Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tataćusak

#65801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

laserShow wrote: 10/12/2022 22:24
Idemedosumom wrote: 10/12/2022 22:18 Možda je Mudroser izdao kakvu fetvu
Ne znam, ali cekam ove naše domace botove s foruma da odgovore. Šta znači biti dvoličnjak u našoj plemenitoj vjeri? Šta radimo s dvoličnjacima u našem društvu? Da li takve uzdižemo, ili izopćavamo iz društva i nisu poželjan gost za našim soframa.

Pa eto, pitam ih, da vidimo ko ima obraza da odgovori.

Ovdje vjera nije tema a dvoličnjak prema doDicku i uzpovcima ne možeš biti nikako
Point.

#65802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Idemedosumom wrote: 10/12/2022 22:18 Možda je Mudroser izdao kakvu fetvu
Ne znam, ali cekam ove naše domace botove s foruma da odgovore. Šta znači biti dvoličnjak u našoj plemenitoj vjeri? Šta radimo s dvoličnjacima u našem društvu? Da li takve uzdižemo, ili izopćavamo iz društva i nisu poželjan gost za našim soframa.

O Ti Pravedniče, reci nam je li biti dvoličnjak kad kažeš, ponosno i grdno, da nećeš sa nacionalističkim strankama a na kraju završiš u krevetu od svile sa, ne jednom, nego sa dvije nacionalističke stranke, jedna otvoreno separastička a druga slavi osuđene uzp uznike? Vaginalno-analno relaksiranje.

Pitam za druga iz Naše Stranke.
tataćusak

#65803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

Point. wrote: 10/12/2022 22:30

O Ti Pravedniče, reci nam je li biti dvoličnjak kad kažeš, ponosno i grdno, da nećeš sa nacionalističkim strankama a na kraju završiš u krevetu od svile sa, ne jednom, nego sa dvije nacionalističke stranke, jedna otvoreno separastička a druga slavi osuđene uzp uznike? Vaginalno-analno relaksiranje.

Zaboravii si napisati da su i oni Bošnjačka stranka na pregovorima. Znači Forto je išao na pregovore kao Bošnjak a treba li tražiti video gdje on kaže da nije bošnjak.

Ali nije Forto izdajnik on je rekao da nije Bošnjak. Najgori su ipak izdajnici
tataćusak

#65804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

Na političkoj sceni u BIH smo imali realno sukobe hdz i hdz1990 i uletila je hrvatska i usmjerila u jednu stranu, imali smo sukobe doDicka i opozicije i uletila je srbija i ujarmila ih. Trenutno je sukob Bošnjaka i ko će uletiti da nas miri?
Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
Point.

#65805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

tataćusak wrote: 10/12/2022 22:34

Zaboravii si napisati da su i oni Bošnjačka stranka na pregovorima. Znači Forto je išao na pregovore kao Bošnjak a treba li tražiti video gdje on kaže da nije bošnjak.

Gdje programski partner Čović Dragan, sin oca Frane i majke Mare Marice, da ga proglasi nelegitimnim Bošnjakom?
Trappist

#65806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Trappist »

https://ba.n1info.com/vijesti/dodik-obj ... a-osmorke/

Pa vala pametni ovi iz osmorke, gledaj privatne vile kod dodika, 100 puta ljepse od kafana po konjicu ili u sarajevu. Svaka mu cast ko mu je interijer radio :bih:
tataćusak

#65807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

Trappist wrote: 10/12/2022 22:41 https://ba.n1info.com/vijesti/dodik-obj ... a-osmorke/

Pa vala pametni ovi iz osmorke, gledaj privatne vile kod dodika, 100 puta ljepse od kafana po konjicu ili u sarajevu. Svaka mu cast ko mu je interijer radio :bih:
Kod njega nema korupcije :run:
tramvajtrojka

#65808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

fino bgm dosli smo do brojanja krvnih zrnaca dok se spustimo do ameba postace nsovci cetnici koji silaze niz vraca :lol: :lol: :-)
ABH017

