Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#66576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Str0nz
Mogli bi programeri uvesti besplatne kurseve yoge i meditacije. Da se raja relaksira.
Mogli bi programeri uvesti besplatne kurseve yoge i meditacije. Da se raja relaksira.
- Login77777
#66577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel to bas planiraju nesto? Vidim ovdje su zadnji par dana bas agresivni. Naravno ne mogu kao Yasmin jer ipak ovdje ima moderacija. Ali na granici su.tovarish wrote: ↑12/12/2022 19:36Nije da priželjkuju, nego to planiraju.tramvajtrojka wrote: ↑12/12/2022 19:17
ostala vam je samo nada![]()
, gledaj sta ono prizeljkuju paljevine i unistavanje javne imovine jer mu je SDA izgubila vlast i onda kazete vama je Bosna u srcu
![]()
![]()
, jes vas milina gledati kako se koprcate a znate da je gotovo
![]()
ode budzet i uhljebljenja
![]()
Ja očekujem proteste slične onima iz '14, a kako će se dalje razvijati, to ćemo vidjeti.
Nisu džaba u EUFORU i USA ambasadi bile one vježbe.
Eventualno ulazak DF-a u Osmorku bio značio mirnu tranziciju vlasti, jer bi SDA ostala potpuno sama.
Neće se kozojebi tako lako odreći vlasti.
-
plavi_E
#66578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Crnogorski prijatelji, molimo vas da se usredsredite na ono što je bitno, pokrećući ovu zemlju naprijed za dobrobit, sigurnost i dobrobit svih građana Crne Gore", navela je ona na Twitteru.
Usvojenim izmjenama Vlada se može izabrati bez saglasnosti predsjednika države.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/amer ... /221212152
Pa evo rijesenje za Federaciju i izbacivanje SDA iz igre. Sta fali ovom rijesenju?
A poruka americke ambasade takodje zvuci nekako poznato.
Pa evo rijesenje za Federaciju i izbacivanje SDA iz igre. Sta fali ovom rijesenju?
-
laik1981
#66579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel nam se ovo Av Av vratio iz banovica
Sto se raspisao da nadoknadi izgubljeno 
- Login77777
-
A_A_AKCIJA
#66581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogu ja i crtati, nije problem!
SDA je izgubila izbore!
Šta nije jasno u ovoj činjenici?
Nema kapacitet da oformi vlast. Da mogu, već bi sve bilo gotovo. Ovako, siledžijski prijete i prisiljavaju manje stranke, pa onda SDP malo medijski reket are, pa nude savez.
U pro BiH korpusu, postoji SDA i anti-SDA. Ovim drugima se toliko gadi SDA da su uspjeli prevazići razlike i oformiti kolaliciju i većinu u Federalnom i državnom nivou.
SDA je pokušala krađom i ucjenama da ukrade izbore (Hodžin mlin), ali se izjalovilo.
Tek, nakon ovoga gore i na tim činjenicama, stranci, ambasade, OHR imaju ulogu. Znaju da je SDA pokrala i ne dozvoljavaju da siluju demokratiju. Jel vi mislite da OHR ne zna ko je Hodža, kojim se svi botovi hvale na FB i koja mu je uloga? Da ne znaju na šta Yasmin misli kada prijeti dubokom državom i kada tvrdi da je SDA ipak pobjednik?
Ne budite naivni.
SDA izgubila izbore, okupila se koalicija i stranci vidjeli šansu. Isto kao što bi je vidjeli da je opozicija u RS bila blizu, ili da se može bez HDZ. HDZ-u se zaprijetilo i data im je druga šansa, zbog Hrvatske u EU i njihovog silnog lobiranja da im spase guzicu.
Sve ostalo je šuplja i žalopojke nad izgubljenim budžetima.
