Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Login77777

#60926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 24/11/2022 07:31
Spit_fire wrote: 24/11/2022 01:39 Gledam ovo odgovorite ljudima...kakva mrznja i saradnja ove dvojice derpasa iz SNSD i HDZ, dok je gospodja Vujovic pricala kako BiH postoji 1000 godina ovaj jz HDZ se smijao i rekao "dajte molim vas, BiH je nastala u dejtonu"

Aj da je neko od ovih starih prdo.nja pa i da razumije, covjek nez imal 30 godina i tako misli...o ostalim nebulozama koje su izrekli u toku emisije nez imal potrebe i diskitovati...al eto relaksirajmo odnose...mladi kad dodju sve ce bit bolje..hoce al u q
Mene samo cudi, da se ti cudis tome :D

Kako SDA gura ovog Sabanovica, porazno je da nikako da se otarase dinastija unutar stranke, imaju par dobrih talenata koji nikad nece doci na vece pozicije od ovakvih uhljeba ko Sabanovic.
Ne govore oni tek od jucer tako o BiH. Ali do jucer nekim forumasima nije bio problem. Tek sad kad je moguce da ostanu bez vlast. :mrgreen:
Uglavnom imaju dobrog kapaciteta da budu odlicna opozicija. Kritike su na mjestu. :bih:
A_A_AKCIJA

#60927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 23/11/2022 21:10
dulekrele wrote: 23/11/2022 20:48
Pa normalno da je futur kad jos nisu potpisali ali ce. I ti ne kontas. Izgleda da ste svi na nivou kifle.
Kad se desi rece "Hajde bgt sta fali"
ce biti nesto nevidjeno
Aktivna futuristička opozicija :D
dr_Evil

#60928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 24/11/2022 09:04
Spit_fire wrote: 23/11/2022 21:10

Kad se desi rece "Hajde bgt sta fali"
ce biti nesto nevidjeno
Aktivna futuristička opozicija :D
Ovo je bolje nego onaj Zahiragicev spot gdje prikazuje sta ce biti 2030, gasi se Univerzitet u Sarajevu :D

Ali hej, nije to zajebancija, pisem ja o tome godinama, to je politika. Politika fane, zato nam cesto ponavljaju onu "pametnom i isaret dosta", pa nam onda nabacaju isareta kako hoce, a ko ce biti glup pa da ne poslusa "isaret" i tako vec JMO/SDA gazi preko 100 godina.
statixx

#60929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Kad su gubili vlast u KS vladala je histerija, panicno smo slusali kako cetnici silaze niz Vraca. Sad ce biti daleko gore, nije vise u pitanju milijarda vec njih nekoliko. I tako sve dok ih stari partneri ne vrate u fotelje. :D
Styling

#60930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Pandakonda wrote: 23/11/2022 23:41 Je li neko upratio ovo sto je rekao da se potpisivanje sporazuma osmorke i hdz pomjera sa 25og na 28i ? Ako sam dobro cuo ovoga sa Hayata.
Cini mi se da ce biti u utorak, 29. novembra, na Dan republike :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

ne svidja mi se pomijeranje
ali valjda osmorka ima obveze prema svojim glasačima

polaganje vijenaca klasične mantre o šupljizmu prošlosti

ljudi potpisujte to ohladi mi se kajgana
želimo projekte prometnice ulaganje u infrastrukturu EBDR kredite manite se šuplje otprije 80 godina
asurbanipal

#60932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

Truba wrote: 24/11/2022 11:07
želimo projekte prometnice ulaganje u infrastrukturu EBDR kredite manite se šuplje otprije 80 godina

Hej, pa to je jedini put kada su se narodi ove napaćene zemlje dogovorili oko nečeg važnog a bez prisustva strejndžera i OHR-a. I ferceralo je.

