Pricamo o bosnjackom pitanju. Ti bi ova njasra pravdo tudjim njasrima? A Mozes o popadiji kad god hoces njezni mi se, ja sam komunjara mrska svakakonles wrote: ↑10/12/2022 14:26O katolickim i pravoslavnim svecenicima koji su guzili djecu necemo ovom prilikom.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:19 Prvi je rejs vjenco lika koji je kako kazu drzo e kupleraj u begovoj dzamiji, vrhovni vjerski i moralni autoritet u bosnjaka. Kakvi su onda ovi ispod njega bog dragi zna,O cemu pricamo
I onda kazu ugrozena prava bosnjaka
Rejs jer je ispred insitutcije koja je korrijen sda da se ne lazemo
I onda krazu ugrozba.
Katolicka crkva je vrhovna vlast Hrvata, da se ne lazemo.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sumirprimus
#65526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
nles
#65527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reci to onima koji sudanas isli Dodiku na rukoljub.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:24 Ja u islamizirano radikaliziranoj verziji palestine necu zivit..
-
nles
#65528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nema problema, ti mozes biti sve... vec si napola Hrvat.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:27Pricamo o bosnjackom pitanju. Ti bi ova njasra pravdo tudjim njasrima? A Mozes o popadiji kad god hoces njezni mi se, ja sam komunjara mrska svakako![]()
A od sada i na foe.
-
nles
#65529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jelde, ove ni sam ne vjerujes?Pandakonda wrote: ↑10/12/2022 14:27Pa prijatelju kreni od sebe, ako ce ti karta i takse biti drasticno jeftinije onda ti se mozda i isplati prelaziti jos jednu dodatnu granicu.
-
Hakiz
#65530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treći put je da nema predstavnika naroda, samo građani.konami666 wrote: ↑10/12/2022 14:22Ti si svjestan da sve dok postoji ijedan predstavnik ta tri naroda, tako će da bude i u Ustavu. Dakle jedini put naprijed je put pomirenja i dogovora te relaksacije odnosa.
Drugi put je podjela države gdje bi svaki od naroda dobio svoj dio, za sto se SDA zalagala, da imaju svoju fildžan Palestinu. Sva sreća pa je ljudima došlo iz guzice u glavu pa su glasali za prvu opciju.
Je li to bolje od tvoje druge opcije? Po meni je bolje i od prve i od druge.
-
pinkman
#65531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH kaze:_BataZiv_0809 wrote: ↑10/12/2022 14:18Ok, dakle Srbi iz FBiH nisu legitimni jer ne mogu nikog izabrat. Hvala.pinkman wrote: ↑10/12/2022 14:16
Identicno je.
Za Covica su legitimni Srbi oni koji su izabrani od Srba. Srbi iz SDP-a iz Tuzle nisu legitimni za njega. Kao sto nije Boris Kresic, Hrvat iz Tuzle legitimni.
Zao mi je sto moram ovako govoriti Srbi iz Tuzle, Sarajeva i sl., ali eto takva nam je realnost.
https://avaz.ba/vijesti/bih/786025/rada ... edstavnike
Covic je rekao da ce ici sa legitimnim predstavnicima Bosnjaka. Tom logikom - SDA. Ali evo izgleda da mu legitimnost nekad odgovara, a nekad ne. Istom tom logikom, SDP nisu legitimni predstavnici Srba.
Meni je legitiman svako ko je izabran na izborima.
- Prpa.ba
#65532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Predstavnici stranaka iz Sarajeva, u prošlom formatu, radili su sve da ne funkcionišemo. Poruke koje smo danas čuli jeste da će politike počivati na dogovoru...mnogo je projekata koji su blokirani i zaustavljeni i jako sam zadovoljan ovim što smo danas dogovorili", poduvkao je Tegeltija
- tramvajtrojka
#65533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:20Mozda nisi na budzetu al si na neku budzetsku pipu naslonjenPrpa.ba wrote: ↑10/12/2022 14:18
Sta se sve slobodno pise usred probosanskog foruma kako je tzv. Osmorka krenula relaksirati odnose, neka nam je Bog na pomoci.