- tataćusak
#66582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O ovome sam maloprije i pisao ne mogu se pravila mijenjati u pola igre i očekivati da protivnik prihvati, nema od toga ništa.plavi_E wrote: ↑12/12/2022 20:51 "Crnogorski prijatelji, molimo vas da se usredsredite na ono što je bitno, pokrećući ovu zemlju naprijed za dobrobit, sigurnost i dobrobit svih građana Crne Gore", navela je ona na Twitteru.
Last edited by tataćusak on 12/12/2022 21:00, edited 1 time in total.
- tataćusak
#66583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Login77777 wrote: ↑12/12/2022 20:37Konakovic i Kojovic su do sada radili samo u KS. Nije mi poznato da tamo ima kakvi blokada. Ne racunam sad kad SDA preko federalne Vlade sta blokira KSu jer oni nisu vlast u kantonu.
Ne znam gdje je ono konaković pobjegao kad je bila gej parada
- Pandakonda
#66584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Definisi sta je u pola igre u post izbornom procesu ?tataćusak wrote: ↑12/12/2022 20:59O ovome sam maloprije i pisao ne mogu se pravila mijenjati u pola igre i očekivati da protivnik prihvati, nema od toga ništa.plavi_E wrote: ↑12/12/2022 20:51 "Crnogorski prijatelji, molimo vas da se usredsredite na ono što je bitno, pokrećući ovu zemlju naprijed za dobrobit, sigurnost i dobrobit svih građana Crne Gore", navela je ona na Twitteru.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#66585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prehrabra i casna 8ka, nego sta
Mah, mora da i ona laze, oni koji ne daju bezrezervnu podrsku precasnim liderima 8ke se pretvaraju, svi su SDA botovi
Kako ce neko ko je glasao za Osmorku reci da su prevarili glasace i da se radi o osam Dritana, IZDAJA
https://faktor.ba/vijest/stranke-koje-i ... ili/183694Stranke koje idu u koaliciju s rušiteljima države nisu probosanske; Pretvaraju se da su se Dodik i Čović promijenili
Čini se da međunarodna zajednica, prvenstveno SAD i OHR, probosanskim strankama vide samo one stranke koje će ući u koaliciju s rušiteljima države, HDZ-om i SNSD-om, i ispuniti rušiteljima države njihove želje čime bi se okončao proces podjele države, i de facto i de jure, jer bi vremenom došlo i do teritorijalne reorganizacije kao što to HDZ izvjesno vrijeme spominje.
Kazala je ovo profesorica Dženana Delić na sesiji Kruga 99 posvećenoj nužnosti političkog savezništva državotvornih snaga BiH u procesu formiranja vlasti.
- Kako je moguće govoriti o stranakama koje ulaze u koaliciju s rušiteljima države kao državotvornim ili probosanskim - dodala je Delić.
Osvrnula se na predizbornu kampanju pa istakla da nijedna stranka sadašnje "Osmorke", s izuzetkom Damira Arnauta iz Naše stranke koji nije isključivao koaliciju sa HDZ-om, nije govorila da će ući u koaliciju s nekom od stranaka rušiteljima države.
To nije volja naroda
To je nazvala opasnom avanturom kao putem ka rušenju države koja je, kako se čuje, sponzorirana od strane dijela međunarodne zajednice.
- Sedam od osam stranaka "Osmorke" uputila se u opasnu avanturu i trebali su svoje glasače, ukljčujući i mene... Ja nisam glasala da mi se na pola države stvori NDH - dodala je Delić.
Istakla je i da se u javnosti uveliko rabi termin volja naroda i da se pod to "gura 'Osmorka'", ali da se "Osmorka" ne može smatrati pobjednikom na izborima već koalicijom nastalom nakon izbora.
- Iako nisam glasala za SDA želim biti objektivna i želim reći da se zna da je dobila najveći broj glasova kao pojedinačna stranka i na osnovu tih rezultata se može govoriti da je to volja naroda. Može li se voljom naroda nazvati to da Nermin Nikšić (predsjednik SDP-a, op.a.) bude premijer FBiH ako znamo da nije prošao ni na sopstvenoj kompenzacijskoj listi - rekla je Delić.
