Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
duh_sa_sjekirom

#61501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Hakiz wrote: 29/11/2022 21:07
duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 20:57
U čemu se ogleda rehabilitacija uzp-? Zar oni nisu u najdužoj i najstabilnijoj koaliciji sa SDA? Znači, do sad su bili u ilegali pa ih osmorka rehabilitovala?
Jesi li ti ozbiljan?
To ti je kao pranje novca. Imaš novac zarađen dilanjem, reketarenjem ko zna čime sve, ali nelegalno i treba ti da taj novac prođe kroz legitimne i legalne tokove da bi ga mogao koristiti bez opasnosti. Treba ti, na primjer, banka.

Osmorka je ta banka HDZ-u i HNS-u. SDA nije mogao biti ta banka HDZ-u jer je bio isti. HDZ-u je trebao neko "čist" da primajući ga na njedra pokaže urbi et orbi kako je HDZ fino dijete, dok je ono SDA zločesto.

Dobio ga je.

Da, rehabilitovan je osmorkom.
Lupaš bezveze...
30 godina u koaliciji i prvi put nema SDA i odmah neka priča o rehabilitaciji.
Deder nam ti sastavi vlast na nivou države, zamisli da nema osmorke?
Hakiz

#61502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

zbunjola71sa wrote: 29/11/2022 21:12
plavi_E wrote: 29/11/2022 21:07 Sad kad SDA krene izbacivati prljavi ves iz vremena decenijske ljubavi. Bi ce tesko ovim peracima oprati Covica od kriminala.
pa mislis da ce ovima iz sda covic ostati duzan...aha
Samo sada HDZ može više izgubiti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#61503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

guruguru95 wrote: 29/11/2022 21:07
duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 21:01
:lol:
Pa u čemu je onda problem, nesretniče?
Pa ni u čemu :mrgreen: Sve ovo vrijeme govorim upravo to - isto sranje drugo pakovanje. Nije moja stvar što se na to zakače potkapacitirani ostrašćeni forumaši, stranački botovi i plaćenici koji se vode logikom napad je najbolja odbrana, pa sve koji imaju drugačije mišljenje od njihovog nazivaju botovima.

Ponavljam po hiljaditi put. Koalicija sa HDZ I SNSD je "neizbježna". Okej, nemojte nam onda vrijeđati inteligenciju i pričati o jebenim "epohalnim promjenama" i kako su Čović i Dodik ustvari fini momci s kojima se može razgovarati, ali su "umorni od laži i prevara zlih Bošnjaka". :-) :run:
Pa vidiš da je Alija kriv za rat. I tada je se moglo fino dogovoriti sa Karadžićem o svemu.
plavi_E

#61504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

SDA nema sta igubiti. Oni su van vlasti. A jedan od glavnih zivotnih ciljeva Konakovica je istraziti SDA kriminal. Kako ce se odnositi prema kriminalu SDA dok je i on sam bio u SDA ce mo vidjeti.
duh_sa_sjekirom

#61505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 21:01
Pa u čemu je onda problem, nesretniče?
Pa ni u čemu :mrgreen: Sve ovo vrijeme govorim upravo to - isto sranje drugo pakovanje. Nije moja stvar što se na to zakače potkapacitirani ostrašćeni forumaši, stranački botovi i plaćenici koji se vode logikom napad je najbolja odbrana, pa sve koji imaju drugačije mišljenje od njihovog nazivaju botovima.