Steta samo sto nisam zaposlen na budzetskoj pipi kao ovi razni HMS-ovci i uposlenici Pressmedije/MUP-a FBiH, pa da mogu povazdan vaditi kompilacije postova. Jebo Ristu Djogu i ratnu teroristicku televiziju tzv. RTRS. sta se pise i misli usred Sarajeva danas.nema vas da niste konektovani
vidi ovo 20x gori postovi nego koje on sad taguje da su protiv Bosne i Bošnjaka ovo se desi kad se nadas uhljebljenju od strane trojke , izgubis to prebacis dres preko ograde kod patriota pa i oni zijane vlast jazuk pa to ti je
a jok sad smo svi hrvatine po njemu
-
sumirprimus
#65534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Gledajte sliku tamnog vilajeta jel to hocete sa ovakvim sda? Pogledajte hrvatsku i pogledajte srbiju. I dalje hocemo put komsica i sda inatit se hrvatima?
- AliceInChains
#65535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao ljevičar i ozbiljni kritičar SDA moram ipak zaključiti slijedece:
Ako legitimni izlevate osmorku, i još vise oslabe ionako labavu državu, onda se više niko neče moći izgovoriti na truhlu SDA.
I neka tako, Bošnjaci pod ovim uslovima i sa ovakvim okruženjem i trebaju malo da se profiliraju. Dosta mekoće, dosta samoubojstva i letargične samokritike, dok nas legitimni praktično, verbalno i mentalno šamaraju već preko 30 godina. Ako baš izlevate osmorku, sa takvim vise nema dogovora, nego na albanski način.
A treba malo i preispitati društvo. Buduća opozicija treba iskoristiti slobodno vrijeme imalo otići u posjetu Kini, KSA, UAE, Izraelu, Indiji Itd. I sklapati nove veze. Ne treba finansijski biti previše ovisan o onima, koji i graju na srpskohrvatsku komponentu relaksiranja odnosa ma Balkanu
Ako legitimni izlevate osmorku, i još vise oslabe ionako labavu državu, onda se više niko neče moći izgovoriti na truhlu SDA.
I neka tako, Bošnjaci pod ovim uslovima i sa ovakvim okruženjem i trebaju malo da se profiliraju. Dosta mekoće, dosta samoubojstva i letargične samokritike, dok nas legitimni praktično, verbalno i mentalno šamaraju već preko 30 godina. Ako baš izlevate osmorku, sa takvim vise nema dogovora, nego na albanski način.
A treba malo i preispitati društvo. Buduća opozicija treba iskoristiti slobodno vrijeme imalo otići u posjetu Kini, KSA, UAE, Izraelu, Indiji Itd. I sklapati nove veze. Ne treba finansijski biti previše ovisan o onima, koji i graju na srpskohrvatsku komponentu relaksiranja odnosa ma Balkanu
Last edited by AliceInChains on 10/12/2022 14:35, edited 2 times in total.
-
palermo
#65536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A, jebo ga ti...razlika je tu drug. Mostatski aerodrom se svjesno sabotira od onih koji ga drze. Trebinjski aerodrom ce se svejsno gurati od onih koji su njegovi vlasnico. Ima subvencije da.lete kao lude...svi cemo mi iz Trebinja da letimo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#65537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#65538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rijetko ozbiljan i izbalansiran post na ovom forumu.AliceInChains wrote: ↑10/12/2022 14:32 Kao ljevičar i ozbiljni kritičar SDA moram ipak zaključiti slijedece:
A treba malo i preispitati društvo. Buduća opozicija treba iskoristiti slobodno vrijeme imalo otići u posjetu Kini, KSA, UAE, Izraelu, Indiji Itd. I sklapati nove veze. Ne treba finansijski biti previše ovisan o onima, koji i graju na srpskohrvatsku komponentu.
-
sumirprimus
#65539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa u koaliciji ste u mostaru sa hdzom sto se ne dogovorite i ne ulozite u aerodrom?
-
noviforumas
#65540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haveru, Hrvati te nece. Mozemo mi pokusati sa njima i po njihovim uslovima, ali to ce opet biti neuzvracena ljubav. Meni se cini da bi ti da se ide linijom manjeg otpora, pa de se nekako prikacimo Hrvatskoj i preko njihovih ledja uletimo u NATO, EU, Schengen, Euro zonu i sve ostalo. Drugim rijecima, ti bi da se jebemo, a da nam ne udje. Ne moze, jebiga. I ne implicira ovo da nam je alternativa Srbija i istok, ne daj Boze, ali bojim se da ti je razmisljanje jako naivno.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:31
Gledajte sliku tamnog vilajeta jel to hocete sa ovakvim sda? Pogledajte hrvatsku i pogledajte srbiju. I dalje hocemo put komsica i sda inatit se hrvatima?
-
nles
#65541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bujrum, junacino.
Kad vec ne mozes argumentima... samo vikni "Chmoljo, dira me seln".
