Eto nam sadake. Mashala!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
-
RtrnOfSalisbury
#66477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
... inace demokracija u bosnjaka je pocela na cudan nacin: ono, hajmo glasat pa ko bude na drugom mjestu pobjedzuje
ta praksa se nastavila pa je danas jos i bolje, postanes neki cimbenik sa stotog mjesta. ejvala bejundha

-
plavi_E
#66478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na Dejtonskom ustavu se ne moze graditi demokratija i pravna drzava. Demokratije nikad nije ni bilo u BiH od Dejtona pa do danas. A ni u buduce.
-
plavi_E
#66479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /221210085
"Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša," zaključio je Nikšić.
Ustavno uredjenje BiH glasi "tri naroda, a jedna duša". Valjda vjerujete Niksicu.
"Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša," zaključio je Nikšić.
Ustavno uredjenje BiH glasi "tri naroda, a jedna duša". Valjda vjerujete Niksicu.
-
plavi_E
#66480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aerodrom Mostar u novembru imao samo pet putnika, a Vlada FBiH uložila više od 16 miliona KM
Da bi se izbjegle guzve na mostarskom aerodromu treba hitno izgraditi jos jedan aerodrom u Trebinju.

Da bi se izbjegle guzve na mostarskom aerodromu treba hitno izgraditi jos jedan aerodrom u Trebinju.
-
meridiyan
#66481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja sam misljenja da je turski uticaj doprineo ovakvom stanju. Zato se par mjeseci prije izbora provlacila prica o relaksaciji odnosa sa Hrvatima.ford transit wrote: ↑12/12/2022 16:38Kum Erdoan, glavni razlog, Baketove veze, bio je upozoren da ne ide, da se probaju relaksirati odnosi. Nije poslušao, sad USA sve gura, sad dobar je i Nikšić za premijera iako ima manje glasova od Nije iz gornjih Srbljana.dr_Evil wrote: ↑12/12/2022 14:58
Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.
AKo je Rusija kako onda Dodo prezivlja, jedino ako nije dvocijevka agentska.
Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.Kao da u SDP nema nikog osim ovog zadriglog politikanata. A vala valjat če i SDA, kad počnu otpadat novi Konakovići, Šepići, Čampare, Zvizdići. Uživancija.
![]()
Ocigledno je da Osmorka radi po instrukcijama zapada.
Izbacivanje SDA iz vlasti znaci otrgnuti je iz Erdoanovih kandzi a relaksacijom sa Hrvatima napraviti protutezu Srbima. Svi znamo na cijoj je strani Turska u rusko-ukrajinskom ratu, te Iran, S.Arabija Ne bi me iznenadilo da u ovom cetvorogodisnjem mandatu dodje i do zahladjivanja odnosa izmedju Covica i Dodika ako ovaj nastavi po do sad vidjenim.
-
A_A_AKCIJA
#66482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mora se krenuti od nekuda.noviforumas wrote: ↑12/12/2022 15:08To je pitanje svih pitanja. Ono sto je jasno je da MZ, Americi prvenstveno, ne smetaju ni Mile, ni Covic, ni Vucic, ni Milanovic. Dapace, ispunjavaju im se zelje konstantno. Zasto i s kojim ciljem, mozemo samo spekulisati. Postavljao sam nedavno ovdje tekst Andreja Nikolaidisa u kojem on tvrdi da je nova Americka vanjska politika na Balkanu zasnovana na nagradjivanju tri velikodrzavna projetka (srpksog, hrvatskog, i albanskog), na stetu BiH i Crne Gore. Valjda misle da je najlakse najslabije klepati po usima, te tako ove jace staviti pod svoje. To je najrcnji scenario, da li je najizgledniji - ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, nadam se da nije.dr_Evil wrote: ↑12/12/2022 14:58 Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.
AKo je Rusija kako onda Dodo prezivlja, jedino ako nije dvocijevka agentska.
Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.
SDA se pokazala kao nepouzdana iz dosta razloga. Najviše jer su savršeno funkcionirali u tronošcu. Stranci su skontali da SDA ne želi promjenu, nego da uživa u konfliktu i neformalnoj podjeli države.
Drugi razlog je korupcija. Više se ne ponašaju kao stranka nego kao krimi kartel.