Ocijenila je i da je "davno bilo vrijeme da imamo našeg Albina Kurtija, a umjesto toga imamo osam dritana".
Uvodničar na ovoj današnjoj sesiji Kruga 99 bio je predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović koji je u uvodu svog obraćanja podsjetio na genezu događaja koji uvjetuju današnju situaciju u BiH, posebno se osvrnuvši na procese koji utječu na odnos građanskog i etničkog principa...
Mah, mora da i ona laze, oni koji ne daju bezrezervnu podrsku precasnim liderima 8ke se pretvaraju, svi su SDA botovi
Kako ce neko ko je glasao za Osmorku reci da su prevarili glasace i da se radi o osam Dritana, IZDAJA
- tataćusak
#66586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možeš li ovo boldirano malo na šire pojasniti, nisam u toku.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/12/2022 20:56Mogu ja i crtati, nije problem!
SDA je izgubila izbore!
Nema kapacitet da oformi vlast. Da mogu, već bi sve bilo gotovo. Ovako, siledžijski prijete i prisiljavaju manje stranke, pa onda SDP malo medijski reket are, pa nude savez.
U pro BiH korpusu, postoji SDA i anti-SDA. Ovim drugima se toliko gadi SDA da su uspjeli prevazići razlike i oformiti kolaliciju i većinu u Federalnom i državnom nivou.
SDA je pokušala krađom i ucjenama da ukrade izbore (Hodžin mlin), ali se izjalovilo.
Tek, nakon ovoga gore i na tim činjenicama, stranci, ambasade, OHR imaju ulogu. Znaju da je SDA pokrala i ne dozvoljavaju da siluju demokratiju. Jel vi mislite da OHR ne zna ko je Hodža, kojim se svi botovi hvale na FB i koja mu je uloga? Da ne znaju na šta Yasmin misli kada prijeti dubokom državom i kada tvrdi da je SDA ipak pobjednik?
Ne budite naivni.
SDA izgubila izbore, okupila se koalicija i stranci vidjeli šansu. Isto kao što bi je vidjeli da je opozicija u RS bila blizu, ili da se može bez HDZ. HDZ-u se zaprijetilo i data im je druga šansa, zbog Hrvatske u EU i njihovog silnog lobiranja da im spase guzicu.
A što se tiče izbora ako su izgubili vlast ne mogu ništa ni blokirati, logično
- Login77777
#66587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne pratim ga toliko da znam gdje je bio. Reci ako znas.tataćusak wrote: ↑12/12/2022 21:00Login77777 wrote: ↑12/12/2022 20:37
Konakovic i Kojovic su do sada radili samo u KS. Nije mi poznato da tamo ima kakvi blokada. Ne racunam sad kad SDA preko federalne Vlade sta blokira KSu jer oni nisu vlast u kantonu.
![]()
Ne znam gdje je ono konaković pobjegao kad je bila gej parada.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#66588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mozes ti nista kralju botova, ne moj se truditi.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/12/2022 20:56SpoilerShowMogu ja i crtati, nije problem!
SDA je izgubila izbore!
Ne budite naivni.
Koliko si samo puta promjenuo pricu oko Dodika, spinujes kao balerina, kako god bot centrala NIP-a naredi.
Move along
- Haris.ba
#66589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pravila se mogu mijenjati kako se cefne VP. Pa, vec ih je pro jenio u pola igre. Nista cudno.tataćusak wrote: ↑12/12/2022 20:59O ovome sam maloprije i pisao ne mogu se pravila mijenjati u pola igre i očekivati da protivnik prihvati, nema od toga ništa.plavi_E wrote: ↑12/12/2022 20:51 "Crnogorski prijatelji, molimo vas da se usredsredite na ono što je bitno, pokrećući ovu zemlju naprijed za dobrobit, sigurnost i dobrobit svih građana Crne Gore", navela je ona na Twitteru.
Fazon je sto kad bi ukinuo supotpis predsjednika - mogao bi se Hdz izbaciti iz vlasti. Tako, nema od toga nista.
