Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Riddle

#42801 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

@SmokingMan Nisam nikad drugi dio igrao. Bilo je sve nedavno na popustu, ali nisam kupio.

Ovaj prvi sam igrao neko vrijeme, igra nije teška, samo moraš imati strpljenja. Kad sam ja igrao, DZ je već bila prazna, vrlo malo aktivnosti. Pogotovo u sektoru 8 ili 9 gdje su najjači neprijatelji i gdje se pretežno farma oprema i DivTech. Kasnije je sve do praćenja trgovine svake sedmice, tako da mi je dosadilo. Nedavno sam opet bio instalirao, igrao kratko i malo preuredio ono što imam za eventualnog novog lika i nove slotove, ali se nisam odlučio napraviti ga. Mislim da imam sve setove spremne, samo dok ga podignem na level 30. Ljudi još igraju i to u iznenađujuće velikom broju, pogotovo ako je aktivan neki event, ali DZ je prazan prostor. Bukvalno ulazim sa PvE setom. :D

Imao sam nekoliko ljudi u timu i zajedno smo odrađivali misije i farmali DZ. Mislim da smo House za mog Predatora pokušavali naći 2 sedmice. Neće pa neće. I onda nađem, ali su mu talenti za kurac. Pa opet. Jednom sam solirao i igrao jednu od legendarnih misija za onaj sedmični exotic case te sreo nekog Britanca koji ima 72 godine. :mrgreen:
Riddle

#42802 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

ferratilis wrote: 11/12/2022 17:53 Finito, 100%, hard, svi sporedni questovi zavrseni, neutral path, prezivjeli i Siegfried i Yaevinn, Triss romance, najbolji armor i macevi u igri (Raven + Moonblade + Gvalchir). Lako je propustiti questove u kecu, ali ovaj put sam detaljno planirao od pocetka. Sad imam savrsen save file za import u W2. :)
Ja ni danas ne znam šta je savršen save file. Izbor je izbor, takav je kakav je. Ali ne bih trebao ništa preskočiti. Ovih dana ću završiti drugo poglavlje, nikako da se nakanim.

Je li se ja ne sjećam dobro ili ovaj lov na trofeje nikad nije imao pokazan put? Uopšte mi ti zadaci nisu na listi. Znaš, ugovori? Royal Huntsman, Vincent...
ferratilis

#42803 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Riddle wrote: 11/12/2022 20:03
ferratilis wrote: 11/12/2022 17:53 Finito, 100%, hard, svi sporedni questovi zavrseni, neutral path, prezivjeli i Siegfried i Yaevinn, Triss romance, najbolji armor i macevi u igri (Raven + Moonblade + Gvalchir). Lako je propustiti questove u kecu, ali ovaj put sam detaljno planirao od pocetka. Sad imam savrsen save file za import u W2. :)
Ja ni danas ne znam šta je savršen save file. Izbor je izbor, takav je kakav je. Ali ne bih trebao ništa preskočiti. Ovih dana ću završiti drugo poglavlje, nikako da se nakanim.

Je li se ja ne sjećam dobro ili ovaj lov na trofeje nikad nije imao pokazan put? Uopšte mi ti zadaci nisu na listi. Znaš, ugovori? Royal Huntsman, Vincent...
Kad kazem savrsen, mislim na prelazak svih sporednih questova, skupljanje svih itema itd. Ovo je prvi put da sam odradio bas, bas sve jer sam se pripremio. Kad je u pitanju izbor, savrsen je samo neutral path, takav je Geralt u knjigama. Sve ostalo je do igraca.

Monster trophies vidis u zurnalu tek kad ubijes svako cudoviste. U svakom poglavlju imas dva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42804 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Image
ferratilis

#42805 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

@Tito_i_Partija
Ako te zanima, ovo je default (screenshot sa yt)
Spoiler
Show
Image
Moj screenshot sa importovanim saveom:
Spoiler
Show
Image
Averus

#42806 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Velkoski wrote: 11/12/2022 17:59 sad instaliraj ligu legendi
Prijavio sam te radi uvrede :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42807 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

:mrgreen:

liga je najbolja multiplayer igra, glavni razlog je što nema ćitera, il' znaš il' ne znaš, doduše isto je i za Dotu :mrgreen:
jasko_ba

#42808 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

SmokingMan wrote: 11/12/2022 13:50 Ko to još ođe igra division 1 i 2?