Možda najbolje ilustrira mišljenje stranaca o SDA, situacija sa OSA-om. Zna se da Amerikanci insistiraju da direktor mora biti Bošnjak, što dovoljno govori na koga najviše računaju. I šta Bakir uradi? Postavi Osmicu bez diplome. A onda Osmica ganja ko je pričao ružno o Sebiji, na Sebijino naređenje. Ili angažuje uhođenje Konakovića. E sad zamislite kako reaguju Ameri, kada im njihova obavještajna služba to prenese u nekom izvještaju?
Ili možda ne žele da gledaju Fadila, koji je ucjenjivao njihove investitore u Pobjedi Goražde. Fadila, koji je suvlasnik nekoliko firmi (i time u opasnom sukobu interesa) koje prodaju proizvode našim državnim firmama namjenske industrije, a koje opet prodaju Amerikancima.
Ljudi ne žele novi Afganistan. Ne žele da ulažu u državu gdje su lideri toliko odrođeni od države da ih boli klinac za istom. Gdje predsjednikova žena koristi obavještajnu službu države da sazna ko joj je psovao!
HDZ je zaštićen zbog EU, Hrvatske i jer imaju zastupnike tamo. Isto kao što bi SDA bila zaštićena da je VP Turčin. Ne treba imati iluzije. Zato su im dali šansu da se udalje od Mileta i Rusa. Ovo im je upozorenje i druga šansa.
SNSD i Mile će biti riješeni kada se stabilizuje odnos u Federaciji. Ovo su nam više puta poručili, pogotovo Amerikanci.
-
plavi_E
#66483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da budemo iskreni nebi bilo prvi put. A zadnja veca promjena je davno bila. Vidjeti sta je sad moderno pa pozvat raju ponovo na Bilino Polje i odradit poso.
-
zposao
#66484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
RtrnOfSalisbury wrote: ↑12/12/2022 16:50 ... inace demokracija u bosnjaka je pocela na cudan nacin: ono, hajmo glasat pa ko bude na drugom mjestu pobjedzujeta praksa se nastavila pa je danas jos i bolje, postanes neki cimbenik sa stotog mjesta. ejvala bejundha
![]()
![]()
- tataćusak
#66485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote: ↑12/12/2022 17:28Mora se krenuti od nekuda.noviforumas wrote: ↑12/12/2022 15:08
To je pitanje svih pitanja. Ono sto je jasno je da MZ, Americi prvenstveno, ne smetaju ni Mile, ni Covic, ni Vucic, ni Milanovic. Dapace, ispunjavaju im se zelje konstantno. Zasto i s kojim ciljem, mozemo samo spekulisati. Postavljao sam nedavno ovdje tekst Andreja Nikolaidisa u kojem on tvrdi da je nova Americka vanjska politika na Balkanu zasnovana na nagradjivanju tri velikodrzavna projetka (srpksog, hrvatskog, i albanskog), na stetu BiH i Crne Gore. Valjda misle da je najlakse najslabije klepati po usima, te tako ove jace staviti pod svoje. To je najrcnji scenario, da li je najizgledniji - ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, nadam se da nije.
SDA se pokazala kao nepouzdana iz dosta razloga. Najviše jer su savršeno funkcionirali u tronošcu. Stranci su skontali da SDA ne želi promjenu, nego da uživa u konfliktu i neformalnoj podjeli države.
Drugi razlog je korupcija. Više se ne ponašaju kao stranka nego kao krimi kartel.
Možda najbolje ilustrira mišljenje stranaca o SDA, situacija sa OSA-om. Zna se da Amerikanci insistiraju da direktor mora biti Bošnjak, što dovoljno govori na koga najviše računaju. I šta Bakir uradi? Postavi Osmicu bez diplome. A onda Osmica ganja ko je pričao ružno o Sebiji, na Sebijino naređenje. Ili angažuje uhođenje Konakovića. E sad zamislite kako reaguju Ameri, kada im njihova obavještajna služba to prenese u nekom izvještaju?
Ili možda ne žele da gledaju Fadila, koji je ucjenjivao njihove investitore u Pobjedi Goražde. Fadila, koji je suvlasnik nekoliko firmi (i time u opasnom sukobu interesa) koje prodaju proizvode našim državnim firmama namjenske industrije, a koje opet prodaju Amerikancima.
Ljudi ne žele novi Afganistan. Ne žele da ulažu u državu gdje su lideri toliko odrođeni od države da ih boli klinac za istom. Gdje predsjednikova žena koristi obavještajnu službu države da sazna ko joj je psovao!
HDZ je zaštićen zbog EU, Hrvatske i jer imaju zastupnike tamo. Isto kao što bi SDA bila zaštićena da je VP Turčin. Ne treba imati iluzije. Zato su im dali šansu da se udalje od Mileta i Rusa. Ovo im je upozorenje i druga šansa.