Hdz jednostavno je privilegovan, i to je tako.
Last edited by Haris.ba on 12/12/2022 21:09, edited 1 time in total.
-
plavi_E
#66590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pravila su se promijenila u citavom svijetu nakon pocetka rata u Ukrajini. I ova borba protiv koprupcije Djukanovica u CG i ova borba protiv korupcije Izetbegovica u BiH su dio tih promjena. Bosnjaci ce mirno prihvatiti da im drugi vode borbu protiv njihove korupcije Crnogorci izgleda da nece. Mada vjerujem da ce i Crnogorci kleknuti.tataćusak wrote: ↑12/12/2022 20:59O ovome sam maloprije i pisao ne mogu se pravila mijenjati u pola igre i očekivati da protivnik prihvati, nema od toga ništa.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑12/12/2022 20:51 "Crnogorski prijatelji, molimo vas da se usredsredite na ono što je bitno, pokrećući ovu zemlju naprijed za dobrobit, sigurnost i dobrobit svih građana Crne Gore", navela je ona na Twitteru.
- tovarish
#66591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od njihA se moRe svašta očekivati.Login77777 wrote: ↑12/12/2022 20:49 Jel to bas planiraju nesto? Vidim ovdje su zadnji par dana bas agresivni. Naravno ne mogu kao Yasmin jer ipak ovdje ima moderacija. Ali na granici su.
Mnogi gube povlastice, a nekima se i zatvor smiješi.
-
channel10
#66592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar ste toliko izubijani u mozak da ne mozete shvatiti da SDA nije izgubila izbore?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/12/2022 20:56Mogu ja i crtati, nije problem!
SDA je izgubila izbore!
Ne budite naivni.
Eto dokle je doslo da ih ja "branim", ali treba ipak reci inako kako jeste...
Vi ste se pogubili u svim tim teorijama...
-
palermo
#66593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al dobro, evo jedno pitanje za AAlciju, I kompaniju. Bi li bilo dobro da osmorka izadje sa javnom podrskom protestantima u Crnoj gori, oviam.koji pokusavaju da sacubaju crnogorsku drzavnost. Ili se.mi ne trebamo petljati u unutarcrnogorske stvari.
- Login77777
#66594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pobjednik ce biti onaj koji sastavi vlast.channel10 wrote: ↑12/12/2022 21:10Zar ste toliko izubijani u mozak da ne mozete shvatiti da SDA nije izgubila izbore?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/12/2022 20:56
Mogu ja i crtati, nije problem!
SDA je izgubila izbore!
Ne budite naivni.
Eto dokle je doslo da ih ja "branim", ali treba ipak reci inako kako jeste...
Vi ste se pogubili u svim tim teorijama...
-
plavi_E
#66595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@palermo
Ma zna Osmorka da Crnogorci vode izgubljenu bitku pa ih nema sta podrzavati. Ista ta borba protiv korupcije u CG se desava i kod nas i Osmorka je dio te borbe. Zao mi je Crnogoraca ali hebiga takav je zivot.
Ma zna Osmorka da Crnogorci vode izgubljenu bitku pa ih nema sta podrzavati. Ista ta borba protiv korupcije u CG se desava i kod nas i Osmorka je dio te borbe. Zao mi je Crnogoraca ali hebiga takav je zivot.
- Haris.ba
#66596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A, nazalost vlasti nema bez potpisa (pot)predsjednika.
-
channel10
#66597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma samo to i znate reci jer nista nije na vasoj strani. Ali hajde, vrijeme ce pokazati dosta toga.
-
Trappist
#66598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo koji je ovo vec sastanak nove koalicije, cetvrti, peti ? Je li iko cuo da ce se ukinuti akcize i smanjiti pdv ?
- tataćusak
#66599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konaković: "Parada ponosa" je jedini dan u godini kad sam bliže Izetbegoviću nego Forti
Sve više će biti tih dana u godini a pritisak sve veći
- Login77777