Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tataćusak

#65826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

tandmand wrote: 10/12/2022 23:17
tataćusak wrote: 10/12/2022 22:39 Na političkoj sceni u BIH smo imali realno sukobe hdz i hdz1990 i uletila je hrvatska i usmjerila u jednu stranu, imali smo sukobe doDicka i opozicije i uletila je srbija i ujarmila ih. Trenutno je sukob Bošnjaka i ko će uletiti da nas miri?
Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
Što su i tko su SDA, znali smo ali eto trebalo je da se dođe do ovakve situacije da nam Slavo Kukić kaže:
"SDA nema partnere, iz vlasti je istisnuta ta personifikacija društvenog zla! Ovo može biti korak prema promjeni..."

Međutim šta su HDZ i SNSD? Mirisne ruže?

Sada najveće zamlaćivanje Bošnjaka, Ostalih, građana i probosanaca dolazi od 8-rke koja fura isti takav narativ, da je glavni neprijatelj rahatluka, puta ka EUW integracijama: SDA.

Schmidt, HDZ BiH, HDZ Hrvatske, SNSD - oni nisu problem, već braća po oružju u borbi protiv mrske SDA.

Donekle mi se i sviđa ovakva situacija i sa radoznalošću čekam rasplet situacije. Najviše iz tog razloga što će pasti maske sa lica ovih lidera osmorke i međunarodne zajednice.
Ja sam za Osmorku ALI ... :-D (da upotrebim čuvenu floskulu) hodaju po ivici izdaje, kao Fikret Abdić. I ono što semože desiti da se prospu kao što se prosula platforma sa SDPom a SDA se vratila još jača.

A nek su vala i ovi analitačari Slavo Kukić, Ivo Komšić, Ivana Marić, Kazaz, kao glavni problem u BiH identificirali SDA i stavili im toliku metu na čelu da se iza nje ne vide HDZ i SNSD.

S nestrpljenjem očekujem i intervenciju Schmidta, da vidimo kako se demokratske vrijednosti prilagođavaju snazi ili slabosti neke političke opcije.

Napred grlom u jagode.
Imamo poprilično slično razmišljanje ali malo se bolje izražavaš moram priznati :D .
Nije stvar ovdje hoće li sda izaći jača ili slabija već koliko štete će ostati.
Hrvati i srbi se neće umoriti oni imaju svoje matice. Nek svakih 10 godina nešto ušićare njima super.
Bošnjaci su međusobno haman pa u sukobu, samo nek neko baci kosku i belaj
Point.

#65827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dale cooper wrote: 10/12/2022 23:16
sehohari wrote: 10/12/2022 23:12

Bolan, idete liku sa crne liste na privatno imanje.

Zamisli da u Moldaviji ili Bugarskoj borci protiv korupcije idu na imanje najveceg lopova drzave da se dogovaraju oko necega.

Haj, mozda ce Nerko uspjeti kupiti kcerkici jos jedan stan u Frankfurtu.
Nažalost, taj lik je postao neizbježan za formiranje vlasti na državnom nivou. Ne samo osmorci nego bilo kome ko bude pokušao.
Kažu a lažu. Mogao se, u ime relaksacije odnosa, imenovati neki drugi lik. Pa nije valjda Kuća Čovića spala na soldata Marinka i nikog više?
Last edited by Point. on 10/12/2022 23:27, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#65828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/12/2022 23:06
ABH017 wrote: 10/12/2022 22:51

Drug iz Naše Stranke se, koliko znam, ne izjašnjava kao veliki musliman, borac na Allahovom putu, ne spominje u svako trećoj rečenici šehidsku krv i zaštitu bošnjački naroda.
Za razliku od druga iz Naše Stranke, braća iz SDA i IZ se ubiše pričom o šehidima, šehidskoj krvi, odbrani Bosne, zaštiti naroda, a u stvari samo njih nekoliko procenata iz IZ, svako malo, ode do Meke i Medine, malo do Turske i tako to, a obični narod nek plaća izgradnju džamija, zgrade Medžlisa, izgradnje ženskog krila medrese, pa i beskonačna putovanja hodžusija i njihovih porodica po svijetu. Ne treba narodu ništa. Isto se odnosi i na SDA uhljebe, koji su pozapošljavali sve svoje što su mogli na budžet. A budžet punimo mi obični vjernici, mi sitna buranija. Nama ne treba odlazak na Umru ili Hadždž. Ne bi se mi snašli tamo.
E to su munafici pravi.
A drugu iz Naše Stranke (i ostalim drugovima iz 8-rke) ću dati šansu da se pokažu. Za početak, često sam viđao druga iz Naše Stranke, kako u naručju, pješke, nosi dijete do vrtića, u vrijeme dok je premijer KS. A sjećam se zelenog druga Samira Silajdžića kako je govorio da mu dijete plače na telefon, "Tajo, plašim se" i sjećam se drskog odgovora novinaru "ne dam ostavku, neće ova vlada dati ostavku."
Meni je sve ovo dovoljno, da mirne duše prihvatim da SDA ode na klupu za rezervne igrače. Neka pokušaju neki drugi, ne mogu nikako više ojaditi ovaj narod, nego što su ga ojadili oni koji su uzjahali budžet, kao da im je materina sisa, evo već 30 godina i ne znaju popustit. Dosta je bilo brate.
Ima li podforum Patetika, ovaj post se ubio za njega.

