Slažem se s tim, ali odmah da ti kažem - da ovaj forum nije mjerilo, kao ni moje mišljenje što nije mjerilo za sve.elcaliente wrote: ↑26/11/2022 19:32 Svaka cast al sloziti ces se samnom da 4 covjeka nije nesto sto pravi promjeni ipak dobro sa pocetak.
Pa pitam jer koliko se da ovdje procitati ne idu ljudi samo zbog plate vec zato sto mrze BiH kao drzavu i drustvo.
Ovdje na forumu su npr. svi protiv SDA stranke - a ta stranka dobije najviše glasova na izborima, eh ti koji glasaju tako - oni sigurno ne razmišljaju da idu iz države niti uopšte pišu po forumima, tako da forum nije mišljenje većine. Nekome ovakva država upravo i odgovara...
Pa nije nešto što pravi promjenu naravno, ali to je jedan primjer koji ja znam, takvih sigurno ima još dosta i kako dijaspora stasa i stiče iskustvo i pozicije na Zapadu - takvih primjera može biti još.
Ali neko ko je zadovoljan poslom, ima uredno radno vrijeme, zarađuje solidno za BH uslove, u BiH ima porodicu, kuću / stan. Nije baš da će lahko doći u Njemačku, gdje mora učiti jako težak jezik, gdje kreće od nule (šljakerski posao), gdje mora tražiti stan u nepoznatoj sredini...
Onaj ko nema sve to, on će se lakše odlučiti da ode - jer nema šta izgubiti.