Mađari već grade dionicu Boly - granica...ovim tempom završit će prije Hrvata
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
RJ57
#25877 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
-
username_here
- Login77777
#25879 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pogledaj komentare u tvom videu.
- Haris.ba
#25880 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Dobio sam mahalsku ko ce biti direktor sa savjetnicima u Autocestama (ako uspiju formirati vlast). Sustinski nije bitno trenutno to. Bitno je da trenutni direktor leti i prave se spiskovi.
-
ja71
#25881 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
U videu iznad se spominje 2025.
Dokle bi naši mogli stići do sredine 2025
Last edited by ja71 on 13/12/2022 15:27, edited 1 time in total.
-
HelaS
- escobar__
#25883 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Jok. Najbitnije je da je podoban.
- Haris.ba
- kurty
#25885 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ja opet imam mahalsku da se sva struka, tacnije ovi koji rade sa autocestama, bez obzira na stranacku pripadnost, golemo digla da pokusaju da sacuvaju ovog direktora...
ono sto znam licno, dobrih stvari je vec urađeno...
po pitanju materijala koji se ugrađuju, lobija koji je ubijao određene vrste radova, strani uvozni lobi i ambasadori... uglavnom, bilo bi dobro kad bi ostao, bar prema onome sto sam ja vidio/cuo/prisustvovao...
-
Dr Arsla
#25886 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Džaba Vam trud svirači. Leti direktor ko čep 
- Haris.ba
#25887 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Na kraju balade pita se nadzorni, nadzorni imenuje politika. Struka u firmi ce klapnuti jer ko se buni - dobije pedalu.kurty wrote: ↑14/12/2022 08:52ja opet imam mahalsku da se sva struka, tacnije ovi koji rade sa autocestama, bez obzira na stranacku pripadnost, golemo digla da pokusaju da sacuvaju ovog direktora...
po pitanju materijala koji se ugrađuju, lobija koji je ubijao određene vrste radova, strani uvozni lobi i ambasadori... uglavnom, bilo bi dobro kad bi ostao, bar prema onome sto sam ja vidio/cuo/prisustvovao...
Ogromne pare su u pitanju, ogromni talovi.
- kurty
#25888 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
pa nadzorni je stara/nova vecinavlast??? zar ne???Haris.ba wrote: ↑14/12/2022 08:57Na kraju balade pita se nadzorni, nadzorni imenuje politika. Struka u firmi ce klapnuti jer ko se buni - dobije pedalu.kurty wrote: ↑14/12/2022 08:52
ja opet imam mahalsku da se sva struka, tacnije ovi koji rade sa autocestama, bez obzira na stranacku pripadnost, golemo digla da pokusaju da sacuvaju ovog direktora...
Ogromne pare su u pitanju, ogromni talovi.
- Haris.ba
- Thorgerson
#25890 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ovu ublehasku firmu treba zatvoriti.
Zavrsiti zapoceto od autoputeva, ono sto je izgradjeno otvoriti da raja besplatno vozi.
I prekinuti dalju gradnju koridora.
Ovo je vise zalosno, besmisleno i smijesno.
Pa ljudi dragi ovo ne bi trebao da bude nekakav poduhvat za naredne generacije. Pobogu nije da vrsimo naseljivanje Marsa.
Pravi se obican put i ja ga vjerovatno necu docekati u komadu. A imao sam 15 godina kad je pocela gradnja 5c.
Obustaviti sve i kapak. Ovo nije za nas. Zaduzit cemo bezveze generacije koje dolaze.
Ulupano je vec duplo vose novca nego sto je trebalo. Za sta? Da se vozim 15 minuta 120km/h i onda sidjem na lokalnu cestu i struzem narednih 3h 50km/h u prosjeku. Pa samo se iznerviram.
Kazem opet ili ozbiljan plan ili gasi sve.
Ozbiljan plan, da se TACNO U SAT kaze, to i to pravimo tad. Ovo i ovo tad. I da se obrazlozi.
Toliko sam razocaran da ne mogu opisati. Tolika stagnacija u gradnji, nemq opravdanja. Jednostavno boliqurci sve. Nek njima kapaju plate. Uradi koji lotic od 4-5km. Dobro njima, dobro izvodjacima dobiju posla kakvog nigdje na svijetu ne bi dobili.
Zavrsiti zapoceto od autoputeva, ono sto je izgradjeno otvoriti da raja besplatno vozi.
I prekinuti dalju gradnju koridora.
Ovo je vise zalosno, besmisleno i smijesno.
Pa ljudi dragi ovo ne bi trebao da bude nekakav poduhvat za naredne generacije. Pobogu nije da vrsimo naseljivanje Marsa.
Pravi se obican put i ja ga vjerovatno necu docekati u komadu. A imao sam 15 godina kad je pocela gradnja 5c.
Obustaviti sve i kapak. Ovo nije za nas. Zaduzit cemo bezveze generacije koje dolaze.
Ulupano je vec duplo vose novca nego sto je trebalo. Za sta? Da se vozim 15 minuta 120km/h i onda sidjem na lokalnu cestu i struzem narednih 3h 50km/h u prosjeku. Pa samo se iznerviram.