Boli me kurac za SDA, neka se samougase što de mene tiče, ali ne ogovori mi suštinu u vezi dvoličja i licemjerstav NS. Al Koju svaku noć mori glasanje za lika sa crne liste, pa je sve oprošteno.
Odgovorio ti je odlicno.
tandmand

#65829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

palermo wrote: 10/12/2022 23:20 Procitah sad na klixu ovo sto je Niksic objavio. De boga vam, ima.ovdje ljudi koji su bliski ovima iz osmorke, recire im da se okanu Facebooka. Doci se im glave. Odavno vecu suplju nisam procitao od ovoga Niksicevog.

Osim ako on jos nesto konkreyno nije objavio ma Facebook a ovi nisu prenijeli
Ima jedna narodna izreka.

Nikšića nosaju viile.
saimidin

#65830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Meni nije bilo jasno ni ono optuzivanje sda da su izdali, prodali :bih: , do neki dan na fejsu, a ni ovo sada za osmorku

Sda je tenderisala I uhljebljavala, ni o cemu drugom oni nisu mislili ni radili

Ovi dijelovi osmorke koji su bivsi sda zele samo da oni nastave isto I iskoristiti ce sdp-ns I jos ponekoga da im bude paravan, a mozda ih I navedu da se prikljuce, jer bilo je onih koji su mijenjali stranke ko carape, samo da ostanu u tenderima

Isto ce biti I sa odnosom prema hdz I snsd, koji ce traziti da svako krade od svojih I ne mijesa se njima u njihov kriminal, a ako osmorka zeli da se obracuna sa kriminalom na podrucjima gdje snsd I hdz ne kradu, to ce im dati na volju

Pa opet I to je nesto, mada ove izjave iz osmorke necemo se nikome svetiti, to mi dodje kao poziv ovima sto su do sada krali, da predju kod njih I ono ranije ce biti zaboravljeno
dale cooper

#65831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

sehohari wrote: 10/12/2022 23:21

Nažalost, taj lik je postao neizbježan za formiranje vlasti na državnom nivou. Ne samo osmorci nego bilo kome ko bude pokušao.
Ali podigli ste odnos prema njemu na najveći nivo dosad.
Ovo nije "diskusija", ovo je kada ideš nekome na noge.
Pričalo se sa njime i u prošlosti na različitim mjestima. Mene kao glasača SDP-a absolutno ne interesuje gdje se vrše razgovori, niti
simbolika koju to eventualno predstavlja. Interesuje me jedino što brže formiranje vlasti u cilju odblokiranja procesa na svim nivoima.
I nada u nešto funkcionalniju državu koja će biti bolji servis svojim građanima.
Point.

#65832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:25
Point. wrote: 10/12/2022 23:06
Ima li podforum Patetika, ovaj post se ubio za njega.

Boli me kurac za SDA, neka se samougase što de mene tiče, ali ne ogovori mi suštinu u vezi dvoličja i licemjerstav NS. Al Koju svaku noć mori glasanje za lika sa crne liste, pa je sve oprošteno.
Odgovorio ti je odlicno.
Pa i nije. Priča "neću sa nacionalistima" a poslije ideš u krevet i sa HDZ i sa SNSD da ga, da citiram Ajsa Nigrutina, primiš i u čmar i u pičku, je ništa drugo nego dvoličje. To nema veze ni sa Mekom ni Medinom, ni djeteta koji plače taji nego do principa.
dale cooper

#65833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Point. wrote: 10/12/2022 23:25

Kažu a lažu. Mogao se, u ime relaksacije odnosa, imenovati neki drugi lik. Pa nije valjda Kuća Čovića spala na soldata Marinka i nikog više?
Govorili smo o Dodiku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#65834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/12/2022 23:31
_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:25

Odgovorio ti je odlicno.
Pa i nije. Priča "neću sa nacionalistima" a poslije ideš u krevet i sa HDZ i sa SNSD da ga, da citiram Ajsa Nigrutina, primiš i u čmar i u pičku, je ništa drugo nego dvoličje. To nema veze ni sa Mekom ni Medinom, ni djeteta koji plače taji nego do principa.
Ti isto dijete kakvo kad se duri majke mi.

