Pa to svi prizeljkuju svakako da SDA blokira i da OHR uvede sistem deblokade - onda vise nece moci ni SDA ni HDZ da blokiraju. WIN-WIN situacija.
Jer ocigledno da zbog HDZ-a OHR ne zeli da se bavi deblokadama.
Pa to svi prizeljkuju svakako da SDA blokira i da OHR uvede sistem deblokade - onda vise nece moci ni SDA ni HDZ da blokiraju. WIN-WIN situacija.
I ja mislim da ako prijedlog ne prodje da se opet ide na jedanest. Ali treba priznati da nije sve do kraja pojasnjeno. Treba tu i da pise sta je posljedica ako prijedlog ne prodje na glasanju. A to ne pise. Nego samo pise sta bude ako rok istekne.StihNaAsfaltu wrote: ↑03/12/2022 18:50 https://ibb.co/gSnTdXG
Evo crno na bijelo. Ko želi da čita razumjet će.
A ako ne blokira?Styling wrote: ↑03/12/2022 18:52Ako SDA-DF bude imala 13 a Osmorka 10 onda će SDA imati svog potpredsjednika Federacije. On može na određeni način blokirati imenovanje vlade. Ukoliko budu to radili možemo očekivati još jednu intervenciju Šmita.Vaya wrote: ↑03/12/2022 18:27
Na osnovu Dinine i Coviceve tvrdnje, da uopce nije bitno koliko ce SDA imati u klubu Bosnjaka u DN FBiH (moze biti da budu imali i 13), ali da to uopce nece utjecati na pravljenje vlasti izmedju Osmorke i HDZ-a...
Cekamo tumace i gatare iz OHR-a sta ce reci, ako ze desi da SDA&DF budu imali 13...
Blokiranjem imenovanja vlade SDA će samo još jednom dokazati da su faktor opstrukcije i kočničari razvoja društva. Voljela bih da se to desi pa da svi vide sa kakvim skotovima imamo posla.
Ovo bi bilo sjajno, i čak bi i ja u tom slučaju mogao stati iza eventualne koalicije sa SDA. Ali šanse da su za ovo spremni u SDA su ravne nuli.tandmand wrote: ↑03/12/2022 18:51Rješenje je relativno jednostavno ali istovremeno vrlo složeno kada se uzme mentalitet Bošnjaka, egoizam, narcisoidnost ... manjak empatije prema narodu i nedostatak osjećaja dužnosti očuvanja države.Vaya wrote: ↑03/12/2022 16:38
Konacno glas razuma...
U ovom trenutku, ne mogu Osmorka i SDA dozvoliti da se ovako glodju oko vlasti, jednostavno ne mogu...
Trenutak je gadan, a oni jedni drugim jebu mater, ko ce biti Coviceva konkubina...nek rade sta hoce, neg izmisljaju modele i nacine, ali se moraju pokazati zubi sada prema Covicu i Dodiku, jer su hijene namirisale krv, a generalno nam svjetske okolnosti ne idu na ruku, ma da ja ne bih rekao ni da su okolnosti, s obzirom da je pro-BiH strana maksimalno trebala iskoristiti situaciju u Ukrajini, ali ove sve stvari od non-papera, pa do izmjena IZ je rezultat lobiranja Beograda i Zagreba...
Svaka stranka bi drugoj stranci trebala napraviti popis PRIGOVORA a zajedničko nastupanje na političkoj sceni bi samo od sebe nastupilo kada bi se ti PRIGOVORI riješili.
Evo recimo SDA. Dođe Osmorka i kaže problem je korumpirani Bakir, Sebija, Fadil ... taj i taj zbog izdaje. Sklonite ih u stranu i mi ćemo sa vama. Tako i SDA prema Osmorci i svi jedni prema drugima da nastupe, da očiste svoje redove od piljara ... i onda skupa.
Pa običan narod zna ko su ljigavci, kriminalci, prevaranti i nesposobnjakovići. Ukloniti ih i napraviti zajednički front.
Ali ...
Ako ne blokira formira s vlast i idemo dalje.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 18:56A ako ne blokira?Styling wrote: ↑03/12/2022 18:52
Ako SDA-DF bude imala 13 a Osmorka 10 onda će SDA imati svog potpredsjednika Federacije. On može na određeni način blokirati imenovanje vlade. Ukoliko budu to radili možemo očekivati još jednu intervenciju Šmita.
Blokiranjem imenovanja vlade SDA će samo još jednom dokazati da su faktor opstrukcije i kočničari razvoja društva. Voljela bih da se to desi pa da svi vide sa kakvim skotovima imamo posla.