#65809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

Drug iz Naše Stranke se, koliko znam, ne izjašnjava kao veliki musliman, borac na Allahovom putu, ne spominje u svako trećoj rečenici šehidsku krv i zaštitu bošnjački naroda.
Za razliku od druga iz Naše Stranke, braća iz SDA i IZ se ubiše pričom o šehidima, šehidskoj krvi, odbrani Bosne, zaštiti naroda, a u stvari samo njih nekoliko procenata iz IZ, svako malo, ode do Meke i Medine, malo do Turske i tako to, a obični narod nek plaća izgradnju džamija, zgrade Medžlisa, izgradnje ženskog krila medrese, pa i beskonačna putovanja hodžusija i njihovih porodica po svijetu. Ne treba narodu ništa. Isto se odnosi i na SDA uhljebe, koji su pozapošljavali sve svoje što su mogli na budžet. A budžet punimo mi obični vjernici, mi sitna buranija. Nama ne treba odlazak na Umru ili Hadždž. Ne bi se mi snašli tamo.
E to su munafici pravi.
A drugu iz Naše Stranke (i ostalim drugovima iz 8-rke) ću dati šansu da se pokažu. Za početak, često sam viđao druga iz Naše Stranke, kako u naručju, pješke, nosi dijete do vrtića, u vrijeme dok je premijer KS. A sjećam se zelenog druga Samira Silajdžića kako je govorio da mu dijete plače na telefon, "Tajo, plašim se" i sjećam se drskog odgovora novinaru "ne dam ostavku, neće ova vlada dati ostavku."
Meni je sve ovo dovoljno, da mirne duše prihvatim da SDA ode na klupu za rezervne igrače. Neka pokušaju neki drugi, ne mogu nikako više ojaditi ovaj narod, nego što su ga ojadili oni koji su uzjahali budžet, kao da im je materina sisa, evo već 30 godina i ne znaju popustit. Dosta je bilo brate.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#65810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

tataćusak wrote: 10/12/2022 22:29 Ovdje vjera nije tema a dvoličnjak prema doDicku i uzpovcima ne možeš biti nikako
nije, ali se pozivate na riječi onih koji vam se predstavljaju kao prvi u Bošnjaka i muslimana. Sramota koliko neki padaju.
Point. wrote: 10/12/2022 22:30 O Ti Pravedniče, reci nam je li biti dvoličnjak kad kažeš, ponosno i grdno, da nećeš sa nacionalističkim strankama a na kraju završiš u krevetu od svile sa, ne jednom, nego sa dvije nacionalističke stranke, jedna otvoreno separastička a druga slavi osuđene uzp uznike? Vaginalno-analno relaksiranje.

Slazem se, i oni su dvoličnjaci. Eh sada, da ja tebe upitam, šta je alternativa? Nemas opozicije, jedino prepustiti dosadašnjim vladarima da to i nastave.

Da li je veca steta dopustiti sda i privjesku DF da ide s tim "nacionalistima", ili sam pokušati uzeti stvari u svoje ruke i nešto uraditi?
tataćusak

#65811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

tramvajtrojka wrote: 10/12/2022 22:45

fino bgm dosli smo do brojanja krvnih zrnaca dok se spustimo do ameba postace nsovci cetnici koji silaze niz vraca :lol: :lol: :-)
Pa brate oni su otišli doDicku kao Bošnjačka reprezentacija, šta se ima tu prebrojavati.
Izdajnici su najgori, nije forto
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#65812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

tataćusak wrote: 10/12/2022 22:39 Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
Nema potrebe za noževima. Jedni su imali 3x10 godina priliku da nešto urade. Nisu, dobili su klupu, zar to nije pošteno?
tataćusak

#65813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

laserShow wrote: 10/12/2022 22:54
tataćusak wrote: 10/12/2022 22:39 Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
Nema potrebe za noževima. Jedni su imali 3x10 godina priliku da nešto urade. Nisu, dobili su klupu, zar to nije pošteno?
Ma hebo klupu, vjeruj mi da si više puta u životu glasao za sda od mene ali ovo svaljivanje krivice za blokade na Bošnjake mi je neki revolt izazvalo da ga ne mogu objasniti.
Sda je sve lopovija klasična ali ovo šta su uradili ovi "ostali" je jadno do bola.
Nismo bošnjaci ali hoćemo fotelje koje im pripadaju.
animus

#65814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Pojedini iz osmorke tek sada otvaraju oci i vide u kakvo blato su se uvalili. Nebi im bio u koži. Sve ovo što su potpisali je u rangu izdaje. Malo ko od njihovih biraca može ovo odobriti. Ovo je kraj opozicije kod Bošnjaka. Da, kod Bošnjaka jer su pristali da budu Bošnjačka strana u pregovorima.
Pitam se ko će prvi napustiti ovaj brod osudjen na propast. Marjanovic i Miletic vjerojatno. Semir za njima ide.
Point.