Umjesto da slušaju mudre riječi Dodika da se sjedne za sto i dogovori bez hambasadora i stranih tutora, mi od 1995. slušamo pičkaške žalopojke Genjca i drugih bošnjačkih političara "Ohr d' uradi nešto", i da se kazne oni drugi, ili donesu zakoni koji oni ne znaju, ne žele, ne mogu donijeti, kako bi kukavički skinuli odgovornost sa sebe i okrivili drugog, kao Schmita danas.
amko761

#60933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by amko761 »

A kako ćemo sad pozivati OHR da uradi nešto protiv anamo onih kad smo zakuhali sa Šmitom? :?
Student_u_Ostavci

#60934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

OHR i stranci ovdje samo haos čine. U šta god su se upetljali, to je bio fijasko. Svoj proces će zapečatiti sa državnom imovinom jer je Dodara rekao da će se oCijepit ako bude drugačije :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

asurbanipal wrote: 24/11/2022 11:43
Truba wrote: 24/11/2022 11:07

Hej, pa to je jedini put kada su se narodi ove napaćene zemlje dogovorili oko nečeg važnog a bez prisustva strejndžera i OHR-a. I ferceralo je.

Umjesto da slušaju mudre riječi Dodika da se sjedne za sto i dogovori bez hambasadora i stranih tutora, mi od 1995. slušamo pičkaške žalopojke Genjca i drugih bošnjačkih političara "Ohr d' uradi nešto", i da se kazne oni drugi, ili donesu zakoni koji oni ne znaju, ne žele, ne mogu donijeti, kako bi kukavički skinuli odgovornost sa sebe i okrivili drugog, kao Schmita danas.
oće ljudi na dugme da im drugi urede državu
i onda se smiju kad srbi kažu nismo podanički narod

oćemo pare oćemo ceste oćemo projekte manite se šuplje više

oćemo zakon o praznicima i blagdanima
palermo

#60936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Truba wrote: 24/11/2022 11:07 ne svidja mi se pomijeranje
ali valjda osmorka ima obveze prema svojim glasačima

polaganje vijenaca klasične mantre o šupljizmu prošlosti

ljudi potpisujte to ohladi mi se kajgana
Dobro ti možeš danas razmišljati o politici. Respekt. Ja kad je moja država igrala na svjetskom (BiH) nisam taj dan niočem drugom mogao misliti. A gledaj tebe. Vjerovatno kuha u tebi od nervoze, ali ipak se nađe dovoljno vremena i i smirenosti da se može i po politici razglabati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Jedva cekam kad ce neko iz proBiH strane reci Dodari, pa haj ocjepi se, haj skini se sa zajednickog PDV-a, hajde napravi Hersonsku narodnu respubliku u sred Evrope, haj ziv bio....
tramvajtrojka

#60938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 24/11/2022 13:42 Jedva cekam kad ce neko iz proBiH strane reci Dodari, pa haj ocjepi se, haj skini se sa zajednickog PDV-a, hajde napravi Hersonsku narodnu respubliku u sred Evrope, haj ziv bio....
Image

jos uvijek je kmecanje sdaovaca na hambasade i strane drzave hej Fadil se pita na fb sto je zavrsio na americkoj crnoj listi :lol: :lol: :mrgreen:
Tyke

#60939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tyke »

Da mi je doziviti da se neka stranka, logikom nekom bi to trebala biti opozicija, pocne aktivno zalagati za ukidanje kantona kao glavni plan i cilj stranke ako dodje na vlast.

Ako zanemarimo pocetak 2014. i one masovne proteste kad je jedan od glavnih zahtjeva i zelje naroda bio ukidanje kantona, nakon toga vise se nikad nije pokrenula ta prica.

Ocekivano, jer bi dosta politicara i njihovih preporuceno-zaposlenih otislo na biro, ali je ogromna cinjenica ta da bi od ustede para se mogla razdrmati privreda, zdrsvstvo, skolstvo, socijalno-ugrozene kategorije, penzioneri, sport, mali milion projekata pametnih i skolovanih ljudi koji ne mogu doci na red realizacije. Itekako bi se ustedilo para i sve gore navedeno moglo unaprijediti, a tih par stotina-hiljada na birou bi imali priliku aplicirati za raznorazne poslove i projekte pa neka se izbore.