Javite se ba. :mrgreen:

Taman da krenem story sa još jednim karakterom.
kako sam se bio navukao na to. Upalim prosli mjesec, kad tamo poruka da je proslo 715 dana od zadnjeg igranja :lol: Heal/skill/damage buildovi svi bili na max, legendary misije prelazio bez problema. Ali opet izbrisao nakon 5 dana, definitivno fali nesto novo.
Tito_i_Partija

#42809 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 11/12/2022 20:40 Image
Ovi donji su psihopate. :-D
Tito_i_Partija

#42810 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 11/12/2022 21:17 @Tito_i_Partija
Ako te zanima, ovo je default (screenshot sa yt)
Spoiler
Show
Image
Moj screenshot sa importovanim saveom:
Spoiler
Show
Image
Ishod je znači isti, jer ako je udata za Radovida, onda je de facto već mrtva. :D
Chmoljo

#42811 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 11/12/2022 22:33
Chmoljo wrote: 11/12/2022 20:40 Image
Ovi donji su psihopate. :-D
Kataloški.
Riddle

#42812 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Velkoski wrote: 11/12/2022 21:52 :mrgreen:

liga je najbolja multiplayer igra, glavni razlog je što nema ćitera, il' znaš il' ne znaš, doduše isto je i za Dotu :mrgreen:
U Doti nema cheatera? Oh my sweet summer child... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42813 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

onda niko nije ni do koljena RIOT-u :mrgreen:
Riddle

#42814 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

ferratilis wrote: 11/12/2022 20:37Kad kazem savrsen, mislim na prelazak svih sporednih questova, skupljanje svih itema itd. Ovo je prvi put da sam odradio bas, bas sve jer sam se pripremio. Kad je u pitanju izbor, savrsen je samo neutral path, takav je Geralt u knjigama. Sve ostalo je do igraca.

Monster trophies vidis u zurnalu tek kad ubijes svako cudoviste. U svakom poglavlju imas dva.
Pokušava ostati neutralan. :mrgreen:

Kad smo kod trofeja, ovdje nimalo nisam zadovoljan. Ako se dobro sjećam, u drugom poglavlju ima ona neka biljka koju sam prvi put sasvim slučajno uništio, jer sam išao uraditi nešto sasvim drugo. U Witcher 3 je puno više značaja dato ovom dijelu igre.
Riddle

#42815 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Velkoski wrote: 12/12/2022 06:25 onda niko nije ni do koljena RIOT-u :mrgreen:
Ništa mi nije bilo draže nego zaskočiti nekog Skywrath Magea i onda shvatiti da je u djeliću sekunde uspio na mene baciti Hex, Rod of Atos, Ancient Seal i Mystic Flare. Talentovan neki Rus koji ima munjevite reflekse. GG. Onda pogledam snimak i vidim da su mu kursor i kamera bili na suprotnoj strani odakle sam ja došao, nije me čak ni vidio na ekranu. :lol:
ferratilis

#42816 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Riddle wrote: 12/12/2022 06:31
ferratilis wrote: 11/12/2022 20:37Kad kazem savrsen, mislim na prelazak svih sporednih questova, skupljanje svih itema itd. Ovo je prvi put da sam odradio bas, bas sve jer sam se pripremio. Kad je u pitanju izbor, savrsen je samo neutral path, takav je Geralt u knjigama. Sve ostalo je do igraca.