Kazem opet ili ozbiljan plan ili gasi sve.
Ozbiljan plan, da se TACNO U SAT kaze, to i to pravimo tad. Ovo i ovo tad. I da se obrazlozi.
Toliko sam razocaran da ne mogu opisati. Tolika stagnacija u gradnji, nemq opravdanja. Jednostavno boliqurci sve. Nek njima kapaju plate. Uradi koji lotic od 4-5km. Dobro njima, dobro izvodjacima dobiju posla kakvog nigdje na svijetu ne bi dobili.
- drug_profi
#25891 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ako se SDA i DF odvoje od vlasti, ja se nadam da ce u ovom mandatu biti napadnuta kompletna trasa. Dakle, samo ce rokovi izgradnje biti ogranicenje.
- fortaleza
#25892 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Napadnuta trasa.

- Leverage
#25893 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Do kraja mandata može se izgraditi kompletan put izuzev tunela Prenj.drug_profi wrote: ↑15/12/2022 01:40 Ako se SDA i DF odvoje od vlasti, ja se nadam da ce u ovom mandatu biti napadnuta kompletna trasa. Dakle, samo ce rokovi izgradnje biti ogranicenje.
-
doktor78
#25894 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ako po nečemu dobrom pamtim mandat 2010. - 2014., onda je to prvi ozbiljniji pokušaj izgradnje cestovne infrastrukture (dionica prema Bijači, obilaznica oko Sarajeva, Karaula...). Za nadati se da se eventualnom uspostavom nove vlasti to ponovo desi.
- kurty
#25895 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da vi samo znate kakvih debilskih problema treba rjesavati tokom gradnje....
U Zenici "smo se talili" i svaki dan dvije cisterne vode vozili domacinu da stoku moze napojiti
U Kaknju lola sa puškom svaki dan hodao oko radnika da puca na onoga ko mu u livadu kamen baci
U Vlakovu sada imamo problem sa domacinom kojem je plačena zamlja, ali je neko njemu rekao da nece "toliko blizu" njegove kuce doci put. Mi iskolicamo, on baci ankercice, mi zasalujemo, on poremeti oplatu, mi krenemo kopati, on legne pod masinu...
U Hercegovini jedan dio trase, mora uvijek biti dovoljno vlazan, da nema prasine zbog vinograda u blizini
Pa onda kad krenes oko lokalne policije, apetita, lokalnih predsjadnika mjesnih zajednica, savjeta mjesne zajednice...
Ima tu more gluposti...
U Zenici "smo se talili" i svaki dan dvije cisterne vode vozili domacinu da stoku moze napojiti
U Kaknju lola sa puškom svaki dan hodao oko radnika da puca na onoga ko mu u livadu kamen baci
U Vlakovu sada imamo problem sa domacinom kojem je plačena zamlja, ali je neko njemu rekao da nece "toliko blizu" njegove kuce doci put. Mi iskolicamo, on baci ankercice, mi zasalujemo, on poremeti oplatu, mi krenemo kopati, on legne pod masinu...
U Hercegovini jedan dio trase, mora uvijek biti dovoljno vlazan, da nema prasine zbog vinograda u blizini
Pa onda kad krenes oko lokalne policije, apetita, lokalnih predsjadnika mjesnih zajednica, savjeta mjesne zajednice...
Ima tu more gluposti...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25896 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
kurty wrote: ↑15/12/2022 09:46 Da vi samo znate kakvih debilskih problema treba rjesavati tokom gradnje....
Ima tu more gluposti...
-
Dr Arsla
#25897 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ugrađeno je to sve u cijenu, no sikiriki, pa i te dijabole što legnu pod mašine.
Ps: Salih /kurty, jel Hamed uplatio godinu zatvora u buďžet ?
Ps: Salih /kurty, jel Hamed uplatio godinu zatvora u buďžet ?
- kurty
#25898 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ja nisam imao na svom dijelu posla tu stavku.. ja kao podizvođač
a za Hameda, stvarno ne znam... Sa EA sad samo malo radimo... Nove struje nas izbacile... Nismo igrali po njihovom
- Haris.ba
#25899 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Je li istina da se (izmedju ostalog) i zbog toga "prilagodjava" trasa, prave "pristupne" ceste...
- kurty
#25900 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moguće da bude tih situacija... Bude situacija, "desna strana trase", ljudi zadovoljni, "lijeva strana" nezadovoljni... I onda idu price, tako tog tipa, kome se prilagođava... O pristupnim cestama, isto tako, bude nagađanja, prica... Ne radim na njima, pa ne znam tacno
Eh sad... Da se nekome prilagodi trasa Autoputa, bas treba biti golema čivija... metar lijevo ili desno, gore ili dolje pravi ogromne razlike..
a već kod pristupnih cesta, tu je moguće lahko da se koriguje trasa
Moje LICNO misljenje o sadasnjoj garnituri ljudi u Autocestama je pozitivno... Znaju, a imaju i MUDA... i hoće da rade