Pitanje je vremena i stranke koja ce prepoznati sve ovo i pokrenuti aktivnu pricu i ideju te tako animirati narod ne samo za glas njima, nego da se na neki nacin ovo i realizuje, ako ne moze milom, moze onda silom. Ni prvi ni zadnji put u svijetu gdje je narod shvatio da samo silom moze nesto u drzavi promijeniti.
A nama prvenstveno treba cilj da bude jacanje Federacije kao primjer u drzavi, a preduslov napretka bi trebalo biti ukidanje kantona po svaku cijenu. Najlakse je izraditi modul kako bi sve to funkcionisalo, dati najvecim gradovima da budu glavne jedinice odredjenih regija ili kako je vec izvodivo. Ali nikako u ovom trenutnom obliku i obimu.
plavi_E

#60940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

guruguru95 wrote: 23/11/2022 21:03 Smradovi ne odustaju. Puna im usta Bosne.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /221123130

"Relaksacija odnosa" ide po planu :thumbup:
Zagreb samo trazi da im se vrati glas i pravo veta u Presjednistvu BiH da ne moraju placati Dodika da ih tamo predstavlja. Na njihovu zalost Shmit nema ovlastenja da im to potpise. Potpisati moze jedino bosnjacki blok. Ali ne potpis kao onaj iz Mostara da mogu sa njim obrisati dupe tipa "dobices ligitimno predstavljanje samo ne znam kad". Sad hoce konkretan potpis uz javno obecanje da potpisnik nece slagati. Ali ni to im ne daje garanciju da ce i taj potpis dobiti. Jedina mogucnost koju imaju je da izbace bosnjacki blok iz vlasti.
plavi_E

#60941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Prekinuta sjednica Vijeća ministara, ministri iz HDZ-a protiv dnevnog reda

Citsto da se relaksiraju odnosi tipa "ako nece biti kako mi hocemo nece biti nikako". A i ujedno pokazuju koliko je (ne)bitno da Dodik (ne)dobije 4. delegata u DN.
Hakiz

#60942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-n ... /221124088

Pa, htjedoh reći, ako su ovi iz SDA i HDZ kupljeni pa kriju krivca, mogu li ovi iz trojke/osmorke u interesu javnosti doći do te informacije i uticati da bude objavljena?

Ili je krivac i njih kupio?
Hakiz

#60943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

plavi_E wrote: 24/11/2022 16:34 Prekinuta sjednica Vijeća ministara, ministri iz HDZ-a protiv dnevnog reda

Citsto da se relaksiraju odnosi tipa "ako nece biti kako mi hocemo nece biti nikako". A i ujedno pokazuju koliko je (ne)bitno da Dodik (ne)dobije 4. delegata u DN.
Mogu sad. Kada krene programska koalicija, neće moći.

:lol:
plavi_E

#60944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Postoji mogucnost da Covic izvisi kao sto nikad do sada nije. Jest rizicno ali kad se vec siluje Dejton do na smrt pa onda kad je bal nek je maskenbal. I nek hala gori uz to sve.
Spit_fire

#60945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Hakiz wrote: 24/11/2022 16:46
plavi_E wrote: 24/11/2022 16:34 Prekinuta sjednica Vijeća ministara, ministri iz HDZ-a protiv dnevnog reda

Mogu sad. Kada krene programska koalicija, neće moći.

Ovako ce blokriat sve i na FBiH cim im nesto ne bude po volji...al sta kaze Sajber "Stranci pritiscu HDZ" :lol: e nemojte vise duse vam
Prpa.ba

#60946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

plavi_E

#60947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Danas je jednak stav ponovila i europarlamentarka Željana Zovko tokom usvajanja izvještaja o novoj strategiji za proširenje Evropske unije koja se odnosi i na države Zapadnog Balkana, koja je pozvala novu koaliciju koja će činiti vlast u BiH nakon održanih Općih izbora, da počne sa procesom "ograničenih ustavnih reformi" i izmjenom Izbornog zakona BiH, što je jedan dio teksta sporazuma koji se pojavio u javnosti, a koji bi 29. novembra trebali potpisati HDZ i stranke Osmorke.

Ovaj dio malo bode oci. Zagreb u svim dokumentima zahtjeva da izmjene ustava moraju biti ogranicene. To im je bas ono bitno.
Prpa.ba

#60948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Pa da, ogranicis Bosnjake u Gazu, a ostalo ne diras. :mrgreen:
Student_u_Ostavci

#60949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

HDZ spodobe će i u naredne 4 godine raditi ista sranja. S tim spodobama se može raditi jedino da klimaš glavom na sve što oni kažu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#60950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Student_u_Ostavci wrote: 24/11/2022 17:14

HDZ spodobe će i u naredne 4 godine raditi ista sranja. S tim spodobama se može raditi jedino da klimaš glavom na sve što oni kažu.
Osmorka to the rescue :!:

Image
Locked