Strane službe sigurnost sve sa pažnjom prate. Niko ovdje nije naivan. Ako bude trebalo EUFOR je spreman zaštiti demokratiju države i pomoći državnim sigurnosnim službama u spriječavanju nereda na koje pozivaju Mulahusić, Šabanović i ostala bratija na raznim forumina.last mohicans wrote: ↑11/12/2022 16:14mistek wrote: ↑11/12/2022 16:00
Nije stvar zapadanja u probleme, neko rušenja poslova i sistema koji imaju. Nek ispuste vlast 15 dana, već su u sutrašnom deficitu i to je njihov problem. Zapravo je gotovo sigurno da bi odlazak SDA u opoziciju njima dugoročno godio. Kada bi se preispitali, malo restruktuirali, složili, na sljedećim izborima bi vjerovatno bili vraćeni u vlast, jer narod nije navikao na ovaj narativ koji Osmorka pruža i ovaj zamjeri ovo, ovaj ono, a sve su to poeni za SDA. I znaju ovo i oni. I s tog aspekta, znaju oni da bi ih to samo ojačalo, ali valja sačekati. A, stotine i stotine konkursa čekaju, stotine tendera. Pa nije tajna da se nakon izbora, oktobar i novembar, najintenzivnije radilo na zapošljavanju. Sad ih HDZ handri, gdje HDZ kadrovi u vlasti otežu takve stvari, ali pokušavaju masu ljudi zaposliti u posljednji čas. S tenderima ide teže i tu je već kasno. I to je stvarni problem izlaska iz vlasti na 15 dana, jer će sve te šeme biti prekinute, jer će stotine obećanja ljudima i stranačkim podanicima biti iznevjereno. I samo i isključivo zato je ova borba da se po svaku cijenu ostane na vlasti.
A da ne pričam na to odlazak njihovih kadrova. Pođeš mu iz kuće i čovjek zna da ako pusti vlast samo kratko, ženina karijera odlazi u nepovrat. A koliko je takvih karijera u drugim institucijamaHajd ti zadovolji sviju.
U tome je poenta sve priče, kakva država, vjera i domovina. Doduše, velikoj većini krezube svjetine su ovo argumenti za rušenje osmorke, pa i fizički ako treba. Ponavljam, oni su u stanju izvesti one zaluđenike kao onog Sebija-herojina i na barikade. S druge strane, očito plan sa kupljenim delagatima za dom naroda pada u vodu nakon ćuški kod Šmita.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#66151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#66152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Daj ko se ti likova boji? Onaj jadnik srbija herojina je slucaj za pomoc psihjatera a ne da sije strah.last mohicans wrote: ↑11/12/2022 16:14mistek wrote: ↑11/12/2022 16:00
Nije stvar zapadanja u probleme, neko rušenja poslova i sistema koji imaju. Nek ispuste vlast 15 dana, već su u sutrašnom deficitu i to je njihov problem. Zapravo je gotovo sigurno da bi odlazak SDA u opoziciju njima dugoročno godio. Kada bi se preispitali, malo restruktuirali, složili, na sljedećim izborima bi vjerovatno bili vraćeni u vlast, jer narod nije navikao na ovaj narativ koji Osmorka pruža i ovaj zamjeri ovo, ovaj ono, a sve su to poeni za SDA. I znaju ovo i oni. I s tog aspekta, znaju oni da bi ih to samo ojačalo, ali valja sačekati. A, stotine i stotine konkursa čekaju, stotine tendera. Pa nije tajna da se nakon izbora, oktobar i novembar, najintenzivnije radilo na zapošljavanju. Sad ih HDZ handri, gdje HDZ kadrovi u vlasti otežu takve stvari, ali pokušavaju masu ljudi zaposliti u posljednji čas. S tenderima ide teže i tu je već kasno. I to je stvarni problem izlaska iz vlasti na 15 dana, jer će sve te šeme biti prekinute, jer će stotine obećanja ljudima i stranačkim podanicima biti iznevjereno. I samo i isključivo zato je ova borba da se po svaku cijenu ostane na vlasti.
A da ne pričam na to odlazak njihovih kadrova. Pođeš mu iz kuće i čovjek zna da ako pusti vlast samo kratko, ženina karijera odlazi u nepovrat. A koliko je takvih karijera u drugim institucijamaHajd ti zadovolji sviju.
U tome je poenta sve priče, kakva država, vjera i domovina. Doduše, velikoj većini krezube svjetine su ovo argumenti za rušenje osmorke, pa i fizički ako treba. Ponavljam, oni su u stanju izvesti one zaluđenike kao onog Sebija-herojina i na barikade. S druge strane, očito plan sa kupljenim delagatima za dom naroda pada u vodu nakon ćuški kod Šmita.
