Haris.ba wrote: ↑19/12/2022 22:16
Je li pricas npr.o mjestu direktorice jedne bolnice i o tenderima o respiratorima?
Kazem, pisao sam vec, ali evo. Nije samo Dino, mjesecima se laze (i na ovom forumu, izmedju ostalog) da mi, kao, samo "saradjujemo" sa NATO paktom, bez aspiracija da udjemo. Valjda da bi se moglo reci, vidite, mi bi htjeli u NATO, ali ovi prije nas su zajebali, pa nema nista od toga.
Nije nikakva tajna kako se ulazi u NATO, kakav je proces, sta treba da se uradi, dokle smo mi itd. Sve su to javno dostupne informacije. Dino i spin doktori racunaju na to da javnost ne zna, kao sto ne zna. Jer NATO je krajnje neozbiljna organizacija, to je nesto kao Bajramski turnir, pa ti malo ulazis malo saradjujes, sta fali, jel.
Hvata se semantike i kao "ne prejudicira" se clanstvo. BiH je u MAP-u, a sam NATO kaze na svojoj sluzbenoj stranici da MAP sam po sebi ne prejudicira clanstvo - u smislu, potrebne su reforme. To se u nasem slucaju prvenstveno odnosi na uknjizavanje vojne imovine.
Participation in the MAP does not prejudge any decision on future membership. Bosnia and Herzegovina needs to continue pursuing democratic and defence reforms to fulfil its NATO and EU aspirations and to become a well-functioning independent democratic state.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htm
Normalno je da ovo ne zna svako, ali nije tesko istraziti tematiku. Ko ne zna Engleski, ima Google Translate. Mozda je i Dino samo neinformisan, ali nisu svi oko NiP-a i Osmorke, nema sanse. Poenta je, on jednostavno ne govori istinu. Naravno, cim to kazem, ja sam SDFA bot i sve sto ide uz to. U sustini, smatram da treba razdvojiti drzavne interese egzistencijalne prirode kao sto je NATO od dnevno-politickih prepucavanja.
I na kraju krajeva, posteno bi bilo reci "necemo raditi na NATO clanstvu iduce 4 godine, imamo druge prioritete" i pustiti da glasaci odluce je li to bila dobra odluka ili ne, nego lagati.
Evo ako je Styling neozbiljna i nezainteresovana, siguran sam da npr.
@A_A_AKCIJA razumije koliko je NATO bitna stvar.