Zaboravilo se Čavarino blokiranje sudija, HDZ-ovo blokiranje formiranja Vlade FBiH itd.
Mogućnost da SDA blokira je gora od HDZ-ovog dokazanog blokiranja![]()
Ode ovo sve dovraga.
Da se ne pravim pametan, neka oni koji su napravili ovo sranje i razgataju sta treba raditi...StihNaAsfaltu wrote: ↑03/12/2022 18:45Bacaju bombe. Lijepo piše ukoliko pojedini klub NE PREDLOŽI u roku od mjesec dana broj se smanjuje na 7, a ukoliko ni u roku od 50 ne predloži onda je granica 4.Vaya wrote: ↑03/12/2022 18:27
Na osnovu Dinine i Coviceve tvrdnje, da uopce nije bitno koliko ce SDA imati u klubu Bosnjaka u DN FBiH (moze biti da budu imali i 13), ali da to uopce nece utjecati na pravljenje vlasti izmedju Osmorke i HDZ-a...
Cekamo tumace i gatare iz OHR-a sta ce reci, ako ze desi da SDA&DF budu imali 13...
SDA ako bude imala 12+1 uvijek će predložiti, a ovi sa 10 dok god ima 12 ili 13 koji predlože ne mogu predlagati.
Taj prijedlog zajedno sa kandidatima koje je predložio klub Hrvata i Srba ide zajedno na potvrđivanje prostom većinom.
Ako HDZ ne digne ruke, ne samo da obaraju SDA-ov prijedlog, nego i svoj.
Padne odluka, ide se ponovo, opet SDA predlaže, opet HDZ i opet sve isto.
Ključ je u dogovoru SDA, SDP-a i HDZ-a, jer su te tri stranke uz eventualnu podršku nekih manjih jedine u mogućnosti da omoguće izbor sva tri predsjednika/potpredsjednika.
Zašto tako bezočno lažete?Styling wrote: ↑03/12/2022 18:52Ako SDA-DF bude imala 13 a Osmorka 10 onda će SDA imati svog potpredsjednika Federacije. On može na određeni način blokirati imenovanje vlade. Ukoliko budu to radili možemo očekivati još jednu intervenciju Šmita.Vaya wrote: ↑03/12/2022 18:27
Zašto? Vi nama Bakira, mi vama Dinu, vi nama Sebiju, mi vama Sabinu.dale cooper wrote: ↑03/12/2022 18:57Ovo bi bilo sjajno, i čak bi i ja u tom slučaju mogao stati iza eventualne koalicije sa SDA. Ali šanse da su za ovo spremni u SDA su ravne nuli.tandmand wrote: ↑03/12/2022 18:51
Rješenje je relativno jednostavno ali istovremeno vrlo složeno kada se uzme mentalitet Bošnjaka, egoizam, narcisoidnost ... manjak empatije prema narodu i nedostatak osjećaja dužnosti očuvanja države.
Svaka stranka bi drugoj stranci trebala napraviti popis PRIGOVORA a zajedničko nastupanje na političkoj sceni bi samo od sebe nastupilo kada bi se ti PRIGOVORI riješili.
Evo recimo SDA. Dođe Osmorka i kaže problem je korumpirani Bakir, Sebija, Fadil ... taj i taj zbog izdaje. Sklonite ih u stranu i mi ćemo sa vama. Tako i SDA prema Osmorci i svi jedni prema drugima da nastupe, da očiste svoje redove od piljara ... i onda skupa.
Pa običan narod zna ko su ljigavci, kriminalci, prevaranti i nesposobnjakovići. Ukloniti ih i napraviti zajednički front.
Ali ...
sto bi šmit intervenisao ? 4 godine je hdz to isto radio i nije intervenisao. snsd i hdz blokiraju skoro svaki zakon na drzavnom nivou i nije intervenisao, zasto? Hoce li onda ubuduce svaki put intervenisati kad se ne pojave hdz-ovi ministri na sjednici ili se ne usvoji dnevni red? Ili kad snsd ne dolazi na sjednice PS godinu dana ?Styling wrote: ↑03/12/2022 18:52Ako SDA-DF bude imala 13 a Osmorka 10 onda će SDA imati svog potpredsjednika Federacije. On može na određeni način blokirati imenovanje vlade. Ukoliko budu to radili možemo očekivati još jednu intervenciju Šmita.Vaya wrote: ↑03/12/2022 18:27
Ja ne govorim o zakonima, govorim o izboru rukovodstva federacije. Čitaj malo, ne budi površan.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/12/2022 18:59Zašto tako bezočno lažete?Styling wrote: ↑03/12/2022 18:52
Ako SDA-DF bude imala 13 a Osmorka 10 onda će SDA imati svog potpredsjednika Federacije. On može na određeni način blokirati imenovanje vlade. Ukoliko budu to radili možemo očekivati još jednu intervenciju Šmita.