SNSD i Mile će biti riješeni kada se stabilizuje odnos u Federaciji. Ovo su nam više puta poručili, pogotovo Amerikanci.
Nama se uvijek nešto obećava kad mi ispuni o ovo ili ono onda će oni riješiti stbe i hrvate. Eh pa kita i međunarodnoj zajednici a nadam se da osmorka neć epristati na obećanja. Nikšić bi možda i pristao ali sumnjam da je ostatak sdpa takav, ima sdp izvanrednih kadrova
- Styling
#66486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kofrči se i tačka. Imaju dva poslanika u državnom parlamentu. I nikoga u RS. Niđe vezeSpit_fire wrote: ↑12/12/2022 16:10Jel me furasStyling wrote: ↑12/12/2022 15:57
Apsolutno ne zbog toga. Nego sto glumi neku high class politicarku koja je sve vrijeme nakon izbora provela u Sarajevu i po nekim njoj interesantnim okruglim stolovima dok su drugi na terenu odradjivali posao za Osmorku.
Uzima sebi za pravo da kritikuje SDP, a niti su ih podrzali u RS niti su imali svoje kandidate. Bez ikakvog kredibiliteta. S kojim pravom? Ako si se vec drznula da kritikujes onda nazoves Niksica ili Mijatovica pa kazes sta imas a ne kofrcis se po drustvenim mrezama.
Izjavljivala je jasno i glasno da SNSD ne dolazi u obzir ni pod razno jer NS je toboze veoma "zahtjevan koalicioni partner" pa sada jede govna koja je posrala jer joj se ukazala mogucnost da mozda bude ministrica vanjskih poslova. Ne bih joj ja dala tu funkciju ni u snu. Nije je zasluzila svojim radom za koaliciju.Znaci kad ja ili neko ukazu na to licemjerstvk mi smo SDA botovi jer ne vidimo siru sliku i hajde bgt mogla je sda more k NS, a kad to ti kazes tad je ok
![]()
![]()
Zanimljivo nikom se ne zamjera nego samo njoj..koja je slucajno jedina pokazala makar M od Muda odbijanjem glasa za Cavaru
I vi ste prije 10 dana nazivali sve izdajnicima koji daju Dodiku 4og, pa eno Dino ode...nije problem sto je otiso nego sto mu se ulizuje ko da je ne znam ti ko...okrenu se narativ za 2 dana.
Posto volite trazit postove eto nadji moj od prije mjesec dana kad sam reko da nakon HDZa ide prieca "Dobar je Dodik al nema pravog sagovornika"..."To je onaj stari dodik ne pomako se"
-
sajber87
#66487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta predlazes , daj neko rjesenje kako formirati vlast da se to sprijeciSpit_fire wrote: ↑12/12/2022 16:34Ko ce je sprijecit da kontrolise? ti vise neces tu imat nikakvu vlast, entitet RS ce odlucivat za sebeplavi_E wrote: ↑12/12/2022 16:31 @Spit_fire
Kad kazem raspad onda mislim da srbijanska granicna policija kontrolise granicki prijelaz kod Bosanskog Novog tj. tad vjerovatno Srpskog Novog. Govorim da ne vidim nikakvu korist za Amere od takvih radikalnih promjena granica. A da se mjenjaju odnosi u regionu i u BiH to vjerujem da svi vide.
Njima je to top za njihove imterse...a ti ces u gazi i dalje slusat eo jos 84959 zakona i bice pristupni pregovori
-
Spit_fire
#66488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nece Dodik o politickim temema za BiH necemo ni mi o onim za RS...evo izvoli mozemo o projektima...
Insistiras na politickim odlukama? Ok mrs nema vlasti..sad cemo mi zatezat pa da vidimo ko ce duze izdrzat
Bolje i nemat vlast nego imat losu
Al jok bolje ispunit dodiku sve sto hoce, odvest drzavu u ponor..al eto bice projekata
Last edited by Spit_fire on 12/12/2022 18:02, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
#66489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dino prica ko da ih ima 50 pa eto nikom nista...neke stranke nemaju nijednog a eto ih u vlasti...da je pljunula Baketa a ne Cavaru ne bi joj niko A reko pa ni tiStyling wrote: ↑12/12/2022 17:46Kofrči se i tačka. Imaju dva poslanika u državnom parlamentu. I nikoga u RS. Niđe vezeSpit_fire wrote: ↑12/12/2022 16:10
Jel me furasZnaci kad ja ili neko ukazu na to licemjerstvk mi smo SDA botovi jer ne vidimo siru sliku i hajde bgt mogla je sda more k NS, a kad to ti kazes tad je ok
![]()
![]()
Zanimljivo nikom se ne zamjera nego samo njoj..koja je slucajno jedina pokazala makar M od Muda odbijanjem glasa za Cavaru
I vi ste prije 10 dana nazivali sve izdajnicima koji daju Dodiku 4og, pa eno Dino ode...nije problem sto je otiso nego sto mu se ulizuje ko da je ne znam ti ko...okrenu se narativ za 2 dana.
