO i identifikuje se prvenstveno i jedino sa BiH, tako da mu ne bi trebalo išta značiti fudbalski uspjesi neke treće države, bilo da je u pitanju Hrvatska, Somalija ili Fidži.
drug_profi

#58062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Point. wrote: 19/12/2022 21:34

Željko je bio borac ARBiH a ne HVO i identifikuje se prvenstveno i jedino sa BiH, tako da mu ne bi trebalo išta značiti fudbalski uspjesi neke treće države, bilo da je u pitanju Hrvatska, Somalija ili Fidži.
Ali njegova politička karijera se zasniva na tome da je Hrvat. Ne moze sad ne biti. :lol:
tramvajtrojka

#58063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 19/12/2022 21:42

Ali njegova politička karijera se zasniva na tome da je Hrvat. Ne moze sad ne biti. :lol:

hrvat do prvog coska :lol: :lol: :lol: :mrgreen: , jednostavno legalni a nelegitimni predstavnik nekog naroda :skoljka:
Point.

#58064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Hrvat iz BiH, ne iz Hrvatske.
Point.

#58065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2022 21:47

hrvat do prvog coska :lol: :lol: :lol: :mrgreen: , jednostavno legalni a nelegitimni predstavnik nekog naroda :skoljka:
Čuj ovog Draganovog kmečavca.
drug_profi

#58066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Point. wrote: 19/12/2022 21:57

Hrvatska je matica Hrvatima. Svi Hrvati su jedan narod.
Ili imaju dvije vrste Hrvata?
tramvajtrojka

#58067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tramvajtrojka »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2022 21:47

Čuj ovog Draganovog kmečavca.
Hrvati su jedan od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini , i vecinski hrvati imaju pozitivna osjecanja prema hrvatskoj isto tako bosnjaci navijaju i proslavljaju komsijske uspjehe i ide se na advent u Zagreb , dok u istom razdoblju imamo legalnog i nelegitimnog clana Predsjedništva koji se kune da je hrvatina s dna kace , a posjetio je hrvatskih mjesta manje od mene :mrgreen: :mrgreen: , i umjesto da poentira sa dobrosusjedskim odnosima nastavio je glumiti uhljeba kao i u vecini njegove političke karijere :zjev: :zjev:
drug_profi

#58068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mislim sve to oko etnija u BiH je suludo i presmjesno. Drzava se zvala Bosna dok joj u ime nisu uvalili Hercegovinu da izgleda kao toponim, a ne kao nacija.
I u Bosni su zivjeli tada Bosnjani, Bosnjaci, svih vjera i nevjera. Mirno, pod vladavinom svojih kraljeva pa i pod okupatorima.
I onda unazad 100 godina pocinju da se pojavljuju Srbi i Hrvati, a efendija Spaho nije htio nacionalno ime.

I evo gdje nas to dovede sve. U 3 pitchke materine....

I ja bih se mogao prodavati kao Hrvat, pa i kao Ostali, mogao bih i kao Bosnjak, samo mi fali certifikat od Uleme.
Mada bi mi i Hrvati zamjerili sto nisam krsten i sto me nema u crkvi osim kao turiste.

A to je smao dokaz kako smo mi samo retatrdirani debili. Kakva ba nacija i nacionalni osjecaj. Kamara budala!

E pa na tom cirkusu se nasao Komso i poceo jahati i mlatiti paretine usput praveci i trajnu stetu.
A nije jedini pa hajd. Ne moram ga voliti, a ne mogu ga sprijeciti.

Ali daj, majkumu, malo konzistencije. Hrvatska napravila uspjeh i etablirala se kao najjaca fudbalska nacija istocne Europe. PA ako imas 1% nacionalnog osjecaja Hrvata, red bi bio da se radujes i cestitas. Radujemo se i mi koji samo dijelimo iste europske svjetonazore sa susjedima sa kojima smo donedavno bili jedno.
A Komso je navijao za Maroko, ko da gledam.
Novak20

#58069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Ja ne znam zašto se svi prave ludi. Bez obzira na sve, Dodik će slijediti srpsku politiku vezano za ulazak u NATO. Trenutno smo zbog toga u fazi "suradnje" kao i Srbija, a ne u odmaklim pristupnim aktivnostima.

Druga stvar koju svi izbjegavaju reći je da i u slučaju unutarnjeg dogovora u BiH prijem u NATO direktno zavisi od odobrenja svake zemlje članice jer se odluka donosi konsenzusom.

Mišljenja sam da RH u ovom trenutku neće to reći otvoreno ali neće dopustiti prijem BiH u NATO dok se ne nađe rješenje sa Izbornim zakonom BiH i ovim gospodinom koji se predstavlja kao Hrvat, a iz nekog razloga ne ide tamo gdje žive Hrvati i ne komunicira sa hrvatskim političarima osim sa onim bivšim.

Blokirati će to RH kao što Turska blokira Švedsku i Finsku.

Tako da nemate potrebe džaba krečiti.

https://hms.ba/komsic-je-nebitan-kristo ... a-razloga/
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine trebalo bi u srijedu razmatrati imenovanje mandatarke za novi saziv Vijeća ministara BiH Borjane Krišto (HDZ), a protuustavni član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da ukoliko to bude na dnevnom redu imat će nekoliko pitanja koja će se ticati NATO puta.

Naime, Komšić tvrdi da u koalicijskom sporazumu stranaka koje su odlučile formirati vlast nakon listopadskih izbora nije precizirano pitanje daljnjeg napretka BiH na putu ka članstvu Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Sporazum su potpisali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i blok od osam bošnjačkih stranaka koji čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Stranka za BiH, Bh. inicijativa Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije (PDA), Narodni evropski savez (NES) i stranka Za nove generacije.