Blokiranjem imenovanja vlade SDA će samo još jednom dokazati da su faktor opstrukcije i kočničari razvoja društva. Voljela bih da se to desi pa da svi vide sa kakvim skotovima imamo posla.![]()
Kada su SDA/DF blokirali zakone koji su dobri za BiH pa će tobože sada opet dokazati to?
Botovska NiPovska armija nema mjere. Zaobadali ste se opasno.![]()
Ti govoriš da su oni kočničari i da će to još jednom dokazati. To je laž!Styling wrote: ↑03/12/2022 19:01Ja ne govorim o zakonima, govorim o izboru rukovodstva federacije. Čitaj malo, ne budi površan.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/12/2022 18:59
Zašto tako bezočno lažete?![]()
Kada su SDA/DF blokirali zakone koji su dobri za BiH pa će tobože sada opet dokazati to?
Botovska NiPovska armija nema mjere. Zaobadali ste se opasno.![]()
Iako budu imali 13 u DN?
De ohani malo. Čitaj šta sam napisala.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/12/2022 19:04Ti govoriš da su oni kočničari i da će to još jednom dokazati. To je laž!
Kočničari su njihovi a sada vaši koalicioni partneri.
Šta će to SDA/DF blokirati ili šta su to do sada blokirali? Ja ću navesti jedan primjer (Izborni zakon), ti navedi barem još jedan toliko 'štetan'![]()
Pa za koga god se ima šta konkretno neka se izvadi iz latica. Prvo krenuti sa ljudima protiv kojih se vode sudski sporovi i koji su naHakiz wrote: ↑03/12/2022 19:00Zašto? Vi nama Bakira, mi vama Dinu, vi nama Sebiju, mi vama Sabinu.dale cooper wrote: ↑03/12/2022 18:57
Ovo bi bilo sjajno, i čak bi i ja u tom slučaju mogao stati iza eventualne koalicije sa SDA. Ali šanse da su za ovo spremni u SDA su ravne nuli.
Misliš da bi u trojci bii spremni za takve dogovore![]()
Da. Ako ne prođe u prvom krugu jer Osmorka nema 11, ide novi krug gdje je potrebno 7 delegata i tada Osmorka ima dovoljno da predloži listu koja će proći.
Iako budu imali 13 u DN?Styling wrote: ↑03/12/2022 19:06 [quote=Vaya post_id=18515301 time=<a href="tel:1670090672">1670090672</a> user_id=303098]
[quote=Styling post_id=18515293 time=<a href="tel:1670090417">1670090417</a> user_id=264546]
Evo vam Ademović pojašnjava kako se bira Dom naroda po Šmitu. Vrlo jednostavno. SDA ne može blokirati izbor vlasti.
Ne bi to išlo tako. Išlo bi kapitalac za kapitalca, tuk na utuk.dale cooper wrote: ↑03/12/2022 19:05Pa za koga god se ima šta konkretno neka se izvadi iz latica. Prvo krenuti sa ljudima protiv kojih se vode sudski sporovi i koji su na
crnim listama. I očistiti tužiteljstvo i sudstvo od kadrova pod stranačkom kontrolom.
A za usvajanje nema Šmitovog roka.StihNaAsfaltu wrote: ↑03/12/2022 19:09 Vrti se priča ukrug, jasno i decidno piše, ako NE PREDLOŽI, a ne ne usvoji. Usvajaju se sva tri imena zajedno.
Evo doktor Ustavnog prava sve objasnio. Vi ste stručnjaci za ustavno pravo pa znate bolje? De, tumači, objasnite nam vi jer vi sa forumskim iskustvom očigledno znate bolje.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 19:10A za usvajanje nema Šmitovog roka.StihNaAsfaltu wrote: ↑03/12/2022 19:09 Vrti se priča ukrug, jasno i decidno piše, ako NE PREDLOŽI, a ne ne usvoji. Usvajaju se sva tri imena zajedno.
Čavara nije trojkin kadar.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 19:09Ne bi to išlo tako. Išlo bi kapitalac za kapitalca, tuk na utuk.dale cooper wrote: ↑03/12/2022 19:05
Pa za koga god se ima šta konkretno neka se izvadi iz latica. Prvo krenuti sa ljudima protiv kojih se vode sudski sporovi i koji su na
crnim listama. I očistiti tužiteljstvo i sudstvo od kadrova pod stranačkom kontrolom.
A to za crne liste, nije to razlog trojci da se čovjeka mijenja. Vidi pod Čavara![]()