Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beco wrote: ↑07/12/2022 11:40
Mojoj mami penzioner na Ciglanama 79 m2, račun 250 KM.
Nekad se u tom stanu hodalo zimi u majci kratkih rukava a sad u dzemperu, ista je stolarija svo vrijeme.
Svaka čast
Vjerovatno je žena kriva što je živa i ima trosoban stan.
Izvini jaro znas sta te sljeduje
Znam obitelj vamo ima ih 8 i zive u 89 kvadrata
6 djece muz i zena
Nek placa grijanje nasljednik stana
Zao mi je ona lezi na pola milijuma nema tu mnogo osjecaja...kapitalizam
Truba wrote: ↑07/12/2022 11:51
6 djece muz i zena Nek placa grijanje nasljednik stana
_Reds_ wrote: ↑07/12/2022 11:44
Kako to da je u Banja Luci skoro duplo jeftinije centralno grijanje ?
Nije baš duplo jeftinije, nego cca 25% jeftinije...s tim da su oni trenutne cijene utvrdili još prije 5 godina i da od nove godine ide poskupljenje za skoro 50%
beco wrote: ↑07/12/2022 11:40
Mojoj mami penzioner na Ciglanama 79 m2, račun 250 KM.
Nekad se u tom stanu hodalo zimi u majci kratkih rukava a sad u dzemperu, ista je stolarija svo vrijeme.
Svaka čast
Vjerovatno je žena kriva što je živa i ima trosoban stan.
Zdrav razum bi naložio prilagođavanje novonastalim uslovima života. Moja mama sve rjeđe gotovo nikad spominje kratke rukave i topao prostor tamo gdje su joj nakon ratnih dešavanja ukinuli centralno grijanje. Prilagodila se novonastalim uslovima života i mogućnostima i zagrijava samo minimalni prostor koji joj je stvarno potreban za kvalitetan život. Ja i brat joj pomažemo u svim aspektima organizacije života i ne gledamo u prošlost u kojoj smo svašta izgubili.
Truba wrote: ↑07/12/2022 11:51
6 djece muz i zena Nek placa grijanje nasljednik stana
Jedino pošteno
Moj jaran ima 20000 duga...mozda i 30000
Nema djece stan ce naslijediti sestrina djeca koja su vec od babe nasliejdila stancugu
Putuje i bukvalno placa prostititutke
U stanu samo prespava
Pa to je nonsens da je kolektivno grijanje skuplje od individualnog. Pogotovo zadnjih par godina kad su zime bile bap blage. Ali eto... Što bi Toplane bile primjer uređenosti
bolji su derneci u 45 kvadrata, pa se griješ tijelima kolegica sa faksaaa i štokom osamdesetčetvorkommm, a onda komsija u 11:01 ZOVE MURIJU, jebo pleme hehe
Truba wrote: ↑07/12/2022 15:51
kod nas u razredu ljudi s ciglana su bili djeca diplomata, ratnih zapovjednika heroja obrane, doktora, inženjera, fakultetlija
sve ima svoju cenu
Danas tragovi nekih od tih diplomata predstavljaju sanitarnu opasnost. Djeca, ako ih i imaju, negdje daleko pa se komšiluk o jadu zabavio smradom i pratećim sadržajima koji im ugrožavaju kvalitet života. Neko bi rekao gore od vlage kod tebe.
Truba wrote: ↑07/12/2022 15:51
kod nas u razredu ljudi s ciglana su bili djeca diplomata, ratnih zapovjednika heroja obrane, doktora, inženjera, fakultetlija
dok smo mi s cvile bili radnicka sirotinja koja je pjehe kući (mada je i kod nas bilo doktora i inzenjera al malo slabije su se snašli)
to su derneci u stanovima po 100 kvadrata a kod nas se nije 3 moglo okupiti u 46 kvadrata
sve ima svoju cenu
Pola prijeratnih stanovnika novosarajevske Čvile je radilo u JNA što kao vojska , što kao civili , nevezano za nacionalnost.
Klinac ti ostavi. Kupis sa popustom uz ugovor o dozivotnom najmu za Hakiza.
Pa Hakiz uziva do kraja zivota (mozda ode negdje pa nas popusti malo na forumu).