“Znači li to da dižemo ruke od toga stalno ili privremeno i kakav će odnos biti nove mandatarke o tom pitanju i kako će se Vijeće ministra, koje bi trebala voditi naredne četiri godine, postaviti, kao i planira li se povećanje proračuna posebno za sektor obrane u tom kontekstu”, kazao je Komšić, koji ovom izjavom očito želi dati sebi na važnosti.

Krišto će, naime, bez obzira kako Komšić glasovao biti imenovana za mandatarku novog Vijeća ministara, jer će takvu odluku, nesumnjivo, podržati bošnjački i srpski članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koja je i visoka dužnosnica SNSD-a -stranke koja je dio nove koalicije, te Denis Bećirović, kojeg je “Osmorka”, kao kandidata SDP-a podržala na izborima i zahvaljujući čemu je izabran u Predsjedništvo BiH.

Kako Hrvatski Medijski Servis neslužbeno saznaje Krišto će ignorirati Komšićev zahtjev, iz najmanje tri razloga. Prvi je što je Komšić uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva, koji je na tu dužnost izabran protustavno glasovima Bošnjaka. Drugi je što njezina stranka HDZ BiH, kao i druge članice HNS-a su usvojile zaključak da s Komšićem i DF-om neće, upravo iz navedenih razloga, uopće komunicirati. I treći razlog je što je Komšićeva odluka hoće li glasovati za imenovanje Krišto za mandatarku Vijeća ministara potpuno irelevantna.
Last edited by Novak20 on 19/12/2022 22:52, edited 1 time in total.
channel10

#58070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Ko garantuje da ce bosnjacki clan glasOVati za mandatarku?
Program neki?
channel10

#58071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

drug_profi wrote: 19/12/2022 22:15 Mislim sve to oko etnija u BiH je suludo i presmjesno. Drzava se zvala Bosna dok joj u ime nisu uvalili Hercegovinu da izgleda kao toponim, a ne kao nacija.
I u Bosni su zivjeli tada Bosnjani, Bosnjaci, svih vjera i nevjera. Mirno, pod vladavinom svojih kraljeva pa i pod okupatorima.
I onda unazad 100 godina pocinju da se pojavljuju Srbi i Hrvati, a efendija Spaho nije htio nacionalno ime.

I evo gdje nas to dovede sve. U 3 pitchke materine....

I ja bih se mogao prodavati kao Hrvat, pa i kao Ostali, mogao bih i kao Bosnjak, samo mi fali certifikat od Uleme.
Mada bi mi i Hrvati zamjerili sto nisam krsten i sto me nema u crkvi osim kao turiste.

A to je smao dokaz kako smo mi samo retatrdirani debili. Kakva ba nacija i nacionalni osjecaj. Kamara budala!

E pa na tom cirkusu se nasao Komso i poceo jahati i mlatiti paretine usput praveci i trajnu stetu.
A nije jedini pa hajd. Ne moram ga voliti, a ne mogu ga sprijeciti.

Ali daj, majkumu, malo konzistencije. Hrvatska napravila uspjeh i etablirala se kao najjaca fudbalska nacija istocne Europe. PA ako imas 1% nacionalnog osjecaja Hrvata, red bi bio da se radujes i cestitas. Radujemo se i mi koji samo dijelimo iste europske svjetonazore sa susjedima sa kojima smo donedavno bili jedno.
A Komso je navijao za Maroko, ko da gledam.
Drago nam je sto si nam potvrdio ono sto odavno znamo :D

Cekamo bloo, batka zivojina, style i ine koji ovdje botuju za PIP.
Novak20

#58072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Point. wrote: 19/12/2022 13:05 Sendviči su najbolji i najobilniji nedjeljom.
Hahahahaha

Drago mi je kada ljudi pišu na osnovu vlastitog iskustva.

Sendvič pa još Švedski. :D
channel10

#58073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Sta ima legitimni?

Polako se izlazi iz ormara. Jadno da ne moze jadnije. Gdje pise da mora cestitati zato sto je hrvat? Ima hrvata koji vole samo svoju zemlju. Zasto mora voljeti i HR?

Kojom jbn logikom?

I to je potvrda da nije hrvat :-)

O jbm ti logiku...

Sta inace ima u legitimnom SDP-u?

Citajuci sve ove izljeve frustracija iz kao nove vlasti, shvatam da vi niste dobri ni unutar svojih stranaka, a da ne govorimo unutar te osmorke. Pa vi cete se raspasti prvom prilikom jer tu mnogo sta ne stima.

Prva stvar je da je gospon Smit ugasio vecinu gradjanskih stranaka tako da i ako izgurate ove 4 godine, k'o sto necete, ali eto i da izgurate, vas nema na sljedecim izborima.
A kad se raspadnete, za mjesec, dva tri, godinu, tada mozete komotno katanac na stranku staviti.

Mnogo stosta ne stima u ovoj novoj koaliciji sto u fbih, to na drzavnom nivou.
Lug

#58074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lug »

drug_profi wrote: 19/12/2022 22:04
Gabriel Boric (Hrvat) je predsjednik Čilea. Nadam se da se on uoutio cestitku?! Ili..? :D
drug_profi

#58075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Lug wrote: 19/12/2022 23:36
drug_profi wrote: 19/12/2022 22:04

Gabriel Boric (Hrvat) je predsjednik Čilea. Nadam se da se on uoutio cestitku?! Ili..? :D
Gabriel Boric je Čileanac care, jer ne moze drugacije biti predsjednik. Hrvat je porijeklom.
A argumenti su vam glupavi do piyde materine.

@channel10 To sti si se nakenjao u dva posta, ne zasluzuje nikakav odgovor. Smece obicno, trosak struje bespotrebni.
Post Reply