Ponavljam po hiljaditi put. Koalicija sa HDZ I SNSD je "neizbježna". Okej, nemojte nam onda vrijeđati inteligenciju i pričati o jebenim "epohalnim promjenama" i kako su Čović i Dodik ustvari fini momci s kojima se može razgovarati, ali su "umorni od laži i prevara zlih Bošnjaka". :-) :run:
Pa ljudi tek potpisali sporazum, sačekajte makar godinu dana da se vidi pa onda pričajte i lupajte...
Prpa.ba

#61506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 20:57 Hipotetički, recimo nema osmorke, kako bi ti formirao vlast da na nivou države i entiteta? Ko s kim?
U čemu se ogleda rehabilitacija uzp-? Zar oni nisu u najdužoj i najstabilnijoj koaliciji sa SDA? Znači, do sad su bili u ilegali pa ih osmorka rehabilitovala?
Jesi li ti ozbiljan?
Rehabilitacija se ogleda kroz narativ koji promovise najvise NIP, a potom i ostale manje bosnjacke stranke, a to je da je SDA kriva za sve, da su sada oni novi pregovaraci ispred Bosnjaka koji ce znati relaksirati odnose sa HDZ-om i SNSD-om i da nam sada ne gine europska buducnost sa njima na celu.

Nemoj ponovo svoditi stvari na tricariju tipa "a ko bi formirao vlast", ponavljam vlast neka formira ko skupi ruke. Problematizujem narativ kojim se sve blokade, antibosansko djelovanje, separatizam na granici oruzane pobune, nuliranje odluka ustavnog suda, sve se fakturise ka SDA, a HDZ i SNSD ispadaju "primorani na to" zbog "respiratorske mafije iz SDA".

Mozda to nekome izgleda kao mudra politika da se "otkoce procesi", medjutim, procesi se nece otkociti, a mi cemo ostati spustenih gaca jer se zarad par fotelja javno ohalalio separatizam i separatizam je ispao prirodna rekacija na "respiratorsku mafiju".
Last edited by Prpa.ba on 29/11/2022 21:18, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#61507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

plavi_E wrote: 29/11/2022 21:15 SDA nema sta igubiti. Oni su van vlasti. A jedan od glavnih zivotnih ciljeva Konakovica je istraziti SDA kriminal. Kako ce se odnositi prema kriminalu SDA dok je i on sam bio u SDA ce mo vidjeti.
E moj Esade plavi, de ti nama jednu zapjevaj, jebeš politiku...
:D
zbunjola71sa

#61508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zbunjola71sa »

kaze zaha a nije insan
Njima smeta politička kičma Bošnjačkog naroda, koja se ne povija ni pred kim, osim pred Bogom i pred svojim narodom, ni pred Beogradom, ni pred ni Zagrebom, ni pred Dodikom, ni pred Čovićem, pa ni pred zapadnim diplomatama – što smo dokazali u Neumu…
a ta ista sda unisti po sred beograda zalbu srbije za genocid u BiH.....ovo je u najmanju ruku pisanje za svakog norlmalnog insana BiH
plavi_E

#61509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Neki na ovom forumu jos zive u romanima o nekom Teneju.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#61510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

plavi_E wrote: 29/11/2022 21:18 Neki na ovom forumu jos zive u romanima o nekom Teneju.
Pa žive kao botovili ili mentalno podkapacitirani ljudi.
Hakiz

#61511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 21:13
Hakiz wrote: 29/11/2022 21:07

To ti je kao pranje novca. Imaš novac zarađen dilanjem, reketarenjem ko zna čime sve, ali nelegalno i treba ti da taj novac prođe kroz legitimne i legalne tokove da bi ga mogao koristiti bez opasnosti. Treba ti, na primjer, banka.

Osmorka je ta banka HDZ-u i HNS-u. SDA nije mogao biti ta banka HDZ-u jer je bio isti. HDZ-u je trebao neko "čist" da primajući ga na njedra pokaže urbi et orbi kako je HDZ fino dijete, dok je ono SDA zločesto.

Dobio ga je.

Da, rehabilitovan je osmorkom.
Lupaš bezveze...
30 godina u koaliciji i prvi put nema SDA i odmah neka priča o rehabilitaciji.
Deder nam ti sastavi vlast na nivou države, zamisli da nema osmorke?
Neću.

