Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
noviforumas

#66426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 14:36
noviforumas wrote: 12/12/2022 14:34 Sta uopste konta SDA? Zaista ne razumijem kako jos uvijek imaju iluzije da mogu biti u vlasti. MZ odlucila da zeli vlast bez njih, i kraj.
Hebo MZ, Dodik im se svim popisao po faci. Kakav oni autoritet imaju jos uvijek kad su dopustili Dodi da onanira po drzavi, i po njima, i opet sjednu za njim za stol.

SDA se treba izbaciti pod hitno jer unistava ovo malo drzave sta je ostalo iza njih, ali ne treba gajiti nade u MZ na bilo kojoj strani svijeta.

A jopet ne mozemo bez njih, davno bi se raspali da ih nije.
Ma OK to, nego MZ zaista ne zeli SDA u vlasti, dok im vlast u kojoj su HDZ i SNSD ne smeta. Druga tema je zasto je to tako. Jedino ne razumijem kako to nije jasno Bakiru i ostalima, ili je u pitanju tolika zelja za vlascu da nisu u stanju racionalno da vide stvari.
dr_Evil

#66427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

noviforumas wrote: 12/12/2022 14:46
Ma OK to, nego MZ zaista ne zeli SDA u vlasti, dok im vlast u kojoj su HDZ i SNSD ne smeta. Druga tema je zasto je to tako. Jedino ne razumijem kako to nije jasno Bakiru i ostalima, ili je u pitanju tolika zelja za vlascu da nisu u stanju racionalno da vide stvari.
Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.

AKo je Rusija kako onda Dodo prezivlja, jedino ako nije dvocijevka agentska.

Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#66428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Styling wrote: 12/12/2022 10:24
palermo wrote: 12/12/2022 10:22

Znaci pristalo se I na aerodrom I na hidrocentralu. Pa dobro, tako je I receno samo ono oko cega se slazemo to I radimo.
Ja ne znam da li je neko i na sta pristao. Nisam s njima sjedila. Ja znam sta bih ja uradila.
Pristala bi na rasparčavanje državne imovine.

Znamo.
Point.

#66429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 12/12/2022 09:59
dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:02

Pa normalno tamo gdje se pravi hidrocentrala i aerodrom izgleda nije tvoja domovina. Od bascarsije do marin dvora zato i jesmo gdje jesmo.
Federacija ima tri aerodroma a RS jedan. Ne vidim problem da se izgradi jos jedan. Ako su procjene da ce biti rentabilan i imati posla, zasto da ne?

Za hidrocentralu se moze napraviti veoma dobar i koristan dil da svi ostvarimo benefit. Samo treba znati ispregovarati.
Hajmo biti realni je li potrebno Trebinju aerodrom kad u sto metara imaš dubrovački i mostarski? A i mostarski se slabo koristi. Ovo u Trebinju su srpsko-ruska posla.
PreWiBa

#66430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 14:58
Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.

Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.
Zato što Bakir (iz nekog svog razloga, sumnjam da je zbog države) po miśljenju MZ stoji na putu podjeli BiH.
PreWiBa

#66431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Point. wrote: 12/12/2022 14:59

Federacija ima tri aerodroma a RS jedan. Ne vidim problem da se izgradi jos jedan. Ako su procjene da ce biti rentabilan i imati posla, zasto da ne?

Za hidrocentralu se moze napraviti veoma dobar i koristan dil da svi ostvarimo benefit. Samo treba znati ispregovarati.
Hajmo biti realni je li potrebno Trebinju aerodrom kad u sto metara imaš dubrovački i mostarski? A i mostarski se slabo koristi. Ovo u Trebinju su srpsko-ruska posla.
Fol je državna imovina.

I to je ključ problema.
dr_Evil

#66432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sehohari wrote: 12/12/2022 15:00
Zato što Bakir (iz nekog svog razloga, sumnjam da je zbog države) po miśljenju MZ stoji na putu podjeli BiH.
Nah, ni blizu toga, onaj je podijelio sve sta se moglo podijeliti. Stranac im spoji Mostar da bude jedan grad(kao sto se Armija BiH i borila da bude jedan grad), on ga opet podijeli po ratnoj liniji na opstine.