Posto volite trazit postove eto nadji moj od prije mjesec dana kad sam reko da nakon HDZa ide prieca "Dobar je Dodik al nema pravog sagovornika"..."To je onaj stari dodik ne pomako se"
-
laik1981
#66490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci blokada drzave je rjesenje 
Ili pustiti vlast sa SDA, SNSD i HDZ da ostanu u tehnickom mandatu
Kakva bravurozna rjesenja..
Ili pustiti vlast sa SDA, SNSD i HDZ da ostanu u tehnickom mandatu
Kakva bravurozna rjesenja..
Last edited by laik1981 on 12/12/2022 18:03, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
-
laik1981
#66492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja predaja ziv bio? Ta predaja postoji samo u tvojoj masti..
Pustio bi ove sto su do sad bili na vlasti da ostanu u tehnickom mandatu
Sta mislis ko bi sutra prvi potpisao takav scenarij?
-
sajber87
#66493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali imas vlast i losu vlast sda df hdz snsd. Ako bi bilo kako kazes zauvijek bi vladali hdz df sda snsd nadam se da si svjestan toga.Spit_fire wrote: ↑12/12/2022 17:58Ako nece Dodik o politickim temema za BiH necemo ni mi o onim za RS...evo izvoli mozemo o projektima...
Insistiras na politickim odlukama? Ok mrs nema vlasti..sad cemo mi zatezat pa da vidimo ko ce duze izdrzat
Al jok bolje ispunit dodiku sve sto hoce, odvest drzavu u ponor..al eto bice projekata![]()
Sta je to ispunjeno ima li neka izjava ili potpisani dokument iskreno me zanima
Last edited by sajber87 on 12/12/2022 18:07, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#66494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
al koje kmecanje zadnja dva mjeseca o dritanovcima , predaji , prodaji a sve njihova masta i nigdje dokaza
-
laik1981
#66495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to i proklamuje citavo vrijeme, kao i ostali clanovi ove "nisam za sda ali" brigade..sajber87 wrote: ↑12/12/2022 18:06Ali imas vlast i losu vlast sda df hdz snsd. Ako bi bilo kako kazes zauvijek bi vladali hdz df sda snsd nadam se da si svjestan togaSpit_fire wrote: ↑12/12/2022 17:58
Ako nece Dodik o politickim temema za BiH necemo ni mi o onim za RS...evo izvoli mozemo o projektima...
Al jok bolje ispunit dodiku sve sto hoce, odvest drzavu u ponor..al eto bice projekata![]()
-
plavi_E
#66496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Spit_fire
Kako nemas milosti prema onim putnicima u Mostaru sto se guse od guzve na aerodromu.

Kako nemas milosti prema onim putnicima u Mostaru sto se guse od guzve na aerodromu.
-
plavi_E
#66497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bakir je svasta nalaprdo ali ovo je najvaznije:
O svome ličnom rezultatu kazao je da je ostvario najbolji rezultat ali da se nije mogao izboriti protiv 11 i da je takvo udruživanje neprirodno stanje. Također, rekao je da nema namjeru davanja ostavke i da uživa veliku podršku članstva stranke.
Znaci stranka je moja i ja je nedam! To je meni babo ostavio.
Puko je skroz.
O svome ličnom rezultatu kazao je da je ostvario najbolji rezultat ali da se nije mogao izboriti protiv 11 i da je takvo udruživanje neprirodno stanje. Također, rekao je da nema namjeru davanja ostavke i da uživa veliku podršku članstva stranke.
Znaci stranka je moja i ja je nedam! To je meni babo ostavio.
- Styling
#66498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
-
Officer Crabtree
#66500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da hoće formirati vlast samo da se pozicije uspostave, pa nek onda svako svoj dio politike vodi
Last edited by Officer Crabtree on 12/12/2022 18:21, edited 1 time in total.