Imamo poprilično slično razmišljanje ali malo se bolje izražavaš moram priznatitandmand wrote: ↑10/12/2022 23:17Što su i tko su SDA, znali smo ali eto trebalo je da se dođe do ovakve situacije da nam Slavo Kukić kaže:tataćusak wrote: ↑10/12/2022 22:39 Na političkoj sceni u BIH smo imali realno sukobe hdz i hdz1990 i uletila je hrvatska i usmjerila u jednu stranu, imali smo sukobe doDicka i opozicije i uletila je srbija i ujarmila ih. Trenutno je sukob Bošnjaka i ko će uletiti da nas miri?
Pa uletiće srbi i hrvati da nam podijele noževe.
"SDA nema partnere, iz vlasti je istisnuta ta personifikacija društvenog zla! Ovo može biti korak prema promjeni..."
Međutim šta su HDZ i SNSD? Mirisne ruže?
Sada najveće zamlaćivanje Bošnjaka, Ostalih, građana i probosanaca dolazi od 8-rke koja fura isti takav narativ, da je glavni neprijatelj rahatluka, puta ka EUW integracijama: SDA.
Schmidt, HDZ BiH, HDZ Hrvatske, SNSD - oni nisu problem, već braća po oružju u borbi protiv mrske SDA.
Donekle mi se i sviđa ovakva situacija i sa radoznalošću čekam rasplet situacije. Najviše iz tog razloga što će pasti maske sa lica ovih lidera osmorke i međunarodne zajednice.
Ja sam za Osmorku ALI ...(da upotrebim čuvenu floskulu) hodaju po ivici izdaje, kao Fikret Abdić. I ono što semože desiti da se prospu kao što se prosula platforma sa SDPom a SDA se vratila još jača.
A nek su vala i ovi analitačari Slavo Kukić, Ivo Komšić, Ivana Marić, Kazaz, kao glavni problem u BiH identificirali SDA i stavili im toliku metu na čelu da se iza nje ne vide HDZ i SNSD.
S nestrpljenjem očekujem i intervenciju Schmidta, da vidimo kako se demokratske vrijednosti prilagođavaju snazi ili slabosti neke političke opcije.
Napred grlom u jagode.
Nije stvar ovdje hoće li sda izaći jača ili slabija već koliko štete će ostati.
Hrvati i srbi se neće umoriti oni imaju svoje matice. Nek svakih 10 godina nešto ušićare njima super.
Bošnjaci su međusobno haman pa u sukobu, samo nek neko baci kosku i belaj