Eto dvolicni su, licemjerni, neprincipijelni i sta sad, sta je poenta? Neces zbog toga glasati za njih naredne izbore?

Ne kontam majke mi.
512MB

#65835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jeli na ovom sastanku kod Dodika bilo riječi o:

- negiranju Genocida nad Bošnjacima
- negiranja Bosanskog Jezika u "rs"

Pitam onako...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#65836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dale cooper wrote: 10/12/2022 23:30
sehohari wrote: 10/12/2022 23:21

Ali podigli ste odnos prema njemu na najveći nivo dosad.
Ovo nije "diskusija", ovo je kada ideš nekome na noge.
Pričalo se sa njime i u prošlosti na različitim mjestima. Mene kao glasača SDP-a absolutno ne interesuje gdje se vrše razgovori, niti
simbolika koju to eventualno predstavlja. Interesuje me jedino što brže formiranje vlasti u cilju odblokiranja procesa na svim nivoima.
I nada u nešto funkcionalniju državu koja će biti bolji servis svojim građanima.
Pa vidiš, većini ljudi u ovoj državi to itekako interesuje. Pogotovo zato što implicira i da razgovor kao takav nije baš na ravnopravnim osnovama.

Kako je moguće da neko misli da braniš čvrste stavove, kada si bez trunka razmišljanja prihvatio da o državi pričaš u nekoj destileriji?
PreWiBa

#65837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

512MB wrote: 10/12/2022 23:35 Jeli na ovom sastanku kod Dodika bilo riječi o:

Pitam onako...
Uvjeren sam da je i pred njima pričao o muslimanima. Još više sam uvjeren da je i Konaković radi relaksacije odnosa u datom trenutku prešao na "mi muslimani..."
Haris.ba

#65838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Bosnjaci su glasali da Sda ode u opoziciju. Ne bas u nekim velikim ciframa, ali u znacajnjm da se moze o tome raspravljati.

Kada i Hrvati i Srbi znacajno budu glasali da Hdz i Snsd odu u opoziciju - tada ce moci i bez tih stranaka.

Mislim da se zaboravlja pretprosla predizborna kampanja i kakve su izjave bile Sbb o Sda. Pa je onda odradjen salto mortale i ilazak u vlast.

Hoce li se to desiti Osmorki zavisi od njih.
dale cooper

#65839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

sehohari wrote: 10/12/2022 23:36

Pa vidiš, većini ljudi u ovoj državi to itekako interesuje. Pogotovo zato što implicira i da razgovor kao takav nije baš na ravnopravnim osnovama.

Kako je moguće da neko misli da braniš čvrste stavove, kada si bez trunka razmišljanja prihvatio da o državi pričaš u nekoj destileriji?
Ni ja ni ti ne znamo šta većinu ljudi u ovoj državi interesuje. A ja ne govorim o većini svakako, govorim u svoje ime i o onome što mene
interesuje kao glasača jedne od stranaka koje stoje iza osmorke.
tandmand

#65840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Point. wrote: 10/12/2022 23:31 Pa i nije. Priča "neću sa nacionalistima" a poslije ideš u krevet i sa HDZ i sa SNSD da ga, da citiram Ajsa Nigrutina, primiš i u čmar i u pičku, je ništa drugo nego dvoličje. To nema veze ni sa Mekom ni Medinom, ni djeteta koji plače taji nego do principa.
Ma to je to ... eto apslovirali smo priču o SDA. Jest, eto, SDA je sve najgore što je moglo zadesiti Bošnjake, jest, sve je kao što Slavo Kukić, Ivo Komšić, Ivana Marić govore o SDA. To smo zaključili.

De, da mi vidimo sada kakve su te stranke koje su za napredak, prvenstveno Osmorka.

A bome, de da malo vidimo kakav je HDZ i SNSD. Mešćini da su njih na pravdi Boga panjkali samo radi toga što ih je SDA provocirala a inače zadnjih mjesec dana fini neki ljudi a pogotovo njihovi lideri Dodik i Čović.

Ko što veli Nikšić "Tri naroda - jedna duša".
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#65841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

A tvoj Kakir mehanizam koordinacije potpisao u Topliku u Istocnom Sarajevu :lol: @Idemedosumom
512MB

#65842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dakle za nepovjerovati. Predstavnici ljevice se grle i ljube u podrumu kod tipa koji otvoreno negira Genocid u Srebrenici, pogrdno ih naziva muslimanima i turcima, slavi Mladića i Karadzića, i bošnjačkoj djeci u "rs" brani da u knjižice pišu Bosanski Jezik jer taj jezik "Ne postoji". Fascinantno.