-
PM72
#66153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prosto ne mogu da vjerujem da se bliži momenat da će neko sklonit onu mečku od ministrice,njenu kćerku,sina,zeta ili najglupljeg insana u SDA Skake ili Memića...
-
last mohicans
#66154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo je, jedna od RizaOperativac11 wrote: ↑11/12/2022 16:16Ma nisu oni, jok eto ja sam.seksi_ideje wrote: ↑11/12/2022 15:48
A glooovni izgovor protivnika Osmorke: "a ma nisam ja SDA, al kad vidim sta nam ovi roooode"....
Neke stare floskule ipak ne gube na znacaju. Samo su drugacije upakovane![]()
Ali još malo i onda BYE BYE :
JP Pošta,Elektroprivreda,Elektrodistribucija,Autoceste FBiH,KCUS, BH TELECOM,MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO,TUŽILAŠTVO i ostale budžetske institucije !
https://youtu.be/WC-leVpHATQ
- Login77777
#66155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moji su ovdje gdje su sada bili vec kad je Alija jos bio u zatvoru.Hakiz wrote: ↑11/12/2022 16:17Pa, da je bilo drugačije, da Alija nije potpisao, možda bi bio ovdje.
A možda ne bi jer ko zna šta bi još koja godina rata donijela. Ne znam za druge dijelove BiH, bio sam u Sarajevu, a još godina u okruženju pod granatama bi vjerovatno ljude ovdje natjerala da zbog nagona za preživljavanjem pristanu i na podjelu BiH. Poludjeli bismo i bilo bi nam svejedno za sve. I za BiH. A kako od glave smrdi, kapitulacija glavnog grada i političko/vojnog vođstva ne bi ni drugim dijelovima BiH ojačala želju za borbom.
Možda je zbog toga i potpisano ono šta jeste.
-
last mohicans
#66156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma naravno da do toga neće doći, ali ovolika količina bijesa,žući i agresije mene podsjeća na još radikalnije poteze, pa ko zna šta još je njima u glavama, od izazivanja sukoba i čega već ne. Boli ovo, puno boli.Styling wrote: ↑11/12/2022 16:17Strane službe sigurnost sve sa pažnjom prate. Niko ovdje nije naivan. Ako bude trebalo EUFOR je spreman zaštiti demokratiju države i pomoći državnim sigurnosnim službama u spriječavanju nereda na koje pozivaju Mulahusić, Šabanović i ostala bratija na raznim forumina.last mohicans wrote: ↑11/12/2022 16:14
-
Hakiz
#66157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh, onda me još više čudišLogin77777 wrote: ↑11/12/2022 16:22Moji su ovdje gdje su sada bili vec kad je Alija jos bio u zatvoru.Hakiz wrote: ↑11/12/2022 16:17
Pa, da je bilo drugačije, da Alija nije potpisao, možda bi bio ovdje.
A možda ne bi jer ko zna šta bi još koja godina rata donijela. Ne znam za druge dijelove BiH, bio sam u Sarajevu, a još godina u okruženju pod granatama bi vjerovatno ljude ovdje natjerala da zbog nagona za preživljavanjem pristanu i na podjelu BiH. Poludjeli bismo i bilo bi nam svejedno za sve. I za BiH. A kako od glave smrdi, kapitulacija glavnog grada i političko/vojnog vođstva ne bi ni drugim dijelovima BiH ojačala želju za borbom.
Možda je zbog toga i potpisano ono šta jeste.![]()
-
HelaS
#66158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tačno tako - Dajmo im šansu!PM72 wrote: ↑11/12/2022 16:13Priznali mi ili ne,on je najmoćnija figura u BiH.i on je kao takav dolazio i u centralu SDA na sastanke,pod zastavama s ljiljanima i Alijinom slikama.Šta se tad uradilo? Ništa.Rješavali neki sitni intereščijski talovi.
Treba pustiti da se vidi hoćemo li se maknut s mrtve tačke.Lako ih je popljuvat i sjebat.Dajmo im šansu jer odosmo u 3 pm
Jer smo dotakli dno, jer smo na kraju.... Ako nam je svima isti interes, da se vratimo na normalne tokove razvoja države, društva, privrede i ekonomije
Umjesto da svi podržimo relaksaciju politički zategnutih odnosa, ovakav način komunikacije i put saradnje, SDA i DEF najsnažnije kreiraju svaki način opstrukcija i spriječavaju...
-
mistek
#66159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I još jedan ekstremno bitan detalj je tužilaštvo i sudstvo. Oni su svjesni da odlazak u vlast znači i to da će biti prvi na piku. U Osmorci su se najviše nameračili da tu navale na SDA, a SNSD i HDZ to godi, jer njih niko ne dira. Pa Konaković je izdajnik prvenstveno zbog Zadruge, i svi ljudi koji su u tome će reći "pa jeste, kralo se, ali Dino se na nas naklatio". I tu više nije u pitanju ni Elektroprivreda, ni KCUS, ni Aerodrom, ni Autoceste, nego opet mnogo širi spektar ljudi.