#65815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

ABH017 wrote: 10/12/2022 22:51

Drug iz Naše Stranke se, koliko znam, ne izjašnjava kao veliki musliman, borac na Allahovom putu, ne spominje u svako trećoj rečenici šehidsku krv i zaštitu bošnjački naroda.
Za razliku od druga iz Naše Stranke, braća iz SDA i IZ se ubiše pričom o šehidima, šehidskoj krvi, odbrani Bosne, zaštiti naroda, a u stvari samo njih nekoliko procenata iz IZ, svako malo, ode do Meke i Medine, malo do Turske i tako to, a obični narod nek plaća izgradnju džamija, zgrade Medžlisa, izgradnje ženskog krila medrese, pa i beskonačna putovanja hodžusija i njihovih porodica po svijetu. Ne treba narodu ništa. Isto se odnosi i na SDA uhljebe, koji su pozapošljavali sve svoje što su mogli na budžet. A budžet punimo mi obični vjernici, mi sitna buranija. Nama ne treba odlazak na Umru ili Hadždž. Ne bi se mi snašli tamo.
E to su munafici pravi.
A drugu iz Naše Stranke (i ostalim drugovima iz 8-rke) ću dati šansu da se pokažu. Za početak, često sam viđao druga iz Naše Stranke, kako u naručju, pješke, nosi dijete do vrtića, u vrijeme dok je premijer KS. A sjećam se zelenog druga Samira Silajdžića kako je govorio da mu dijete plače na telefon, "Tajo, plašim se" i sjećam se drskog odgovora novinaru "ne dam ostavku, neće ova vlada dati ostavku."
Meni je sve ovo dovoljno, da mirne duše prihvatim da SDA ode na klupu za rezervne igrače. Neka pokušaju neki drugi, ne mogu nikako više ojaditi ovaj narod, nego što su ga ojadili oni koji su uzjahali budžet, kao da im je materina sisa, evo već 30 godina i ne znaju popustit. Dosta je bilo brate.
Ima li podforum Patetika, ovaj post se ubio za njega.

Boli me kurac za SDA, neka se samougase što de mene tiče, ali ne ogovori mi suštinu u vezi dvoličja i licemjerstav NS. Al Koju svaku noć mori glasanje za lika sa crne liste, pa je sve oprošteno.
dale cooper

#65816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Kada se formira vlast i kada se počne raditi ili neraditi onda mogu početi kritikovati ili prozivati. Za sada zaista nemam zašto.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#65817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dale cooper wrote: 10/12/2022 23:06 Kada se formira vlast i kada se počne raditi ili neraditi onda mogu početi kritikovati ili prozivati. Za sada zaista nemam zašto.
Bolan, idete liku sa crne liste na privatno imanje.

Zamisli da u Moldaviji ili Bugarskoj borci protiv korupcije idu na imanje najveceg lopova drzave da se dogovaraju oko necega.

Haj, mozda ce Nerko uspjeti kupiti kcerkici jos jedan stan u Frankfurtu.
tataćusak

#65818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

animus wrote: 10/12/2022 23:01 Pojedini iz osmorke tek sada otvaraju oci i vide u kakvo blato su se uvalili. Nebi im bio u koži. Sve ovo što su potpisali je u rangu izdaje. Malo ko od njihovih biraca može ovo odobriti. Ovo je kraj opozicije kod Bošnjaka. Da, kod Bošnjaka jer su pristali da budu Bošnjačka strana u pregovorima.
Pitam se ko će prvi napustiti ovaj brod osudjen na propast. Marjanovic i Miletic vjerojatno. Semir za njima ide.
Ma Bošnjaci će realno uvijek imati opoziciju jer većina ljudi srcem želi normalnu državu. Velikom broju ljudi uvijek možeš prodati tu priču i pokupiti glasove.
Građanske države nema dok srbi iz manjeg entiteta i hrvati iz hercegovačkih kantona ne pristanu na to.
sumirprimus

#65819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 10/12/2022 23:12
dale cooper wrote: 10/12/2022 23:06 Kada se formira vlast i kada se počne raditi ili neraditi onda mogu početi kritikovati ili prozivati. Za sada zaista nemam zašto.

Zamisli da u Moldaviji ili Bugarskoj borci protiv korupcije idu na imanje najveceg lopova drzave da se dogovaraju oko necega.