A da, silly me, dogovor je da se priča samo o onom o čemu se slažu :oops:
PreWiBa

#65843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:41

A tvoj Kakir mehanizam koordinacije potpisao u Topliku u Istocnom Sarajevu :lol: @Idemedosumom
NIje to moj Kakir, imaš dovoljno postova od mene prije izbora.
Ne seri.

Jedno je potpisati nešto 300 metara od entitetske linije, a drugo je otići na jebeno privatno imanje lika sa crne liste. I to u podrum tog istog imanja. Kao neke cuke ih desetero ondje dole ućero sigurno.
Zamisli Navalnija da ide sad u onu Putinovu vilu kod Sočija, i da razogovor vode u špajzu.
PreWiBa

#65844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

512MB wrote: 10/12/2022 23:42 Dakle za nepovjerovati. Predstavnici ljevice se grle i ljube u podrumu kod tipa koji otvoreno negira Genocid u Srebrenici, pogrdno ih naziva muslimanima i turcima, slavi Mladića i Karadzića, i bošnjačkoj djeci u "rs" brani da u knjižice pišu Bosanski Jezik jer taj jezik "Ne postoji". Fascinantno.

Zato što u biti dijele Dodikove stavove ili ih ionako ne interesuje. Malo ovoga, malo onoga.
512MB

#65845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

512MB wrote: 10/12/2022 23:35 Jeli na ovom sastanku kod Dodika bilo riječi o:

Pitam onako...
Imali ko informacije od ovih šatro insajdera ovde, Bata, anyone?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#65846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

sehohari wrote: 10/12/2022 23:44
_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:41

Ne seri.

Jedno je potpisati nešto 300 metara od entitetske linije, a drugo je otići na jebeno privatno imanje lika sa crne liste. I to u podrum tog istog imanja. Kao neke cuke ih desetero ondje dole ućero sigurno.
Zamisli Navalnija da ide sad u onu Putinovu vilu kod Sočija, i da razogovor vode u špajzu.
Ezdea Bot alert
PreWiBa

#65847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:45

Ne seri.

Ezdea Bot alert
Sa tim sranjem samo potvrđuješ da sam u pravu.
skafiskafsnjak

#65848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

_BataZiv_0809 wrote: 10/12/2022 23:45

Ne seri.

Ezdea Bot alert
Ma samo daj sendvic :lol:
Styling

#65849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

512MB wrote: 10/12/2022 23:42 Dakle za nepovjerovati. Predstavnici ljevice se grle i ljube u podrumu kod tipa koji otvoreno negira Genocid u Srebrenici, pogrsno ih naziva muslimanima i turcima, slavi Mladića i Kataszića, i bošnjačkoj djeci u "rs" brani da u knjižice pišu Bosanski Jezik jer taj jezik "Ne postoji". Fascinantno.

Hipotetičko pitanje. Da li ti u svojoj porodici, braku, radnom kolektivu živiš i radiš sa osobama sa kojima se isključivo slažeš u svemu, ili ima nešto o čemu se ne slažete, fundametalno. Kako prevazilaziš ta neslaganja? Da li prestaneš komunicirati s tim ljudima, razvedeš se ili napustiš kolektiv, ili prihvatiš da se ne slažete po nekim pitanjima, ali i dalje živite zajedno i radiš s njima?
Kakav je generalno tvoj pristup ljudima sa kojima se u određenim pitanjima ne slažeš?
saale

#65850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

tandmand wrote: 10/12/2022 23:40
Point. wrote: 10/12/2022 23:31 Pa i nije. Priča "neću sa nacionalistima" a poslije ideš u krevet i sa HDZ i sa SNSD da ga, da citiram Ajsa Nigrutina, primiš i u čmar i u pičku, je ništa drugo nego dvoličje. To nema veze ni sa Mekom ni Medinom, ni djeteta koji plače taji nego do principa.
Ma to je to ... eto apslovirali smo priču o SDA. Jest, eto, SDA je sve najgore što je moglo zadesiti Bošnjake, jest, sve je kao što Slavo Kukić, Ivo Komšić, Ivana Marić govore o SDA. To smo zaključili.

De, da mi vidimo sada kakve su te stranke koje su za napredak, prvenstveno Osmorka.

A bome, de da malo vidimo kakav je HDZ i SNSD. Mešćini da su njih na pravdi Boga panjkali samo radi toga što ih je SDA provocirala a inače zadnjih mjesec dana fini neki ljudi a pogotovo njihovi lideri Dodik i Čović.

Ko što veli Nikšić "Tri naroda - jedna duša".
Te stranke su ljudi, stranka je samo rijec i nista vise, ja nmg da vjerujem da ljudi promjene vide u Kasumovicu, Kifli, Efendicu, KUKICU haloo Kukicu , pa ti ljudi su svi redom VLAST zadnjih 10 godina, i gle cuda to sve kroz SDA!
Locked