Saradnja sa kriminalcima i protivnicima države i pod izgovorim da su nezaobilazni za vlast je ipak saradnja sa kriminalcima i protivnicima države.

Sve drugo je izgovor. Možda olakšavanje da se pogleda u ogledalo, ali ko se plaši da se neće moći pogledati u ogledalo taj ne ide sarađivati sa kriminalcima i protivnicima države.
guruguru95

#61512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

CrveniKuk wrote: 29/11/2022 21:11

Da,i zato se ne treba ništa mijenjati. Rahat patnja i kokice u ruke do konačnog nestanka. Sve je isto pakovanju i sranje.
Kada je već toliko pričaš o istim pakovanjima,molim te,možeš li nam reci,po tvom ličnom sudu,koje je pravo rješenje!? Sta treba učiniti!?
Ja ne znam da li pričam na nekom drugom jeziku ili zaista vodim dijalog sa ljudima koji ne žele da čitaju.

Nigdje nisam napisao da ne treba ništa mijenjati, baš naprotiv. Nigdje nisam napisao da sam protiv koalicije Osmorke sa HDZ-om.

Protiv sam ljigavog ulizivanja i uvlačenja u šupak jednom otvorenom deklarisanom mrziocu Bosne i Hercegovine. Vokabular i ponašanje koje prethodnih sedmica demonstriraju lideri Osmorke predvođeni Konakovićem.

Smeta mi što koaliciju sa takvim govnarom predstavljaju kao nešto epohalno i neviđeno u ovoj državi. Smeta mi licemjerstvo. Smeta mi prodavanje magle i muda pod bubrege.

Ne da mi se ponavljati sto puta. Sve sam već napisao. Cheers :thumbup: 🍻
Last edited by guruguru95 on 29/11/2022 21:31, edited 2 times in total.
CrveniKuk

#61513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CrveniKuk »

Prpa.ba wrote: 29/11/2022 21:16
duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 20:57 Hipotetički, recimo nema osmorke, kako bi ti formirao vlast da na nivou države i entiteta? Ko s kim?
Jesi li ti ozbiljan?
Rehabilitacija se ogleda kroz narativ koji promovise najvise NIP, a potom i ostale manje bosnjacke stranke, a to je da je SDA kriva za sve, da su sada oni novi pregovaraci ispred Bosnjaka koji ce znati relaksirati odnose sa HDZ-om i SNSD-om i da nam sada ne gine europska buducnost sa njima na celu.

Nemoj ponovo svoditi stvari na tricariju tipa "a ko bi formirao vlast", ponavljam vlast neka formira ko skupi ruke. Problematizujem narativ kojim se sve blokade, antibosansko djelovanje, separatizam na granici oruzane pobune, nuliranje odluka ustavnog suda, sve se fakturise ka SDA, a HDZ i SNSD ispadaju "primorani na to" zbog "respiratorske mafije iz SDA".

Mozda to nekome izgleda kao mudra politika da se "otkoce procesi", medjutim, procesi se nece otkociti, a mi cemo ostati spustenih gaca jer se zarad par fotelja javno ohalalio separatizam i separatizam je ispao prirodna rekacija na "respiratorsku mafiju".
Kolega,molim te, napiši nam rješenje!? Evo,nećemo kritikovati nikoga svi su bajni ili svi su ista govna,ali po tebi koje je rješenje!?
plavi_E

#61514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Veoma je moguce da ce Osmorka okrenuti pricu kad uzjasu na vlast. Sad se mozda moraju ponizavati pred Covicem i Dodikom jer imaju zacrtan cilj izbacivanja SDA iz vlasti. Kad taj cilj postignu onda je moguca promjena price prema Covicu i Dodiku.
zbunjola71sa

#61515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zbunjola71sa »

sehohari wrote: 29/11/2022 21:19
Pa žive kao botovili ili mentalno podkapacitirani ljudi.
to se lijepo kaze u jednoj rijeci i tri slova sda.
guruguru95

