sajber87 wrote: ↑16/12/2022 13:52Slazem se u opisu stanja 90%. Jedino gdje se ne slazem je sto je po meni u kantonu sarajevo zadnjih 4 godine pocelo da se radi onako kako bi trebalo na svakom nivou. Sve je to posljedica dejtonskog ludackog sistema koji se mora mijenjati a prva dva noseca stuba koji se moraju promjeniti da bi imali neku sansu su izborni zakon sa posebnim naglaskom na integritet izbora (skeneri video nadzor otisak prsta itd) uz presude evropskog suda za ljudska prava, a drugi je ustav drzave (nesto kao aprilski paket bi bilo po meni ok). To ako ne zavrsimo u nekom normalnom periodu recimo godina dana do lokalnih izbora nama ni 5 osmorki nece moci pomoci.Dr. Kuca wrote: ↑16/12/2022 13:30
Ovdje vlada zakon jaceg, drcnijeg. Mi smo 30 godina preblagi, bez stava, razjedinjeni + ovo gore popusi kurac, zavrsi, gdje sam ja tu, daj mi danas 100 KM jebo sta ce biti za 3-5 godina.
Plus, ne znamo napraviti drzavu. Evo, od kantona do kantona sela su napravili. Jedan grad kao tuzla do prije 5 godina nije imao redovnu vodu, zenica nema grijanja, sarajevo imalo problema sa vodom (doduse vjestackih), samo opstine npr imaju budjete da svaki grad moze biti las vegas, pa gdje je gradski budjet pa kantonalni, mi se vozimo u tramvajima od prije 90 godina. Vidi kanton sarajevo i sigurnosne situacije zadnjih 5 godina? Vidi nam sporta, vidi nam kulture. Da smo gradili drzavu gdje smo mogli, da smo napravili gradove uredjene sa dobrom plateznom moci i pravoslavci i katolici bi ti dosli sami, jer bolje zivimo. Ovako smo svi gladni na sve 3 strane pa on devera daj rs, hb. A svi su bili dio vlasti poslije rata, sda,sdp, pa i sve stranke koje su naste iz sda i sdp-a kao evo nip koji prodaje muda pod bubrege sa pricom o novoj politickoj snazi i novim licima sa rukovodecim kadrom iz sda koji je vodio drzavu 27 godina.
Sve su to uhljebi moj drug. I sda i osmorka i dvanaestorka i trojka. Niko od njih ne bi hljeba zaradio da nema politike. Evo uzmi kiflu, nije bio u stanju kafic da vodi bez pozadine. Ali politika mu je dopustila da vodi kanton. Ili Novalic. Fol nekakav privrednik, ali kroz vodjenje drzave se pokazalo da bi on bez politike i pozadine kurac bio ikakav privrednik ilis ta je vec, kofol biznismen. I 98% je takvih.
Evo, dat ce sigurnost srbima. Pa to je samoubistvo. Srbi, rusi ce slobodno uci u obavjestajne tokove. Jbga.