Spit_fire wrote: ↑15/12/2022 11:41
Jesi ti svjestan da su teme o kojima se nece pricat jer nema dogovora: NATO, Tuzliastvo,negiranje genocid, korupcija itd
A teme o kojima hoce: Izborni zakon, izborna jedinica, dodikovi proruski/srpski projekti, davanje sigurnosg aparata u ruke SNSD itd
I sta ja ocekujem od ovih bitnih stvari da ce bit uradjeno kd se o njima nece ni pricat da se ova dvojcia amnestiranih ne naljute

dok ce istovremeno sav fokus bit na zeljama ove dvojice
Tenzija nema jer su Covic i Dodik zadovoljni a ne jer su se promijenili...a kad su oni zadovoljni to BiH nista dobro nece donijet, dok kmece dobro je
Za NATO bolje da se ne prica, a da se reforma vojske redovno servisira prema NATO standardim i da se obaveze ispunjavaju. Kako god okrenes mi ne mozemo u NATO dok Cvijanovicka ne potpise(Hvala Bakiru i Komsicu),a pri tome Bakir im je dao sve poluge vlasti da mogu drzati vladu u tehnickom mandatu i blokirati godisnje slanje programa reformi.
Tuzilastvo - To je zahtjev za clanstvo u EU, potpisano da ce se raditi! Od price nema nista, idemo viditi hoce li uraditi potpisano.
Negiranje genocida, zakon donesen, hvala Inzko. Za sve ovo vrijeme Bakir nije bio u stanju niti jednu tuzbu na osnovu ovoga da napravi, toliko o patriJotizmu.
Korupcija - potpisano da ce se raditi, i to je prioritet podvuceni.
Izborni zakon - potpisano da ce se raditi na tome i da ce obuhvatiti sve presude medjurodnih sudova.
Izborna jedinica - niko nije spomenuo. Laz
Dodikovi projekti - Ja se nadam da ce se raditi. Sve dok se drzava pita, samo naprijed nek se gradi lipa nasa.
Davanje sigurnosnog aparata u ruke SNSDU-u. Opet izmisljenja prica, tacno se zna kako se dijele direktori po nacionalnom kljucu.
Tenzija nema, a bit ce ih. Sto ih manje bude isplivalo u medije, znaci da se radi i ide naprijed. Kad pocnemo gledati tenzija na tvu napredak je gotov.
Svrha vaseg spinovanja je da unistite mogucnost dogovora, da bi pokazali/dokazali da su svi isti i da se ne isplati glasati, onda vasa strancaka placena masinerija dobija izbore bez konkurencije.
Idemo dalje.