#61516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

plavi_E wrote: 29/11/2022 21:21 Veoma je moguce da ce Osmorka okrenuti pricu kad uzjasu na vlast. Sad se mozda moraju ponizavati pred Covicem i Dodikom jer imaju zacrtan cilj izbacivanja SDA iz vlasti. Kad taj cilj postignu onda je moguca promjena price prema Covicu i Dodiku.
Iskreno se nadam da će biti tako :thumbup: :bih:
plavi_E

#61517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Koliko li je forumsko pucanstvo staro kad ne mogu povezati "Te-Nei" sa "duh sa sjekirom".

duh_sa_sjekirom

#61518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Jesi li ti ozbiljan?

Mozda to nekome izgleda kao mudra politika da se "otkoce procesi", medjutim, procesi se nece otkociti, a mi cemo ostati spustenih gaca jer se zarad par fotelja ohalalio separatizam i separatizam je ispao prirodna rekacija na "respiratorsku mafiju".
To nije nikakva rehabilitacija jer HDZ nije ništa dobio. Kad dobije i ako dobije, o tome se može pričati. Ovdje je riječ o načelnom sporazumu i tek treba da se vidi šta će od svega biti.
Ne kažem da velikosrpski i velikohrvatski separatisti nisu glavni krivci, ali ne može se ni SDA amnestirati od odgovornosti u svom segmentu, za trenutni položaj i BiH i Bošnjaka kao naroda prosto jer su već 30 godina dio vlasti sa tom ekipom. Šta je SDA uradila za svo ovo vrijeme?
I čitava je hajka u kondicionalu-prodat će, izdat će, popušit ćemo bla bla...
palermo

#61519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

CrveniKuk wrote: 29/11/2022 21:20

Kolega,molim te, napiši nam rješenje!? Evo,nećemo kritikovati nikoga svi su bajni ili svi su ista govna,ali po tebi koje je rješenje!?
Pa napisao ti je Prpa rješenje, samo čitaj pažljivo
Prpa.ba

#61520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

CrveniKuk wrote: 29/11/2022 21:20 Kolega,molim te, napiši nam rješenje!? Evo,nećemo kritikovati nikoga svi su bajni ili svi su ista govna,ali po tebi koje je rješenje!?
Cak i kada se mora ici u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, u tu vlast se ne moze ici na nacin da se dalje unistava pregovaracku poziciju Bosnjacima, ili da se Bosnjacima izuzimaju odredjene poluge moci zarad zelja HDZ-a, SNSD-a i Ambasada koje ih pomazu.

Isti ovaj rezultat, dakle ulazak amorfne mase SDA otpada i SDP-a u vlast sa HDZ-om, mogao se postici bez nepotrebnih izjava i felacija Covicu. Potpisite neki sporazum, bez suvisne price, recite da se nadate najboljem i da ce partner u nastavku rada manje blokirati procese i gotovo. Istovremeno pruziti podrsku sudskim procesima koji imaju za cilj staviti van snage zagrebacki izborni zakon koji je nametnuo OHr.

Umjesto toga, dobili smo zdusno prihvatanje zagrebackog izbornog zakona, razmjenu njeznosti sa ustasama, i fakturisanje dekada zlocina i blokada u pravcu SDA.
plavi_E

#61521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

guruguru95 wrote: 29/11/2022 21:24
plavi_E wrote: 29/11/2022 21:21 Veoma je moguce da ce Osmorka okrenuti pricu kad uzjasu na vlast. Sad se mozda moraju ponizavati pred Covicem i Dodikom jer imaju zacrtan cilj izbacivanja SDA iz vlasti. Kad taj cilj postignu onda je moguca promjena price prema Covicu i Dodiku.
Iskreno se nadam da će biti tako :thumbup: :bih:
Ja cak sve vise vjerujem u to jer se ovoliko ponizavati pred Covicem i Dodikom mi je inace potpuno nelogicno. Znaju i u Osmorki da ako ovo ponizavanje bude iskreno da ih na sljedecim izborima nece spasiti ni tramvajska pruga od Mostara do Tuzle u vrijednosti od nekoliko milijardi EU kredita.
palermo