-
sumirprimus
#65542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpa.ba wrote: ↑10/12/2022 14:36Rijetko ozbiljan i izbalansiran post na ovom forumu.AliceInChains wrote: ↑10/12/2022 14:32 Kao ljevičar i ozbiljni kritičar SDA moram ipak zaključiti slijedece:
A treba malo i preispitati društvo. Buduća opozicija treba iskoristiti slobodno vrijeme imalo otići u posjetu Kini, KSA, UAE, Izraelu, Indiji Itd. I sklapati nove veze. Ne treba finansijski biti previše ovisan o onima, koji i graju na srpskohrvatsku komponentu.![]()
-
sumirprimus
#65543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo vec u varijanti istok, iza zida. Eu i natoa.to ti i slika govori. Pa bujrum necemo mi nista.rahat patnja ..noviforumas wrote: ↑10/12/2022 14:37Haveru, Hrvati te nece. Mozemo mi pokusati sa njima i po njihovim uslovima, ali to ce opet biti neuzvracena ljubav. Meni se cini da bi ti da se ide linijom manjeg otpora, pa de se nekako prikacimo Hrvatskoj i preko njihovih ledja uletimo u NATO, EU, Schengen, Euro zonu i sve ostalo. Drugim rijecima, ti bi da se jebemo, a da nam ne udje. Ne moze, jebiga. I ne implicira ovo da nam je alternativa Srbija i istok, ne daj Boze, ali bojim se da ti je razmisljanje jako naivno.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:31
-
noviforumas
#65544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako nam je strategija da postanemo neka kvazi kolonija Hrvatske, i necemo nikad nigdje.
-
konami666
#65545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno, to je super opcija ali to se može ponuditi kao opcija tek za 50-100 godina. Možda čak i duže vremena. Zato treba početi graditi dobre odnoseHakiz wrote: ↑10/12/2022 14:29Treći put je da nema predstavnika naroda, samo građani.konami666 wrote: ↑10/12/2022 14:22
Ti si svjestan da sve dok postoji ijedan predstavnik ta tri naroda, tako će da bude i u Ustavu. Dakle jedini put naprijed je put pomirenja i dogovora te relaksacije odnosa.
Drugi put je podjela države gdje bi svaki od naroda dobio svoj dio, za sto se SDA zalagala, da imaju svoju fildžan Palestinu. Sva sreća pa je ljudima došlo iz guzice u glavu pa su glasali za prvu opciju.
Je li to bolje od tvoje druge opcije? Po meni je bolje i od prve i od druge.
- tramvajtrojka
#65546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa logicno nacionalisti svih vrsta se najlakse sloze , i ljubitelji istoka pogotovo
-
palermo
#65547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne.daju Hrvati. A kao sto vid8 mnogo su mocniji od nas.sumirprimus wrote: ↑10/12/2022 14:37Pa u koaliciji ste u mostaru sa hdzom sto se ne dogovorite i ne ulozite u aerodrom?
A I Hurda bas nije navikao da leti avionom. Al aerodrom u Trebinju ce da fercera.
Jebo te, kad se sjetim kako smo se sprdali sa rim aerodromom. Bogami su I Mile I Franjo bili vizionari
-
sumirprimus
#65548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo vec kolonija sa tendencijom daljeg raseljenja u eu. Mozda da probamo sa drugacijim pristupom ? Svakako svi odose u eunoviforumas wrote: ↑10/12/2022 14:39 Pa ako nam je strategija da postanemo neka kvazi kolonija Hrvatske, i necemo nikad nigdje.
-
BAK-eV
#65549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eto satrase se Bosnjaci, Srbi i Crnogorci da idu u Hrvatsku i tamo rade.noviforumas wrote: ↑10/12/2022 14:37
Haveru, Hrvati te nece. Mozemo mi pokusati sa njima i po njihovim uslovima, ali to ce opet biti neuzvracena ljubav. Meni se cini da bi ti da se ide linijom manjeg otpora, pa de se nekako prikacimo Hrvatskoj i preko njihovih ledja uletimo u NATO, EU, Schengen, Euro zonu i sve ostalo. Drugim rijecima, ti bi da se jebemo, a da nam ne udje. Ne moze, jebiga. I ne implicira ovo da nam je alternativa Srbija i istok, ne daj Boze, ali bojim se da ti je razmisljanje jako naivno.
I pored ratnih razaranja, stete oko 50 milijardi eura opet prosjecan Sarajlija, Tuzlak, Banjalucanin ... ne zivi puno losije od Zagrepcana, Splicana, Varazdinaca ....
-
Hakiz