-
A_A_AKCIJA
- Login77777
#66161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam tu da ove SDAovce malo zezam. Ja ne ovisim o vlasti a oni ovise. A nema mi nista draze nego ovo kako se sami otkrivaju. Neutralni, zabrinuti svi se javljaju. Likovi koji nikad posta ovdje nisu ostavili se javljaju. Uzivancija…Hakiz wrote: ↑11/12/2022 16:25Eh, onda me još više čudišLogin77777 wrote: ↑11/12/2022 16:22
Moji su ovdje gdje su sada bili vec kad je Alija jos bio u zatvoru.![]()
![]()
-
plavi_E
#66162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za Osmorku je najbitnije da shvati sta se krije iza novog spsko-hrvatskog principa da se ne pominje ono oko cega nema dogovora i da to preokrenu u korist vlastitog plemena.
-
Hakiz
#66163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E, da.mistek wrote: ↑11/12/2022 16:26 I još jedan ekstremno bitan detalj je tužilaštvo i sudstvo. Oni su svjesni da odlazak u vlast znači i to da će biti prvi na piku. U Osmorci su se najviše nameračili da tu navale na SDA, a SNSD i HDZ to godi, jer njih niko ne dira. Pa Konaković je izdajnik prvenstveno zbog Zadruge, i svi ljudi koji su u tome će reći "pa jeste, kralo se, ali Dino se na nas naklatio". I tu više nije u pitanju ni Elektroprivreda, ni KCUS, ni Aerodrom, ni Autoceste, nego opet mnogo širi spektar ljudi.
Ono šta trojkine botove nervira, a nervira zato što i sami znaju da je pogrešno, je to što drugi, i oni koji su protiv SDA, nikako ne mogu prihvatiti da je SDA jedini krivac, a da su HDZ i SNSD amnestirani.
Kako se ono kaže, zbog tog amnestiranja osjećam susramlje spram trojke/osmorke.
-
Hakiz
#66164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda, čini mi se da si preaktivan da bi bilo samo zezanje.Login77777 wrote: ↑11/12/2022 16:31Ja sam tu da ove SDAovce malo zezam. Ja ne ovisim o vlasti a oni ovise. A nema mi nista draze nego ovo kako se sami otkrivaju. Neutralni, zabrinuti svi se javljaju. Likovi koji nikad posta ovdje nisu ostavili se javljaju. Uzivancija…![]()
Ali, ko sam ja da sudim
-
Novak20
#66165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tko osim Erdogana garantira da Bakira neće skinuti njegovi esdeaovci ?
Jedino me brine alternativa. Čini mi se da su gori od Bakira.
- Login77777
#66166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odmarao malo na alpama, nije me bilo na forumu. Otvorim forum kad SDA armija ispisala 30 stranica. Aktivno je ovo i bez mene.Hakiz wrote: ↑11/12/2022 16:33Možda, čini mi se da si preaktivan da bi bilo samo zezanje.Login77777 wrote: ↑11/12/2022 16:31
Ja sam tu da ove SDAovce malo zezam. Ja ne ovisim o vlasti a oni ovise. A nema mi nista draze nego ovo kako se sami otkrivaju. Neutralni, zabrinuti svi se javljaju. Likovi koji nikad posta ovdje nisu ostavili se javljaju. Uzivancija…![]()
Ali, ko sam ja da sudim![]()
-
noviforumas
#66167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi se da je SDA spremna na svasta po nacinu na koji radikalizira javni diskurs. Nisu u stanju da se pomire s tim da ih medjunarodna zajednica jednostavno ne zeli u vlasti. Ocekujem da probaju Covicevom, Vucicevom, Milanovicevom, i Dodikovom ucinkovitom metodom: napadaj zapad i priblizavaj se istoku, da natjeras zapad da ti obezbijedi sto zelis. Samo su se malo preracunali, jer ne vaze ista pravila za njih i ove druge.
- omega369
#66168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I dzaba ceta zahiragica danima zatrpava forum, kad ih bake sa dvije nebuloze resetuje na fabricke postavke

-
PM72
#66169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidjećeš kad IZ krene u akciju
- tataćusak
- ABH017
#66171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Patetika je šta? Gdje vidiš patetiku? Koliko znam Patetika je upravo ono što vidimo u vašim postovima, gdje se spočitava nekakvo licemjerstvo nekome ko još nije ništa konkretno uradio.Point. wrote: ↑10/12/2022 23:06Ima li podforum Patetika, ovaj post se ubio za njega.ABH017 wrote: ↑10/12/2022 22:51
Drug iz Naše Stranke se, koliko znam, ne izjašnjava kao veliki musliman, borac na Allahovom putu, ne spominje u svako trećoj rečenici šehidsku krv i zaštitu bošnjački naroda.