Bolan, lika sa crne liste nam premijer federscije :lol:
PreWiBa

#65820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 10/12/2022 23:14

Bolan, lika sa crne liste nam premijer federscije :lol:
Bolan, izabrali ste predsjednika FBiH sa crne liste prije par dana :lol:

A Novalica cete zamijeniti likom poslije kojeg je pola zemlje gorilo zbog nezadovoljstva naroda, a penzioneri po dva mjeseca nisu dobivali penziju.
dale cooper

#65821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Nažalost, taj lik je postao neizbježan za formiranje vlasti na državnom nivou. Ne samo osmorci nego bilo kome ko bude pokušao.
tandmand

#65822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

tataćusak wrote: 10/12/2022 22:39 Na političkoj sceni u BIH smo imali realno sukobe hdz i hdz1990 i uletila je hrvatska i usmjerila u jednu stranu, imali smo sukobe doDicka i opozicije i uletila je srbija i ujarmila ih. Trenutno je sukob Bošnjaka i ko će uletiti da nas miri?
Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
Što su i tko su SDA, znali smo ali eto trebalo je da se dođe do ovakve situacije da nam Slavo Kukić kaže:
"SDA nema partnere, iz vlasti je istisnuta ta personifikacija društvenog zla! Ovo može biti korak prema promjeni..."

Međutim šta su HDZ i SNSD? Mirisne ruže?

Sada najveće zamlaćivanje Bošnjaka, Ostalih, građana i probosanaca dolazi od 8-rke koja fura isti takav narativ, da je glavni neprijatelj rahatluka, puta ka EUW integracijama: SDA.

Schmidt, HDZ BiH, HDZ Hrvatske, SNSD - oni nisu problem, već braća po oružju u borbi protiv mrske SDA.

Donekle mi se i sviđa ovakva situacija i sa radoznalošću čekam rasplet situacije. Najviše iz tog razloga što će pasti maske sa lica ovih lidera osmorke i međunarodne zajednice.
Ja sam za Osmorku ALI ... :-D (da upotrebim čuvenu floskulu) hodaju po ivici izdaje, kao Fikret Abdić. I ono što semože desiti da se prospu kao što se prosula platforma sa SDPom a SDA se vratila još jača.

A nek su vala i ovi analitačari Slavo Kukić, Ivo Komšić, Ivana Marić, Kazaz, kao glavni problem u BiH identificirali SDA i stavili im toliku metu na čelu da se iza nje ne vide HDZ i SNSD.

S nestrpljenjem očekujem i intervenciju Schmidta, da vidimo kako se demokratske vrijednosti prilagođavaju snazi ili slabosti neke političke opcije.

Napred grlom u jagode.
Point.

#65823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

laserShow wrote: 10/12/2022 22:52
Point. wrote: 10/12/2022 22:30 O Ti Pravedniče, reci nam je li biti dvoličnjak kad kažeš, ponosno i grdno, da nećeš sa nacionalističkim strankama a na kraju završiš u krevetu od svile sa, ne jednom, nego sa dvije nacionalističke stranke, jedna otvoreno separastička a druga slavi osuđene uzp uznike? Vaginalno-analno relaksiranje.

Slazem se, i oni su dvoličnjaci. Eh sada, da ja tebe upitam, šta je alternativa? Nemas opozicije, jedino prepustiti dosadašnjim vladarima da to i nastave.

Da li je veca steta dopustiti sda i privjesku DF da ide s tim "nacionalistima", ili sam pokušati uzeti stvari u svoje ruke i nešto uraditi?
Pa zar alternativa nije bila upravo Osmorka? A ono, Halid umjesto Halida.
palermo

#65824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Procitah sad na klixu ovo sto je Niksic objavio. De boga vam, ima.ovdje ljudi koji su bliski ovima iz osmorke, recire im da se okanu Facebooka. Doci se im glave. Odavno vecu suplju nisam procitao od ovoga Niksicevog.

Osim ako on jos nesto konkreyno nije objavio ma Facebook a ovi nisu prenijeli
PreWiBa

#65825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dale cooper wrote: 10/12/2022 23:16

Nažalost, taj lik je postao neizbježan za formiranje vlasti na državnom nivou. Ne samo osmorci nego bilo kome ko bude pokušao.
Ali podigli ste odnos prema njemu na najveći nivo dosad.
Ovo nije "diskusija", ovo je kada ideš nekome na noge.

Ako je ovo modus operandi kad neko postane "neizbježan", onda i nisu za bh. politiku, čija je definicja bukvalno da se uprkos "neizbježnosti" nekog političkog faktora njemu suprostaviš.
Last edited by PreWiBa on 10/12/2022 23:25, edited 1 time in total.
Locked