Prije mi mirise na neke teroristicke ostatke bratstva, ono kad ALiju srcani opali. Ali opet svaka guzica ima misljenje, a dokaza nemam.
Styling

#66433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

sehohari wrote: 12/12/2022 14:58
Styling wrote: 12/12/2022 10:24

Ja ne znam da li je neko i na sta pristao. Nisam s njima sjedila. Ja znam sta bih ja uradila.
Pristala bi na rasparčavanje državne imovine.

Znamo.
OdAbij :run:
Styling

#66434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Sve su to mali lokalni aerodromi. Nece napraviti nesto poput JFK. A i blizu je NATO clanice. Taman za nadzora.
Styling

#66435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

:lol: :lol: :lol:
dr_Evil

#66436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Aerodrom Trebinje bi bio 100% pogodak. KLepis putnike od Dubrovnika i punis svoj budzet umjesto njihov. Ima potpuni smisao.

Treba ga graditi, ali drzava mora biti ukljucena, imovinom, a i Aerodrom je "medjunarodni" pa je to nadleznost drzave.

Sto se mostarski ne koristi treba pitati HDZ i SDA bratije. Zamjenik direktora aerodroma Mostar je iz SDA ima 15 godina, sada je izvrsni direktor, zenu je zaposlio u BH Ansu bez skole. A mi uvijek kazemo HDZ ne da, ne moze se od njih :)
noviforumas

#66437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 14:58 Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.

To je pitanje svih pitanja. Ono sto je jasno je da MZ, Americi prvenstveno, ne smetaju ni Mile, ni Covic, ni Vucic, ni Milanovic. Dapace, ispunjavaju im se zelje konstantno. Zasto i s kojim ciljem, mozemo samo spekulisati. Postavljao sam nedavno ovdje tekst Andreja Nikolaidisa u kojem on tvrdi da je nova Americka vanjska politika na Balkanu zasnovana na nagradjivanju tri velikodrzavna projetka (srpksog, hrvatskog, i albanskog), na stetu BiH i Crne Gore. Valjda misle da je najlakse najslabije klepati po usima, te tako ove jace staviti pod svoje. To je najrcnji scenario, da li je najizgledniji - ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, nadam se da nije.
PreWiBa

#66438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 15:03
Nah, ni blizu toga, onaj je podijelio sve sta se moglo podijeliti. Stranac im spoji Mostar da bude jedan grad(kao sto se Armija BiH i borila da bude jedan grad), on ga opet podijeli po ratnoj liniji na opstine.

Prije mi mirise na neke teroristicke ostatke bratstva, ono kad ALiju srcani opali. Ali opet svaka guzica ima misljenje, a dokaza nemam.
Ako se dobro sjećam, međunarodna zajednica je prva podijelilia grad 1997 ili 1996. reduciranjem centralne zone na dvije i po ulice.

Ne znam.
Sumnjam da je oko tih priča, znaju oni da je Bakir obični lopov.
Styling

#66439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 12/12/2022 15:08
dr_Evil wrote: 12/12/2022 14:58 Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.

To je pitanje svih pitanja. Ono sto je jasno je da MZ, Americi prvenstveno, ne smetaju ni Mile, ni Covic, ni Vucic, ni Milanovic. Dapace, ispunjavaju im se zelje konstantno. Zasto i s kojim ciljem, mozemo samo spekulisati. Postavljao sam nedavno ovdje tekst Andreja Nikolaidisa u kojem on tvrdi da je nova Americka vanjska politika na Balkanu zasnovana na nagradjivanju tri velikodrzavna projetka (srpksog, hrvatskog, i albanskog), na stetu BiH i Crne Gore. Valjda misle da je najlakse najslabije klepati po usima, te tako ove jace staviti pod svoje. To je najrcnji scenario, da li je najizgledniji - ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, nadam se da nije.
Smetaju njima svi oni, ali se krece od najslabije karike.
PreWiBa

#66440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Styling wrote: 12/12/2022 15:07

:lol: :lol: :lol:
Dobro ba, razumjeli smo, supermen Dino ide i spašava svijet.
dr_Evil

#66441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sehohari wrote: 12/12/2022 15:08
dr_Evil wrote: 12/12/2022 15:03

Ako se dobro sjećam, međunarodna zajednica je prva podijelilia grad 1997 ili 1996. reduciranjem centralne zone na dvije i po ulice.