Pokušava ostati neutralan. :mrgreen:

Kad smo kod trofeja, ovdje nimalo nisam zadovoljan. Ako se dobro sjećam, u drugom poglavlju ima ona neka biljka koju sam prvi put sasvim slučajno uništio, jer sam išao uraditi nešto sasvim drugo. U Witcher 3 je puno više značaja dato ovom dijelu igre.
Ti trofeji su nacin da dodjes do najboljeg maca u igri, ali mozes bez problema zavrsiti igru i bez njega. Vjerovatno su to dizajneri mislili. A igraci koji sve istrazuju ce ionako pronaci ta cudovista, pa nije toliko ni bitno. Ima jedno 4-5 questova koje 90% igraca propusti jer su dostupni samo u odredjeno doba dana ili ako napravis specificne korake u prici, odradis ih prije drugih questova itd. Ali nisu obavezni. Za mene je to dobar dizajn, ali razumijem zasto su ljudi frustrirani.
Tito_i_Partija

#42817 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Gotovi su Bell Gargoyles i Moonlight Butterfly. Ovi prvi su bili malo teži jer ih je dvojica, dvaput sam pogin'o (opet jednom dodge roll, sa krova crkve :lol: ), al' prošlo je ok bez neke velike frustracije. Čak štaviše, očekujem da riknem nekoliko puta dok naučim boss mechanics i pokrete.

Naš'o sam Elite Knight opremu u Darkroot Gardenu, al' me toliko usporava da sam je odmah mor'o skinut'. Ne mogu ja to, moram imat' brzinu i agilnost. :-D

Naš'o sam i onog kovača, e sad ne znam da li da počnem sa apgrejdom equipmenta ili da sačekam dok nađem nešto bolje. Nosim i sad onu starter Sorcerer opremu i obični Short Sword.
ferratilis

#42818 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ghost of a Tale dzaba na GOG-u. Jako simpaticna igra, i lijepo izgleda. Preporuka. :thumbup:

https://www.gog.com/en/game/ghost_of_a_tale
ferratilis

#42819 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 12/12/2022 14:24 Gotovi su Bell Gargoyles i Moonlight Butterfly. Ovi prvi su bili malo teži jer ih je dvojica, dvaput sam pogin'o (opet jednom dodge roll, sa krova crkve :lol: ), al' prošlo je ok bez neke velike frustracije. Čak štaviše, očekujem da riknem nekoliko puta dok naučim boss mechanics i pokrete.
Cestitam, zavrsio si tutorial. :D

Zasto nisi uzeo estoc, rekao sam ti gdje se nalazi?
Tito_i_Partija

#42820 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 12/12/2022 18:05
Tito_i_Partija wrote: 12/12/2022 14:24 Gotovi su Bell Gargoyles i Moonlight Butterfly. Ovi prvi su bili malo teži jer ih je dvojica, dvaput sam pogin'o (opet jednom dodge roll, sa krova crkve :lol: ), al' prošlo je ok bez neke velike frustracije. Čak štaviše, očekujem da riknem nekoliko puta dok naučim boss mechanics i pokrete.
Cestitam, zavrsio si tutorial. :D

Zasto nisi uzeo estoc, rekao sam ti gdje se nalazi?
Naš'o sam Estoc, al' nije mi se dalo stavljat' poen u STR da ga mogu koristit'. :D Rapier, Scimitar, i Hand Axe sam prob'o, al' ne mogu da se naviknem na njihove attack animacije. Po ovom DS Wikiju, Short Sword ima isti damage i DEX scaling k'o i Rapier/Estoc, al' sa (meni) prihvatljivijom animacijom i manjim attribute requirementom.

A uostalom, šta to fali Short Swordu? :-D
ferratilis

#42821 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 12/12/2022 18:55 A uostalom, šta to fali Short Swordu? :-D
Ne fali nista, sa svakim oruzjem se moze preci igra. Ljudi predju cijelu igru sa onim drvenim parmakom kao SL01. :D

Ali estoc ima dobar moveset, i jako je dug, ustvari najduzi rapier u igri:
Tito_i_Partija

#42822 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma da mi je samo da se dokopam magic/enchanted oružja da dobijem INT scaling, ostalo nije toliko važno. :D

Image

:lol:
House

#42823 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ja navratio do new londo-a da skinem kletvu :roll: :mrgreen:

Image
Tito_i_Partija

#42824 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Pali su Capra Demon i Gaping Dragon. Šljaka ovo nekako, polako al' sigurno. :-D
Chmoljo

#42825 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 13/12/2022 14:38 Pali su Capra Demon i Gaping Dragon. Šljaka ovo nekako, polako al' sigurno. :-D
Eki u igri ima gej zmaj :mrgreen:
Post Reply