Za razliku od druga iz Naše Stranke, braća iz SDA i IZ se ubiše pričom o šehidima, šehidskoj krvi, odbrani Bosne, zaštiti naroda, a u stvari samo njih nekoliko procenata iz IZ, svako malo, ode do Meke i Medine, malo do Turske i tako to, a obični narod nek plaća izgradnju džamija, zgrade Medžlisa, izgradnje ženskog krila medrese, pa i beskonačna putovanja hodžusija i njihovih porodica po svijetu. Ne treba narodu ništa. Isto se odnosi i na SDA uhljebe, koji su pozapošljavali sve svoje što su mogli na budžet. A budžet punimo mi obični vjernici, mi sitna buranija. Nama ne treba odlazak na Umru ili Hadždž. Ne bi se mi snašli tamo.
E to su munafici pravi.
A drugu iz Naše Stranke (i ostalim drugovima iz 8-rke) ću dati šansu da se pokažu. Za početak, često sam viđao druga iz Naše Stranke, kako u naručju, pješke, nosi dijete do vrtića, u vrijeme dok je premijer KS. A sjećam se zelenog druga Samira Silajdžića kako je govorio da mu dijete plače na telefon, "Tajo, plašim se" i sjećam se drskog odgovora novinaru "ne dam ostavku, neće ova vlada dati ostavku."
Meni je sve ovo dovoljno, da mirne duše prihvatim da SDA ode na klupu za rezervne igrače. Neka pokušaju neki drugi, ne mogu nikako više ojaditi ovaj narod, nego što su ga ojadili oni koji su uzjahali budžet, kao da im je materina sisa, evo već 30 godina i ne znaju popustit. Dosta je bilo brate.
Boli me kurac za SDA, neka se samougase što de mene tiče, ali ne ogovori mi suštinu u vezi dvoličja i licemjerstav NS. Al Koju svaku noć mori glasanje za lika sa crne liste, pa je sve oprošteno.
- tataćusak
#66172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling wrote: ↑11/12/2022 16:17Strane službe sigurnost sve sa pažnjom prate. Niko ovdje nije naivan. Ako bude trebalo EUFOR je spreman zaštiti demokratiju države i pomoći državnim sigurnosnim službama u spriječavanju nereda na koje pozivaju Mulahusić, Šabanović i ostala bratija na raznim forumina.last mohicans wrote: ↑11/12/2022 16:14
Pa nije eufor kao jna da bije narod sa vraca
-
plavi_E
#66173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne postoje garancije da ce Osmorka nastaviti ovu servilnost Covicu i Dodiku kad udju u vlast. Zbog cega bi? Sta je alternativa Cirilu i Metodiju? Radikalizirana SDA? Sigurno ne.Hakiz wrote: ↑11/12/2022 16:32E, da.mistek wrote: ↑11/12/2022 16:26 I još jedan ekstremno bitan detalj je tužilaštvo i sudstvo. Oni su svjesni da odlazak u vlast znači i to da će biti prvi na piku. U Osmorci su se najviše nameračili da tu navale na SDA, a SNSD i HDZ to godi, jer njih niko ne dira. Pa Konaković je izdajnik prvenstveno zbog Zadruge, i svi ljudi koji su u tome će reći "pa jeste, kralo se, ali Dino se na nas naklatio". I tu više nije u pitanju ni Elektroprivreda, ni KCUS, ni Aerodrom, ni Autoceste, nego opet mnogo širi spektar ljudi.
Ono šta trojkine botove nervira, a nervira zato što i sami znaju da je pogrešno, je to što drugi, i oni koji su protiv SDA, nikako ne mogu prihvatiti da je SDA jedini krivac, a da su HDZ i SNSD amnestirani.
Kako se ono kaže, zbog tog amnestiranja osjećam susramlje spram trojke/osmorke.
-
plavi_E
- tramvajtrojka
#66175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
noviforumas wrote: ↑11/12/2022 16:36 Vidi se da je SDA spremna na svasta po nacinu na koji radikalizira javni diskurs. Nisu u stanju da se pomire s tim da ih medjunarodna zajednica jednostavno ne zeli u vlasti. Ocekujem da probaju Covicevom, Vucicevom, Milanovicevom, i Dodikovom ucinkovitom metodom: napadaj zapad i priblizavaj se istoku, da natjeras zapad da ti obezbijedi sto zelis. Samo su se malo preracunali, jer ne vaze ista pravila za njih i ove druge.

pa naravno da idu na to vec su krenuli evo naslovnice stava i vid gore teksta u desnom uglu ponizavanje bosnjaka u parlamentu federacije