Ne znam.
Centralna zona je reducirana na onaj prazni prostor na kojem je postavljena zabrana gradnje, da ne bi oni iz HDZ-a gradili katedralu na zidovskoj zemlji, te kazaliste na zemlji islamske zajednice. U biti postojale su ratne opstine, koje je SDA jako gotivila, onda je citav grad postao jedno, i onda smo sada dobili opet gradska podrucja koja imaju vlast opstina i u koja se vraca novac. Hadzije su sebi podijelili rejone, djecu salju u Bec na studije avionima.

Ma ne vjerujem da je do lopovluka, odavno se krade, sa tendencijom rasta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#66442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Vjerovatno zele neki napredak, da se moze reci da je nesto uradjeno. Dodik im vjerovatno odgovara jer ako im sta treba, samo se moraju sa njim dogovarati. Isto kao i Covic.

Ne mislim ja da to sve MZ radi iz nekog altruizma, vec da nas geografija vadi i cuvaju nas tek toliko da se ne udavimo.

Baska sto ne zele plodno za kojekakve celije i rasadnike problema po evropi. Ako u jednoj njemackoj postoji skupina koja je ispranih mozgova htjela izvrsiti puc teroristickim metodama i to mahom etnickih nijemaca, sta bi tek ovdje moglo da se desi gdje vrslja ko i kako stigne medju narodom laganog na ispiranju mozga i teorijama zavjera i religioznom, umijesaj generalno bolesnu naciju sa ptspom, eto reveuta za svasta nesto.

Jbt evo me ko Galijasevic, :mrgreen:
PreWiBa

#66443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 15:13
sehohari wrote: 12/12/2022 15:08

Ne znam.
Centralna zona je reducirana na onaj prazni prostor na kojem je postavljena zabrana gradnje, da ne bi oni iz HDZ-a gradili katedralu na zidovskoj zemlji, te kazaliste na zemlji islamske zajednice. U biti postojale su ratne opstine, koje je SDA jako gotivila, onda je citav grad postao jedno, i onda smo sada dobili opet gradska podrucja koja imaju vlast opstina i u koja se vraca novac. Hadzije su sebi podijelili rejone, djecu salju u Bec na studije avionima.

Ma ne vjerujem da je do lopovluka, odavno se krade, sa tendencijom rasta.
Znam, ali centralna zona je tada po Košniku trebala da obuhvata gotovo cijeli Mostar, pa je kasnije od strane MZ smanjena.

Ne znam šta je problem s gradskim opštinama? Mislim, koliko bi para grad u kojem npr. HDZ imaa isključivu vlast ostavljao za "onu stranu"?
Dovoljno za kikiriki?

Znam, i sad vlast krade, ali to je prvenstveno naš problem.

Za Bakira: Govorim ti da oni dobro znaju da on nije nikakav Arafat ili nešto slično, već obični lopov i da mu ta "prijateljstva" sa Turskom ili Iranom ništa ne znače.

Razlog je po meni sigurno nešto drugo.
mishic

#66444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Sad ce to Dinosaurus posložiti sve kako treba, od pravne države do međunacionalnih nesporazuma... Dodon u usponu sa svim manirima koji kao da su prepisani...
dr_Evil

#66445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sehohari wrote: 12/12/2022 15:21

Znam, ali centralna zona je tada po Košniku trebala da obuhvata gotovo cijeli Mostar, pa je kasnije od strane MZ smanjena.