#61522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 21:27
To nije nikakva rehabilitacija jer HDZ nije ništa dobio. Kad dobije i ako dobije, o tome se može pričati. Ovdje je riječ o načelnom sporazumu i tek treba da se vidi šta će od svega biti.
Ne kažem da velikosrpski i velikohrvatski separatisti nisu glavni krivci, ali ne može se ni SDA amnestirati od odgovornosti u svom segmentu, za trenutni položaj i BiH i Bošnjaka kao naroda prosto jer su već 30 godina dio vlasti sa tom ekipom. Šta je SDA uradila za svo ovo vrijeme?
Pa dio je samo u kondicionalu, dio bogami već i nije.....

npr.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /221129136
CrveniKuk

#61523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CrveniKuk »

guruguru95 wrote: 29/11/2022 21:20
CrveniKuk wrote: 29/11/2022 21:11
Da,i zato se ne treba ništa mijenjati. Rahat patnja i kokice u ruke do konačnog nestanka. Sve je isto pakovanju i sranje.
Kada je već toliko pričaš o istim pakovanjima,molim te,možeš li nam reci,po tvom ličnom sudu,koje je pravo rješenje!? Sta treba učiniti!?
Ja ne znam da li pričam na nekom drugom jeziku ili zaista vodim dijalog sa ljudima koji ne žele da čitaju.

Nigdje nisam napisao da ne treba ništa mijenjati, baš naprotiv. Nigdje nisam napisao da sam sam protiv koalicije Osmorke sa HDZ-om.

Protiv sam ljigavog ulizivanja i uvlačenja u šupak jednom otvorenom deklarisanom mrziocu Bosne i Hercegovine. Vokabular i ponašanje koje prethodnih sedmica demonstriraju lideri Osmorke predvođeni Konakovićem.

Smeta mi što koaliciju sa takvim govnarom predstavljaju kao nešto epohalno i neviđeno u ovoj državi. Smeta mi licemjerstvo. Smeta mi prodavanje magle i muda pod bubrege.

Ne da mi se ponavljati sto puta. Sve sam već napisao. Cheers :thumbup: 🍻
Molim te, zamolio bih te, da bez razloga ne vrijeđaš. Pozivaš na dijalog,ali vrijeđaš. Ja tebe nisam vrijađao! Ja opet pitam,koje je rješenje!? Sta nam je činiti!? Ovo te pitam kao normalni građanin ove zemlje! Svi ovdje upućujemo kritike,iz raznoraznih razloga. Neko iz koristi,neko iz iz uvjerenja. Ali,opet pitam,sta nam je činiti!? Činjenica je da imamo deklarirane mrzioce ove zemlje! Fakat je da se bez njih ne može! Znamo,da bez obzira na njihovo uvjeravanja,oni se neće promjeniti,ali znamo da ni sda nije ni za kakve promjene. To je dokazala za svo ovo proteklo vrijeme. Sta imamo izgubiti,ako osmorka osnuje vlast sa HDZ-om i SNSD-om!?
channel10

#61524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Ako i bude sljedecih izbora nakon ovog karanja gradjana.

Molio bih ove nepismene novinare da konacno napisu osmorci, a ne osmorki. Gdje su oni skole zavrsavali?
duh_sa_sjekirom

#61525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

palermo wrote: 29/11/2022 21:30
duh_sa_sjekirom wrote: 29/11/2022 21:27
Pa dio je samo u kondicionalu, dio bogami već i nije.....

npr.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /221129136
Jah, Dino kriv i za ovo, eno ga u pozadini, podmuklo se smije
:-)
Locked