Ne znam šta je problem s gradskim opštinama? Mislim, koliko bi para grad u kojem npr. HDZ imaa isključivu vlast ostavljao za "onu stranu"?
Dovoljno za kikiriki?

Za Bakira: Govorim ti da oni dobro znaju da on nije nikakav Arafat ili nešto slično, već obični lopov i da mu ta "prijateljstva" sa Turskom ili Iranom ništa ne znače.

A dobro nije da nije bilo veza, od ter. kampova kad je Aliju herc opalio, slanja para za 9/11 preko Bosne. A i gdje su nase pare za odbranu drzave sam bog zna.

Problem sa gradskim opstinama nije nista, sve dok ne idu po ratnoj liniji. Jesmo li se borili za jedan multi kulti grad kao sto je citavo vrijeme navodjeno ili podijeljen, cik da kazemo sad. Zasto pravimo autoput Vc ratnom linijom razgranicenja, dvije trake Bosnjaka dvije trake Horvatima.
Spit_fire

#66446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 15:25
sehohari wrote: 12/12/2022 15:21

Dovoljno za kikiriki?

A dobro nije da nije bilo veza, od ter. kampova kad je Aliju herc opalio, slanja para za 9/11 preko Bosne. A i gdje su nase pare za odbranu drzave sam bog zna.

Problem sa gradskim opstinama nije nista, sve dok ne idu po ratnoj liniji. Jesmo li se borili za jedan multi kulti grad kao sto je citavo vrijeme navodjeno ili podijeljen, cik da kazemo sad. Zasto pravimo autoput Vc ratnom linijom razgranicenja, dvije trake Bosnjaka dvije trake Horvatima.
Reko sam ti vec, ako se SDA ista ne moze privogovorit to je saradnja sa Amerima..od 94 do danas u BiH ne postoji odaniji saveznik amerike od SDA..kao sto si i sam rekao nesto je drugo iza Brijega..Sirokog Brijega
Spit_fire

#66447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Styling wrote: 12/12/2022 11:45 Svidja mi se kako je ovaj nalijepio Sabinu. Prava salonska politicarka.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ovicu.html
A sabina vam ne valja jer je glasala kontra cavare?
dr_Evil

#66448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 12/12/2022 15:51

Reko sam ti vec, ako se SDA ista ne moze privogovorit to je saradnja sa Amerima..od 94 do danas u BiH ne postoji odaniji saveznik amerike od SDA..kao sto si i sam rekao nesto je drugo iza Brijega..Sirokog Brijega
To smo govorili i za Dodika kad je priznao da je bio genocid, pa quo vadis Dodo.
Spit_fire

#66449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 15:07

Aerodrom Trebinje bi bio 100% pogodak. KLepis putnike od Dubrovnika i punis svoj budzet umjesto njihov. Ima potpuni smisao.

Treba ga graditi, ali drzava mora biti ukljucena, imovinom, a i Aerodrom je "medjunarodni" pa je to nadleznost drzave.

Sto se mostarski ne koristi treba pitati HDZ i SDA bratije. Zamjenik direktora aerodroma Mostar je iz SDA ima 15 godina, sada je izvrsni direktor, zenu je zaposlio u BH Ansu bez skole. A mi uvijek kazemo HDZ ne da, ne moze se od njih :)
Srbi imi Hrvati sve sto urade to nema nikakve veze sa BiH, taj aerdorom ako se i napravi bice sve smao ne to sto ti kazes
dr_Evil

#66450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 12/12/2022 15:54
Srbi imi Hrvati sve sto urade to nema nikakve veze sa BiH, taj aerdorom ako se i napravi bice sve smao ne to sto ti kazes
Pa kad bude i ako se napravi bez drzave onda cu se sloziti s tobom da je to izdaja. Sve dok se gradi i zakon tj. drzava se postuje ja sam za to nek se gradi.

Nismo napravili aerodrom ni hidrocentrale od vremena mracnog komunizma, ali smo zato platili desetina miliona odstete :D
Locked